- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Geçmiş olsun çok. Grip olanlar neden mevlüde gelir onu da anlamadım ya. Olacak şey değil cidden.Kizlar benim bebegim de yarin tam 2 aylik olacak ama malesef hasta oldu. Gecen hafta carsamba gunu kuru oksurukle basladi persembe gunu dr goturdugumde cigerleri temiz dedi dr korkma. Cuma gunu oksurugu biraz daha artti sanki ve dolu dolu olmaya basladi cumartesi sabah nefes alirken hirladigini ve zorlandigini farkettik ve acile getirdim. Cigerlerine inmis dedi dr ve 4 doz hava verdiler bronsiolit teshisi koydular. Cumartesiden beri hastanedeyiz surekli hava veriliyor ve antibiyotik aliyor. Cok sukur artik daha iyiyiz ama cok zormus. uyumadiginda ona kizdigim zamanlar oluyordu bazen nasil pismanlik duydum nasil kendime kizdim anlatamam. Gorumcemin oglunun sunnet mevlutune gitmistim gripli bi kac kisi vardi onlardan grip bulasmis oglusuma. Kapali alanlarda falan dikkat edin sizlerde cok kotu bir grip salgini var ve bebekler hasta olunca cok zor atlatiyorlarmis. Bizim basimiza geldi sizde dikkat edin diye yazdim
Ateşle gittik cnn hastahaneye 40 derece ile.... odum patladı sonra tahlillerde zaten mikrop cıktı kültür istedik üreme oldu böylelikle başladı bizim serüvenGeçmiş olsun cnm tekrar yaşamazsınız inşallah. Ne gibi belirtiler oldu, daha kucucukler Allah şifasını versin cnm
Bn aldım cnn iyi oldu burnuna serum fizyolojigi her mamma yemeden önce birer damla damlat demişti bizim drumuz sabah uyandığı zaman da damlat demişti aspiretorle çek demişti birde bn düzenli olarak uyguluyorum baya sümük çıkıyor bazenSağol canım benim anlamadığım burunda bir şey yokmuş dediler temizleme yaptıktan sonra ama kızım nefes alırken burnu dolu gibi ses geliyordu nefesinide alamadı zaten korktu ve hep ağladı Allahtan uyanıktım burun damlasını hergün mü damlatmak gerekiyor acaba bir de odaya nemlendirici mi alsam dedim petek havayı kurutuyor suluk taktım ama işe yaramadı sanırım
Gaz sancısı cnn yardımcı bir ilaç al istersen durumla konuş kendine dikkat et üşütme kimyon ve rezene ye bebeğin poposu yara bile olabilir gazdan dikkat etArkadaslar size bi sorum olucak, az once bebegimin bezini degisiyordum azicik huysuzdu cunku uykusu vardi gazini cikarmistim ama yine karni gurul guruldu aniden yuzu kipkirmizi oldu 1-2 sn korkarak aglamaya basladi hemen kucagima aldim sirtina vurdum ama o da bende inanilmaz korktuk simdi sakinlestirip uyuttum karnindan gurul gurul sesler geliyor hala yuzustu gogsume yatirdim rahatladi
Bu ne simdi ya elim ayagim bosaldi korkudan
Bebek kolayı istiyor cnn bnde yaşadım aynı sorunu memeden gelen süt bebekte az geliyor biberondan sonra meme zor geliyor bırakma sakın memeyi zorla bebiş emdikçe süt gelir çoğalırCanim ben kaynanamin baskisiyla 1 hafta biberonla mama verdim.şu 3 gündür her emzirdiģimde böyle yaoiyor.ondeki kolay sutü emiyor.sonrakini çekmiyor.
Sence memeyi mi birakmak istiyor.
Göğsüm tikalıydi.acaba sütüm zor mu iniyor bebeği yoruyor.
Bu aspratör işinide anlamadım biri zararlı yapma diyor biri yap aldım korkudan yapamadım dr a da sormadım dahaBn aldım cnn iyi oldu burnuna serum fizyolojigi her mamma yemeden önce birer damla damlat demişti bizim drumuz sabah uyandığı zaman da damlat demişti aspiretorle çek demişti birde bn düzenli olarak uyguluyorum baya sümük çıkıyor bazen
Nemlendirici hangini aldın canım bakayım bendeBn aldım cnn iyi oldu burnuna serum fizyolojigi her mamma yemeden önce birer damla damlat demişti bizim drumuz sabah uyandığı zaman da damlat demişti aspiretorle çek demişti birde bn düzenli olarak uyguluyorum baya sümük çıkıyor bazen
Aynenn oyle benim kendi annem 1 hafta bebegi gormedi hasta oldu diye. insanlar cok dusuncesiz malesef. Ben boyle olacagini bilsem asla gitmezdim.Geçmiş olsun çok. Grip olanlar neden mevlüde gelir onu da anlamadım ya. Olacak şey değil cidden.
Bugün ben de 2.ay aşılarını yaptırdım toplam üç aşı yapıldı.Tabiki ağladı ama iğneye bakmadım ben de biraz hassasım çünkü bu kan iğne konularında.Hemşire de anladı beni sen güçlü olacaksın bebeğine de güç vereceksin dedi,haklı.Aşı sonrasinda kucağıma verdi hemşire yanak yanağa değdirip telkin ettim kuzuşu sakinleşti.Emzirdim sonrasında.Eve gelince de koyun koyuna uyuduk bakitomlaCiddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Ikinci cocuk olsa tecrubelerim farkli olurdu simdi herseyi ilk defa deneyimliyoruz ama esim destek oluyor cogunlukla bazi kisimlarda kostek oldugu oluyor yani
Bazen gece uyumuyor uykusu oluyor kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor bir iki defa esimin umarsizca uyuduguna sinirlenip zeynepe uyu diye kızdım sonra kafami duvara vurup parcalayasim geldi ya 7 yil aradim dogmus kucagimda sen ne hakla sinirleniyorsun dedim kendi kendime
Yani isin özü iyi degilim
Zeynep benim icin hersey birtanem onun olmasindan dolayi mutluyum ama tepkilerimden dolayi mutsuz
Bu 2 ay asisi icin tavsiyeleriniz var mi?plojovic seni de etiketliyim
Bu aspratör işinide anlamadım biri zararlı yapma diyor biri yap aldım korkudan yapamadım dr a da sormadım daha
Benim doktorum damlayi her emzirmeden once kullan ama aspiratorle gunde bir kere cek dedi. Sebebini soylemisti de unuttum.Bu aspratör işinide anlamadım biri zararlı yapma diyor biri yap aldım korkudan yapamadım dr a da sormadım daha
Aspiratörün ne gibi bir zararı varmış Allah Allah hiç duymadım ben kullanıyorumBu aspratör işinide anlamadım biri zararlı yapma diyor biri yap aldım korkudan yapamadım dr a da sormadım daha
Teşekkür ederim canım doktor bana damlayıda tuzlu su yazmış onuda değiştircemCanım benim bebişin de burnu tıkanıyor, hem hapşırıyor hem de öksürüyordu, doktora götürdüm. Ateşi olursa ve günde 30 dan fazla öksürürse tekrar getir dedi. Ben otri bebe kullanıyordum zaten hem okyanus suyu damlasını hem de aspiratörünü.
Telefonun ışığıyla burnuna bakıyorum, görünürde sümük varsa damlayı damlatıp bir iki dakika sonra aspiratörle çekiyorum. Doktora aspiratörle sık temizlememin bi zararı olur mu diye sordum. Temizledikten sonra nemlendirirsen olmaz dedi.
Nemlendiricinin adı nazalnem burun damlası canım içinde pantenol vazelin falan var.
Canim kac gün sürecek bu.3 gündür gece gündüz memede ağliyor.birakiyor.gazı da artiyor böyle olunca.artik biberonla mama vermicem.kac güne unutur acaba bu biberonu?Bebek kolayı istiyor cnn bnde yaşadım aynı sorunu memeden gelen süt bebekte az geliyor biberondan sonra meme zor geliyor bırakma sakın memeyi zorla bebiş emdikçe süt gelir çoğalır
Gaz sancısı cnn yardımcı bir ilaç al istersen durumla konuş kendine dikkat et üşütme kimyon ve rezene ye bebeğin poposu yara bile olabilir gazdan dikkat et
Canım ben loopex 1111 kullanıyorum çok memnunum öneri olarak degerlendirebilirsinNem cihazı önerisi olan baktım karar veremedim hangisi iyi
Teşekkür ederim canım hemen inceleyimCanım ben loopex 1111 kullanıyorum çok memnunum öneri olarak degerlendirebilirsin
Canım bırakınca ağlıyor mu bir de nedenini anlayabilsek niye uyumuyorlar durmuyorlar bazen anlıyorum ben gazı olunca emerken çok huysuzlanıyor ağlıyor gazı çıkınca direkt uykuya geçiyor zaten herhalde zamanla tanıyacağız çocuklarımızı neden ağlıyor neden huzrsuz niye uyumuyr nasıl uyumak istiyor falanBen artik yorgunluktapn bayilcam. Uyumuyor uyumuyor. Gunduz kucagimda uyudu onda da kolum tutuldu. Biraktim tuvalete gittim. Dondugumde uyanmisti. Yemegi bile esim ogle tatilinde gelince yiyorum. Daha ne kadar surecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?