Cnm ben de kangru araştırıyorum bugrA arabada, dışarda yada kendi arabasında durmuyor. Geçen AVM de hep kucagimdaydi. 2.5aylik olduk çok şükür. 3. ayindan sonra kullaniliyorsa yenidoğan aparatını hiç almayayim di mi. Bir de solomombaby var bu ikisi arasında karar vereceğim .Mamadusun cesiti var mı sen hangisini kullanıyorsun. Evde uyiturken mı takıyorsun cnm
Bebek kac gunluk?Tmm haklisiniz ama 2.5 saat emzirdigimi biliyorum. Bugun yarim saat araliklarla emzirdim sabahtan beri. Ve sadece 1 saat uyudu. Saat 8 gibi aksam yemegi yerken 2 gogsumden de emzirdim. Ve anliyorum sut gelmiyor. Cocukta kivrana kivrana emiyor zaten. Evet cocuk emdikce sut geliyor ama ben dinlenemedikten sonra geldigini hiç sanmiyorum. O yuzden gunde 2 kere mama veriyorum. En azından 2 saat dinlensin istouorim goguslerim..
Cok haklisin. Bizim saglik ocagindaki doktorumuz asi sonrasi ates sorunu icin bize fitil verdi. Su bile vermediginiz bebeginize surup kullanmayin lutfen dedi. Hatta ek gidaya baslayana kadar ates durumu olursa fitil kullanin dedi. Ki onu bile yarim kullanin diye de belirttiSen nacizane bi doktor daha tut aklinda canim.
Allah korusun hastaligi fln oldugunda vu prof yeterli gelmezse aklinda olur.Bazen 2.goz iyi olur tedavilerde
Aslinda ates vs yapmadi asilar mesela.
Ve ates ciksa 6 saat yetmezdi 3 saatte tekrarlardi buyuk ihtimalle.
Yani su bile vermedigimiz cocuklarimiza surup vermek icin dusunmeliyiz.
Amacim sadece gorerek susmamakti sakin yanlis anlama.Bi fikir olur diye yazdim.Yoksa pismanlik gb hissetmeni asla istemem.
Kızlar bir sorum olacak kanguru kullananlar çocuk agirlastiginda taşımak zor olmaz mi? Bel ağrısı falan yapar mi yani?
5. Haftada buyume atagi yasiyor da olabilir.Merhaba hanımlar,
Kızım 5 haftalık oldu ve iki gündür ağlama krizleri geçiriyor, saatlerce ağlıyor. Sanırım nur topu gibi kolik sahibi olduk. Var mı bunun bir çaresi?
61 gunluk. 40 dk degikde 15-15 30 dk emziriyorum. Sonra sagiyorum,sagdigimi hep buzluga attim ben. Hele bugun hiç sagim yapamadim surekli emdigi icin.sagsamda birsey cikmazdi herhalde.. Her emzirmeden sonra sağmakta buyuk sıkıntı.. elektrikli pompa mi kullaniyorsun?Bebek kac gunluk?
Benim de oyleydi. Simdi 59 gunluk. Doktor 40 dakika emsin sonra sagip oyle ver demisti. 40 dakika emiyor ama doymayip agliyordu. Esim veya evdeki biri biberonla sagdigimi veriyor ben o sirada kalani sagiyordum. Boyle boyle sutum de cok artti. Simdi kendi 15 dakika emip doyup birakiyor. Doktor biberon degil kasikla verin demisti ama ben ikinci donem calismaya baslayacagim icin biberona alissin istedim.
Simdi sadece aksam bi ogun biberonla veriyoruz. Gunduz memeden emip doyuyor.
Bu kadar kısıtlama da bunaltir insanı canim.
Valla ben tv izlemeyi seviyorum.çocuk da izleyince susunca ellemedim hic.ama bundan sonra baska yone yatiririm.zaten cok izletmedim.gunde yarim saatten 3 4 kere.o da 1 haftadir
Kizlar bir sorum olacak. 2 saatte bir enzirme duzenini uygulamak istiyorum ben. Simdiye kadar pek uygulayamadim. Cunku sürekli meme istiyor. Doktorum buna izin verme seni keyif icin kullaniyor. Senin de dinlenmeye ihtiyacin var goguslerinde süt birikmez dedi. Gercekten oyle. Goguslerim sadece gece uyaninca ve sabah dolu oluyor. Gun içerisinde hep yumuşakgunde 1 bazen 2 kere mama veriyorum. Benim gibi olanlar kac cc hazirliyorsunuz mamalari? Ben 60 veriyordum 70'e çıkardim. Cok mu sizce?
Haklısın canım almadan önce bir bilene sorayim dedim teşekkürler :)Yani ben buyugunu arabasini istemediginde cok kucagimda tasidim ve uyudugunda.Nasil agir oluyor.O zaman tek kolda sıkı sıkı tutmaya calisip kolun tutula tutula tasiyorsun.En azindan kanguru yuku boluyor.Belinde, sirt cantasinin tersine 2 omuzunda ve omuzlarindaki askiyi sabitleyen sirtinda bi birlesim yeri var.
Teşekkür ederim canım seninkinin markası neydi?Canım ergonomik olan kangurular ağrı yapmıyor ağırlığı vücuda dengeli paylaştırdığı için o yüzden onlar 20 kg a kadar çocukları taşıyabiliyor diye biliyorum en azından benimki öyleydi
Canım sen yazdıktan sonra tekrar araştırdım da hiç öyle başının büyümesiyle ilgili bir şey duymamıştım araştırdığımda da karşılaşmadım. Benim bildiğim d vitamini eksikşiğinde kemik gelişimi tam sağlanamayacağı için oturma yürüme gibi aktivitelerde gecikmeler aksaklıklar olabiliyor ve baş kısmında da bıngıldağın geç kapanması ve buna bağlı gelişebilecek durumlar olabiliyor. Benim oğlum da senin oğlunla aynı gün doğumlu baş çevremiz aynı sizinle hiç öyle bir şey demediler hatta geçen hafta çocuk dr una gittiğimde çocuk gelişimci ölçümlerini yapsın diye yönlendirmişti ölçtüğünde 40.5 dedi ama anormallikten bahsetmedi. Yine düzenli kullanmak önemli tabi ki ama bununla ilgili tedirgin olmana gerek yok benceplojovic ve diğer arkadaşlar
Dün sağlık Ocağına götürdüm bebeğimi,hem de yeni aldığımız bebek arabasıyla,hem de tek başıma..korku dolu bir yolculuk oldu caddelerden karşıya geçerken fln,neyse..bir kola iki bacağa toplan üç aşı olduk.Hemşire bebeğe D vitamini veriyor musun dedi arada unutuyorum ne yakan Söyleyeyim dedim unutma dedi baş Çevresi 37 ile doğmuştu şimdi 40 olmuş.Bak D vitaminini aksattın başı büyük olmuş dedi aksatma.Bana Aldı bir korku,D vitamini buna sebep olacak kadar Mühim mi dedim cvp gelmedi,sizce alakası var mi ya baş büyüklüğüyle ?
Merhaba hanımlar,
Kızım 5 haftalık oldu ve iki gündür ağlama krizleri geçiriyor, saatlerce ağlıyor. Sanırım nur topu gibi kolik sahibi olduk. Var mı bunun bir çaresi?
Ben kızımda momfortbaby almıştım canım solomombaby ile görüntüsü aynı ama sanki şu an bizim markanın satışıyla ilgili sıkıntı var. Ergonomik fiyatı da daha uygun bir şeyler iş görür bence çünkü 1000 tl ye de var aynı özellikte 180-190 a da.3 yıl önce 160 a almıştım uzunca bir süre kullandıkTeşekkür ederim canım seninkinin markası neydi?
plojovic ve diğer arkadaşlar
Dün sağlık Ocağına götürdüm bebeğimi,hem de yeni aldığımız bebek arabasıyla,hem de tek başıma..korku dolu bir yolculuk oldu caddelerden karşıya geçerken fln,neyse..bir kola iki bacağa toplan üç aşı olduk.Hemşire bebeğe D vitamini veriyor musun dedi arada unutuyorum ne yakan Söyleyeyim dedim unutma dedi baş Çevresi 37 ile doğmuştu şimdi 40 olmuş.Bak D vitaminini aksattın başı büyük olmuş dedi aksatma.Bana Aldı bir korku,D vitamini buna sebep olacak kadar Mühim mi dedim cvp gelmedi,sizce alakası var mi ya baş büyüklüğüyle ?
Doktor bana sadece süt ve süt ürünleri dedi fakat sadece onları kesmek kızımı rahatlatmadı malesef.. Bütün kuruyemişler sıkıntı yaratıyor mesela.. Yumurtayı kesmiştim fakat bugün deneme yaptım sıkıntı yaratmadı. Dana eti kesinlikle yiyemiyorum çünkü en az süt ve süt ürünleri kadar etkiliyor.. Balık denemedim hiç. Bal yemiyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar. Henüz daha kesfedemedigim yiyecekler de var..Haklısın cnm çoğu şeyi yemiyorum. Bulgur da domates de çok dokundu mesela. Bozayı denedim o da dokundu. Yediklerim sınırlı. Balığı deneyeceğim ama diğer yasaklı yiyecekleri denemem. Balık da dokunursa hapını içersin dedi Dr. Peynir altı suyu tozuna kadar dikkat ediyorum. Sen neler yiyorsun, neler yasaklı?
Doktor bana sadece süt ve süt ürünleri dedi fakat sadece onları kesmek kızımı rahatlatmadı malesef.. Bütün kuruyemişler sıkıntı yaratıyor mesela.. Yumurtayı kesmiştim fakat bugün deneme yaptım sıkıntı yaratmadı. Dana eti kesinlikle yiyemiyorum çünkü en az süt ve süt ürünleri kadar etkiliyor.. Balık denemedim hiç. Bal yemiyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar. Henüz daha kesfedemedigim yiyecekler de var..
mamfortbaby e bakıyorum bende onerirmisin erkeklerde testis gelisimini olumsuz etkilemez yaziyordu o dikkatimi cekti. Solomon mamadus a da baktim ayni gibi de duruyolar seçemedim bi türlü ergonun nesi o fiyata değiyor onuda anlamadimBen kızımda momfortbaby almıştım canım solomombaby ile görüntüsü aynı ama sanki şu an bizim markanın satışıyla ilgili sıkıntı var. Ergonomik fiyatı da daha uygun bir şeyler iş görür bence çünkü 1000 tl ye de var aynı özellikte 180-190 a da.3 yıl önce 160 a almıştım uzunca bir süre kullandık
Yazdigin hiçbirşeyi tuketmeme rağmen hala devam ediyor malesef.Benim en basit bildiklerim sut urunleri,susam,tahin,kuruyemisler,aycicek yagi,misirozu yagi,margarin,domates,dana eti,buyuk baliklar,cikolata,ve peynir alti suyu bulundugundan paketli gidalar.
Cok zor,Allah yardimciniz olsun.
Son yillarda cok artmasinin sebebinin hayvanlarin beslenme sekilleri ile ilgili olduguna cok dikkat cekiyorlar.
Ümran Tıp Merkezi Dr. Emel Can.İyi akşamlar arkadaşlar Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz çocuk doktoru var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?