Her bebeğin ve ailenin durumuna göre değişir aslında bu durum canım ben 11 aylıkken ayırmıştım aslında birçok bebek için üst üste travma yaratabilecek bir dönemdi çalışmaya başlamıştım bakıcım başlamıştı ve odasını ayırdım çok şükür ki sorun yaşamamıştık odası hemen bitişik odaydı kapısı aralık duruyordu hık dese duyuyordum yani. Oğlumda da yine 1 yaş civarında ayırmayı düşünüyorum. Tayinimiz çıkar mı bilinmez ev 3+1 olur mu bilmiyorum ama ben ayrı odalarda kalmaları gerektiğini düşünüyorum koşullar elverdiği müddetçe ayrı odaları olacak. Kendi özel alanlarını benimsesinler birbirlerine müdahaleleri olmasın diye öyle istiyorum. Bakalım hayaller böyle hayatlar nasıl olacakplojovic K kubra2553 pessinus @Nazz3416 @yalansindunya PeriLous ve aklima gelmeyen iki cocuklu arkadaslar ilk cocugunuzda kendi odasina gecirdiniz mi.gecirdiyseniz ne zaman gecirdiniz.bazi uzmanlar 1 yas bazilari 2 yasa kadar ayirin diyorlar.bunu sormak icin erken daha ama sizin tecrubelerinizi ogrenmek istedim :)
aksine hic oyle bir sikinti olmuyor 2. Gun hastane den cikmadan yaptirdik bi hafta pipisi beze yapismasin diye bol bol teramisinli merhem surduk ne huzursuzluk fln hic bisey olmadi cok rahattiBiz aci hissi olmasin diye yaptiralim dedik. Her turlu cani acir dedi. Genel cerraha gotursen hemen yapar ama biz urologlar ilk gunler onermiyoruz dedi. Ben de hem gobek bagi hem pipisinin bakimi zor olur diye yaptirmadim
harika haftalar cep telefonu uygulamasi atak zamanlari hakkinda bilgi veriyor kitabida varBahsettiginiz haftar nedir merak ettim..
4 aylıkken kendi odasına geçirmiştik büyük kızımı. Aynı odada onun oksijenini tüketiyor gibi hissediyorduk kendimizi. Bebek telsizi sayesinde dönse uyanıyordum zaten. Ardından uyku eğitimi vermiştim, kendi kendine uyuyordu kuzum bize ihtiyacı olmuyordu. Uykuları kaliteli olduğundan gelişmi çok iyiydi ki hala öyle. Saat gibi çocuk :)
plojovic K kubra2553 pessinus @Nazz3416 @yalansindunya PeriLous ve aklima gelmeyen iki cocuklu arkadaslar ilk cocugunuzda kendi odasina gecirdiniz mi.gecirdiyseniz ne zaman gecirdiniz.bazi uzmanlar 1 yas bazilari 2 yasa kadar ayirin diyorlar.bunu sormak icin erken daha ama sizin tecrubelerinizi ogrenmek istedim :)
bebekleri nasıl yatırıyorsunuz, yon olarak vs
Ben Eren Kaya'nın yöntemiyle uyku eğitimi verdim. Daha sonra kitap da çıkardı, tavsiye ederim.uyku eğitimini nasıl verdiniz ? merak ettigim bir konu. ahutukelin programı var hatta bu ara kampanyada almalı mıyım işe yarar mı diye düşünüyordum???
plojovic kurabiyeyi yaptım. çok da sevdim. teşekkürler. bu arada herkes her sorusunun cevabını sende buluyor takdir ettim ve merak da ettim mesleğini, yanlış anlama sadece sabrından ve iletişim şeklinden ötürü bir iki tahminim var da ondan merak ettim.
Ben 6 aylikken ayirmistim odasini. Smdiki kizimida ayni dusunuyorum. Cnku sese falan uyaniyodu. Uyku egitimine o zamn basladigm icin rahat olmustu.plojovic K kubra2553 pessinus @Nazz3416 @yalansindunya PeriLous ve aklima gelmeyen iki cocuklu arkadaslar ilk cocugunuzda kendi odasina gecirdiniz mi.gecirdiyseniz ne zaman gecirdiniz.bazi uzmanlar 1 yas bazilari 2 yasa kadar ayirin diyorlar.bunu sormak icin erken daha ama sizin tecrubelerinizi ogrenmek istedim :)
Doktora yarin götüreceğim canim ac olduğunda mesela kiyameti koparıyor asla susmuyor gece uyumadan emzirip yatırıyorum 3-4 saat uyudugu da oluyor gazi yoksa nasil yapacağım bilmiyorum esim ac olsa hic uyumaz gazdan uyanıyor diyorCanım son bir aydır en erken uyuduğu saat 2 fenalardayız nasıl büyüme oluyor anlamıyorum bebeğin eğer yeteri kadar beslenemiyorsa canım takviyeler o kadar da kötü bir şey değil bebeklerin sağlıklı olması önemli olan dr un ne diyor bu duruma? Aşı gece huzursuzluk yaptı sadece ateş falan olmadı şükür.
Ayy Kıyamam kuzuma. Amin inşallah. Bizimki Kendi çocuklarında yaşayamadıklarını benim kızımda uygulamaya çalışıyo seninkide benimkinin tersi benim kaynanam da sürekli bana psikolojik baskı yaptı bu çocuk aç sütünyetmiyo mama ver ya süt akıyo nasıl yetmez göğüsüm dolu emmiyo diyorum yok süt olsa emerdi diye diye sütümü kaçırdı kafaya takıyodm çocuğumu doyuramıyorn diye kaç gece ağladm
O bikac damla kolostrum canim.
Yogun,sari,yenidoganin midesi kadar ama besin degeri cok yuksektir.
Bebeginin sık uyanmasi durmamasida normaldi aslinda sana yapisik olmak ister.Burda bikac kez bebeklerinizi o yataklarda birakmayin diye yazmistim hatirlarsan.
Ama bunlari bilip karsilamak lazim.Birinin diretmesi sadece herseyi sarpasarar.Senin ne dusundugun ne istedigin o an cok onemli.Bisy yapilacaksada anlatilmasi...
Bunu neden yazdim sende bir baskasina bahsederken olumsuz olma diye :)
O bikac damla kolostrum canim.
Yogun,sari,yenidoganin midesi kadar ama besin degeri cok yuksektir.
Bebeginin sık uyanmasi durmamasida normaldi aslinda sana yapisik olmak ister.Burda bikac kez bebeklerinizi o yataklarda birakmayin diye yazmistim hatirlarsan.
Ama bunlari bilip karsilamak lazim.Birinin diretmesi sadece herseyi sarpasarar.Senin ne dusundugun ne istedigin o an cok onemli.Bisy yapilacaksada anlatilmasi...
Bunu neden yazdim sende bir baskasina bahsederken olumsuz olma diye :)
Büyük kızımda alerjiyi ek gıdaya geçince farkettik. Alerji konusunda neler yapılmalıyı onda öğrendim. Küçük kızımda 1 ayını doldurmuştu ki döküntüler başladı. Alerjen gıda ne varsa kestim yemeyi. Şu an yediklerim o kadar az çeşitte ki.. Kahvaltıda patates zeytin ve alerjen olmayan bir reçel yiyorum. Dana etini bıraktım kuzu eti yiyorum. Şut ve süt ürünlerini mikron seviyesinde bile almıyorum vücuduma. Paketli hiç bir gıda tüketmiyorum. Kuruyemiş yemiyorum. Kapya biber, domates, kırmızı meyveler yemiyorum. Şimdilik bunlar geldi aklıma.. Bütün bunlara rağmen hala düzelemedi tam olarak. Gıda günlüğü tutmaya başlayacağım yarın itibari ile bakalım başka ne dokunuyor. Benim en çok korktuğum glüten alerjisi.. Eğer glüten alerjisi varsa geriye yiyecek hiçbirşey kalmayacak..
Ben de bunun yumuşak olanından yapıyorum canım esmer şekerle o da pratik ve güzel oluyor. Valla üşenmeyip yazmışsın maşallah ben misafir var diye turta tarifimi yazamadım istersen eğer yarın falan vaktim olursa yazabilirim.bu arada çiğköfte ilk kez denemiştim hanımlar blenderla inanılmaz pratik oluyormuş miktar fazla çıktığında buzluğa da atılıp sonrasında tüketilebiliyormuş tavsiye ederim çok güzel oldu
Teşekkür ederim gülüm ❤ kızına kahvaltıda neler yapıyorsun onlardan da birkaç ipucu alabilir miyim ❤
Anason gaz sancıları için de işe yarıyor diye bazı karışım çayların içinde de oluyor rezene çaylarında bazı markalarda oluyor ama ne bileyim uyusun diye tuhaf geldi. Bazı insanlara Allah akıl fikir versin bir arkadaşımız annesinin misafirliğe giderken uyku ilacı verdiğini söylemişti de şok olmuştuk sebep de çok yaramazmış çözümü onu bulmuş
uyku eğitimini nasıl verdiniz ? merak ettigim bir konu. ahutukelin programı var hatta bu ara kampanyada almalı mıyım işe yarar mı diye düşünüyordum???
plojovic kurabiyeyi yaptım. çok da sevdim. teşekkürler. bu arada herkes her sorusunun cevabını sende buluyor takdir ettim ve merak da ettim mesleğini, yanlış anlama sadece sabrından ve iletişim şeklinden ötürü bir iki tahminim var da ondan merak ettim.
Ben de burcunu merak ediyorum. Dogustan lider olanlar vardir ya oyle birisin. Koc diyesim var. Cok pozitifsin masallah. Allah yuzunu hep guldursun.Ahutukel'in 4 ay oncesi icinde ucretsiz mail programi var.Eger digerini dusunuyorsan simdiden buna baslayabilirsin.
Sadece 'anne'yim desem :))))
Ev hanimiyim canim.Okul devami farkli sebeplerle olmadi.Ya anaokulu ogretmeni olmak ya da moda tasarim uzerine okumak isterdim hep nasip olmadi.
Resmim iyidir hem model hem karakalem,yagliboya.
Bi donem okullara dans kiyafeti sonrasinda abiye diktim.
Bi donem kitapcilik yaptim.
Bi donem evden sus vb seyler yaptim sonrasinda kolye.
Quilling cok severim mesela :)
Elimden cok sey gelir.
Yani sabrimla ve ogrenme merakimla alakali sanirim cogu sey yazi dilide edebiyat ve kitap sevdasindan galiba :)
Hayatin olumlu yaninida onceki yasadiklarimdan aldigim derslere bagliyorum :)
Bilmem ki ben neden boyle oldum :)))))))
Ama en cok anne olmayi ve kizimla ogrenmeyi sevdim.
Sen ne tahmin etmistin?
Suan benimkide yanimda yatıyor hemen dibim de anne yani yatak var ona cekince uyanıyor ağlıyor yanima alınca susup uyuyor kalsin madem dedim bende ama bu seferde ezerim korkusundan ben uyumuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?