2018 Ekim Anneleri

Seninki sanatci olur benimki pastaci deseydin :))))))ahahahha
Kesinlikle kurallar kaideler aileye yonelik olmali diye dusunuyorum.Aksi halde bagli kalmaya calismak aile icin tum bireylere ayri ayri zarar.
Kadin ona uymaya calisir.Es kadina uymaya calisir.Bebek anneye beklentisini baska sunar ama anneden aldigi kurallardir iste.Cocuk buyudukce daha da zor.

Ben alerji konusunda antrenmanlı olduğumdan herhangi bir doktorla devam etmiyorum. 3 ayı tamamladıktan sonra pişmiş süt ürünleriyle diyeti açmayı planlıyorum ama şu an diyeti hala genişletmekteyim çünkü hala gürültülü yapıyor kakasin.. Bahsettiğim doktoru ben çok beğendim. Doktor hem çocuk doktoru hem alerji uzmanı.
Keçi peyniri yiyormusun cnm
Doktor keçi sütünün çapraz alerjen olduğunu ve daha tehlikeli olduğunu söylemişti. Sütve ürünlerini katiyetle tüketmiyorum. Dana eti de dahil.
Canım bebeğinde alerji var sanırım sivilce ler mi var yüzünde benimkinde var da ?
Evet canım öyle başladı. Yüzünde sivilceler ve kızarıklıklar vardı. Diyetle beraber kızarıklıklar gitti ama sivilceler hala var.
Bebeğin huzursuz olmasının sebebi tamamen alerji malesef. Süt ve ürünleri diyeti ile düzelmediyse başka gıdalara da alerjisi vardır. Alerjik gıdaları öğrenip hepsini diyetinden çıkarıp bütün şikayetler yok olduktan sonra gıda eklemesi yaparak devam etmelisin arkadaşım. Yazık bebeğin cok acı çeker yoksa..

Oku bol bol bebisini❤
Sende sikinti yaptiysan uyumuyor diye iyice bi döngü olmustur :)
Ama cesaretini kirmasin bu durum canim.
Evdeki halden degisik gelmistir.

Ortalama bu ayda 600-1200 arasi alir.Zamanla alimlari azalacak canim.Dogum kilosundan sen hesaplamalisin.Takibinizi yapan doktorda dikkat edecektir.
Sizde de tam atak galiba :)
Asilar sikinti yapmadi bizde.Daha yorgun gibiydi sadece.Insallah sizde de olmaz.

Merhaba, benim doktorumda gaz konusunda 2 aydan sonra artik olmaz dedi..
Benim oğlum 3200 dogdu su an 5 kg. Aylik 600 ile 1000 gr arasi kg almasi gerekiyor sanirim.

Zaten 2 aya kadar gaz yoktuki bizde baska sikintilar vardi tabi :) dr annemiz artik gazlarimiz baslamis olucaktir bunlar sikinti yok biogaiaya devam baska bir ilac vermiyoruz gibi sakin bi cumle kullansada gaz o kdr sakinlikle karsilanmiyor doktor bey diye cikisasim geldi :))
Atak mi inan bilmiyorum ama en kotusu kizimin cani acirken cozumsuz kalmak..
Eylülde 3200 dogdu 3 ekim dogumlu bakalim 8 aralikta muayene kac olmus merak ediyorum kac kilo tasiyoruz :)
Ates yapmasinda asilar huysuzluga uykusuzluga raziyim atesten cok korkarim cunku

3 aydan sonra gazi gecer diyorlar bakalim nasil olacak.cidden gazi olmadigi zaman bebegim bi saat anakucaginda duruyor hem yemek yapip hem onunla konusabiliyorum.ama gaz olunca cikartana kadar kucakta sekilden sekle giriyoruz :) bol bol sukretmek lazim.gazmis uykusuzlukmus bunlar gelip gecici.arkadasimin bebegi 25 haftalik dogdu ve 5 aydir hastanede.engelli olacakmis o kadar uzuldum ki allaha sukretmemiz lazim bol bol.boyle buyuk dertler vermesin yeter ki herseyi asariz.

Canım benim süt be ürünleri içeren şeyleri yemiyorum paketli vidalarım içeriğine bakıp yemiyorum ama domates helva fıstık ve ceviz de yasaklı gıdaymış sanırım ben onları yiyorum kızımın yüzündeki kızarıklıklar bazen artıyor bazen sönüyor kakası hala köpüklü poposundaki çatlak geçmedi hep ıkınıyor gazı var memeyi bir aydır bıraktı şimdi de biberonu diliyle eliyle ittirmeye başladı ağzındayken başını iki yana çeviriyor aslında aç istiyor ama alamıyor ıkınıyor acı çekiyor aptamil progomin mamayı içmedi doktor test sonucuna göre ciddi bir alerjisi yok normal mama dene dedi humana vardı evde verdim bebeğim mahvoldu zaten uykuya dalamıyor bide 5 gün kaka yapamadı hep süt sağıyorum sütüm de azaldı yetmiyor mamada veremiyorum sen nasıl geçirdin bu süreçleri canım

Büyük kızımda alerjiyi ek gıdaya geçince farkettik. Alerji konusunda neler yapılmalıyı onda öğrendim. Küçük kızımda 1 ayını doldurmuştu ki döküntüler başladı. Alerjen gıda ne varsa kestim yemeyi. Şu an yediklerim o kadar az çeşitte ki.. Kahvaltıda patates zeytin ve alerjen olmayan bir reçel yiyorum. Dana etini bıraktım kuzu eti yiyorum. Şut ve süt ürünlerini mikron seviyesinde bile almıyorum vücuduma. Paketli hiç bir gıda tüketmiyorum. Kuruyemiş yemiyorum. Kapya biber, domates, kırmızı meyveler yemiyorum. Şimdilik bunlar geldi aklıma.. Bütün bunlara rağmen hala düzelemedi tam olarak. Gıda günlüğü tutmaya başlayacağım yarın itibari ile bakalım başka ne dokunuyor. Benim en çok korktuğum glüten alerjisi.. Eğer glüten alerjisi varsa geriye yiyecek hiçbirşey kalmayacak..

4 aylıkken kendi odasına geçirmiştik büyük kızımı. Aynı odada onun oksijenini tüketiyor gibi hissediyorduk kendimizi. Bebek telsizi sayesinde dönse uyanıyordum zaten. Ardından uyku eğitimi vermiştim, kendi kendine uyuyordu kuzum bize ihtiyacı olmuyordu. Uykuları kaliteli olduğundan gelişmi çok iyiydi ki hala öyle. Saat gibi çocuk :)

Teşekkür ederim gülüm ❤ kızına kahvaltıda neler yapıyorsun onlardan da birkaç ipucu alabilir miyim ❤

Ben de bunun yumuşak olanından yapıyorum canım esmer şekerle o da pratik ve güzel oluyor. Valla üşenmeyip yazmışsın maşallah ben misafir var diye turta tarifimi yazamadım istersen eğer yarın falan vaktim olursa yazabilirim.bu arada çiğköfte ilk kez denemiştim hanımlar blenderla inanılmaz pratik oluyormuş miktar fazla çıktığında buzluğa da atılıp sonrasında tüketilebiliyormuş tavsiye ederim çok güzel oldu

Çocuğun için cnm ne gerekiyorsa yap. Nolur izin verme. Benim k.v. de kendi çocuklarına uyusun diye anason icirirmis
Anason gaz sancıları için de işe yarıyor diye bazı karışım çayların içinde de oluyor rezene çaylarında bazı markalarda oluyor ama ne bileyim uyusun diye tuhaf geldi. Bazı insanlara Allah akıl fikir versin bir arkadaşımız annesinin misafirliğe giderken uyku ilacı verdiğini söylemişti de şok olmuştuk sebep de çok yaramazmış çözümü onu bulmuş

Canım aptamilin normal mamasının gaz yaptığını söyleyenler çok sizdeki gaz yapmaması için farklı bir formül mü acaba? Bir arkadaşımıza dr sma mama vermiş çok işe yaradı demişti kokusu pek hoş değilmiş hatta çocuk bunu nasıl içiyor şaşırıyoruz demişlerdi belki deneyebilirsiniz. Kıyamam küçücük vücuduyla kimbilir nasıl bir ağrıyı karşılıyor. Umarım yakın zamanda düzelir siz de anın tadını çıkarabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…