2018 Ekim Anneleri

Yazılanları okuyamadm belki konusu geçmiştir. Kızım 3 gündür kakasını yapmıyo idrar yapmasıda azaldı normal mi? Çok gazı oluyo bütün gün ıkınıyo zorla gaz çıkarıyoruz. Rezene içiriyorm biraz rahatlatıyo ama kakasını yapmıyo nasıl yaptırabilirim bi çözümü olan var mı? 52 günlük. her gün yapıyodu yavaş yavaş azaldı 3 gündür yapmıyo

Bunu bilmiyordum canım aslında ben kendim bile doktora danışmadan ilaç kullanan biri değilken ateş olayından korktum verdim inşallah bişey olmaz şimdilik

Korkma canim.Ates tehlikeli tamam ama kontrol edilmediginde.Ates cikmadan cocugunu ne kadar etkilediginide ogrenemezsin.
Mesela kimisini daha cok etkiler bazisi ise her turlu ayakta gecirir.Buyudukce tabii daha cok belli oluyor.Ailedeki oykulerde bu manada onemli.
Aslinda yani bi yandan iyi ates cunku vucudun savunma mekanizmasi beyinden gelen.Yani zamanla daha iyi oturur deneyimlediginizde.Ama surup verecem atesi dusecek diye de bisy yok kac cesidi var.
Biz kendimizce garantiye almayi hedeflerken daha dikkatli olmaliyiz.
Ne guzel soyledin bak biz bile doktora danismadan almiyoruz.Zaten gereksiz ilactan kacinmaya calisiyoruz.Illa antibiyotik olmasi gerekmiyor ilaclarin hicbiri masum degil.Sadece gerektiginde,tedavi amacli kullanmakta fayda var.❤

Dolapta sagdigim sut oluyor. Esim aksam bir ogun biberonla veriyor ama onda da ben ya yemek yapiyorum ya banyo ya bir ev isi. Hep uyuycam diyorum uyuyamiyorum.

Yapma canim uyu :)
1 aksam uyu iyi ol ki belki de uzun sure sana dinclik verir.Once bedenini dinlendir❤

Canim bizde cok dusunduk arastirdik konustuk.Olumsuz yaninada olumlu taraflarinada bakmak lazim.Asidan zarar goren insanlarda var asisi olmadigi icin o hastaliga yenilen,aci cekenlerde....
Ciddi bi karar ama tamamen aile odakli.Diyecek bisy yok :)
Ben grip vb vurdurmuyorum ama rutin asilari vurdurmaktan yanayim.
Iki kararda aksini yasamak halinde keskelerle dolu.....

Kaynanam kızıma sürekli bişeyler tattırıyo canımı çok sıkıyo alışsın diyo her tadı bilsin onun yüzünden memeyi emmemeye başladı zorla emziriyorm korkuyorm bişey olacak diye aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? 3 aylık olsun yemek yediricem yumurta yediricem diyo delirticek beni

Evin isini yapsanda bitecek mi :)
Bence kafani dagitmak zaten onemli olan.
Ben 1 gun evdeysem diger gun cikiyorum.
1bucuk ay oldu kanguruyu kullandigim ki 2 cocukla cikiyorum ve toplu tasima ile ama diyorum ya cesaret etmedikce,denemedikce,deneyimlemedikce ne hayat kolaylasir ne de ogreniriz.
Insan kendi kendinin caresi otesi yok.
Cocuklari hayatlarimiza dahil etmeliyiz hayatimizi degistirmeye gerek yok.

Evet canim eskisi gibi olmuyor bazen.
3 gun zorlamistir tabii.
Doktorlar 1 haftaya 10 gune kadar normal diyorlar ama hangi anne dayanir zor..
Banyo,sonrasi masaj,yuzustu yatirma vb denedin mi?

Aceleye ne gerek var ya :)
Zaten yavas yavas alisarak ogrenerek baslayacak :) Yumurta alerji yapabilir ayrica ek gidaya gecildiginde bile ceyregi ve sarisi ile baslaniyor 3 gun kurali ile ki bi zarari var mi gormek icin.
Şöyle anlat canim;anne sutundeki demir emilimini cocugun agzina verilen hersey dusuruyor.Yani o torununa kotuluk ediyor

Evet canim eskisi gibi olmuyor bazen.
3 gun zorlamistir tabii.
Doktorlar 1 haftaya 10 gune kadar normal diyorlar ama hangi anne dayanir zor..
Banyo,sonrasi masaj,yuzustu yatirma vb denedin mi?
masaj yapıyorm sırtını karnını ovuyorm bacaklarını karnına çekip indiriyorm sırtına poposuna vuruyorm gazını çıkarıyo kakasını yapmıyo

Aman ev işiyle uğraşamam..sadece 1-2 çeşit yemek günü kurtarıyor. Hazır manti alıp buzluğa stok yapıyorum arada. Haftada 1 gün manti günü. 1-2 gün balık. Arada kahvaltı arada menemen vs.. 15 günde 1 yardımcı geliyor. O yoksa da ev pisse pis pis oturuyoruz :)))

Gece uyuyorum tabi ama mesela bebek 10da uyuyor ben is yapiyorum. 11de yatiyorum. 1de yine kalkiyoruz. 1 bucuga kadar tek meme emiyor uyuyor. Diger memeyi sagiyorum. Yine yatmam 2yi buluyor. Bebek 4te geri kalkiyor. Boluk porcuk uyuyunca dinlenemiyorum. Bi de gunduz uyumayinca hep ayakta gezince yoruluyorum.
Puset zor oluyor tabi. Puset agir bebek agir tek elle tasiyorsun. Sen doktora bebegi mi goturdun kendin icin mi gittin.
Otobusle postaneye gittim. Sonra esim geldi. Arabayla döndük. Cocuk hep uyudu. Evde de emdi simdi babasinin kucaginda uyuyor.

Nasil yani? Neler yediriorki? Asla izin vermeyin.. benim kayinvalidem de oğlum çok aglarken emzigini sekerli suya bandirmis.. ben asla vermiyorum dedim. Kizi geçen sene İsvicre'de dogum yapti. Yenidoğan doneminde orda hemsireler hergun eve gelip bebegi kontrol edip anneye yardimci oluyorlarmis. Cok cok az miktarda şekerli su verebilirsiniz demisler agladigi vakit. Ben anlam veremedim. Burdaki doktorlar asla derken orda nasil izin veriyorlar bilemiyorum.

Biz de dun tam 2 aylik olduk. Karma aşilari yaptirdim. Ek olarak ben Rotavirus de yaptırdim. Sizler yaptirdiniz mi?

masaj yapıyorm sırtını karnını ovuyorm bacaklarını karnına çekip indiriyorm sırtına poposuna vuruyorm gazını çıkarıyo kakasını yapmıyo
Canim bize doktor caybkasigiyka zeytinyagi verin dedi.
Kalcasina da zeytinyagı sur.cocuk.zorlarken catlak olmasin.

3 gün yapmadı geçen hafta. Doktor 5 güne kadar normal dedi

Aynen canim.söylediklerine harfiyen katılıyorum.hayatimizi degistirmeye gerek yok.
Ben bugün çocuğu alip hastaneye götürdim tek basima.pusetle gittim ama Rabbim yardim etti.
Arada gezmdek lazim.bu hafta sonu alisveeise gidelim diyorum esime.yok diyor.ya benim adam bırakmiyor.yoksa ben durmam evde.ćok katı kuralcıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…