Canım bu kadar küçük bir bebeğin tv karşısında yatırılması çok sakıncalı sonuçta tvde akan şeylerin hızı bebeğin göz hareketlerinden çok çok hızlı dikkat eksikşiği ve hiperaktivite gibi birçok şeye de sebep olabiliyor uzmanlar 3 yaşa kadar önermiyorlar nerdeyse. 2-3 ay civarında rengarenk görüntüler ilgilerini çok çekse de yatardan çok zararı varBe guzel canim.sen duzenini oturtmussun.obemli olan da o zaten.stres yaomaya gerek yok.şu surecte bebeklerin bize bizimde arta kalan zamanda dinlenmeye ihtiyacimiz var.
Ben arada temizliyorum bi yerleri ama benim esim cok titiz.ya hicbiseyi beğenmiyor paşam.
Bu arada canim bebegim bu aralar doymuyor.iki göğsümü de emip bitiriyor hala aç.ve sanki göğsüm dolmuyor.mama verecem bende.sen günde kaç kere ve ne kadar veriyorsun.benim bebeğim 55 günlük.
Canim cok yanlis yapiyorsun.gece o uyuyunca sende yat uyu.hem gece o uyuyunca niye süt sagiyirsun ki.yat uyu.
Ben o yatınca hemen devriliyorum:)
Gün icinde de mutfakta bi işin varsa kucagindayken yapiver bikac seyi.
Bide bebegi tvinin karsisinda yatir.izlesin alışsin.
Sende o sirada yemek yersin is yaparsin.
Bebek hastaydi.hapsuruyordu.ce cok terliyordu.bebegi götürdum.doktor da olmayinca geri döndüm.
Arabamiz yok.esim de sen tek git dedi.taksiyle gittim.dolmusla döndüm.
İnanirmisin ben nasil gidip geldigime inanamiyorum.
Sanki ışınlandım.sanki Rabbim yardim etti.yükümü hafifletti.çok kolay oldu.
Çok şükür rabbime...
valla bize de cocuk profesörü verin dedi, verdik, sasırdık artık hangisi doğru...
Hepsi sınav cnm Allah büyük kimseye muhtaç etmesin, vicdan merhamet versin. Sen de arama bir daha bişey isteme ben öyle yapıcam inşallah tabi. Annemiz babamız hal hatır sorariz ama mesafe koyucam. K.v. ile koydum mesafemi resmiyim şimdi. Eslerle de düzelir inşallah cnm. Benim de bir sürü rahatsizliklarim var ama allAl sağlık versin bakalım yavrularimiza. Dün Buğra bütün gün ağladı bağırdı memede hiç ememedi yavrum kalbim sızladi o da üzüldüğümü anlıyor Olan yavrulara oluyor. Benim de 8yildan sonra 3kayip sonrası oldu çok şükürTam ağlaya ağlaya burayı okuyordum senin yazdıklarını gördüm ve sadece ben değilim demekki dedim. Ben hep okuyorum ama yazmıyordum seni görünce dayanamadım. Bende tam 3 yıldır çocuğum olsun diye uğraşıyorum arada bir kaybım var sonrasında ise üzüntüden bir sürü hastalığım allahıma çok dua ettim sonunda bir oğlum oldu ama iki aydır çekmediğim kalmadı. Sarılıktan hastanede yattık eşimle ailesi yüzünden kavga ettik düşün çocuğun fototerapi alması lazım biz hastanede birbirimize girdik bu arada sarılık değeri 20 o halde çocuğumu unuttum kavga ettik bıraktı gitti ailemi çağırdı gelin kızınıza bakın diye ağlamaktan sütüm kesildi oğlum şimdi mama alıyor. Aradaki diğer tüm sorunları atlıyorum 3 gündür inanılmaz derecede hastayım bulantı, kusma ishal ayakta zor duruyorum oğlumda huzursuz durmuyor illa ana kucağında sallanacak ev tipi değil ama bebek arabasının ana kucağı ve çok ağır oluyor belim kopuyor. Eşim sabah işe gidecek tuvalete girdim ama ölüyorum işe gidicem dedi bende bekle biraz dedim o halimle bırakıp gitti ama ben ayakta duramıyorum karnım kıvranıyor annemi aradım beni hastaneye götürün nolur diye birsürü laf söyledi çocuk gibi ne ağlıyormuşum filan bende tekrar aradım gelmeyin uyuycam dedim ama hazırlandım gelirler diye bekliyorum bir saat geçti yok dedim herhalde annem işe gidince babam tek gelecek iki saat geçti yok acaba kaza mı yaptılar dedim annemi aradım açmadı bile babamı aradım anneni bıraktım kahvaltı yapıyorum gelecem diyor. Ben orada bittim eşim elin oğlu acımaz hiç acımıyorda zaten ama insanın ana babası nasıl acımaz ya hadi beni geçtim torununa nasıl acımaz allahımın vardır bir bildiği sabırla bu günlerde geçecek ama asla unutulmayacak aslında yazacak daha neler var nelerde yeteri kadar uzun oldu zaten kusura bakmayın sende üzülme olan yine bize oluyor kimsenin umrunda değil anne, baba, eş hepsi boş...
Valla çocuk profesörü bize dedi ki. "Birazdan asi olacak, asi olsun. Eve gidince şuruba başlayın ve 6 saatte 1 verin" 1.5 gün boyunca 6 saatte 1 verdik..plojovic de asi öncesi verilmesin demişti bizim Dr da uyardı bizi. Ateş olmadan verilmezmis. Neyse bişey olmasın da. Önlem almış oldun cnm
Benim Buğra'm da öyle cnm sen neler yemiyorsun. Ne şikayetleri oluyor. Ya ben annemin laflarinA dayanamayıp dana eti yedim iki aya yakın yemiyodum. Ölsen de herkes kurtulur dedi sofrada. Anlamiyo alerjiden. İnsallah bugraya bisey olmaz. Ayrı odada oturuyorum bugün yine git dedim öyle söyleyince çünkü cevap versem günah annemdir.Canım bende mamadus almayı düşünüyorum yorumlara baktım hep güzel yorumlar yazılmış tek tereddütüm bebeğim içinde durmazsa diye çünkü bebeğim çok sıkıntılı hem kolik hem alerjisi var hem asla memeyi almıyor mamada veremiyorum sürekli kucağımda hiç durmadan zıplıyoruz uykuya da zor geçiyor bekli kanguru biraz yükümü alır çok çaresizim. Nette baktım 189 tl diyor yenidoğan aparatı var yazıyor aparat dediği küçük yastık gibi bişey mi yoksa minder gibi biley mi canım
Allah kolaylik versin.çok sukur annem yanımda.. Sizin bebginiz de yatirinca uyanan bir bebek mi?simdi 2 dkligina anneme verdim oyle cevap yaziyorum :))Aa ben.
Hatta benim annem de yok yanimda.
Gecen klozete bebekle oturdum.
Cnm ben de kangru araştırıyorum bugrA arabada, dışarda yada kendi arabasında durmuyor. Geçen AVM de hep kucagimdaydi. 2.5aylik olduk çok şükür. 3. ayindan sonra kullaniliyorsa yenidoğan aparatını hiç almayayim di mi. Bir de solomombaby var bu ikisi arasında karar vereceğim .Mamadusun cesiti var mı sen hangisini kullanıyorsun. Evde uyiturken mı takıyorsun cnmDaha cok isinede yarayadabilir.Onda da kucaginda yapisik kaliyor sicakliginla,ve yurudukce belli sallantida kaliyor.Herkes yaziyor uyuyor diye bende takip cikinca uyuyor cidden.Tabii ki sevmeme ihtimalide vardir.Ama zaten deneme suresi var 14 gundu sanirim.Bol bol denersin olmazsa iade yaparsin.Bende aynen oyle tereddut ediyordum sonucta bosuna para vermek istemem.Geri iadeyi deneme surecini duyunca rahatlikla aldim ama cok memnun kaldim.
Bunun kucucuk bi aparati var sunger gibi.Ic kisminda cep gibi yeri var o aparata gore.Onun icine geciriyorsun onu.3 aydan sonra onsuz kullanacaksin.
Onun ustune oturmuyor zaten.Nasil diyeyim ayaklari icerde kaliyor kucukken ama o sungerde iyice asagiya inmemesini ayaklarinin yumusak bi yere dayanmasini sagliyor gibi dusun poposunada yumusak bi destek gibi ama zaten kanguru sardigi icin sana dogru yuklenme olmuyor o destege
Zaten her detayi kendin ayarliyorsun ustune gore.Ve yalnizda takiliyor kolaylikla
Yok canım sadece anne sütü alıyor aslında oğlum nasıl ne zaman isterse veriyorum bazsn sık sık bazen de 3-3.5 saatte bir emiyor. Çocuk gelişimciyle görüştük sorun yok aynen devam anne sütü obezitesiolmuyor mamadaki gibi ve o kiloyu daha çabuk veriyor çocuklar dedi doğruluğu nedir bilmiyorum.boyumuzkilomuz önden gidiyor büyük söylesem ayını inanırlarMaşallah cnm doktor ne dedi bu duruma. Allah esirgesin. Ne kadar emiyo, mamma veriyomusun cnm. Sorunlara yabancilara ayını büyük şöyle nazar degmesin
Sakin izin verme canım. Su bile 6aydan sonra. Sadece memeyi verKaynanam kızıma sürekli bişeyler tattırıyo canımı çok sıkıyo alışsın diyo her tadı bilsin onun yüzünden memeyi emmemeye başladı zorla emziriyorm korkuyorm bişey olacak diye aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? 3 aylık olsun yemek yediricem yumurta yediricem diyo delirticek beni
Bilmiyordum canim.Ekran bebekler/cocuklar icin zararli canim aklinda olsun.Yere yatirip oyun halisi gb ustten oyuncakli bisy koysan onunlada oyalanir.
Sakin ol canim.gözün üstlerinde olsun.Ayy mide kanaması geçirticekler allah korusunbende korkuyorum benimde başıma böyle bişey gelecek diye
O zaman sağman iyi olur canim.ama benimki o kadar cok degil.akmaz hiç.Canim tek meme emince otekisi kalinca cok doluyor. Mastit olurum diye korkuyorum. Hem de buzluga koyuyorum. 2. donem calismaya basliycam ya stok olsun. Bazen sagmiyorum. Uyandigimda her yere akmis oluyor.
Dogdugundan beri televizyonlu odadayiz canim.
Disari cikmak iyi geliyor gercekten. Sana da iyi gelmis demek ki anlamamissin yolu.
Gecmis olsun bebege. Kis cocuklari sanssiz oldular malesef. Ben de biz yorganla yatiyoruz diye bebegi de cok sariyordum. Sabahlari bakiyorum terlemis oluyor biraz.
Bu havalarda nasil giydirelim sasirdik.
Bende ilk zamanlar klozete bebekle oturdum.susmuyirdu hic.Aa ben.
Hatta benim annem de yok yanimda.
Gecen klozete bebekle oturdum.
Bilmiyordum canim.hersey de zararli puffffCanım bu kadar küçük bir bebeğin tv karşısında yatırılması çok sakıncalı sonuçta tvde akan şeylerin hızı bebeğin göz hareketlerinden çok çok hızlı dikkat eksikşiği ve hiperaktivite gibi birçok şeye de sebep olabiliyor uzmanlar 3 yaşa kadar önermiyorlar nerdeyse. 2-3 ay civarında rengarenk görüntüler ilgilerini çok çekse de yatardan çok zararı var
Evet canim. Bugun koltukta gogsumde uyudu bir bucuk saat. Kalkinca uyandi. Kanguruyla gezdim geldim. Ne guzel uyumustu. Eve gelince yatirdim yine uyandi. Ben de su an yatarak emzirerek yaziyorum.Allah kolaylik versin.çok sukur annem yanımda.. Sizin bebginiz de yatirinca uyanan bir bebek mi?simdi 2 dkligina anneme verdim oyle cevap yaziyorum :))
Canım TV ve benzeri şeyler 2yasindan önce çok zararlı uzak tutmak lazim, beyin gelişimi acisindan. Ben hamileligimde bıraktım. Teli bile Buğra bin yanında uçak modunda kullanıyorum.Be guzel canim.sen duzenini oturtmussun.obemli olan da o zaten.stres yaomaya gerek yok.şu surecte bebeklerin bize bizimde arta kalan zamanda dinlenmeye ihtiyacimiz var.
Ben arada temizliyorum bi yerleri ama benim esim cok titiz.ya hicbiseyi beğenmiyor paşam.
Bu arada canim bebegim bu aralar doymuyor.iki göğsümü de emip bitiriyor hala aç.ve sanki göğsüm dolmuyor.mama verecem bende.sen günde kaç kere ve ne kadar veriyorsun.benim bebeğim 55 günlük.
Canim cok yanlis yapiyorsun.gece o uyuyunca sende yat uyu.hem gece o uyuyunca niye süt sagiyirsun ki.yat uyu.
Ben o yatınca hemen devriliyorum:)
Gün icinde de mutfakta bi işin varsa kucagindayken yapiver bikac seyi.
Bide bebegi tvinin karsisinda yatir.izlesin alışsin.
Sende o sirada yemek yersin is yaparsin.
Bebek hastaydi.hapsuruyordu.ce cok terliyordu.bebegi götürdum.doktor da olmayinca geri döndüm.
Arabamiz yok.esim de sen tek git dedi.taksiyle gittim.dolmusla döndüm.
İnanirmisin ben nasil gidip geldigime inanamiyorum.
Sanki ışınlandım.sanki Rabbim yardim etti.yükümü hafifletti.çok kolay oldu.
Çok şükür rabbime...
Biz televizyonlu odada yatmiyoruz da sabahtan aksama kadar salondayiz. Kucakta bebekle baska sey de yapilmiyor.Bilmiyordum canim.
Evde oyun halisi yada yada bi oyuncak yok.ben cekyata yaturiyordum.baktim ona bakinca susuyor.ellemiyordum.
Sakin ol canim.gözün üstlerinde olsun.
O zaman sağman iyi olur canim.ama benimki o kadar cok degil.akmaz hiç.
Sizde tv li odada mi yatiyorsunuz.bizim doğalgaz isi yüzunden oturma odasinda kalkiyoruz.
Bizim burasi cok soguk ve gidecek.yer yok.istanbuk ankara yada il merkezinde oksaydim gezerdim sürekli.
Bizimki bu ara heo islenmemis ve firlatarak kusuyor.iyice hasta oldu
Bende ilk zamanlar klozete bebekle oturdum.susmuyirdu hic.
Bilmiyordum canim.hersey de zararli puffff
Benimkisi ortalama 5dk ve tek meme emiyor cnm sizde nasıl?Yok canım sadece anne sütü alıyor aslında oğlum nasıl ne zaman isterse veriyorum bazsn sık sık bazen de 3-3.5 saatte bir emiyor. Çocuk gelişimciyle görüştük sorun yok aynen devam anne sütü obezitesiolmuyor mamadaki gibi ve o kiloyu daha çabuk veriyor çocuklar dedi doğruluğu nedir bilmiyorum.boyumuzkilomuz önden gidiyor büyük söylesem ayını inanırlar
Aynen canim.kucakta bağırıp çâğiran bi bebekle elin ayagin dolasir.Biz televizyonlu odada yatmiyoruz da sabahtan aksama kadar salondayiz. Kucakta bebekle baska sey de yapilmiyor.
Bu kadar kısıtlama da bunaltir insanı canim.Canım TV ve benzeri şeyler 2yasindan önce çok zararlı uzak tutmak lazim, beyin gelişimi acisindan. Ben hamileligimde bıraktım. Teli bile Buğra bin yanında uçak modunda kullanıyorum.
Ayni ben. Memede uyuyor uyaniyor emiyor tekrr uyuyor :) Kanguruda hicbir sikintimiz yok. Aksama kadar uyur o derece. :)Evet canim. Bugun koltukta gogsumde uyudu bir bucuk saat. Kalkinca uyandi. Kanguruyla gezdim geldim. Ne guzel uyumustu. Eve gelince yatirdim yine uyandi. Ben de su an yatarak emzirerek yaziyorum.
Canım ergonomik olan kangurular ağrı yapmıyor ağırlığı vücuda dengeli paylaştırdığı için o yüzden onlar 20 kg a kadar çocukları taşıyabiliyor diye biliyorum en azından benimki öyleydiKızlar bir sorum olacak kanguru kullananlar çocuk agirlastiginda taşımak zor olmaz mi? Bel ağrısı falan yapar mi yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?