2018 Ekim Anneleri

Mamadusta aparat her pakette icinde oluyor.Desen seciyorsun sadece bende gri beyaz modeli var.
Avmde cok goruyorum hem arabayi ittirip hem bebegi tasiyor anneler.Oluyor malum cocuk kucak isteyince.
Deneme suresi var 14 gundu galiba zaten olmazsa iade edersin.
Ben disarda kullaniyorum.Cok cikiyorum.Malum buyugumde var ikisiyle kolaylik oluyor zaten o sebeple araba tasimamak icin aldim.Hem sogukta icimde sicacik kaliyor usumediginide biliyorum.
Bel kismini icime takiyorum montumu giyiyorum sonra kizimi koyup kollarimi geciriyorum bnm onum usumuyor zaten beden bedene duruyoruz diye.Onun sirti zaten usumuyor.Yanlardanda montumla kapatiyorum :) Sirt cantamda sirtimda oluyor.

Kisin avm olayini bi hastaliklardan sebep sevmiyorum birde iceri girince montlari cikartip elde tasima zorlugunu :)))))

Bendeki bu.

Bebek kac gunluk?
Benim de oyleydi. Simdi 59 gunluk. Doktor 40 dakika emsin sonra sagip oyle ver demisti. 40 dakika emiyor ama doymayip agliyordu. Esim veya evdeki biri biberonla sagdigimi veriyor ben o sirada kalani sagiyordum. Boyle boyle sutum de cok artti. Simdi kendi 15 dakika emip doyup birakiyor. Doktor biberon degil kasikla verin demisti ama ben ikinci donem calismaya baslayacagim icin biberona alissin istedim.
Simdi sadece aksam bi ogun biberonla veriyoruz. Gunduz memeden emip doyuyor.

Cok haklisin. Bizim saglik ocagindaki doktorumuz asi sonrasi ates sorunu icin bize fitil verdi. Su bile vermediginiz bebeginize surup kullanmayin lutfen dedi. Hatta ek gidaya baslayana kadar ates durumu olursa fitil kullanin dedi. Ki onu bile yarim kullanin diye de belirtti

Kızlar bir sorum olacak kanguru kullananlar çocuk agirlastiginda taşımak zor olmaz mi? Bel ağrısı falan yapar mi yani?

Yani ben buyugunu arabasini istemediginde cok kucagimda tasidim ve uyudugunda.Nasil agir oluyor.O zaman tek kolda sıkı sıkı tutmaya calisip kolun tutula tutula tasiyorsun.En azindan kanguru yuku boluyor.Belinde, sirt cantasinin tersine 2 omuzunda ve omuzlarindaki askiyi sabitleyen sirtinda bi birlesim yeri var.

61 gunluk. 40 dk degikde 15-15 30 dk emziriyorum. Sonra sagiyorum,sagdigimi hep buzluga attim ben. Hele bugun hiç sagim yapamadim surekli emdigi icin.sagsamda birsey cikmazdi herhalde.. Her emzirmeden sonra sağmakta buyuk sıkıntı.. elektrikli pompa mi kullaniyorsun?

Bu kadar kısıtlama da bunaltir insanı canim.
Valla ben tv izlemeyi seviyorum.çocuk da izleyince susunca ellemedim hic.ama bundan sonra baska yone yatiririm.zaten cok izletmedim.gunde yarim saatten 3 4 kere.o da 1 haftadir

Bu kadsr kisitlama cocuklari bunaltmiyor canim cunku zaten tv bilmiyorlar :) oyle dusun.
Hicbisy olmaz gibi gorunebilir ama uzun vadede zararlari tartisilmaz.
Zaten buyudukce bicok seye dahil olacaklar o yuzden en guzeli yapabildigin kadar uzak tutmak aslinda.
Kizim 4bucuk yasinda benim ve cizgi film saatli hala.Sinema gecesi yapip animasyon izliyoruz isiklar kapanip misirimizi patlatip haftada 1.
Ara ara babasiyla sinemaya gidiyorlar birde buara ben gidemiyorum.Ama izlemedigi zamanlara gore cizgi filmler bile o kadar etkili oluyor ki ustunde.Ve ben hep toplu tasima kullanmama ragmen hic telefon elinde goturmedim kizimi.Cunku bu bi secenek degil ve bunu ona hic sunmadim ben rahat edecem diye.Oyunlar buldum hep cam kenarina oturup :) Hayat onlarla zamani harcamaktan cok paylasarak hep daha guzel inan.

Bicok seyi oku farkli guvenilir kaynaklardan ve evinize gore uyarlayin.Tabii ki kural haline getirmek sıkar cunku her bebek her anne her ev farkli ama kendinize uydukca oturur bicok sey

Canim mesela uyandi tamamen.Emzirdin.Yarim saate fln (uykusu varsa daha once) mizildanmaya baslayacaktir.Sadece uyanik kalma surelerine ayina gore az cok bakabilirsin fikir olur.O aralarda sizlanmaya basliyor.Uyku icin ugras o sirada emzirmekten ziyade.

Bende birebir 2 saat tutmuyorum 1bucuk oluyor bazen 3 fln oluyor ama bu tamamen bebegin secimi.Cunku midesi dolacak enerji harcayacak zamanla uyanik kalma sureside uzadigi icin bu karmasa gibi duruyor ama sen onu iyi gozlemle.

Bebegin bildigi tek sey aranmak cunku agiz yoluyla ogrenecek herseyi once eller agiza gidecek zamanla mesela ne kadarliksiniz bilmiyorum ama baslamista olabilir eliyle.
Vucut hareketleri belli
Yani hepsine gelisiguzel ac bu ya da ayagini topluyor gazi var diye genellemek yanlis olur.
Bebegini gozlemlemek en garantisi

Bebegin gazliysa emmek isteyecektir agrisindan sikintisindan ama yardimci olacagin bicok sey var.Hazmedemeden ustuste emzirip daha da gaz birikmesini onlemis olursun

Son düzenleme:
Haklısın canım almadan önce bir bilene sorayim dedim teşekkürler :)

Canım sen yazdıktan sonra tekrar araştırdım da hiç öyle başının büyümesiyle ilgili bir şey duymamıştım araştırdığımda da karşılaşmadım. Benim bildiğim d vitamini eksikşiğinde kemik gelişimi tam sağlanamayacağı için oturma yürüme gibi aktivitelerde gecikmeler aksaklıklar olabiliyor ve baş kısmında da bıngıldağın geç kapanması ve buna bağlı gelişebilecek durumlar olabiliyor. Benim oğlum da senin oğlunla aynı gün doğumlu baş çevremiz aynı sizinle hiç öyle bir şey demediler hatta geçen hafta çocuk dr una gittiğimde çocuk gelişimci ölçümlerini yapsın diye yönlendirmişti ölçtüğünde 40.5 dedi ama anormallikten bahsetmedi. Yine düzenli kullanmak önemli tabi ki ama bununla ilgili tedirgin olmana gerek yok bence

Merhaba hanımlar,
Kızım 5 haftalık oldu ve iki gündür ağlama krizleri geçiriyor, saatlerce ağlıyor. Sanırım nur topu gibi kolik sahibi olduk. Var mı bunun bir çaresi?

Atak zamani olabilir mi canim?
Bakalim yarin nasil olacak?
Hosgeldin buarada :)

Teşekkür ederim canım seninkinin markası neydi?
Ben kızımda momfortbaby almıştım canım solomombaby ile görüntüsü aynı ama sanki şu an bizim markanın satışıyla ilgili sıkıntı var. Ergonomik fiyatı da daha uygun bir şeyler iş görür bence çünkü 1000 tl ye de var aynı özellikte 180-190 a da.3 yıl önce 160 a almıştım uzunca bir süre kullandık

Seni boyle nasil korkutur anlayamadim.
Tum gelisimo goz onunde bulundurularak konusulur.
Kaldi ki verilen miktarlar eksiklik onlenmesi acisindan destek.
Kendi doktorundan bunun net cevabini birebir al ve bence ebeyi simdiden degistir cunku hep muhattap olacaksin takibinizi yapacagi icin.Yanlis yapmis.Ve ayip etmis...Aslinda ne kadar tedirgin edici bisy anne icin.Uzuldum.Bide guveniyoruz bebegimizi emanet ediyoruz.Resmen psikolojik saldiri :)

2 bucuk aylik oldu bebeğimmm :) dolu dolu bebeğimm diye seviyorum :) cok bebeksin ya diyorum :))))
Oyle hizla gececek ki hersey kizlar tadini cikarin.
Ilk olunca cok sudan cikmis balik gibi olabiliyor insan ama bu tamamen sorumlulugundan cunku hayatta baska boyle bir sorumluluk yok.

Kucugune baktikca buyugununde bu zamanlarinin fotosuna videosuna bakiyorumda aynilar :)

Allah isteyen bekleyen herkese tattirsin insallah.Can onlar,canimizdan bi parca,simsicak,karsiliksiz,minicikk,en guzel emanetlerimiz❤

Allah hasta olan cocuklara/bebeklerede sifa versin insallah tez vakitte.

Doktor bana sadece süt ve süt ürünleri dedi fakat sadece onları kesmek kızımı rahatlatmadı malesef.. Bütün kuruyemişler sıkıntı yaratıyor mesela.. Yumurtayı kesmiştim fakat bugün deneme yaptım sıkıntı yaratmadı. Dana eti kesinlikle yiyemiyorum çünkü en az süt ve süt ürünleri kadar etkiliyor.. Balık denemedim hiç. Bal yemiyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar. Henüz daha kesfedemedigim yiyecekler de var..

Benim en basit bildiklerim sut urunleri,susam,tahin,kuruyemisler,aycicek yagi,misirozu yagi,margarin,domates,dana eti,buyuk baliklar,cikolata,ve peynir alti suyu bulundugundan paketli gidalar.

Cok zor,Allah yardimciniz olsun.

Son yillarda cok artmasinin sebebinin hayvanlarin beslenme sekilleri ile ilgili olduguna cok dikkat cekiyorlar.

mamfortbaby e bakıyorum bende onerirmisin erkeklerde testis gelisimini olumsuz etkilemez yaziyordu o dikkatimi cekti. Solomon mamadus a da baktim ayni gibi de duruyolar seçemedim bi türlü ergonun nesi o fiyata değiyor onuda anlamadim

Yazdigin hiçbirşeyi tuketmeme rağmen hala devam ediyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…