2018 Ekim Anneleri

Her bebeğin ve ailenin durumuna göre değişir aslında bu durum canım ben 11 aylıkken ayırmıştım aslında birçok bebek için üst üste travma yaratabilecek bir dönemdi çalışmaya başlamıştım bakıcım başlamıştı ve odasını ayırdım çok şükür ki sorun yaşamamıştık odası hemen bitişik odaydı kapısı aralık duruyordu hık dese duyuyordum yani. Oğlumda da yine 1 yaş civarında ayırmayı düşünüyorum. Tayinimiz çıkar mı bilinmez ev 3+1 olur mu bilmiyorum ama ben ayrı odalarda kalmaları gerektiğini düşünüyorum koşullar elverdiği müddetçe ayrı odaları olacak. Kendi özel alanlarını benimsesinler birbirlerine müdahaleleri olmasın diye öyle istiyorum. Bakalım hayaller böyle hayatlar nasıl olacak

Biz aci hissi olmasin diye yaptiralim dedik. Her turlu cani acir dedi. Genel cerraha gotursen hemen yapar ama biz urologlar ilk gunler onermiyoruz dedi. Ben de hem gobek bagi hem pipisinin bakimi zor olur diye yaptirmadim
aksine hic oyle bir sikinti olmuyor 2. Gun hastane den cikmadan yaptirdik bi hafta pipisi beze yapismasin diye bol bol teramisinli merhem surduk ne huzursuzluk fln hic bisey olmadi cok rahatti

Bahsettiginiz haftar nedir merak ettim..
harika haftalar cep telefonu uygulamasi atak zamanlari hakkinda bilgi veriyor kitabida var

uyku eğitimini nasıl verdiniz ? merak ettigim bir konu. ahutukelin programı var hatta bu ara kampanyada almalı mıyım işe yarar mı diye düşünüyordum???

plojovic kurabiyeyi yaptım. çok da sevdim. teşekkürler. bu arada herkes her sorusunun cevabını sende buluyor takdir ettim ve merak da ettim mesleğini, yanlış anlama sadece sabrından ve iletişim şeklinden ötürü bir iki tahminim var da ondan merak ettim.

Suan korkmus yanimda yatan hatta kolunu koluma dolamis kucucuk bir beden var :) Anne baba yaninda yatmanin huzuru paha bicilemez diye dusunuyorum.Cok kati olmadim.Zaten bizim ilk kizimda 1 senemiz oldukca zor gecmisti.
Ayirmak,egitim anlaminda girisimim olmadi.Zaman zaman denedik sadece odasinda yattigi donemlerde oldu,isteyerek yatmadigida,benim onu birlikte uyumaya davet ettigimde :)
Buyudukce oyle guzel ki onun yuzuyle uyanmak,o minicik avuclarina senin yanaklarini almasi,bunun tadi cok baska.
Bizde durum degisken canim anlayacagin kural tadinda degil :)

Suan benimkide yanimda yatıyor hemen dibim de anne yani yatak var ona cekince uyanıyor ağlıyor yanima alınca susup uyuyor kalsin madem dedim bende ama bu seferde ezerim korkusundan ben uyumuyorum

Ben Eren Kaya'nın yöntemiyle uyku eğitimi verdim. Daha sonra kitap da çıkardı, tavsiye ederim.

Ben 6 aylikken ayirmistim odasini. Smdiki kizimida ayni dusunuyorum. Cnku sese falan uyaniyodu. Uyku egitimine o zamn basladigm icin rahat olmustu.

Doktora yarin götüreceğim canim ac olduğunda mesela kiyameti koparıyor asla susmuyor gece uyumadan emzirip yatırıyorum 3-4 saat uyudugu da oluyor gazi yoksa nasil yapacağım bilmiyorum esim ac olsa hic uyumaz gazdan uyanıyor diyor
Bana da öyle geliyor ama bide ya açsa cocugum ben bunu da sonradan farkedersem cok üzülürüm

Nefret ediyorum iste bunlardan sanki üstüne vazife benim kaynanam kendi kaynanasından da çekmemiş annem cok cekmis,halende cekiyor neyse
Annem sütün yetmiyor mama al diyor ac diyor bu cocuk 1ayda 300 gr alınca acaba hakli mi diyorum
Annem kilosu önemli değil şişman olsuj demiyorum saglikli olsun ac kalmasın torunum diyor hak veriyorum da ama kaynanamin ısrarla emzir demesine ifrit oluyorum sanki ben cocuguma kendi sütümü vermek istemez miyim

Evet olumsuzum cok canim (
Doktor ve hemşireler de bebegin sekeri cok dusuk dogdu ac kalmasin diye mama isteyin gece dedi kaynanam da öyle yapınca sinir oldum iste
İcimden aklımdan atamıyorum

Yoğun ve sari degildi bu arada kuzum bildiğin su gibi hani mesela süt bulaşığı olan bardaga su katarsın ya öyle

Bebegimin derdini buldum. Reflu olmus. Daha doktora gitmedik ama eminim.
Reflusu olan bebekler ayda kac gram aldi acaba? Bizimki asiri oburdu. Yemesi azaldi.
Her gece cok guzel uyuyan cocuk bu gece uyutmadi bizi. Gece gunduz uyku yok. Toplasan 10 saat uyumuyor. Zarari olmaz mi?

Ailede de var sanirim degil mi?Yani sadece buyuk kiz mi baska olan?Sende ya da esinde?
Herkesin birseye mutlaka alerjisi olurmus bide ama kimini cok etkilermis kimisini az

Evet onu da yaptim.Daha yumusak oluyor tepsiye koyarkende sonrasinda da.Bu daha kitir.Un azaltilabilir cogaltilabilir.

Musait olunca yazarsin hic acelesi yok :)

Teşekkür ederim gülüm ❤ kızına kahvaltıda neler yapıyorsun onlardan da birkaç ipucu alabilir miyim ❤

Yumurtasi sutu fiks oluyor canim.
Patates haftada 2 oluyor biri pazar olmak uzere zaten Tefal Actifry kullaniyorum yaglida olmuyor hepimiz icin.
Yumurtayi bazen omlet,bazen rafadan birlikte secip yapiyoruz.
Peyniri,zeytini.
Tatliyla arasi pek yok kahvaltida.
Oncesinde 1 tatli kasigi pekmezi var ya da sıkma istemisse portakal mandalina karisik sıkıp ona koyuyorum pekmezinide.Bal sever bide hergun degil o da kucucuk bi tabaga koyuyorum kahve yani cikolatalik olur ya ondan banarak yiyor.
Ceviz cok sever.
Cig eklemeye calisiyorum bide genellikle mevsiminde ne varsa.Suan havuc yapiyorum uzun uzun.
Genel yani.
Kizarmis ekmek sever.
Oyle bigun bigun cesitlendirmeye calisiyorum :) benimde en sevdigim öğündür kahvalti.

Yok artik

Ahutukel'in 4 ay oncesi icinde ucretsiz mail programi var.Eger digerini dusunuyorsan simdiden buna baslayabilirsin.

Sadece 'anne'yim desem :))))
Ev hanimiyim canim.Okul devami farkli sebeplerle olmadi.Ya anaokulu ogretmeni olmak ya da moda tasarim uzerine okumak isterdim hep nasip olmadi.
Resmim iyidir hem model hem karakalem,yagliboya.
Bi donem okullara dans kiyafeti sonrasinda abiye diktim.
Bi donem kitapcilik yaptim.
Bi donem evden sus vb seyler yaptim sonrasinda kolye.
Quilling cok severim mesela :)
Elimden cok sey gelir.
Yani sabrimla ve ogrenme merakimla alakali sanirim cogu sey yazi dilide edebiyat ve kitap sevdasindan galiba :)
Hayatin olumlu yaninida onceki yasadiklarimdan aldigim derslere bagliyorum :)
Bilmem ki ben neden boyle oldum :)))))))
Ama en cok anne olmayi ve kizimla ogrenmeyi sevdim.
Sen ne tahmin etmistin?

Ben de burcunu merak ediyorum. Dogustan lider olanlar vardir ya oyle birisin. Koc diyesim var. Cok pozitifsin masallah. Allah yuzunu hep guldursun.

Suan benimkide yanimda yatıyor hemen dibim de anne yani yatak var ona cekince uyanıyor ağlıyor yanima alınca susup uyuyor kalsin madem dedim bende ama bu seferde ezerim korkusundan ben uyumuyorum

https://www.google.com.tr/amp/s/fol...sears-dogal-ebeveynlik-kitabindan-notlar/amp/

Şöyle kisacik madde madde bi yazi gondereyim sana :)
Aslinda uyku halinde bile nefeslerini dinledigimiz bi gercek ama kendini salmaman yine de iyi bence.
Anne kokusunun ve nefesinin cocugun uykusunda buyuk etkisi oldugu tartisilmaz sanirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…