- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Sıcak buhar özelliğide varmış hiç kullandınız mı sıcak buharda oda ısısı içinde katkısı oluyor muCanım ben loopex 1111 kullanıyorum çok memnunum öneri olarak degerlendirebilirsin
Canim sana özelden msj attim.Ben artik yorgunluktapn bayilcam. Uyumuyor uyumuyor. Gunduz kucagimda uyudu onda da kolum tutuldu. Biraktim tuvalete gittim. Dondugumde uyanmisti. Yemegi bile esim ogle tatilinde gelince yiyorum. Daha ne kadar surecek?
Azda olsa çokta olsa iğne acıtıyo bunu kabul eedelim önceZaten morarıyor dedim o da yavas yaparım dedi belki de beni rahatlatmak icin soyledi ilk defa dun aksam rahat etmistim yavas yapacak asiyi diye cunku oncekinde cok ani batirmisti belki de normali o. Bu yazidan sunu anladim ki ebe beni rahatlatmak icin soyledi ve yine stres oldum keske boyle detayli yazmasaydınız
Oğlumun saçları iki aylıkken başlayıp, 3aylıkken ortası tamamen açılacak kadar dökülmüştü sadece yanlarda kalmıştı saç,Merhaba kızlar.. mevlüdümüzü yaptık ve annemin gitmesiyle ilk kez dün kızımla yanliz kaldik.. ilk gün zor geçti.. birde oda değişikliği yapmiştik odanin sicakligini ayarlayabildimmi bilmiyorum.. oda icin hangi termometreyi kullaniyosunuz. Birde ben grip oldum kızımında burnu tıkalı odayi nemlendirmekmi gerekiyor bilemiyorum.
Bu aksam ilk kez kendimiz yıkıcaz kim bilir nasil gecicekbirde sizin bebeğinizin saçlari döküldümü.. benim kızım çok uzun saçlı doğdu 4 cm saçı var maaşallah:) ve hiç dökülmedi şuanda 50 günlük oldu bundan sonra dökülürmü ki?
Benim doktorum damlayi her emzirmeden once kullan ama aspiratorle gunde bir kere cek dedi. Sebebini soylemisti de unuttum.
Sümük dediğimiz şey burnun nemli kalmasını saglıyoAspiratörün ne gibi bir zararı varmış Allah Allah hiç duymadım ben kullanıyorum
Off annem geldiğinden beri bugrayi ayakta sallıyor ve emzik kullanıyor. Durmazsa sürekli emzir diyo. Ben ne güzel düzene oturtmustum emme saatini uykusunu. Ne yapıcam ya bişey deyince ya beddua ya kavga. Ben kaç tane büyütmüşum. Su bile verelim diyo. Oğlumu alıp gidesim var uzaklara tabi mümkün değil. Onun huzurla büyümesini istiyorum. K.v desen ayrı. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun psikolojim bozulduBekara kari bosamak kolay diye bir laf var ya en gecerli konu cocuk diyorum hep.Herkes isterse 10 tanr buyutsun ama her bebek farkli her anne farkli.Ve en iyisini anne biliyor,bebekte zaten bitek anne istiyor gerisi bos❤
Ben bile okurken sinirlendim canım çok normal senin de bunalman.En kolay nasıl atlatabilirsin ona odaklanmak bak.İnan bizim canımızın sıkılması bebişi daha çok etkiliyor.Mesela dün eşim maç izlerken gayretli gayretli bişey anlatmay a çalışıyorum,dinliyor Muş’un dedim,o da hafif yüksek sesle .Tam penaltı atılacak önüme geçtin konuşuyorsun dedi bir baktım kv kahkahayla gülüyor.O kadar sinirlendim ki biley söylememek için içeri gittim wc de sinirden ağladım.Gece boyu bebeğim huzursuzdu.Sabah kendimi pasta böreğe verdim bi baktım kafam dağılmış ve bebek uyuyor.(tabi bu arada kv : bak iki günde değişti bebek ,Allah huzurunuzu bozmasın geçer bu günler diyor bir de ) Anlayacağın bizi bizden başka kimse düşünmüyorÇok kötüyüm doğumdan sonra çok zor günler geçiriyorum. En çok istediğim şey dualarım kabul oldu oğluma kavuştum fakat huzur yok hiç bunalttilar. Bugün bir baktım Buğra annemin dizinde başı aşağıda beli çukurda vve annem bugranin üstünden eğilip çorabını giyiyor. İcim gitti aldım bugrayi keşke yanına koyup öyle giyseydin çorabını dedim çocuğun üstünden giyilir mi dedim. Annem de bana Allah senin canını alsın inşallah, bu çocuğa da bir şekilde bakılır dedi. Düşünebiliyor musunuz. Bittim o an. Dün de benim k.v. geldi hiç ilgilenmez ne lohusaligimda ne riskli gebeliğim de ne geçirdiğim ameliyatlarda. Bir gun dua bile etmedi çocuğun olur inşallah diye. Lohusalihimi zehir ettigi gibi bir de dün eşimin yanında diyoki ben sizden iyi bakarım sizden çok seviyorum dedi. Benden fazla kimse onu sevemez, ben ne şartlarda dünyaya getirdim neler yaşadım Allah biliyor. Kimseye anlatamıyorum da. Annemi mı anlatacağım ki dünyada en çok sevdigimdi çok canım yaniyo. Ve Buğra dün geceden beri memeyi reddediyor, emmek istiyor memede bağırıp agliyo kahroldum onun haline canım yavrum hiç bu şartlarda büyütmek istemezdim onu.
Doğrudur ben burnunu tıkayacak bişeyler olduğunda kullanıyorum yoksa meme reddine sebep olurSümük dediğimiz şey burnun nemli kalmasını saglıyo
Sürekli aspiratör kullanımı kuruluğa yol açıyo
buda saglıklı olmuyo
Sadece asida canimCanim bir sey sorcam. Zeynep asi olurken mi morariyor yoksa hep aglarken morariyor mu?
Gececek insaallah bir daha nette biseyler okumayacagimbokudikca gerildimAglicak ama sonra gecicek canim bu onun iyiligi icin diye dusunursen daha iyi hissedersin
Ya sacma sapan seyler okudum nette. Su an migrenim tuttu sinirlerim bozuldu sanirim zeynepe de yansidi emmiyor beniBugün ben de 2.ay aşılarını yaptırdım toplam üç aşı yapıldı.Tabiki ağladı ama iğneye bakmadım ben de biraz hassasım çünkü bu kan iğne konularında.Hemşire de anladı beni sen güçlü olacaksın bebeğine de güç vereceksin dedi,haklı.Aşı sonrasinda kucağıma verdi hemşire yanak yanağa değdirip telkin ettim kuzuşu sakinleşti.Emzirdim sonrasında.Eve gelince de koyun koyuna uyuduk bakitomlaAğrı kesici ateş düşürücü verdim.Hemşire Ateş'i olursa ver Demişti ama Öncesinde vermek gerekiyor diye duydum bir başka anneden.Bunlar bebeklerimiz için gerekli Şeyler ve şimdiden alışmamız gerekiyor csnım yapıcak bişey yok
Doktor bana da yuzune ufle dediAzda olsa çokta olsa iğne acıtıyo bunu kabul eedelim önce
İlk ay aşısında benim kızımda ağlarken morardı
Nefesini tuttu öylece kalakaldı ağlarken
Bende panik yaptım
Ebe yüzüne üfle dedi üfledim normale döndü
Yani senin benim bebeğimiz gibi daha nice bebekler vardır mutlaka
O anlık bişi oluyo ve geciyo
burda gördüğün gibi herkes aşıları sıkıntı yapıyo
Herkeste aşı stresi var
Ama kabullenmekten başka çaremiz yok
Yani demem oki madem stresliyiz o zaman tek yapmamız gereken stres kontrolu...
3.ayda isen bu ay meme reddi olabiliyormuşSadece asida canim
Gececek insaallah bir daha nette biseyler okumayacagimbokudikca gerildim
Ya sacma sapan seyler okudum nette. Su an migrenim tuttu sinirlerim bozuldu sanirim zeynepe de yansidi emmiyor beni
Doktor bana da yuzune ufle dedi
Ben hep stresliyim nolcak boyle bilmiyorum
2.ay canim3.ayda isen bu ay meme reddi olabiliyormuş
Baby&me nin almıştım ebebekten Gayet güzel alabilirsinizkızlar bebisimin odasina termometre ve ayni zamanda nem ölcer olucak kullandiginiz var mı
Canim ben kaynanamin baskisiyla 1 hafta biberonla mama verdim.şu 3 gündür her emzirdiģimde böyle yaoiyor.ondeki kolay sutü emiyor.sonrakini çekmiyor.
Sence memeyi mi birakmak istiyor.
Göğsüm tikalıydi.acaba sütüm zor mu iniyor bebeği yoruyor.
Merhaba kızlar bebeğim 56 günlük kolik ve alerjisi var sürekli ağlıyor hiç uyumuyor hep gaz sancısı var bana kanguru önerdiler kanguru kullanan var mı nasıl bişey almalıyım mamadus ve solomombaby yenidoğanlara uygunmuş ama kanguru konusunda hiç bir fikrim yok
Kizlar benim bebegim de yarin tam 2 aylik olacak ama malesef hasta oldu. Gecen hafta carsamba gunu kuru oksurukle basladi persembe gunu dr goturdugumde cigerleri temiz dedi dr korkma. Cuma gunu oksurugu biraz daha artti sanki ve dolu dolu olmaya basladi cumartesi sabah nefes alirken hirladigini ve zorlandigini farkettik ve acile getirdim. Cigerlerine inmis dedi dr ve 4 doz hava verdiler bronsiolit teshisi koydular. Cumartesiden beri hastanedeyiz surekli hava veriliyor ve antibiyotik aliyor. Cok sukur artik daha iyiyiz ama cok zormus. uyumadiginda ona kizdigim zamanlar oluyordu bazen nasil pismanlik duydum nasil kendime kizdim anlatamam. Gorumcemin oglunun sunnet mevlutune gitmistim gripli bi kac kisi vardi onlardan grip bulasmis oglusuma. Kapali alanlarda falan dikkat edin sizlerde cok kotu bir grip salgini var ve bebekler hasta olunca cok zor atlatiyorlarmis. Bizim basimiza geldi sizde dikkat edin diye yazdim
Bugün ben de 2.ay aşılarını yaptırdım toplam üç aşı yapıldı.Tabiki ağladı ama iğneye bakmadım ben de biraz hassasım çünkü bu kan iğne konularında.Hemşire de anladı beni sen güçlü olacaksın bebeğine de güç vereceksin dedi,haklı.Aşı sonrasinda kucağıma verdi hemşire yanak yanağa değdirip telkin ettim kuzuşu sakinleşti.Emzirdim sonrasında.Eve gelince de koyun koyuna uyuduk bakitomlaAğrı kesici ateş düşürücü verdim.Hemşire Ateş'i olursa ver Demişti ama Öncesinde vermek gerekiyor diye duydum bir başka anneden.Bunlar bebeklerimiz için gerekli Şeyler ve şimdiden alışmamız gerekiyor csnım yapıcak bişey yok
Ben artik yorgunluktapn bayilcam. Uyumuyor uyumuyor. Gunduz kucagimda uyudu onda da kolum tutuldu. Biraktim tuvalete gittim. Dondugumde uyanmisti. Yemegi bile esim ogle tatilinde gelince yiyorum. Daha ne kadar surecek?
Çok kötüyüm doğumdan sonra çok zor günler geçiriyorum. En çok istediğim şey dualarım kabul oldu oğluma kavuştum fakat huzur yok hiç bunalttilar. Bugün bir baktım Buğra annemin dizinde başı aşağıda beli çukurda vve annem bugranin üstünden eğilip çorabını giyiyor. İcim gitti aldım bugrayi keşke yanına koyup öyle giyseydin çorabını dedim çocuğun üstünden giyilir mi dedim. Annem de bana Allah senin canını alsın inşallah, bu çocuğa da bir şekilde bakılır dedi. Düşünebiliyor musunuz. Bittim o an. Dün de benim k.v. geldi hiç ilgilenmez ne lohusaligimda ne riskli gebeliğim de ne geçirdiğim ameliyatlarda. Bir gun dua bile etmedi çocuğun olur inşallah diye. Lohusalihimi zehir ettigi gibi bir de dün eşimin yanında diyoki ben sizden iyi bakarım sizden çok seviyorum dedi. Benden fazla kimse onu sevemez, ben ne şartlarda dünyaya getirdim neler yaşadım Allah biliyor. Kimseye anlatamıyorum da. Annemi mı anlatacağım ki dünyada en çok sevdigimdi çok canım yaniyo. Ve Buğra dün geceden beri memeyi reddediyor, emmek istiyor memede bağırıp agliyo kahroldum onun haline canım yavrum hiç bu şartlarda büyütmek istemezdim onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?