2018 Ekim Anneleri

Benimkisi ortalama 5dk ve tek meme emiyor cnm sizde nasıl?
Tek meme ve ne kadar emmek isterse bazen 5 dk bazen 20 dkyı buluyor uyuklayarak ara vererek. Ben süre olaylarına çok takılmıyorum bebek ne kadar istediğini ne zaman istediğini ve karnının doyup doymadığını bilsin diye bazen fazla emiyor çıkarıyor onu zaten. Kızımda da öyle yapmıştım katı gıdaya başladığımızda da devamında da çok şükür sıkıntı yaşamadık

canim gogsun dolmasi gerekmiyor aslinda.duzgun beslenip bol su icince sıkıntı olmaz.cunku bebek emdikce hissedersin sut geliyor hafif bi sızı oluyor.burda yazmisti arkadaslar bebek emdikce memelere burda ac bi bebek var daha cok sut uret mesaji gidiyor.yani uzun saatler emzirmeden durmak belki kisa vadede o memeyi doldurur.ama zamanla e zaten emen yok benim bu kadar sut uretmeme gerek yok diycek memeler.

bugun biz de saglik ocagina gittik.bir kol iki bacaktan toplam 3 asi oldu sabah.hemsire atesi kontrol edin 38i gecerse bi cay kasigi calpol verirsiniz dedi.12 saat oldu simdilik atesi olmadi bakalim gece nasil gececek.asidan beri bugun cok bitkin halsiz.aglamaya bils takati yok miz mizlaniyor.bu halini sevdim.bol bol da uyudu :)

Canim bebegin gazli bebekse ve hep uyaniksa 2 saatte bir emzirme duzeni oluşturamazsin.çok zor olur ćünkü.
Gazindan dolayi sürekli emmek ister
Vermeyince ağlar.3 4ay idare edeceksin artik.
Mama konusunu bilmiyorum.bende sebin gibiyim.
Bazen 30 bazen 60 bazen 80 iciyor.heralde benden emdigi süt belirliyor.

Tmm haklisiniz ama 2.5 saat emzirdigimi biliyorum. Bugun yarim saat araliklarla emzirdim sabahtan beri. Ve sadece 1 saat uyudu. Saat 8 gibi aksam yemegi yerken 2 gogsumden de emzirdim. Ve anliyorum sut gelmiyor. Cocukta kivrana kivrana emiyor zaten. Evet cocuk emdikce sut geliyor ama ben dinlenemedikten sonra geldigini hiç sanmiyorum. O yuzden gunde 2 kere mama veriyorum. En azından 2 saat dinlensin istouorim goguslerim..

Maşallah canim bebegine.Allah nazarlardan korusun
Benim sormak istediģim sütün nasil.ćok mu?akiyor mu normalde disarı.
Bide sürekli emziriyorsun ya nasil süt birikiyor.yumusak mi oluyor yoksa.
Benim göğsümde süt bitiyor.akla karayi seciyorum mama vermemek icin.
Bide bebegin emdikten sonra uyuyormu?

Yok aslında maşallahimiz var gaz konusunda. Problem yaşamadik hic. Ama neden böyle bilmiyorum. Sutum yetmiyor mu diyorum ama kilo alimi da iyi. Belki doktorum dedigi gibi beni emzik gibi keyif icin kullaniyor olabilir.2 aydir yapisik ikiz gibiyiz.

Bu teori heralde benim bebek icin geceeli degil.süt az olup da yavaslayinca tepiniyor.gòğsümü tutuo tutup birakiyor.
Eliyle ittiriyor.ağliyor sürekli.ama göğsüm dolu olunca bol süt gelince kuzu kuzu emiyor.

ben anne sutu ve mamayla besliyorum.. 30 ml ile başlıyorum, baktım doymuyor, artırıyorum..

Çok tuhaf.gazli bebek cok emmek ister.
O zaman sen yarin bi dene.karnini iyice doyur.2 saat oyala.öyle emzir.kendisi alisana kadar uğraş bakalim.
Ben bide sütün yetip yetmediginin kilo alimina bağlamiyorum.
Bazi bebekler kilo alir hatta 1 kilo alsa bile bu onlarin doyduklari anlamina gelmez.bazen bebek obur olur.midesi genislemistir.potansiyeli 2 kilodur.daha fazla gelismek ister.
Bence sütün bebeğe yetmesi ile kilo alimina yetmesi farklı şeyler.

Ben bu sorunu ayakta sallama yoluyla uyutmaya başlayarak çözdüm daha doğrusu annem alıştırdı ve memeyi şimdi sadece aç oldupunda istiyor

Ben de ayni durumdaydım.Memede uyuya uyuya kokumuza alışmış oluyorlar galiba.Ayakta sallamak ve bir de gaz damlası kullanmak çok rahatlattı beni.Artık çok şükür uyuyor uykusu gazdan dolayı bölünmüyor ayrıca artık sürekli emme halinde olmadığı için de sütüm erkenden tükenmiyor aksine birikiyor.Kakasını yapamadığımda da Ağlar bunun için de Egzerslz yaptırıyorum işe yarıyo.Böykece ben de düzen oluşturmuş oldum Allah kolaylık versin

Amin canım hepimizin bebeklerini nazarlardan korusun rabbim. Emzirdiğim göğsüm emdikten sonra yumuşuyor sonra bir şekilde doluyor tekrar emzirene kadar tabi her zaman dolu doly olmuyor. Paşanın keyfi nasıl isterse bazen uyuyor bazen de uyanık kalıyor geceleri özellikle çok sıkıntılıyız neredeyse bir aydır gece 3 ten önce uyumuyor sürekli ağlamıyor da ama uyanık kalıyor gündüz de bazen uyuyor birkaç saatlik periyotlarla bazen de geçiştiriyor çok değişkenlik gösteriyor. Bir kızım daha var bu uykusuzlukla çok zor oluyor takatim kalmadı artık

Merhaba hanımlar,
Kızım 5 haftalık oldu ve iki gündür ağlama krizleri geçiriyor, saatlerce ağlıyor. Sanırım nur topu gibi kolik sahibi olduk. Var mı bunun bir çaresi?

plojovic ve diğer arkadaşlar
Dün sağlık Ocağına götürdüm bebeğimi,hem de yeni aldığımız bebek arabasıyla,hem de tek başıma..korku dolu bir yolculuk oldu caddelerden karşıya geçerken fln,neyse..bir kola iki bacağa toplan üç aşı olduk.Hemşire bebeğe D vitamini veriyor musun dedi arada unutuyorum ne yakan Söyleyeyim dedim unutma dedi baş Çevresi 37 ile doğmuştu şimdi 40 olmuş.Bak D vitaminini aksattın başı büyük olmuş dedi aksatma.Bana Aldı bir korku,D vitamini buna sebep olacak kadar Mühim mi dedim cvp gelmedi,sizce alakası var mi ya baş büyüklüğüyle ?

Amin.. ayakta sallamayi ben de deneyecegim. İnşallah ise yarar.

Haberler guzelmis aslinda :) insallah hayriniza olur sizinde❤

Biz de dun asi olduk. Ayni tarihlerdr dogum yaptik sanirim. Ve evet D vitaminini aksatma lutfen. Kemik gelisimi icin cok cok onemli ben ilk10 gunlukten beri surekli kullaniyorum.

Valla çocuk profesörü bize dedi ki. "Birazdan asi olacak, asi olsun. Eve gidince şuruba başlayın ve 6 saatte 1 verin" 1.5 gün boyunca 6 saatte 1 verdik..

Sen nacizane bi doktor daha tut aklinda canim.
Allah korusun hastaligi fln oldugunda vu prof yeterli gelmezse aklinda olur.Bazen 2.goz iyi olur tedavilerde
Aslinda ates vs yapmadi asilar mesela.
Ve ates ciksa 6 saat yetmezdi 3 saatte tekrarlardi buyuk ihtimalle.
Yani su bile vermedigimiz cocuklarimiza surup vermek icin dusunmeliyiz.
Amacim sadece gorerek susmamakti sakin yanlis anlama.Bi fikir olur diye yazdim.Yoksa pismanlik gb hissetmeni asla istemem.

Biz de dun asi olduk. Ayni tarihlerdr dogum yaptik sanirim. Ve evet D vitaminini aksatma lutfen. Kemik gelisimi icin cok cok onemli ben ilk10 gunlukten beri surekli kullaniyorum.
1 Ekim bizim doğum tarihi hafta sonuna denk geldi ondan Biksç gün geç çağrıldık sanırım..artık dikkat ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…