2018 Ekim Anneleri

ne kadar süt geliyor 15+15 dk emzirdikten sonra?

Allah kolaylık versin gazını atamadığımdan memeyi itiyor olabilir mi ya da burnu tıkalıysa ?

Canım benim gececek hepsi.
Gecenin en karanlik anı şafağa en yakin andır...
Biz de bu ara cok sıkintı çekiyoruz.hersey üst üste geliyor ama sabretmeliyiz.gececek hepsi...
Kaynana ve görümceyi kafana takarsan sütün azalir.bak bebeğini dusün.onlar yüzünden kıyma yavrucağa.
Hepsini Allaha havale et.kocanla iyi gecin.
Kocana iyi davran.zamanla görecektir o da
Sen gosterdikce daha da kör olur.
Bizde ayni seyleri yasiyiruz.bizdr birbirimize girdik onun kv yüzünden.ama aklimi basima aldim.esimle kötü olursam iyice annesine yanasır.

Ayy maalesef sabah 5 e kadar uyanıktık dün aşı olduğumuzdan mı genel uykusuzluk durumundan mı bilemedim sonra bu saate kadar uyumuşumAllhım bugün misafirim gelecek bir de ne yapacaksam bu zombi halimle
Canim bebekler ara sira böyle yapiyor.sizinki yine 1 gece sürmüs.bizimki 3 gece resmen degisti.
Yatagina koydugum zaman uyuyan bebek gitti.saatlerce ağlayan bi bebek geldi.
9 gibi emzirmeye basladim.uyutmak icin.ancak 10 buluyor yatmasi.ama gece 1 oldu.ben daha ne derdi var bulamadim.emziriyorum.koyuyorum.agliyor.altini aciyorum.bisey yok.gazi yok.
Üsümüyor.hasta da degil.burnunu temizledim.üstünu degistirdim.gezdirdim.yatirdim.yine uyumuyor.en sonunda esim ilgilendi.yaturdi.yine uyandi agladi.
Ben aldim.gezdirdim.uyuttum.yine uyandi agladi.
Sonra yine emzirme uyut yatir.
Neyse uyudu.1 saat sonra bu sefer çığlık atark uyandi.emzirdim sakinlestirdim yatirdim.
Dün gecede her saat uyandi.sabaha kadar 4 kere kalktı.zatrn gec yatti.sabah da uyandi.ağla ağla helak oldu.yeni uyuttum.sürekli de uyaniyor.
Bizde 57 günlüğüz.8.haftanin atagini yasiyoruz.
Allah saģlık sıhhat versin de atak gecici bisey.
Misafirin gelmesi de cok kötü canim ya.iki cocukla cok zor.keske gelen bisey yapma lütfen diyip sana yük olmasa.
Kendisi bi kek bi poaca yapsa..

ne kadar süt geliyor 15+15 dk emzirdikten sonra?
20 ya da 30 ml anca.. ama degisiyor bazen iki gogus sonrasi ikisinin toplami 40ml oluyor..bir sabah sag gogsumu hic emzirmeden sagdim. O gogsumden daha az sut geliyor cunku bi bakmak istedim. 50 ml geldi..
Bazi anneler tek gogus emzirmesi yapiyormus.. 30 dk sadece tek gogsu verip, sonraki enzirmede diger gogsu veriyirmus. Daha verimli diyorlar. Sizde durum ne?

Eğer eviniz Üsküdar'a yakınsa, Mihrimah Sultan Tıp Merkezi'nden Dr. Gülhanım Bayrak'ı tavsiye ederim. Çok ilgili ve işinde mükemmel bir doktor. Muayene ücreti de çok makul. Ben SGK'lıyım, 75 TL ödedim. Randevu almadan, doğrudan gidebiliyorsunuz.

Canım gelenler arkadaşlarımız aslında benden bir şey beklemiyorlar ve her gelmelerinde yiyecek bir şeyler hazırlayıp geliyorlar ama benim içim rahat etmiyor yarına da misafirim var o yüzden ikisini çıkaracak kadar bir şeyler yapmayo düşünüyorum

Bu arada keşke bir gece olsa son bir aydır bu durumdayız hiç gücüm kalmıyor geceleri sabahları da kalkamıyorum öyle olunca tuhaf bir hayatımız oldu

Tamam canim.bugün kendini yırttı resmen.ama yine de izletmedim tv yi.simdi uyuyor diye actim izliyorum.

Şöyle düşün canim sen cips vermezsen bilmez.Bakkala gidip hadi al istedigini demezsen bilmez.
Yani cogu sey biz onlara secenek olarak sundugumuzda baslar.
Televizyonda boyle.
Buyudukce saatli bi sekilde ne izlettigini bilerek ve yaninda olarak iyi bazi seyleride ogrenir.
Ama daha minicikler.Aslinda cok hizli ekran degistigi icin algilayamaz donup kalirlarmis.Ozellikle reklam seviyor muhabbetide burdan.Kimbilir bizim goremedigimiz ne ayrintilar goruyorlar birde o yanı var.
Cocuk onlar diyoruzda biyere gir inan ki senin gormedigin tum detaylari goruyorlar ve unutmuyorlar.
Sen elinden geleni onun sagligi icin yap gerisi bos.
Camdan baktir,balkona cik bi sure daha iyi.
Hem bakinir hem hava alir.
Bahara dogru mesela disarda olmalari yesillikler vs goz gelisimleri icinde iyi yakin uzak cok fazla sey oldugundan.
Kizim Mayis dogumluydu.Simdi eve sıkışmış gibi hissediyorum kendimi cok cikmamiza ragmen.Bi yesillikte oturmanin,parka gitmenin,oylece yurumenin tadi yok bu mevsimde de :)))

Canim ben kurabiye yapiyorum hep oluyor kapta.Kahve yanina.Kolay bi tarif.El degmiyor bide :) yogur yogut ugrasmiyorsun.Bayaa cikiyor.
Istersen veririm.

3-2-1 pogaca var o da oldukca basit.
Ya da tuzlu kekler kolayima gelir bnm.Yaninada salata kurtarir.
Fikir olsun diye yazdim eminim seninde basit gelen tariflerin vardir :)
Zamanla bunlari konusuruz artik :)))))(

Verdiği tepkiler burun tikanikligindan olabilir. Dr bize öyle demişti

Kolay tarifse isterim. Kurabiye tarifi

Kolay tarifse isterim. Kurabiye tarifi

200 gr tereyağı
1 su bardağı seker (kendine gore ayarlayabilirsin seker cok sevmiyorsan)
1 paket vanilya
2 yumurta
Yarim cay kasigi tuz
3 bardak un
Damla cikolata

Tereyagini yumusatip sekerle cirpiyorsun krema gibi kivami oluyor
Sonra 1 yumurtayi koyuyorsun yine cirpiyorsun sonra digerini koyup yine cirpiyorsun iyice karisiyor
Un vanilya ve tuzu bi kaba koyuyorum onceden sonra onu koyuyorum ve makineyle devam ediyorum ben
En son damla cikolata
Ben normal cikolatayi azcik makineden gecirip iri iri atiyorum genelde.
Sonra dolaba koyup dinlendiriyorsun biraz sertlesiyor.
Dondurma kasigiyla ceviz kadar alip yagli kagit koydugum tepsiye oylece koyuyorum
Piserken yayiliyor biraz aralikli koyarsin 2 tepsi cikiyor.

Anlatirken uzun oldu bayaa ama yapinca cidden 10 dk surmuyor bile.

10-12 dk fln pisireceksin beyaz kaliyorlar ama ici pisiyor alip deneyebilirsinde.Sogudukca biraz daha sertlesiyor.

Benim elimin altinda şöyle duruyor.
Goruntu ekleyemedim cani ceker olur diye.

Benim bebegim de tek göğüs emdikten sonra diğerini almıyor. En fazla 10 dk emziriyorum.. sonra doyup bırakıyor. Sonraki emzirmeye diğer göğüsü veriyorum..

ben tam düzeni oluşturamadim ne yazık ki. sünnet olduğunda daha sık emmek istedi o zamandan beri 15+15 dk yi uyguluyorum ama zaman aradığınız değişiyor. saat başıda olabiliyor 3 saatte birde. sağıp buzluğa atmam lazım ancak nedense sağsam çocuğu aç bırakıyormuşum gibi hissediyorum. bu gidişle ise başladığımda aç kalacak :/

Sağolasın canım okudum .. yeni bi sıkıntım var kızımın emme isteği iyice arttı 2 gündür elini arıyor bugün bulabildi :) emme istediğini bastıramadığından uyuyamıyor yüzünü gözünü yoluyor mecbur az önce eldiven giydirdim emzik almıyor yine meme veriyorum mecbur bu seferde tuvalet problemi oluyor sürekli ıkınıyor :) şaştım kaldım ya bu çocuk emzik neden almıyor ki :)) yeni bi tane aldım onuda atıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…