Gecmis olsun canim. Agizlarindan nefes almayi bilmedikleri icin burun onemli. Bizimki de cok tikali. Ben de hastayim. Bogazi agrimasa bari cocugun diyorum.Az önce acilden geldik yavrum birden uyandı nefesini zor alıyordu burnu tıkanık gibiydi damlasını damlattım daha çok tıkandı katıla katılada ağlayınca iyice kötü oldu alıp koştuk hemen hastaneye burun temizlendi bir şey yok dediler çocuk doktoruda yok tabi .. önemli bir şey yok diyor nasıl yok çocuk nefes alamıyor sabah olsun hemen dr una götüreyim çok tedirginim sabah nasıl olacak onuda bilmiyorum şu acillerden nefret ediyorum devlet hastanesi muamelesi görüyoruz
Şunu almıştım. https://www.e-bebek.com/medisana-dijital-termometre-nem-gostergesi-p-mes-60079/kızlar bebisimin odasina termometre ve ayni zamanda nem ölcer olucak kullandiginiz var mı
Sağol canım benim anlamadığım burunda bir şey yokmuş dediler temizleme yaptıktan sonra ama kızım nefes alırken burnu dolu gibi ses geliyordu nefesinide alamadı zaten korktu ve hep ağladı Allahtan uyanıktım burun damlasını hergün mü damlatmak gerekiyor acaba bir de odaya nemlendirici mi alsam dedim petek havayı kurutuyor suluk taktım ama işe yaramadı sanırımGecmis olsun canim. Agizlarindan nefes almayi bilmedikleri icin burun onemli. Bizimki de cok tikali. Ben de hastayim. Bogazi agrimasa bari cocugun diyorum.
Canim dün de bizimki öyle oldu.gündüz hic uyumadi.emzirdim koydum uyandi.aksam da uyumadi.saat 19 gibi uyuttum.tama rahat edecez esimle biraz tv izlicez dedik.zırt diye uyandi.uyutmak icin sürekli emzirdim.bi türlü uyutamadik.göğsümde süt kalmadı.saat 11 bucuk oldu.ağliyo uyumuyor.emzirdim yine.yok.Selam kızlar bugün bizimde uyku problemi oldu sabah 8 den beri daha yeni uyudu kızım inşallah güzelce uyur uykusunu alır sırtım belim koptu yeni emzik aldım onu da almadı malesef bütün gün memedeydi bi huzursuz çözemedim neyi vardı bugün .. uyurken emmeye devam ediyor sonra ağzının boş olduğunu anlayıp uyanıyor ağlıyor uyku arasında aranırken verdim emziği yine almadı ne yapsam acaba ya normlade uyku problemi yaşamadık çok fazla ama ağlamasına dayanamıyorum valla babası ben kızım hep birlikte ağlıyoruz
Aynen canim acilde hep rutin seyler yapiyorlar.çocuk ayrı bi olay.bi uzmanin görmesi gerek.Az önce acilden geldik yavrum birden uyandı nefesini zor alıyordu burnu tıkanık gibiydi damlasını damlattım daha çok tıkandı katıla katılada ağlayınca iyice kötü oldu alıp koştuk hemen hastaneye burun temizlendi bir şey yok dediler çocuk doktoruda yok tabi .. önemli bir şey yok diyor nasıl yok çocuk nefes alamıyor sabah olsun hemen dr una götüreyim çok tedirginim sabah nasıl olacak onuda bilmiyorum şu acillerden nefret ediyorum devlet hastanesi muamelesi görüyoruz
2 aylık oldu canım drumuza randevu alamadım gün içine ne yapacağım bilemedim şimdi başka dra alalım dedim gün içinde hepsi doluymuş ooffCanim dün de bizimki öyle oldu.gündüz hic uyumadi.emzirdim koydum uyandi.aksam da uyumadi.saat 19 gibi uyuttum.tama rahat edecez esimle biraz tv izlicez dedik.zırt diye uyandi.uyutmak icin sürekli emzirdim.bi türlü uyutamadik.göğsümde süt kalmadı.saat 11 bucuk oldu.ağliyo uyumuyor.emzirdim yine.yok.
Sonra gidip mama yaptik 60 ml.icti yine agliyor.bi 60 ml daha yaptim.icti.yine uyumadi.altini actim degistirdim.yatagina koydum uyumadi.agladi.neyse sakinlestirdim.uyuttum.sonra bi ćiğlık ile uyandi.ama ben bi kalktim ki başımın sol tarafı zonkluyor.geri emzir geri uyut.gece boyunca uykusunda mızirdandi.uyandim.
Sabahı sabah ettik.
Bizimki 8.haftada.belkide büyüme ataģı geciriyor diye düsündüm.ondan kizmadim sinirlenmedim.
Sizinki kac haftalik?
Aynen canim acilde hep rutin seyler yapiyorlar.çocuk ayrı bi olay.bi uzmanin görmesi gerek.
Ins biseyi yoktur kuzucuğun...
yarin götür canim.benim bebegim de hasta sanki2 aylık oldu canım drumuza randevu alamadım gün içine ne yapacağım bilemedim şimdi başka dra alalım dedim gün içinde hepsi doluymuş ooff
yarin götür canim.benim bebegim de hasta sanki
Hapsuruyor ve öksürüyor arada.her uyutugumda terliyor.
Sakin ol.stres yapma.ins biseyciģi olmaz.[/QUOTE
10 aralıktan sonraya randevu veriyor çok yoğunmuş aynı hastanede diğer 2 dr da öyle arkadaşlara soruşturup başka dr bulucam artık yarınlık .. inşallah yoktur canım
plojovic canım benim bebeģim bikac gündur.cok degisti.54 günlügüz.
Göğsümü 5 dakika emdikten sonra tutup tutup birakiyor.ve artik mak 10 dakika emiyor.ģögsüm yarımken birakiyor.sence neden olabilir?
Bebekler 2 aylik olunca daha az mi emiyor?
Merhaba kızlar.. mevlüdümüzü yaptık ve annemin gitmesiyle ilk kez dün kızımla yanliz kaldik.. ilk gün zor geçti.. birde oda değişikliği yapmiştik odanin sicakligini ayarlayabildimmi bilmiyorum.. oda icin hangi termometreyi kullaniyosunuz. Birde ben grip oldum kızımında burnu tıkalı odayi nemlendirmekmi gerekiyor bilemiyorum.
Bu aksam ilk kez kendimiz yıkıcaz kim bilir nasil gecicekbirde sizin bebeğinizin saçlari döküldümü.. benim kızım çok uzun saçlı doğdu 4 cm saçı var maaşallah:) ve hiç dökülmedi şuanda 50 günlük oldu bundan sonra dökülürmü ki?
Arkadaslar size bi sorum olucak, az once bebegimin bezini degisiyordum azicik huysuzdu cunku uykusu vardi gazini cikarmistim ama yine karni gurul guruldu aniden yuzu kipkirmizi oldu 1-2 sn korkarak aglamaya basladi hemen kucagima aldim sirtina vurdum ama o da bende inanilmaz korktuk simdi sakinlestirip uyuttum karnindan gurul gurul sesler geliyor hala yuzustu gogsume yatirdim rahatladi
Bu ne simdi ya elim ayagim bosaldi korkudan
Canim ben kaynanamin baskisiyla 1 hafta biberonla mama verdim.şu 3 gündür her emzirdiģimde böyle yaoiyor.ondeki kolay sutü emiyor.sonrakini çekmiyor.Canim ara ara yapar.
Emme suresi zamanla azalir.
Degisecek bunlar
Zamanla elleriyle memeyi bastirmaya baslayacak mesela masaj yapar gb.O da kendilerine sut cikaracak :)
Onlar bizden daha iyiler inan❤
Termometre şunu almıştım. https://www.e-bebek.com/medisana-dijital-termometre-nem-gostergesi-p-mes-60079/Merhaba kızlar.. mevlüdümüzü yaptık ve annemin gitmesiyle ilk kez dün kızımla yanliz kaldik.. ilk gün zor geçti.. birde oda değişikliği yapmiştik odanin sicakligini ayarlayabildimmi bilmiyorum.. oda icin hangi termometreyi kullaniyosunuz. Birde ben grip oldum kızımında burnu tıkalı odayi nemlendirmekmi gerekiyor bilemiyorum.
Bu aksam ilk kez kendimiz yıkıcaz kim bilir nasil gecicekbirde sizin bebeğinizin saçlari döküldümü.. benim kızım çok uzun saçlı doğdu 4 cm saçı var maaşallah:) ve hiç dökülmedi şuanda 50 günlük oldu bundan sonra dökülürmü ki?
Zaten morarıyor dedim o da yavas yaparım dedi belki de beni rahatlatmak icin soyledi ilk defa dun aksam rahat etmistim yavas yapacak asiyi diye cunku oncekinde cok ani batirmisti belki de normali o. Bu yazidan sunu anladim ki ebe beni rahatlatmak icin soyledi ve yine stres oldum keske boyle detayli yazmasaydınızAma burda yanlış bildiğiniz birşey var,
Enjeksiyon uygulamasının bi ritmi yapılması gereken bi hızı var,
Mesela yavaştan kastınız iğneyi batırma anıysa yavaş olarak deriye girildiği zaman bu daha çok acıtır
İlacı yavaş vermekten bahsediyorsanız buda daha çok acıtır
İğneyi batırış-ilacı enjekte etme-enjektörü çıkarış ortalama aynı ritimde aynı hızda olmalı
Aynı hızda derken hızlı olmalı demiyorum
Ama normal hızda kesintisiz ve duraksız yapılmalı...
Ebeyi uyardınız oda sizin uyarınızla dikkatli olmaya calışıym derken istemeden daha çok acıtabilir
Ben enjeksiyonu yapan kişiye çok müdehale yapılmaması gerekiyo diye düşünüyorum
Onlar pratik oluyor elleri alışmış oluyor kaç bebeğe enjeksiyon yapıyorlar kimbilir
Enjeksiyon anında bebeğin morardığını nefesini tutup agladığını söylemeniz ebeye daha yol gösterici olacaktır gibime geliyo naçizane...
Canim bir sey sorcam. Zeynep asi olurken mi morariyor yoksa hep aglarken morariyor mu?Zaten morarıyor dedim o da yavas yaparım dedi belki de beni rahatlatmak icin soyledi ilk defa dun aksam rahat etmistim yavas yapacak asiyi diye cunku oncekinde cok ani batirmisti belki de normali o. Bu yazidan sunu anladim ki ebe beni rahatlatmak icin soyledi ve yine stres oldum keske boyle detayli yazmasaydınız
Aglicak ama sonra gecicek canim bu onun iyiligi icin diye dusunursen daha iyi hissedersinZaten morarıyor dedim o da yavas yaparım dedi belki de beni rahatlatmak icin soyledi ilk defa dun aksam rahat etmistim yavas yapacak asiyi diye cunku oncekinde cok ani batirmisti belki de normali o. Bu yazidan sunu anladim ki ebe beni rahatlatmak icin soyledi ve yine stres oldum keske boyle detayli yazmasaydınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?