Ya kızlar bu Arada iki şey soracağım :
1) Bebeği sanki nefes alamıyormuş gibi nefesini içine çeken ama herhangi bir morarma falan olmayan var mı?
2) Bebeğinizi yatırırken bir anda korkmuş gibi gözleri fır fır dönen var mı?
Bizimki öyle demez tam tersi ayrilmamizi istiyorlar açıkçası ben de istiyorum ama eşim bugrayi bırak da öyle gidersin diyo zorlama gidiyo işte evlilik. Ailesi yüzünden çok sorunlar oldu ve oluyor. Geçmiyor bitmiyor. Kendi alilemle de yapamam hiç düşmanlar zaten onlar da her gün her dk kavga ediyorlar çocuğumu huzurlu buyuutmem lazım. Off bir çıkar yolBen bile okurken sinirlendim canım çok normal senin de bunalman.En kolay nasıl atlatabilirsin ona odaklanmak bak.İnan bizim canımızın sıkılması bebişi daha çok etkiliyor.Mesela dün eşim maç izlerken gayretli gayretli bişey anlatmay a çalışıyorum,dinliyor Muş’un dedim,o da hafif yüksek sesle .Tam penaltı atılacak önüme geçtin konuşuyorsun dedi bir baktım kv kahkahayla gülüyor.O kadar sinirlendim ki biley söylememek için içeri gittim wc de sinirden ağladım.Gece boyu bebeğim huzursuzdu.Sabah kendimi pasta böreğe verdim bi baktım kafam dağılmış ve bebek uyuyor.(tabi bu arada kv : bak iki günde değişti bebek ,Allah huzurunuzu bozmasın geçer bu günler diyor bir de ) Anlayacağın bizi bizden başka kimse düşünmüyor
Cnm asi icin kendini yıpratma inşallah sakin sakin gecer iyi düşün iyi olsun. Buğra aşıda çok ağladı sonra uuyuudu . Hemşire uyku saati mı dedi yok dedim ama hep olumlu düşünmeye çalıştım. Sen de öyle düşün. Eğilip gözlerine bakıp konuştum. Sünnetin de de elini tutup gözlerine bakıp konuşmuştum inan anloyorlarCiddi sekilde psikologa gitmeyi dusunuyorum mesela carsamba 2.ay asisi var su an hayat benim icin bitti yenek icmek uyumak hepsi yarim yamalak. Annemi babami cagirdim esime de izin al dedim sanki yanimda kalabalik olunca cabuk gececek zeynep aglamayacak gibi
Ikinci cocuk olsa tecrubelerim farkli olurdu simdi herseyi ilk defa deneyimliyoruz ama esim destek oluyor cogunlukla bazi kisimlarda kostek oldugu oluyor yani
Bazen gece uyumuyor uykusu oluyor kucakta uyuyor yatiriyorum uyaniyor bir iki defa esimin umarsizca uyuduguna sinirlenip zeynepe uyu diye kızdım sonra kafami duvara vurup parcalayasim geldi ya 7 yil aradim dogmus kucagimda sen ne hakla sinirleniyorsun dedim kendi kendime
Yani isin özü iyi degilim
Zeynep benim icin hersey birtanem onun olmasindan dolayi mutluyum ama tepkilerimden dolayi mutsuz
Bu 2 ay asisi icin tavsiyeleriniz var mi?plojovic seni de etiketliyim
Ateşi çıkmazsa vermeyin cnm şurup bizim dr u dinledim ben de.Geçen hafta olduk 2. Ay aşısını. Dr eve geçince basla dedi ve 6 saatte bir şurup onerdi bize
Degisiyor. En son kucakta oyle oturuyordu sakin sakin. Ben agliyordum. O gulucuk atiyordu. Sonra yikadik. Emzirmeye calistim. Sonra baktim beni emzik yapmis. Kundaklayip bi sure emzigi agzinda tutmaya calistim uyudu.Canım bırakınca ağlıyor mu bir de nedenini anlayabilsek niye uyumuyorlar durmuyorlar bazen anlıyorum ben gazı olunca emerken çok huysuzlanıyor ağlıyor gazı çıkınca direkt uykuya geçiyor zaten herhalde zamanla tanıyacağız çocuklarımızı neden ağlıyor neden huzrsuz niye uyumuyr nasıl uyumak istiyor falan
Annen niye beddua etti anlamadim. Allah kolaylik versin. Yalniz hissetmek uzucu.Çok kötüyüm doğumdan sonra çok zor günler geçiriyorum. En çok istediğim şey dualarım kabul oldu oğluma kavuştum fakat huzur yok hiç bunalttilar. Bugün bir baktım Buğra annemin dizinde başı aşağıda beli çukurda vve annem bugranin üstünden eğilip çorabını giyiyor. İcim gitti aldım bugrayi keşke yanına koyup öyle giyseydin çorabını dedim çocuğun üstünden giyilir mi dedim. Annem de bana Allah senin canını alsın inşallah, bu çocuğa da bir şekilde bakılır dedi. Düşünebiliyor musunuz. Bittim o an. Dün de benim k.v. geldi hiç ilgilenmez ne lohusaligimda ne riskli gebeliğim de ne geçirdiğim ameliyatlarda. Bir gun dua bile etmedi çocuğun olur inşallah diye. Lohusalihimi zehir ettigi gibi bir de dün eşimin yanında diyoki ben sizden iyi bakarım sizden çok seviyorum dedi. Benden fazla kimse onu sevemez, ben ne şartlarda dünyaya getirdim neler yaşadım Allah biliyor. Kimseye anlatamıyorum da. Annemi mı anlatacağım ki dünyada en çok sevdigimdi çok canım yaniyo. Ve Buğra dün geceden beri memeyi reddediyor, emmek istiyor memede bağırıp agliyo kahroldum onun haline canım yavrum hiç bu şartlarda büyütmek istemezdim onu.
Allah yardımcın olsun canım geçecek inşallah herşey düzelecekPompanin biberonunu artik kullanmicam.ama dıger biberonlar da ayni.
Artik biberon vermeye gözüm korkuyor.bugün aksama kadar gögsümde tuttum.uykulu uykulu verdim aģzina.
Kimseden kimseye fayda yok canim.artik destek de istemiyorum.beklentiye girmek beni daha güçsüz yapiyor.
Yeri geliyor esin bile destek olmuyor.bebegi tutmuyor.Allah beni kimseye muhtaç etmesin de herkes evinde olsun.
Benim Rabbim bana yeter...
Ah kaynanalar..gelini kizı gibi görmeyen bunaltan,dusünmeden konusan kaynanalar yerin dibine girsin...
Bende salaklik ettim cagirdim kaynanami.sütün yok sütün yok diye basimi yedi kavga etti benimle.eşimle birbirimizi yedik onlar burda olduğu sürece.
Senin de göğsün tıkanmısti dimi.ne yaptin.b3nim iki göğsumde tıkandı.bebek de mememi birakmaya calisiyor.
En kötüsu de bebek hasta oldu galiba.suurekli hapsuruyor.çok terliyor.öksuurmeye de başladı.evimizde bi doğalgaz isi bitmedi gitti.evin ici buz.sucak su yok.
Güclü olmaya calisiyorum.
Piskolojimi düsünmek daha kötü yapiyor beni.ama kendimi düsünmedim zaman ve kafaya çok takmadigim sürece iyiyim.
Sana bi tavsiye.sakın bu tür şeyleri ćok düsünme.Allah üstüste sıkıntı veriyor cünkü.bi dert dogeeini bastiriyor.
Bizzat yasiyorum ćünkü.artik herseyi oluruna biraktim.
Her şeye gecici diyip sabretmeye calisiyorum.
Ben doğmadan almıştım nemi ve sıcaklığı hep takip ediyiyorumkızlar bebisimin odasina termometre ve ayni zamanda nem ölcer olucak kullandiginiz var mı
Cnm bırak emsin inan emmeyip bağırıp ağlaması memede çırpınma su çok daha kotuSelam kızlar bugün bizimde uyku problemi oldu sabah 8 den beri daha yeni uyudu kızım inşallah güzelce uyur uykusunu alır sırtım belim koptu yeni emzik aldım onu da almadı malesef bütün gün memedeydi bi huzursuz çözemedim neyi vardı bugün .. uyurken emmeye devam ediyor sonra ağzının boş olduğunu anlayıp uyanıyor ağlıyor uyku arasında aranırken verdim emziği yine almadı ne yapsam acaba ya normlade uyku problemi yaşamadık çok fazla ama ağlamasına dayanamıyorum valla babası ben kızım hep birlikte ağlıyoruz
Canim tek istegim dinlenmek. Yoksa ozel bi zaman istemiyorum. Cok uykusuzum.Hic bitmeyebilir.
Daha kotu olabilir
Belki daha cok cok iyi...
Ama senin amacin beklemek olursa en ufak seyde cok zor gelecektir.
Hayatinizi sekle sokmaya degilde bebisinizi hayatinizin icine almayi dene...
Inan bir de buyugu var.Ilkinde hic zamanim yok diye aglanirdim ve inanilmaz zor bir cocuktu.Simdi 2 taneyle aslinda ne cok zamanimiz var su hayatta diyorum.Kolaylik ya da zorluk gordugumuz cogu seyi bile biz sekillendiriyoruz unutma canim.
Cnm nem cihazı hiç iyi değilmis bizim Dr önermedi. Odanın nemini takip et. Çok düşükse nemi bebekte hırıltı öksürük yapar. Nem düşükse kaynamış su koy odaya. Yada peteğe suluk tak. Nem yüksekse de zararlı odayı havalandir herrgun cnmNem cihazı önerisi olan baktım karar veremedim hangisi iyi
Amin cnm Allah kimseye muhtaç etmesin. Çok zordaydim yemek bile yiyemiyordum zamanım yoktu. Annemi çağırdım. Keşke cagiirmasaydim. Kocamla k.v. le ilgili beni arama ablamı da aranma anlatma diyo. Hoş ablama da anlatamıyorum dinlemedi geçen. İnsan ailesine anlatamicaksa kime anlatır. Aile neden vardır? Ve eşim seni eve bıraksın git dedim artık anneme. Beni çağırma bir daha diyo. Annemle aramız dogum öncesi böyle değildi. Amin cnm yavrunu ben bakayim. Allah kimseye muhtaç etmesin. Eşim bile geçen ay bakacak birileri olur dedi ya. Ben gizumden sakiniyorum yavrumu. 24saatim, ömrüm seni sevmeye yetmez diyorum. Uyanıkken keyfi olduğunda hep oynuyorum seviyorum onu işi gücü bırakıp. Çünkü onunla geçen her dk çok önemli bir daha yaşanmayacak. Tutunacak bir dalım oolsa bir anlayanim bir destekçim. Neyse Rabbimm beterinden korusun. Evlat istedim hep hayırlısı sagliklisu diye çok şükür rabbim lutfetti. Ama cevremdekilerle cok huzursuzum. Bir daha arayıp anlatmayacagim anneme ablama Buğra çok ağladığında yada eşimle annesiyle ilgili. Ve çağırmayacagim yardıma. Rabbiim yardım etsin. Mesafe koyacağım artik çok zoruma gidiyorAhh be canim.Cok uzuluyorum nelerle ugrastin.Hala devam ediyorlar.Biri iyi olsa digerinin kotulugunu kapatacak belki ama hepsi fiyasko...
Neden eskilerde bu 'ben' kelimesi cok anlayamiyorum.Bizlerde mi boyle olacaz diyorum bazen.
Yas gectikce cocuklasiyorlar denir ya oyle dusuneceksin.Akli dengeleri ile ilgili ufak sorunlari var gibi dusuneceksin.Oyle de olabilirdi belki daha beter? Zor ama boyle dusunup ona gore hareket edip kendinede iyi bakacaksin ki Bugraciginda kimseye muhtac olmasin...Allah kimseye muhtac etmesin,oglunla birbirinizdende mahrum etmesin dilerim.
Burda yazdığım gibi oldu cnm bugrayi aldım niye öyle yaprin keşke yanına koyup ooyke çorabını giyseydin dedimAnnen niye beddua etti anlamadim. Allah kolaylik versin. Yalniz hissetmek uzucu.
Canım benim...Amin cnm Allah kimseye muhtaç etmesin. Çok zordaydim yemek bile yiyemiyordum zamanım yoktu. Annemi çağırdım. Keşke cagiirmasaydim. Kocamla k.v. le ilgili beni arama ablamı da aranma anlatma diyo. Hoş ablama da anlatamıyorum dinlemedi geçen. İnsan ailesine anlatamicaksa kime anlatır. Aile neden vardır? Ve eşim seni eve bıraksın git dedim artık anneme. Beni çağırma bir daha diyo. Annemle aramız dogum öncesi böyle değildi. Amin cnm yavrunu ben bakayim. Allah kimseye muhtaç etmesin. Eşim bile geçen ay bakacak birileri olur dedi ya. Ben gizumden sakiniyorum yavrumu. 24saatim, ömrüm seni sevmeye yetmez diyorum. Uyanıkken keyfi olduğunda hep oynuyorum seviyorum onu işi gücü bırakıp. Çünkü onunla geçen her dk çok önemli bir daha yaşanmayacak. Tutunacak bir dalım oolsa bir anlayanim bir destekçim. Neyse Rabbimm beterinden korusun. Evlat istedim hep hayırlısı sagliklisu diye çok şükür rabbim lutfetti. Ama cevremdekilerle cok huzursuzum. Bir daha arayıp anlatmayacagim anneme ablama Buğra çok ağladığında yada eşimle annesiyle ilgili. Ve çağırmayacagim yardıma. Rabbiim yardım etsin. Mesafe koyacağım artik çok zoruma gidiyor
sıcak buharı kullandım öyle çok sıcak şekild e olmuyor ama hafif bi sıcaklık veriyor normale goreSıcak buhar özelliğide varmış hiç kullandınız mı sıcak buharda oda ısısı içinde katkısı oluyor mu
valla bize de cocuk profesörü verin dedi, verdik, sasırdık artık hangisi doğru...Ateşi çıkmazsa vermeyin cnm şurup bizim dr u dinledim ben de.
Masallah canim.Günaydınlar hanımlar herkes iyidir umarım. Biz ikinci ay aşımızı olup geldik ilk aşamamız şükür sorunsuz geçti sadece iğne girip çıktığında ağladı oğlum sonra hemen sustu maşallah. Aşıdan çekinen arkadaşlar merak etmeyin bebişler hemen toparlıyor umarım ateşimiz de yükselmez sorunsuz geçiririz. Bu arada oğlum bu ay 2 kilo almış sizlerin kilo alımları nasıl? 6800 olmuşuz bu hızla gidersek taşıyamayacağım yakında sanırım.
Canım bende mamadus almayı düşünüyorum yorumlara baktım hep güzel yorumlar yazılmış tek tereddütüm bebeğim içinde durmazsa diye çünkü bebeğim çok sıkıntılı hem kolik hem alerjisi var hem asla memeyi almıyor mamada veremiyorum sürekli kucağımda hiç durmadan zıplıyoruz uykuya da zor geçiyor bekli kanguru biraz yükümü alır çok çaresizim. Nette baktım 189 tl diyor yenidoğan aparatı var yazıyor aparat dediği küçük yastık gibi bişey mi yoksa minder gibi biley mi canımBen Mamadus kullaniyorum ve elim ayagim oldu.1 bucuk aydir kullaniyorum bebegim 2bucuk aylik canim.Cok sık cikan biriyim.Bir an pismanlik duymadim.Aksine esimle sukrediyoruz.Verdigimiz para az bile.Arabadan ucuz ama cok daha iyi bence :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?