- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Geçen hafta olduk 2. Ay aşısını. Dr eve geçince basla dedi ve 6 saatte bir şurup onerdi bizeCiddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Ikinci cocuk olsa tecrubelerim farkli olurdu simdi herseyi ilk defa deneyimliyoruz ama esim destek oluyor cogunlukla bazi kisimlarda kostek oldugu oluyor yani
Bazen gece uyumuyor uykusu oluyor kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor bir iki defa esimin umarsizca uyuduguna sinirlenip zeynepe uyu diye kızdım sonra kafami duvara vurup parcalayasim geldi ya 7 yil aradim dogmus kucagimda sen ne hakla sinirleniyorsun dedim kendi kendime
Yani isin özü iyi degilim
Zeynep benim icin hersey birtanem onun olmasindan dolayi mutluyum ama tepkilerimden dolayi mutsuz
Bu 2 ay asisi icin tavsiyeleriniz var mi?plojovic seni de etiketliyim
Pompanin biberonunu artik kullanmicam.ama dıger biberonlar da ayni.Pompanın biberon ucu nasıl o dA etkiler memeye olan ilgisini moralini bozma bırakmak diye düşünürsen sütün azalır pozitif düşün sütüm var herşey yoluna girecek önce kendini mutlu hisset daha sonrA oluşacak değişime bak derim destek alabilceğin biri var mı şu aşamada bence yükünü biriyle paylaş kendine az da olsa zaman ayır derim
Ah kaynanalar..gelini kizı gibi görmeyen bunaltan,dusünmeden konusan kaynanalar yerin dibine girsin...Kaynanam cok geriyor
Yani burada değil kiza mevlud yaptik geldi dönüşte kalmadi ama oglunu da çağırdı o da gelemem dedi bana dondu annemin babamin yaninda sen gondermiyorsun diyor valla kadinin adi tuylerimi diken diken ediyor
Herkes bir akil veriyor sol memede sut yok ona canim sıkılıyor bir suru sey
Maşşallah büyüyor sipalar evet evlat herseymis gerisi boşÇok sevindim cnm geçtiğine. Darısı bizlerin başına. Evlat herseymis. Eşimle hemen ikinciyi istiyoruz inşallah hayırlısıyla ne kadar yorulsak da. Hatta yaşımız genç olsa dört tane falan yapardık:) Allah'ım tum isteyenlere nasip etsin. Bekledigimize yaşadıklarımıza değmiş diyoruz. İki ay 10gunluk olduk biz de. İnşallah 3. Ayda gecer
Pompanin biberonunu artik kullanmicam.ama dıger biberonlar da ayni.
Artik biberon vermeye gözüm korkuyor.bugün aksama kadar gögsümde tuttum.uykulu uykulu verdim aģzina.
Kimseden kimseye fayda yok canim.artik destek de istemiyorum.beklentiye girmek beni daha güçsüz yapiyor.
Yeri geliyor esin bile destek olmuyor.bebegi tutmuyor.Allah beni kimseye muhtaç etmesin de herkes evinde olsun.
Benim Rabbim bana yeter...
Ah kaynanalar..gelini kizı gibi görmeyen bunaltan,dusünmeden konusan kaynanalar yerin dibine girsin...
Bende salaklik ettim cagirdim kaynanami.sütün yok sütün yok diye basimi yedi kavga etti benimle.eşimle birbirimizi yedik onlar burda olduğu sürece.
Doğru söylüyorsun inşallah çok kısa sürede herşey yoluna girer sende rahat bi nefes alırsın
Cnn gönlünü ferah tut bnde çok gozumde büyüktüm ya ateşlemişse napalim dedi. Ama birşey olmadi çok şükür ateşi bile çıkmadı o gun ve gece biraz ince giydirdim öncelikle geçti gitti. Gönlünü ferah tutCiddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Ikinci cocuk olsa tecrubelerim farkli olurdu simdi herseyi ilk defa deneyimliyoruz ama esim destek oluyor cogunlukla bazi kisimlarda kostek oldugu oluyor yani
Bazen gece uyumuyor uykusu oluyor kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor bir iki defa esimin umarsizca uyuduguna sinirlenip zeynepe uyu diye kızdım sonra kafami duvara vurup parcalayasim geldi ya 7 yil aradim dogmus kucagimda sen ne hakla sinirleniyorsun dedim kendi kendime
Yani isin özü iyi degilim
Zeynep benim icin hersey birtanem onun olmasindan dolayi mutluyum ama tepkilerimden dolayi mutsuz
Bu 2 ay asisi icin tavsiyeleriniz var mi?plojovic seni de etiketliyim
Evet emmesi normal ama bırakalım emsin mı alışkanlık yapar mı acabaBen dr sordum ellerini emmesi gayet normal sakin emzik vermeye calismayin bu donemde dedi bilgin olsun seninde :)
Teşekkürler canımIkiside Ocean canim.
D3K2'side var onun
K ile birlikte alinmasinin onemini arastirabilirsin
ebeye tedirginligimi ve zeynepin morardigini söyledim yavas yapârim igneyi dedi yavas yaparmı acaba??
Evet emmesi normal ama bırakalım emsin mı alışkanlık yapar mı acaba
Buraya da yazarımisin cnmMudahale etmiyorum canim ben cmtsi dr kontrolu var tekrar soracagim
Ben hep tek meme emziriyorum tam bitmemisse tekrar onu veriyorum. Bir sonraki emmede diğer meneyi. Sanırım bebeğe göre süt üretiliyor zamanla. Çünkü başlarda akıyordu ve sagiyordum. Şimdi sagmiyorum. Çünkü çok emmiyo ve çok dolu da olmuyor goguslerim sagmiyorum o yuzdenKizlar hani emzirince göğüste süt kalmasin sağın deniyor ya.bu tek meme emzirenler icin mi geçerli.
Cünkü 20 dakika sağ 20 dakika sol göğüs emzirenler de var.onlar da emzirme isi bitince sağiyorlar mi?hem bebeği emzirdik diyelim.sağdık uyudu.uyandi memede süt kalmadi.biberonla veriliyor geri.
Doktorlar biberon kullanmayin diye bas bas bağıriyor.bi yandan da sağın diyorlar.
Sizce de çelişki değil mi?
Eskiden annelerimiz göğüs mü sağmış.
Yada tek meme emzirince süt kalinca ne yapmışlar?
Bu arada yarın doktora gidiyorum.bebeģi de götürüyorum.esim okuldan izin alamiyor.uzun bi süre de alamaz.kayinbabmla gidecez.artik ne kadar rahat edebilirsem onla.
Hic konusmaz.gülmez.bisey isteyemem.suraya git.bana şu ver diyemem.pufff
Geçmiş olsun cnm tekrar yaşamazsınız inşallah. Ne gibi belirtiler oldu, daha kucucukler Allah şifasını versin cnmBiz 4. Kez hastahaneye yattik idrar yolu enfeksiyonu. Burada yaşadıklarımı bir bir yaazdim. Kirpiklerinin çıktığı tarihi yazdim.kendi duygularını eşimin duygularını ananeler bahaneler ve dedelerin ona olan davranışları...vs herşeyi yazıyorum.
Ayy canım Allah korusun okurken için gitti. Tekrar geçmiş olsun. Onlar bizim mucizeleri mız. Ben de kimseye vermek istemiyorum. Gece bile izliyorum. Allah'ım korusun yavrularimizi. Doyamıyorum minigime Allah'ım esirgesin. Ne kadar yorulsak da uykusuz kalsaak da tükensek de dünyanın en güzel şeyi, hiçbir şeye değişmem, hicbirseye benzemiyo. İyiki varlar inşallah hayırlı evlat olurlar ve bizler de hayırlı anneler oluuruzImsan tükenme noktasına geliyor haklisin ama allahım mucize onlar minik mucizeler... herşeyim bbm bebişim. Bak sana yaşadıklarımı anlatayım ümitsizliğe kapılma. Hiç yardımcın yok evde annem ..vs dahil bütün gün bebise bak uyudumu evi topla vs. Yemek vs. Klasik ev işleri hadi sonra yine bebise bak bide çok huysuz uyku yok kucağımdan indiremiyorum. Tükenmiştim bir ara. Sonra idrar yolu enf oldu hastahaneye yattik 10 gün minicik bedenine bir sürü iğne ağlamaktan helak oldum. Sonra çıktık. Tam oh dedim ikinci bir enfeksiyondan yine hast yattik 7 gün. Bn psikoloji yerlerde. Birde kan değerleri düşük kanser olabilir brbginiz dediler bn majfoldum 3 günde 5 kilo vermişim. Sonra testler temiz cıktı eve çıktık yine bu sefer bn hiç bırakmadım yavrumu elimden babasına bile vermiyorum yani içime sokacağım elimden gelse. Tam hayatım yoluna girdi dedim yine hastahanedeyim. Yine enfeksiyon.
arzum bebe var bizde odanin isisini nemini ve saati gösteriyorkızlar bebisimin odasina termometre ve ayni zamanda nem ölcer olucak kullandiginiz var mı
Cnm neler dokundu senin bebeğine? Ben bugün yumurta da yemedim sanki daha rahat biraz yarın yine deneyecegimBütün sıkıntının sebebi alerji canım. Eğer alerjiyi çözersen bebeğin rahatlar. Bizde de var alerji arada besin denemesi yapıyorum. Eğer yediğim şey dokunuyorsa günlerce uyumuyor doğru düzgün ve sürekli ağlıyor. O alerjen vücudu terkederse rahatlıyor ve gece gündüz rahat uyuyor.
Ama burda yanlış bildiğiniz birşey var,ebeye tedirginligimi ve zeynepin morardigini söyledim yavas yapârim igneyi dedi yavas yaparmı acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?