2018 Ekim Anneleri

Evet olumsuzum cok canim (
Doktor ve hemşireler de bebegin sekeri cok dusuk dogdu ac kalmasin diye mama isteyin gece dedi kaynanam da öyle yapınca sinir oldum iste
İcimden aklımdan atamıyorum

Ustunde baski hissetmen cok garip olmus.Ki bariz baski.
Ayni hatayi devam ettirme bence.Bu zamanlar geri gelmeyecek hislerine guven canim

Ben de burcunu merak ediyorum. Dogustan lider olanlar vardir ya oyle birisin. Koc diyesim var. Cok pozitifsin masallah. Allah yuzunu hep guldursun.

Başak :) Yükselenimde Yay :)
Aslinda cok lider degilimdir ama hizli fikir yurutup cabuk dogru karar veririm.Genelde de neseliyim.Ama dost kisminda cok seciciyim oyle cok yoktur :)
Ben elimden geleni yaparim genelde karsi taraf isine geleni yapar cunku :))))) Isime geleni yapmak kisminda ben biraz beceriksizim :)))))
Aminn cumlemizin,oncelikle cocuklarimizin yuzu gulsun insallah❤

Benim sıpa yumurta yemiyor, haliyle kahvaltı çok sıkıntılı geçiyor. Ceviz seviyor ama eminim sık sık versem onu da reddeder.. tipik iştahsız çocuk, ne yedirsem diye düşünerek geçiyor günüm. Hele şimdi vakit ayırmak da güç.. beşikteki cin gibi bakıyor yüzüme şu an.. az önce uyuyordu, ne ara açtı gözünü.. saat 7:30 gibi uyandık, uyusa da kahvaltı hazırlasam oyy...

ne guzelmis yazi saol canim ilk emmede kendi yatagina aldim. Subatta ise baslaycam annem diyo alıştırma öyle bense hic kıyamıyorum demekki bana ihtiyaci varmis

Ustunde baski hissetmen cok garip olmus.Ki bariz baski.
Ayni hatayi devam ettirme bence.Bu zamanlar geri gelmeyecek hislerine guven canim
Evet canım mesela simdi bu ay 300 gr almis kardeşim ebe çalıştığı hastanede ki cocuk doktoru gunde 3 defa 60ccmama demis 1 hafta sonra tekrar tartilsin demiş
Yarin ken kendi doktorumuza da danışacağım mama taraftari tabiki degilim ama bu sefer kimseyi dinlemeyecegim

Yaşta biraz etkilidir.Kucukken daha bi ikna,eglence geciyor.
Omlet yapip neseli hale getirebilirsin ama simdi bebekte var dedigin gibi.
Yumurtada cok cesit oldugundan deneme cok.Mesela biraz sulu yapip yumurtaliga koyup icine kucucuk ekmek atip balik tutuyoruz diye yedirirdim bi zamanlar :)
Omletlere yuz yapardik hala ara ara yapiyoruz birlikte :)
Bence ne seviyorsa ondan ilerle.Ona sor.
Elinden geldigince.
Sen koy masaya o gorsun.Tabak gibi hazirlayabilirsin zaman zaman.
Kendinede stres yapma ona da gecmesin.
Donem donem yedikleride degisiyor nasilsa❤

ne guzelmis yazi saol canim ilk emmede kendi yatagina aldim. Subatta ise baslaycam annem diyo alıştırma öyle bense hic kıyamıyorum demekki bana ihtiyaci varmis

Cok kucukler.Seni zorlamazsa işten sonrada boyle hasret giderirsiniz :) Baktin zor oluyor zaten ayinida doldurdugundan uyku icin calismalara baslarsiniz :)
Ilk gecis ise yine iyi.

Yumurta olarak sadece bıldırcın yumurtası kaynatıp yedirebiliyorum, o da yine sık olmamak kaydıyla, hemen sıkılıyor, yemek istemiyor. Kaynatıp da kabuğunu beraber soyunca eğlenceli gelmişti de öyle başladı yemeye.. omleti çok çeşitli denedim ikinci lokmayı bir türlü yediremedim. İlginç damak zevki var oğlumun. Çiğ kırmızı tatlı biber alıp ısırarak yer. Abartıp çarliston biberi bile ısırarak yer, mevsiminde.. mevsim meyveleri ve süt ile yaşıyor desem yeridir. Ekmek pek tüketmez, çorba iki üç çeşit yer, onları da nadir vermem şartıyla.. sulu yemek yemez, keşke ıspanaklı yumurta, pırasa yemeği, kapuska falan yese.. o tarz yemekleri hiç yapmaz oldum babası da sevmiyor :/ inşallah okula başlayınca çocuklarla birlikte heves edip yer..
Edit:
Birlikte poğaça, börek de yapıyoruz ama börek hiç sevmez, sadece sigara böreği yer biraz. Poğaça da yeni piştiğinde 1 tane yer, bi daha yüzüne bakmaz..

Son düzenleme:

Onlar bi yerden kısıp diger yerden aliyorlar :)
Bende cig severim biberi ve ozellikle kirmizinin tadini :)))) ilginctir acik renk corba severim mesela ve tanesiz :)
Onlarinda kendilerince var boyle seyleri.

Bazi insanlar bazi seyleri hic yemiyor kabul etmekte lazim :)
Benimkide ekmek tuketmez pek,hamurisi sevmez.Yesil mercimek cok sever mesela.Esiminde en sevdigi yemektir.Birinden birine benziyorlar galiba :))

Ailede de var sanirim degil mi?Yani sadece buyuk kiz mi baska olan?Sende ya da esinde?
Herkesin birseye mutlaka alerjisi olurmus bide ama kimini cok etkilermis kimisini az

Bende de var alerji ama bildiğim kadarı ile gıda alerjisi değil ve hiçbirzamn döküntü olmadı. Gerçi benim de ayrıntılı bir teste ihtiyacım var çünkü bağırsak tepkiliyim.

Kesinlikle kırmızı biber ben de çok seviyorum, lakin benim sevdiğim bir çok şeyi ağzına sürmüyor sıpa.. yaz gelsin diye bekliyorum, meyve sebze çeşitliliği oluyor hiç olmazsa kışın işim zorlaşıyor.. gideyim 1 havuç getireyim bari çocuğuma :)))

Kesinlikle geciyor canim hatta tam 3 aylik oldugu gün :)) benim kizimda oyle olmustu dedim valla tecrubeli insanlar nasil biliyor. Her konuda daha cok rahatliyorsun 3 aydan sonra 3 ay ve 1 yas evrim vallahi :))

Arkadaslar 2 sorum var.
1- Bebek kiyafetlerini nerelere bagisliyorsunuz
2-Cocugun ruhsal gelişimi icin hangi kitapları aldiniz..

Selam arkadaslar benim gibi sütü olup ta bebisi meme tutmayan ve surekli sagmak zorunda kalan anneler var mi???? Benim sütüm simdilik yetiyor 3 saatte bir sagiyorum 120-150 arasi bir memeden 60-90 aradi bir memeden cikiyor o gun yiyip ictiklerime gore sut miktari hep degisiyor. Bir memeden de digerine gore daha az geliyo. Oglum 120ml iciyor 2-3 saatte bir o yuzden yetiyo sutun kalani digerine ekle falan hep dolapta sut oluyor yani 24 saati gecirmeden onceki sutu hep vermeye calisiyorum bu sekilde idare ediyoruz 6 haftadir boyleyiz. Avent in elektrikli pompasini kullaniyorum kademeleri var once dusuk kademe 10 saniye memeyi uyariyorum sut gelince 2. Kademede hepsini sagiyorum en sonda en yuksek kademede bosaltiyorum. Siz nasil idare ediyorsunuz merak ettim. Ha bu arada bazen buyuk kizimdan dolayi saati kacirip 4-5 saatte bir sagdigimda oluyor ama 40 i cikana kadar 2 saate bir sagmaya ozen gosterdim.

Canım sagdigını biriktir.dolaba at.ama bebegini emzirmeye calis.cok yorucu bisey ya.gece anladim ki Allah çok büyük bi lütuf vermis.bebek mizirdaninca kucagina alip emziriyorsun.zahmetsiz ve kolay.
Ama diger türlü bizim bebek ortaligi yikiyor.mama yada biberon gelene kadar ağliyor surekli.
Sende biraz ugras.emsin seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…