- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
sadece devit 3 kullanıyoruz. gunde 3 damlaBunu herkes mi kullanıyor anlayamadım ben bir şey kullanmıyorumda
Canim tek meme emince otekisi kalinca cok doluyor. Mastit olurum diye korkuyorum. Hem de buzluga koyuyorum. 2. donem calismaya basliycam ya stok olsun. Bazen sagmiyorum. Uyandigimda her yere akmis oluyor.Be guzel canim.sen duzenini oturtmussun.obemli olan da o zaten.stres yaomaya gerek yok.şu surecte bebeklerin bize bizimde arta kalan zamanda dinlenmeye ihtiyacimiz var.
Ben arada temizliyorum bi yerleri ama benim esim cok titiz.ya hicbiseyi beğenmiyor paşam.
Bu arada canim bebegim bu aralar doymuyor.iki göğsümü de emip bitiriyor hala aç.ve sanki göğsüm dolmuyor.mama verecem bende.sen günde kaç kere ve ne kadar veriyorsun.benim bebeğim 55 günlük.
Canim cok yanlis yapiyorsun.gece o uyuyunca sende yat uyu.hem gece o uyuyunca niye süt sagiyirsun ki.yat uyu.
Ben o yatınca hemen devriliyorum:)
Gün icinde de mutfakta bi işin varsa kucagindayken yapiver bikac seyi.
Bide bebegi tvinin karsisinda yatir.izlesin alışsin.
Sende o sirada yemek yersin is yaparsin.
Bebek hastaydi.hapsuruyordu.ce cok terliyordu.bebegi götürdum.doktor da olmayinca geri döndüm.
Arabamiz yok.esim de sen tek git dedi.taksiyle gittim.dolmusla döndüm.
İnanirmisin ben nasil gidip geldigime inanamiyorum.
Sanki ışınlandım.sanki Rabbim yardim etti.yükümü hafifletti.çok kolay oldu.
Çok şükür rabbime...
Cnm sana birsey soracağım benim bebeğim 55 günlük ocean kan damlası kullanıyorum ağız içine bir puf sıkıyorum. Doktorum ilk zamanlar böyle kullan dedi. Ama şimdi sağlık ocağında gittim hemşire 4 puf sıkabilirsin dedi kafam karıştı doktora da gidemedim. Sen nasıl kullanıyorsun?
Aa ben.Duzenlerini oturtmus cogu arkadas. Valla çok imrendim. Benimki asla benden ayrılmıyor. Surekli emmek istiyor. Emmedigi vakitlerde sadece agliyor. Gunduz toplasaniz 1 saat bazen 2 saat anca uyuyor. Gogsumde ya da kucagimda uyuyor. Uyudugu vakit yatagina yatirayim diyorum arkami donmemle gozunu aciyor. Tuvalete bile zor gidiyorum. Allah'tan annem yanimda da diger işleri hallediyor.. yok mu benim gibi olan :)
Ben de kullanmiyorum. Doktor bir yastan sonra mi ne demisti. Tam hatirlamiyorum.Bunu herkes mi kullanıyor anlayamadım ben bir şey kullanmıyorumda
Pardon cnm bizim de D3 yazıyor üstünde sanki sende bunu kullandın gibi hatırlıyorum bir puf mu sıkıyorsun? Resmini yolladımBizim doktor daha baslatmadi canim.
D3 kullaniyoruz sadece.
Ama bence icerikle alakalidir ben olsam doktor nasil dediyse oyle devam ederdim saglikocagindaki ebenin yerine.
Pardon cnm bizim de D3 yazıyor üstünde sanki sende bunu kullandın gibi hatırlıyorum bir puf mu sıkıyorsun? Resmini yolladım
Cnm 1 yaş çok geç... En geç 4. Ayda başlanması gerekiyor . Kan değerlerinin normal olsa bile başlanması gerekiyor amaç 2 yaştan önce kansızlığı önlemek. 2 yaştan önce başlanan kansızlık bebekte fiziksel ve Zihinsel gelişim geriliğine yol açabilirBen de kullanmiyorum. Doktor bir yastan sonra mi ne demisti. Tam hatirlamiyorum.
Tesekkur ederim cnm bende bebeğine kullanıyorsun sandım. Üzerini okudum bir puf 3 damlaya eş değer diyor. Bebeklerde bir puf yeterli diyor bende öyle devam edecegim .Canim Ocean ben kendim kullaniyorum.Doktorum yazmisti.Mesela 400IU senin bebisinki,benim 1000 IU 1 puf gunde.
Kiziminki Purdevita 500IU.Gunde 5 damla dedi doktor.3 veriyorum :)
Ulasabiliyorsan oyle sor istersen.
Bunlar depolarinaa destek ekler.
Eki Görüntüle 2212472
Icinde damlalik var mesela ondan 3 damlatiyorum.1 puf dedigin damlalik var onun aldigi kadarimi?Tesekkur ederim cnm bende bebeğine kullanıyorsun sandım. Üzerini okudum bir puf 3 damlaya eş değer diyor. Bebeklerde bir puf yeterli diyor bende öyle devam edecegim .
En farklıda benimki galiba :) 5 ml çek ver dedi günde bir kere bazı günler onuda unutuyorum kızımla yapışık gezdiğimiz için çok sorun olur mu acaba hatırlatma yapayım telime bariIcinde damlalik var mesela ondan 3 damlatiyorum.1 puf dedigin damlalik var onun aldigi kadarimi?
Hepsi farkli herslde
Cnm bende damlalık yok nasıl anlatayım sprey gibi sıkıyorsun bir puf 3 damlaya eş değer diyor. 3 damlada 400 IU D3 vitamini içerir diyor.Icinde damlalik var mesela ondan 3 damlatiyorum.1 puf dedigin damlalik var onun aldigi kadarimi?
Hepsi farkli herslde
En farklıda benimki galiba :) 5 ml çek ver dedi günde bir kere bazı günler onuda unutuyorum kızımla yapışık gezdiğimiz için çok sorun olur mu acaba hatırlatma yapayım telime bari
Cnm bende damlalık yok nasıl anlatayım sprey gibi sıkıyorsun bir puf 3 damlaya eş değer diyor. 3 damlada 400 IU D3 vitamini içerir diyor.
Tabiki canım annelik yönünden çok şükür kendimi güçlü hissediyorum. Hiç uyumasam hiç oturamasam aç da kalsam. Huzursuz edici herşeyi herkesi evet uzak tutmaya çalışıyorum. Telefonda bile anlatamicam arayıp anlatma dedi zaten agliyo diye. Komşum hiç yok cnm büyük sitede oturuyorum. Allah yardımcımiz olsun hepimizin. Tabiki destekcim olsa iyi olurdu. Herkese de böyle şeyler anlatılmaz ki hele annene ablana bile anlatamiyosan! Sizlerle rahatlığını çok şükür yazmak bile iyi geliyor. Oğluma huzurlu bir ortam sağlarım inşallah.Canım benim...
Komşun falan yokmu güvenilir sevdiğin
Ona gidip gelsen kafan dağılır, muhabbet iyi gelir...
Burda bize anlatıyorsun ama yanında da birileri olsa keşke...
Birde sana şöyle birşey diyim canım
Etrafında sana olumsuz enerji veren birileri olmasındansa onları uzak tutman ruh sağlığın açısından daha iyi inan....
Yanlız malnız büyütürsün birsekilde bebeğini,
Yorulursun uykusuz kalırsın ama olsun en azından ektradan kimsenin sıkıntısınıda cekmemiş olursun
Benimde kaynanam var, annem var,
Haa çok şükür problemimiz yok ama ben yine tek bakıyorum bebeğime
Annem sagolsun geldi kaldı 1 ay sonra döndü evine...
Tek bakmak çok yorucu, bunaltıcı, uykusuzluk, işleri yapamama, vs...
Ama böyle kalmıyo büyüyolar canım
Büyüdükçede rahatlıcaksın,
İlk 1 sene biraz zorlu geciyo,
Ama geciyo...
Bebeğini yakınlarının desteğiyle büyütenler kadar şanslı değiliz ama
Başarıyosun tek başına da...
Bi kadına annelik vasfı verildimi, o kadın bebeğiyle ilgili herseyi başarır hiç korkma..
Canım ilaç gibi geldin:) iyiki varsınız. Keşke toplanıp gorusebilsek. Evet kendi annesi bana neler yapıyor hicbisey demiiyo tavır bile koymuyor. Rabbim evladimdan ayırmasın. Yan odaya bile gitsem ozluyorum yavrumu. Buğra'mın günde iki üç kez bu ara neşeli saatleri var eşim evde olduğunda birlikte sevelim diye söylüyorum Allah'a şükür çok seviyo Buğra yi. İnsallah cnm amin Rabbim kabul etsin dualarını. Kimseye muhtaç etmesin. Annemler memlekete taşınıyor bu ay. Eşimin işyeri de taşınıyor İstanbul'da ama uzağa. K.v lerden uzağa tasiniriz insallah biz de. Herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda. Eşime çok sans verdim bunca yıl bakalım bundan sonra iyi olur inşallah herşey. Hep ailesi yüzünden tadimiz yok onlarla az gorusursek iyiyiz ama. İnsanın sevdiklerinin canını acıtmasi ne kötü. Bu dünyada en çok annemle eşimi severdim. İkisinin adını duysam gozlerim dolardı nasıl severdim nasıl titrerdim üzerlerine.Uzaklarmis gibi dusun.Dusunmeklede olmaz sonucta huzursuzluk ama en azindan kendi secimim dersin.Esinle iyi olsa keske aran hicbirsey yuk gelmez.Insallah onunla duzeltirsinizde bi nevze iyi olur.Hem cocugunuz icinde.
Cocuklarin 3 ebeveyni vardir denir.Biri annesi biri babasi biride anne babasinin iliskisi.
Her cocuga bakacak bulunur her cocuk yer icer uyur ama sevgi merhamet mutluluk bambaska.Esine birde dusunmesi icin boyle bi pencere ac.Olumlu yaklasip dusunmesini sagla.Oyle kolay olsaydi annenin hicbi yeri olmasaydi rasgele gidip marketten alirdik.Kendisi koskocaman adam atabiliyor mu anasinida el kadar bebege bakacak baskasi.Nasil kiziyorum anlatamam.Insallah gordugun son karanliklardir Bugra ile birlikte hersey hayal ettiginden bile iyi olur
Dogrudur. Doktora ayda bir gidiyoruz zaten. Zamani gelince soyler. Bir yasla ilgili bir sey demisti. Karistirmisimdir.Cnm 1 yaş çok geç... En geç 4. Ayda başlanması gerekiyor . Kan değerlerinin normal olsa bile başlanması gerekiyor amaç 2 yaştan önce kansızlığı önlemek. 2 yaştan önce başlanan kansızlık bebekte fiziksel ve Zihinsel gelişim geriliğine yol açabilir
Evet cnm oda sıcaklığını da takip edersin. Yüzde 40ile 60 arası iyi ama 55i gecmese daha iyi olur. Ona göre ayarlarsın hem nemini hem sıcaklığı. Sıcaklık bizde 24derece civarı. Banyo saati daha sıcak yapıyorumKaç olması lazım acaba nem ölçer alayım o zaman
Maşallah cnm doktor ne dedi bu duruma. Allah esirgesin. Ne kadar emiyo, mamma veriyomusun cnm. Sorunlara yabancilara ayını büyük şöyle nazar degmesinGünaydınlar hanımlar herkes iyidir umarım. Biz ikinci ay aşımızı olup geldik ilk aşamamız şükür sorunsuz geçti sadece iğne girip çıktığında ağladı oğlum sonra hemen sustu maşallah. Aşıdan çekinen arkadaşlar merak etmeyin bebişler hemen toparlıyor umarım ateşimiz de yükselmez sorunsuz geçiririz. Bu arada oğlum bu ay 2 kilo almış sizlerin kilo alımları nasıl? 6800 olmuşuz bu hızla gidersek taşıyamayacağım yakında sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?