Uzuldum. Gecmis olsun ve Allah kolaylik versin. Insan nasil bebekli evladinin sesine kosmaz anlam veremiyorum. Keske yapabilecegimiz bir sey olsa.Tam ağlaya ağlaya burayı okuyordum senin yazdıklarını gördüm ve sadece ben değilim demekki dedim. Ben hep okuyorum ama yazmıyordum seni görünce dayanamadım. Bende tam 3 yıldır çocuğum olsun diye uğraşıyorum arada bir kaybım var sonrasında ise üzüntüden bir sürü hastalığım allahıma çok dua ettim sonunda bir oğlum oldu ama iki aydır çekmediğim kalmadı. Sarılıktan hastanede yattık eşimle ailesi yüzünden kavga ettik düşün çocuğun fototerapi alması lazım biz hastanede birbirimize girdik bu arada sarılık değeri 20 o halde çocuğumu unuttum kavga ettik bıraktı gitti ailemi çağırdı gelin kızınıza bakın diye ağlamaktan sütüm kesildi oğlum şimdi mama alıyor. Aradaki diğer tüm sorunları atlıyorum 3 gündür inanılmaz derecede hastayım bulantı, kusma ishal ayakta zor duruyorum oğlumda huzursuz durmuyor illa ana kucağında sallanacak ev tipi değil ama bebek arabasının ana kucağı ve çok ağır oluyor belim kopuyor. Eşim sabah işe gidecek tuvalete girdim ama ölüyorum işe gidicem dedi bende bekle biraz dedim o halimle bırakıp gitti ama ben ayakta duramıyorum karnım kıvranıyor annemi aradım beni hastaneye götürün nolur diye birsürü laf söyledi çocuk gibi ne ağlıyormuşum filan bende tekrar aradım gelmeyin uyuycam dedim ama hazırlandım gelirler diye bekliyorum bir saat geçti yok dedim herhalde annem işe gidince babam tek gelecek iki saat geçti yok acaba kaza mı yaptılar dedim annemi aradım açmadı bile babamı aradım anneni bıraktım kahvaltı yapıyorum gelecem diyor. Ben orada bittim eşim elin oğlu acımaz hiç acımıyorda zaten ama insanın ana babası nasıl acımaz ya hadi beni geçtim torununa nasıl acımaz allahımın vardır bir bildiği sabırla bu günlerde geçecek ama asla unutulmayacak aslında yazacak daha neler var nelerde yeteri kadar uzun oldu zaten kusura bakmayın sende üzülme olan yine bize oluyor kimsenin umrunda değil anne, baba, eş hepsi boş...
Canim tek istegim dinlenmek. Yoksa ozel bi zaman istemiyorum. Cok uykusuzum.
Amin cnm Allah kimseye muhtaç etmesin. Çok zordaydim yemek bile yiyemiyordum zamanım yoktu. Annemi çağırdım. Keşke cagiirmasaydim. Kocamla k.v. le ilgili beni arama ablamı da aranma anlatma diyo. Hoş ablama da anlatamıyorum dinlemedi geçen. İnsan ailesine anlatamicaksa kime anlatır. Aile neden vardır? Ve eşim seni eve bıraksın git dedim artık anneme. Beni çağırma bir daha diyo. Annemle aramız dogum öncesi böyle değildi. Amin cnm yavrunu ben bakayim. Allah kimseye muhtaç etmesin. Eşim bile geçen ay bakacak birileri olur dedi ya. Ben gizumden sakiniyorum yavrumu. 24saatim, ömrüm seni sevmeye yetmez diyorum. Uyanıkken keyfi olduğunda hep oynuyorum seviyorum onu işi gücü bırakıp. Çünkü onunla geçen her dk çok önemli bir daha yaşanmayacak. Tutunacak bir dalım oolsa bir anlayanim bir destekçim. Neyse Rabbimm beterinden korusun. Evlat istedim hep hayırlısı sagliklisu diye çok şükür rabbim lutfetti. Ama cevremdekilerle cok huzursuzum. Bir daha arayıp anlatmayacagim anneme ablama Buğra çok ağladığında yada eşimle annesiyle ilgili. Ve çağırmayacagim yardıma. Rabbiim yardım etsin. Mesafe koyacağım artik çok zoruma gidiyor
Canım bende mamadus almayı düşünüyorum yorumlara baktım hep güzel yorumlar yazılmış tek tereddütüm bebeğim içinde durmazsa diye çünkü bebeğim çok sıkıntılı hem kolik hem alerjisi var hem asla memeyi almıyor mamada veremiyorum sürekli kucağımda hiç durmadan zıplıyoruz uykuya da zor geçiyor bekli kanguru biraz yükümü alır çok çaresizim. Nette baktım 189 tl diyor yenidoğan aparatı var yazıyor aparat dediği küçük yastık gibi bişey mi yoksa minder gibi biley mi canım
Benim çocuğum tamda böyle hıı diye kaliyo ve dediğin gibi korkmuş gibi birden açıyor gözlerini ben de korkuyorum o zaman sanki bi şey görmüş gibi o zaman hemen dua okuyorum ve elini tutarak konuşuyorum sessiz bi şekilde sakinleşiyor birinci yazdığın şeye biz de anlam veremiyoruz dr a sorucam hatta ek olarak aynı durum emerken de oluyor 1 _2 sn nefes almiyoYa kızlar bu Arada iki şey soracağım :
1) Bebeği sanki nefes alamıyormuş gibi nefesini içine çeken ama herhangi bir morarma falan olmayan var mı?
2) Bebeğinizi yatırırken bir anda korkmuş gibi gözleri fır fır dönen var mı?
Bunu bilmiyordum canım aslında ben kendim bile doktora danışmadan ilaç kullanan biri değilken ateş olayından korktum verdim inşallah bişey olmaz şimdilikCanim ilac konularinda doktoruna danismani oneririm.
Atesi belli dereceye geldiginde verilir ates vucudun o mikropla savasmasidir ve ilac bagisikligini dusurur.Yine de aklinda olsun.
Gereksiz ilac daha sonra daha fazla ilac gereksinimi demek
Tabiki yok :))) söyle 2 gün falan cocukları dondurup uyumak istiyorumKızlar yeterince yorgun değilmişim gibi acayip spor yapmak istiyorumSizde de böyle bir durum var mı?
Dolapta sagdigim sut oluyor. Esim aksam bir ogun biberonla veriyor ama onda da ben ya yemek yapiyorum ya banyo ya bir ev isi. Hep uyuycam diyorum uyuyamiyorum.Haklisin.Yorgunlukta biniyor ustuste.
Onunla hep uyunmuyorda.Bide uyuduktan sonra uyanmak daha agir oluyor insanada.
Sagip sut ayarlasan esin geldikten sonra 1 tur emme zamanina ayarlasan.Uyuyabilir misin? Fikir sadece.Mutlaka dusunmussundur ama.
Gece uykusu nasil canim?Dolapta sagdigim sut oluyor. Esim aksam bir ogun biberonla veriyor ama onda da ben ya yemek yapiyorum ya banyo ya bir ev isi. Hep uyuycam diyorum uyuyamiyorum.
Bence hic birimiz normal degiliz.Biz aşıdan geldik
Kocaman bir ohhhh cektim cunku kendimi o kadar sıkmışım ki sanki beni bir guzel dövdüler gibi her yanim agriyor
Atesi falan beklemeden verdim calpolu
Biraz huysuz olacak o kadar
Cok agladi annemle esim tuttu zeynepi ben Allahim yardim et diye kendimi kasıyordum bi ara. Sonra kendime geldim hemen emzirdim sakinlesti
Normal degilim biliyorum burda yazip yazip milleti sıkıyorum farkindayim kendimi kontrol etmeyi ogrenecegim zamanla insaallah
Gece uykusu iyi. Gecen hafta 4 saat 5 saat deliksiz uyuyordu. Uyanip emip geri uyuyordu. Bu hafta burnu cok tikali. Huzursuz uyuyor. Biz kaldirip burnunu temizliyoruz. Mesajda dediklerini yapcam bu arada. Tek elimle yaziyom simdi.Gece uykusu nasil canim?
hadi gecmis olsun, birkaç gün bebeğe banyo yok buarada,benim dr da atesi beklemeden ver demisti, 6 saatte 1 verdik biz de.Biz aşıdan geldik
Kocaman bir ohhhh cektim cunku kendimi o kadar sıkmışım ki sanki beni bir guzel dövdüler gibi her yanim agriyor
Atesi falan beklemeden verdim calpolu
Biraz huysuz olacak o kadar
Cok agladi annemle esim tuttu zeynepi ben Allahim yardim et diye kendimi kasıyordum bi ara. Sonra kendime geldim hemen emzirdim sakinlesti
Normal degilim biliyorum burda yazip yazip milleti sıkıyorum farkindayim kendimi kontrol etmeyi ogrenecegim zamanla insaallah
Kaç olması lazım acaba nem ölçer alayım o zamanCnm nem cihazı hiç iyi değilmis bizim Dr önermedi. Odanın nemini takip et. Çok düşükse nemi bebekte hırıltı öksürük yapar. Nem düşükse kaynamış su koy odaya. Yada peteğe suluk tak. Nem yüksekse de zararlı odayı havalandir herrgun cnm
Cok uyuyor normal mihadi gecmis olsun, birkaç gün bebeğe banyo yok buarada,benim dr da atesi beklemeden ver demisti, 6 saatte 1 verdik biz de.
Gece uyuyunca uyumuyormusun canim.bende gündüz hic uyuayamiyorum.gece ne uyuduysam o.Gece uykusu iyi. Gecen hafta 4 saat 5 saat deliksiz uyuyordu. Uyanip emip geri uyuyordu. Bu hafta burnu cok tikali. Huzursuz uyuyor. Biz kaldirip burnunu temizliyoruz. Mesajda dediklerini yapcam bu arada. Tek elimle yaziyom simdi.
Iyi yaomişsin canim.keşke bebimde olsaydi da disari kacsaydim.Bi cilginlik yaptim. Kanguruyla otobuse bindim. Uyuyor.
Canim zorunlu asiSayfanın terapisti burda mı acaba :))plojovic imdat ! Ben aşıya götürmedim kızımı tereddütlerim var ilkine babası yaptıralım dedi diye götürdük şimdi babasıda sürekli konuşuyorum diye tamam yaptırmayalım dedi yani ben çocuğum yokkende bu aşıya anlam veremiyordum dışardan gelmesi ayrı olay benim için zamanıda süt tozu muhabbeti geçmiş bilirsin market reyonlarında bize zehir pazarlıyorlar aşıyla ne olur kim bilir dedim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?