Yaz kuzum tarifleri :)) benim pratik ikramlıklara çok ihtiyacım var. Senin zevkine güveniyorum ❤Canim ben kurabiye yapiyorum hep oluyor kapta.Kahve yanina.Kolay bi tarif.El degmiyor bide :) yogur yogut ugrasmiyorsun.Bayaa cikiyor.
Istersen veririm.
3-2-1 pogaca var o da oldukca basit.
Ya da tuzlu kekler kolayima gelir bnm.Yaninada salata kurtarir.
Fikir olsun diye yazdim eminim seninde basit gelen tariflerin vardir :)
Zamanla bunlari konusuruz artik :)))))(
Benim kızımı anlattın şuan :) hiç kundak yapmadım ne yarım ne tam şapka takamıyorum istemiyor eldivenide çok takmamıştım bundan sonra uykuya dalacağı zaman takmayı düşünüyorum çünkü çok fena sıkıyor yüzünü parmapını gözüne sokuyor falan :) be aynı dediğin gibi mutfakta çok huzurlu şuanda bile mutfakta uyuyor :)) kendimede bir yatak atacağım oraya en son :)Canım benim oğlan da telefondan açılan bu tür sesleri hiç sevmiyor illa mutfaktaki davlumbaz olacak:) yüzünü yolma uykuya dalamama durumuna gelince sanırım aynı şeyleri yaşıyoruz bu aralar ellerinin farkına varmaya başladılar elleri sürekli ağızla gözleri arasında gidip geliyor uyurken de oralarda oluyor ne hikmetse tabi oralarda olunca da boş durmuyor kendilerine zarar verip uyandırıyorlar. Ben ellerini yarım kundak gibi sarmaya çalıştım ama o daha fena açtı uykusunu huylu doğduğu andan beri hiçbir şey değmeyecek eline yüzüne kafasına. Öyle olduğunda da o uykusuz biz yorgun devam edip gidiyoruz
Kaynanam kızıma sürekli bişeyler tattırıyo canımı çok sıkıyo alışsın diyo her tadı bilsin onun yüzünden memeyi emmemeye başladı zorla emziriyorm korkuyorm bişey olacak diye aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? 3 aylık olsun yemek yediricem yumurta yediricem diyo delirticek beni
Aman ev işiyle uğraşamam..sadece 1-2 çeşit yemek günü kurtarıyor. Hazır manti alıp buzluğa stok yapıyorum arada. Haftada 1 gün manti günü. 1-2 gün balık. Arada kahvaltı arada menemen vs.. 15 günde 1 yardımcı geliyor. O yoksa da ev pisse pis pis oturuyoruz :)))
Ellerini kullanması haricinde (5 haftalık henüz) herşey aynı. Yeni emzik aldık, eczanede kaynatıp verdiler, tuttu diye sevindim. Evde, özellikle de ağlarken, tutmuyor ne yazık ki.. hatta vermeye çalışınca daha çok ağlıyor.. sinirleniyor minicik bebe :)Sağolasın canım okudum .. yeni bi sıkıntım var kızımın emme isteği iyice arttı 2 gündür elini arıyor bugün bulabildi :) emme istediğini bastıramadığından uyuyamıyor yüzünü gözünü yoluyor mecbur az önce eldiven giydirdim emzik almıyor yine meme veriyorum mecbur bu seferde tuvalet problemi oluyor sürekli ıkınıyor :) şaştım kaldım ya bu çocuk emzik neden almıyor ki :)) yeni bi tane aldım onuda atıyor
Evet benimki öğürüyor kimi zamanda kusuyor emzik koleksiyonu oldu büyüyünce vereceğim kendisine :))) ısrarla veriyorum ısrarla almıyor :))Ellerini kullanması haricinde (5 haftalık henüz) herşey aynı. Yeni emzik aldık, eczanede kaynatıp verdiler, tuttu diye sevindim. Evde, özellikle de ağlarken, tutmuyor ne yazık ki.. hatta vermeye çalışınca daha çok ağlıyor.. sinirleniyor minicik bebe :)
Canım son bir aydır en erken uyuduğu saat 2 fenalardayız nasıl büyüme oluyor anlamıyorum bebeğin eğer yeteri kadar beslenemiyorsa canım takviyeler o kadar da kötü bir şey değil bebeklerin sağlıklı olması önemli olan dr un ne diyor bu duruma? Aşı gece huzursuzluk yaptı sadece ateş falan olmadı şükür.Canım masallah oglusuna bizde dün 2. Ay aşımızı olduk sorunsuz gecti şükür ama benim oğlum 1ayda 300 gr almis 3950 dogdu,sonra 3800e düştü 1.ayda 4500 oldu bu ayda 4800 olmus
Emziriyorum sadece mama sariligi atlattıktan sonra kestim.Ebe geceleri uyumuyor mu dedi evet cok uyanıyor dedim emiyor ama 10 dk sonra geri uyuyor
Aaat basi uyanmaktayız gece 1den önce uyumuyor cok mutsuzumsen nasıl yapıyorsun uykusu nasil gece büyüme hormonu salgılanıyor ana benim oglum uyumuyor
Ha ha ha süpersin ya galiba benim sonum da o olacak:) doğduğu gün bile çocuk istemiyordu kendisine bir şey dokunmasını şapka 1 hafta zor giydirdik eldiven de giydiremiyorduk uyurken giydirmeyi denesek uyanıyordu bir süre eldivenli kıyafetleriyle idare ettik şu saatten sonra ben takmam sanırım çünkü farkındalık artıyor elleriyle tanımaya çalışıyor kendini bile ne yapalım bir süre daha böyle gidecek tırnaklarını kısa tutnaya çalışıyorum yalnızcaBenim kızımı anlattın şuan :) hiç kundak yapmadım ne yarım ne tam şapka takamıyorum istemiyor eldivenide çok takmamıştım bundan sonra uykuya dalacağı zaman takmayı düşünüyorum çünkü çok fena sıkıyor yüzünü parmapını gözüne sokuyor falan :) be aynı dediğin gibi mutfakta çok huzurlu şuanda bile mutfakta uyuyor :)) kendimede bir yatak atacağım oraya en son :)
Ben de düzen kuramadim. Doktor dinlen 2 saatte bir emzir dedi.oyla bir sekilde dedi ama ne mumkun.. sagip buzluga attim ben. Siz de yapin bir sekilde. Sunneti ne zaman yaptirdiniz .ben daha hastanedeyken yaptiracaktim. Uroloji doktoru olmaz dediben tam düzeni oluşturamadim ne yazık ki. sünnet olduğunda daha sık emmek istedi o zamandan beri 15+15 dk yi uyguluyorum ama zaman aradığınız değişiyor. saat başıda olabiliyor 3 saatte birde. sağıp buzluğa atmam lazım ancak nedense sağsam çocuğu aç bırakıyormuşum gibi hissediyorum. bu gidişle ise başladığımda aç kalacak :/
Bebekler kendileri biliyorlar canım aç olduklarını tok olduklarınu vb birçok şeyi. Ben de saatli ya da çok kurallı hareket etmiyorum kızımda da aynısını yaptım hala daha kendi kararlarını vermesi için müsaade ederim teşvik ederim tabi belli bir çerçevede. Bizim için en doğrusu buyduEmpati yapıyorum ben ne zaman acıkırsam o zaman yiyorum ne zaman uykum gelirse o zaman uyuyorum tabi uyku düzenim şuan yok kızım ne zaman izin verirse o zaman uyuyorum :))) kızımda neyi ne zaman isterse o zaman yapar benim fikrim bu aksini düşünenede saygı duyuyorum
Biz de tam bir hafta önce yaptırdık geçen perşembe yapıldı 5. Günde tamamen iyileşmişti. Sizin neden olmaz dedi acabaBen de düzen kuramadim. Doktor dinlen 2 saatte bir emzir dedi.oyla bir sekilde dedi ama ne mumkun.. sagip buzluga attim ben. Siz de yapin bir sekilde. Sunneti ne zaman yaptirdiniz .ben daha hastanedeyken yaptiracaktim. Uroloji doktoru olmaz dedi
Benimkide senin kafada ama çekiniyor benden mama almama karisti sarilik oldu cocugum onun yüzünden,sezeryanla dogdu sütüm gelmedi gelen o bi kac damla suyla emzirtti bana ilk gece hastanede cocugum 5dk da 1uyandi bende ameliyatlı halimle o acıyla 5-6kez yatıp kalkinca acıya dayanamadim sabaha kadar oturdum of neler cektim halen aklim pişmanlığım cektigim aciya değil bebegimin ilk gece ac uyumasina Allah bildiği gibi yapsın bu kadınları
Bi yerde beklenen dogum tarihine gore diye okudum. 8. Hafta atagini atlattik diye seviniyordum. 5. Haftaymis meger diye uzuldum. Ama gercek dogum tarihine gore 5. Haftada da cildirmisti. Uyumamaya o zaman basladi. Hala ayni.Bende uygulamasi var ama tahminiye göre mi dogru cikiyor gercek doğum tarihine mi
Aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen..Demek ki normal bir durum ..Benim çocuğum tamda böyle hıı diye kaliyo ve dediğin gibi korkmuş gibi birden açıyor gözlerini ben de korkuyorum o zaman sanki bi şey görmüş gibi o zaman hemen dua okuyorum ve elini tutarak konuşuyorum sessiz bi şekilde sakinleşiyor birinci yazdığın şeye biz de anlam veremiyoruz dr a sorucam hatta ek olarak aynı durum emerken de oluyor 1 _2 sn nefes almiyo
geçen pazartesi oldu sünnetini. üroloji doktoru yaptı. muayene etti ve uygun gördü.. 15ekim doğumlu oğlum. 2 gün öncede kontrolümüz gittik iyilesmisti bile şükür. sünnetten sonra daha fazla idrar yapmaya başladı. iyi ki yatırmışız dedim.Ben de düzen kuramadim. Doktor dinlen 2 saatte bir emzir dedi.oyla bir sekilde dedi ama ne mumkun.. sagip buzluga attim ben. Siz de yapin bir sekilde. Sunneti ne zaman yaptirdiniz .ben daha hastanedeyken yaptiracaktim. Uroloji doktoru olmaz dedi
Aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen..Demek ki normal bir durum ..O fırfır donmeye 'az once oyle derin derin uyuyan sen degil miydin ' deyip guluyorum :) korkmus gb degil ama sanki hic uyumamis gb ve uykuya dalmasindan cok az sure sonra oluyor zaman zaman.
Benimki emzigi agzinda tutamiyor. Iyice dalana kadar bir kisi emzigi tutuyor hep.Sağolasın canım okudum .. yeni bi sıkıntım var kızımın emme isteği iyice arttı 2 gündür elini arıyor bugün bulabildi :) emme istediğini bastıramadığından uyuyamıyor yüzünü gözünü yoluyor mecbur az önce eldiven giydirdim emzik almıyor yine meme veriyorum mecbur bu seferde tuvalet problemi oluyor sürekli ıkınıyor :) şaştım kaldım ya bu çocuk emzik neden almıyor ki :)) yeni bi tane aldım onuda atıyor
Üzüldüm canım ama bence fırsat verme.Buğra senle gelecek bile olsa isteme bu durumu.Anneaiz ya da babasız bebeklik,çocukluk,gençlik gerçekten çok zor.Kaynımdan biliyorum.Gerçekten herşeyi çocuk çekmiş oluyor.Sorunları halletmeye çalışın.Gerekirse bir yardım da alabilirsiniz sanki..Bizimki öyle demez tam tersi ayrilmamizi istiyorlar açıkçası ben de istiyorum ama eşim bugrayi bırak da öyle gidersin diyo zorlama gidiyo işte evlilik. Ailesi yüzünden çok sorunlar oldu ve oluyor. Geçmiyor bitmiyor. Kendi alilemle de yapamam hiç düşmanlar zaten onlar da her gün her dk kavga ediyorlar çocuğumu huzurlu buyuutmem lazım. Off bir çıkar yol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?