Canım doktorunuz kimdi? İlk çocuğunda da mı vardı alerji? Keçi peyniri için bizim Dr da çapraz reaksiyon gösterir dedi. Dana eti çok olumsuz sonuçlandı bizde.Ben alerji konusunda antrenmanlı olduğumdan herhangi bir doktorla devam etmiyorum. 3 ayı tamamladıktan sonra pişmiş süt ürünleriyle diyeti açmayı planlıyorum ama şu an diyeti hala genişletmekteyi,m çünkü hala gürültülü yapıyor kakasin.. Bahsettiğim doktoru ben çok beğendim. Doktor hem çocuk doktoru hem alerji uzmanı.
Doktor keçi sütünün çapraz alerjen olduğunu ve daha tehlikeli olduğunu söylemişti. Sütve ürünlerini katiyetle tüketmiyorum. Dana eti de dahil.
Evet canım öyle başladı. Yüzünde sivilceler ve kızarıklıklar vardı. Diyetle beraber kızarıklıklar gitti ama sivilceler hala var.
Bebeğin huzursuz olmasının sebebi tamamen alerji malesef. Süt ve ürünleri diyeti ile düzelmediyse başka gıdalara da alerjisi vardır. Alerjik gıdaları öğrenip hepsini diyetinden çıkarıp bütün şikayetler yok olduktan sonra gıda eklemesi yaparak devam etmelisin arkadaşım. Yazık bebeğin cok acı çeker yoksa..
Ne cahillik canım nasıl kiyiyorlar.Anason gaz sancıları için de işe yarıyor diye bazı karışım çayların içinde de oluyor rezene çaylarında bazı markalarda oluyor ama ne bileyim uyusun diye tuhaf geldi. Bazı insanlara Allah akıl fikir versin bir arkadaşımız annesinin misafirliğe giderken uyku ilacı verdiğini söylemişti de şok olmuştuk sebep de çok yaramazmış çözümü onu bulmuş
Ve de kendi iic sesimizi. Evlatlarımızı en iyi biz tanırız. Annem ve k.v. de ben üç tane büyüttüm sen kaç tane büyüttun diyolarkizlar sunu anladim buyuklerimiz cok cocuk buyutmus olsalar da her zaman dogru seyler soylemiyorlar.bi de her donemin bebeklerin ihtiyaci degisiyo.en iyisi doktor hemsire saglikcilari dinlemek.yok uc cocuk buyuttum bes cocuk buyuttum demelerine bakmamak lazim.tabi ki bazi tecrubeleri ise yariyor ama bu beslenme uyku ilac vb. konularda uzmanlari dinlemek lazim.
Bizde tek meme 5dk.20 ya da 30 ml anca.. ama degisiyor bazen iki gogus sonrasi ikisinin toplami 40ml oluyor..bir sabah sag gogsumu hic emzirmeden sagdim. O gogsumden daha az sut geliyor cunku bi bakmak istedim. 50 ml geldi..
Bazi anneler tek gogus emzirmesi yapiyormus.. 30 dk sadece tek gogsu verip, sonraki enzirmede diger gogsu veriyirmus. Daha verimli diyorlar. Sizde durum ne?
biz salonda eski guldur güldür bölümlerini izliyoruz. tv acik bi esim bi ben kucakta geziyo..Kızlar esinizle vakit gecirmeyi yada bisey yiyip icmeyi film izlemeyi özlediniz mi?
Ben cok ozledim.keske aksamlari uyusa.
5 dakika hizli mi yavss miBizde tek meme 5dk.
fasulye ve bezelye de gaz yapar..Canım dua et. Allah yardımcın olsun. Mama vermesen memeyi versen. Kakası nasıl mukuslu mu yeşil mı? Alerjiden memeyi reddediyor. Annemin ısrarıyla dana eti yedim ve Buğra tüm gün ağlayarak memeyi reddetti ve dün sabah 10dan gece 23e kadar hiç uyumadı çok huzursuzdu. Mukuslu ve yeşil kaka yaptı. Annem nihayet ikna oldu alerji konusunda. Ama bügra ve ben mahvolduk o da çok üzüldü bugün gitti beni bile opmeden. Burdan memlekete taşınıyorlar. İçim kan ağladı. Canım sadece süt ürünleri değil dana eti de yeme. Ve tüm paketli gidalarda süt ürünleri katkısı var. Halk ekmeğinde bile. Buğra da susam alerjisi de çıktı, domates, bulgur, boza, findik çok dokundu onları da yemiyorum, kış sebzeleri ve meyve, salata yemiyorum çiğ diye. Baharat kullanma. O gün yediğin şeyden bebeğin çok rahatsizlandiysa bir daha onu yeme. Ispanak, kereviz, patates, kuzu eti, dondurucudan fasulye bamya bezelye yiyorum. Dışarda da güvenip bişey yiyemiyorum ya tereyağı yada etli. Fıstık da yeme. Bugün mesela suyla poğaça yaptık çok guzelz oldu yoğurt koyamadik. Geçen de suyla ve zeytinyağı ile irmik helvası yaptım harika oldu çok şaşırdım.
Eşinle inşallah Aran düzelir. Bazi Erkekler ailesini on ppland a tutuyor malesef. Oysa biz ve evladımızla aileyiz. Eşimin annesi babası da bana neler yapıyor eşim hiç ses çıkarmadıgi gibi hep onları savunuyor. Benim de lohusaligim gergin ağlayarak geçti. Annesi onu ne şartlarda büyütmüş, annesiymis. Tabiki anne atılmaz ama eş de ezilmez bu kadar. Senin eşin de anlar umarım seni. Moralini yüksek tut cnm evladın için güçlü ol
Oturmak lüx dimi:)biz salonda eski guldur güldür bölümlerini izliyoruz. tv acik bi esim bi ben kucakta geziyo..
Buğrayı uyuttun galiba canim:)Bizde tek meme 5dk.
Aynı ben de senin gibiyim cnnmm. Ama güçlü olmak zorundayız. Sessiz olduğumuz için böyle, biz fırsat veriyoruz evladımız çekiyor ne yazikkiDoğru söylüyorsun canımm ama bebeğim de böyle olunca artık hiç dayanamıyorum sürekli ağlıyorum işin kötü yanı yapım gereği ben çok sessiz herşeyi içime atan biriyim cevap bile veremiyorum eşime patlıyotum inşallah geçer tek istediğim bebeğimin iyi olması ve onu tekrar emzirebilmek
ee hayatta kolay birsey yok, sağlık olsun :)))Oturmak lüx dimi:)
Canım elini emince bırakıyomusun yoksa cekiyomusun elini? Ben cekiyirum. Boğazım agriyo benim de tavsiyesi olan var mı? Eşim de çok fena usutmus sanırım ondan geciyoCanim ellerini kesfediyor bnmkide suan el agizda :)))
Uyku konusuna farkli seyler deneyebilirsin.
Atak donemlerinde fazla emme olabiliyor o ayri hem sutu ayarliyorlar hem huysuzluklarindan.Zaman zaman agri vb durumlarda da daha cok emecekler
O uykusu gelince yuzunu surtunmesi vs sinyal iste hep durumu anladiginda yardimci olmaya calis.O da tamamen seninle bebeginle alakali.Ne ile alakali uyku beklentisi bulmaya calis.
Mesela bizimki uykusu gelince hopp diye dalanlardan degil ama daha sessiz sakin bi yer ariyor.O yuzden buyugune soyleyip diger odada uyutuyorum.Ve inan her kipirdanmada yaninda olmadigindan bazen kendi kendine dalmayi daha iyi beceriyor.Hemen uyanacak sanip mudahale ettigimiz o aralar var ya iste ahh onlar :)))
Mesela sabah ilk uyanma sonrasi mama sandalyesinde (tam yatiyor) aspiratörü acinca uyuyor ben kahvalti hazirlarken.
Degisik degisik :))))
Bende yeni seyler ogreniyorum deniyorum inan :)
Benim minik de yüzünü çok çiziyor. Tırnaklarını kesip torpuluyorum yine çiziyor. Eldiveni Dr tavsiye etmedi motor gelişimi açısından. Üç güne bir uzuyo tırnakları ve çok zor kesiyorum uykusu o kadar hafif ki..Benim kızım mutfakta gerçek aspratör sesiyle uyumak istiyor ve dün gece orda uyuttum yatağına yatırdım :))) hergün yeni bir şey çıkıyor bizim hanımefendide kucağımda uyuyor beşiğe koydum açtı gözünü ağlıyor tek gözünü açmakla kalsa bırakacağımda :) tekrar aldım uyuttum anakucağına koydum yine durmadı tekrar aldım şuan mutfakta arabasında aspratör dinliyor :))) valla kulaklarım duymuyor artık aspratör sesinden telden açtığım seside kabul etmiyor hanım gerçeği olacak hahaha .. bu arada elini bulmaya başladı alışkanlık olmaz dimi müdahale etmiyorum çünkü sadece bugün yüzünü ve gözünü mahvetti tutup sıkıyor ondan eldiven taktım
Bedava canimKizlar bizim burda bi markette prima premium care bebek bezi 55 lira.2 numarada 108 tane var.3 numarada 104 tane var.
Sizce uygun mu?alip stok yapayim mı biraz?
321 poğaça nedir arkadaşlar:)Yazdıklarını okuyunca bir gülümseme geldi ben de 3-2-1 poğaça yaptım fırında şimdielmalı turta yaptım çok pratik oldu yanına salata olarak blenderla çiğköfte hatta fazla gibi olursa yarın için buzluğa kaldıracağım:) hepsi pratik şeyler oldu bir de kremalı bir kek tarifim var piyano kek lezzeti de çok güzel bir saatin içinde halledebiliyorum. Çok şükür ki yanımda yardımcı olan bakıcımız var temizliğimi o hallediyor ben de diğer şeyleri. Kurabiye ben yapıyorum aslında sürekli ama gelip gidip yemekten misafire kalmıyor
Bu davlumbaz iyiymiş. Ben de deneyeyim:)Oğlum da davlumbaz sesine dayanamıyor açtığımız gibi uykuya dalıyor tabi geceleri hariç. Mutfağı da çok seviyor benimki sanırım hamilelikte çok vakit geçirdim mutfakta girince mutfağa ağlıyorsa bile susuyor:)
ihlamur kaynatıyorum ben, icine ayva doğruyorum. kuru elma ve tarçın atıyorum biraz da..Canım elini emince bırakıyomusun yoksa cekiyomusun elini? Ben cekiyirum. Boğazım agriyo benim de tavsiyesi olan var mı? Eşim de çok fena usutmus sanırım ondan geciyo
evet devlet memuruyum.ama gordugum maddi durumu iyi bile olsa hemen ise basliyorlar.2 yil hak verilmis ne guzel.kullanmak istemiyorlar.zaten 30 sene calisicaz ve yaptigimiz is de stresli.3.5 ay kucukmus canim.keske rapor alma imkanin olsaymis biraz.devlet memuru musun keske benimle oyle izin alma durumum olsa 2 seneyi geçtim 1 seneye hatta 8 aya raziyim 3.5 aylikken baslamak zorundayim yoksa bir isim olmaz
Di mi canim. Bana da ayağında sallamiyorsun emzik vermiyorsun nasıl uyumasını bekliyorsun dediler. Ama onlarla da uyumadigini gördüler. Hatta birisi arabada uyumayan bebek olmaz dedi ısrarla inanmayarak. Ben de bizimki agliyo arabada dedim. Banyodan sonra uyurlarmis bizimki tam tersi uyumuyo. Birisi de emzik cok rahat tika agzina oh dedi. Ben de ben kendi rahatimi dusunmuyorum dedim onemli olan oglum dedim. Birisi de ne fena, mama versene cok kolaylikdedi. Birak aglasin nolucak diyenlere gicigim zaten. Kucağa alıştırdın yandın gibi.. o kadar beklemişim çabucak buyuyorlar seveyim kucağıma alayım n'olacak. Her bebek bir değil ki. İnsanların bu dayatması çok kötü. Bildiğimi yapıyorum ben.Aspratör sesinde uyumasına denk geldi bigün biri neymiş efendim ben şimdiden böyle yaparsam çok çekermişim müzik denen bir şey varmış ona alıştırcakmışım ayrıca neden odasında uyutmuyormuşum :))) ay sanane yaaa diyesim geldi misafirim diye diyemediiimmm :)) ya arkadaşlar bu çocukları robot gibimi büyütmek zorundayız saatli kurallı falan prda uyuma burda uyu ne alaka yani çocuğum ne zaman emmek istiyorsa o zaman emecek nerde ne zamn nasıl uyumak istiyorsa öyle uyuyacak mesela müzik açınca ağlıyor kızım sevmiyor dedim aaa olur mu öğret alışsın dedi sanki islamın şartı tövbe estağfirullah :)) valla bazı insanlar çok saçma arkadaşım sen müzik dinlet operaya götür alışsın şimdiden :)) benim kızım aspratör seviyor kimene :))) ben senin müzik dinletmene karışıyor muyum
Amin canim:)ee hayatta kolay birsey yok, sağlık olsun :)))
O zaman ben baya alayim:))Bedava canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?