2018 Ekim Anneleri

Kızlar esinizle vakit gecirmeyi yada bisey yiyip icmeyi film izlemeyi özlediniz mi?
Ben cok ozledim.keske aksamlari uyusa.
Eskiden kahve keyfimiz vardı, iki fincan kahvenin yanında bir de nesquick olurdu, oğlum için. Geçen hafta kızım uyuduğunda hemen kahve keyfi yapalım dedik.. eşime büyük boy kahve, bana küçük sütlü kahve, oğluma meyveli süt ve son anda uyanıp dahil olan kızıma mama biberonu.. şahane bir tepsi oldu :))) benim sütlü kahve iyice soğudu tabii.. zaten kızım doğduğundan beri aynı anda sofraya oturmadık. Sağlık olsun ❤ bütün bunları göze alarak doğurduk neticede ❤ oturmaya başlayınca mama sandalyesine oturup bize katılacak küçük hanım ❤

kizlar lutfen fikrinizi soyleyin beni rahatlatin ben dpgumdan itibaren emziriyorum ama malesef sutum hala az sarilikta atlatmistik ustune mamaya basladik oyle devam ediyor nerdeyse 40 dakikaya kadar emiyor kuzum ama hala acim diye ortaligi yikiyor 90 cl mama yapiyoruz anca doyuyor birazda sanirim oburuz 45 gunluk olduk bugun ; memeyide zor bela kavga dovus tutturuyorum biberon da avent kullaniyorum ama dikkatimi cekti asagi sallatirinca bayagi akıyor oylemi acaba sizler ne yapiyorsunuz

Benim kızım da almıyor emziği. O attıkça kv her seferinde diyor ki, biz çocuklara lokum sürüp verirdik. Ben vermem diyorum sabırla. Sen bilirsin diyor ama ertesi gün yine anlatıyor. La havle...

İçtim cnm hala agriyo, ballı karabiber yedim yine agriyo insallah oğluma dokunmaz. Ve ona geçmez. Bogaz Pastili attım ağzıma az once
Emziren hanımlar için oka mentol diye bir pastil var, onu kullanıyorum ben. Normal pastiller ağrı kesici içeriyor, önermiyorlar. Hastaneden çıktığımda boğazım şişmişti, üstelik 1 Gr antibiyotik içtiğim halde. Bir kaşık bala biraz limon sıkıp içebilirsin. Geçmiş olsun :)
Öksürük için de cevizin içindeki ince perdeyi kaynatıp içmeyi tavsiye ederim. 1 gecede kesiyor

Arkadaslar 2 sorum var.
1- Bebek kiyafetlerini nerelere bagisliyorsunuz
2-Cocugun ruhsal gelişimi icin hangi kitapları aldiniz..

Çocuğunuzun Beynine Hoşgeldiniz
Küçük Ağaç'ın Egitimi
Köpek Gibi Buyutulmus Cocuk ilk aklima gelenler oluyor okuduklarimin icinden.
Buara elimde tekrardan Aletha Solter'in kitabi var Bilincli Bebek,nerelerin altini cizmisim bakiyorum :) bakalim bu ufaklikta altini cizdigim yerler nasi degisik :))))

Kiyafet konusunda bizde benden sonra bebisi olan kuzenlerim var.Oyle elden geciyor.
Kizimdada cogunu vermistim o zaman.
Cok sevdiklerimden ve ilklerden ayiriyorum kendilerine.

Havalar ısınsın, atalım minikleri arabaya, çıkalım yürüyüşe.. oğlum da bisikletle eşlik etsin.. hayalleeer hayaller ❤

Nasil gulumsedim okurken bile :))))
Yaza belki araba bile istemez bıdıklar ❤

Benim kızım da ilk günlerinde sarılık oldu. O zaman sütüm azdı, bebiş de sürekli aç ve ağlıyor. Mamayla dönüşümlü gittik başta. Şimdi 35 günlük ve günde bazen 1 bazen 2 kez 3er ölçek mama veriyorum, onu içmeden uykuya dalmıyor. O yüzden bir türlü kesemedim mamayı. Tombul ve obur bir bebek, saat başı emzir dediler hastanede. Bir süre sonra sürekli emzirmekten göğsüm acıyor, o zaman mama veriyorum. Bugün 1 sefer verdim, akşam mamasını es geçtim ama hâlâ uyumadı :/
Yani benzer durumdayım, akışına bıraktım :)

Kızlar esinizle vakit gecirmeyi yada bisey yiyip icmeyi film izlemeyi özlediniz mi?
Ben cok ozledim.keske aksamlari uyusa.

Uyusa diye bekleme aslinda.Artik cogunlukla ne zaman emmek isteyip uyanik kalma surelerini ve uykuya gecis hareketlerini biliyorsundur.
Sadece tabii eskisi gibi kesintisiz kafada sorular tilkiler donmeden olmuyor ama o da zamanla oturur :)

Mesela hani belimize koyariz bebisi boyle tek kolla tutabiliriz hani ayaklari acik olur buyudukce olandan bahsediyorum :) iste bu pozisyonlara gectikce aparatsiz kullanirsin.
Yani anlarsin oturuyor gibi durusu canim.Ona gore karar verirsin

Bezden memnun kalirsin insallah.
Ben sevdim bacak arasi kismi oldukca yumusak ozellikle dikkatimi ceken bu oldu.Yapilari farkli tabii primadan sonra ama pisik vb olmadi cok sukur.

Canım elini emince bırakıyomusun yoksa cekiyomusun elini? Ben cekiyirum. Boğazım agriyo benim de tavsiyesi olan var mı? Eşim de çok fena usutmus sanırım ondan geciyo

Elini ememiyor.
Yani nasil diyeyim aktif bi emme degil.
Cuk cuk bi ses geliyor bazen ama genelde yalanma seklinde.
Yani bu gelisiminin bi parcasi ve tenini taniyor.Her aldigini agizlarina sokarak dokulari taniyacaklar.Ayaklar agizlara gidecek daha :)
Mesela benim parmak emme konusunda zaafim var ona dikkat ediyorum sadece.

Oncelikle dus vs sonrasi saclarini kurutmayi ihmal etme.Ayvayi temizleyip cekirdegi ve kabuguyla kaynatip icebilirsin.Elmada ekleyebilirsin.Eger elinin altinda olsun istersen elma,ayva incecik dilimleyip firinla kurut canim.Az az yap tazelersin mesela.Sonra sicak suya atar icersin cubuk tarcinla,miss :)
Turp bal vs var ama sizin alerji sorununuz var.Sadece gargara yapmak isine yarar mi bilemedim.Esine yapabilirsiniz.Siyah turbun icini oyup bal koyuyorsun cay bardaginin uzerine koyuyorsun sabaha kadar dursun.Suzuluyor.Onu icecek.
Eger kullanmiyorsa kis icin takviye bal propolis fln iyi olur.Balparmak Apitera fln var cesitleri var bir yutumluk eczanelerde oyle bisyde deneyebilir
Benim esim soguk taze sıkım ve tortusuz corekotu yagi kullaniyor bende 1 cay kasigi aliyorum 3 gunde 1

Son düzenleme:

Off lokumuda ilk defa duydum.Ici yanar cidden yazik.Dusunemiyorlar mi umursamiyorlar mi acaba ne garip :)

O zaman sen tavada su böreğide yapiyorsundur :))))

Ben oğlumla vakit geçirmeyi daha çok seviyorum. Eşim bir iki saat annemlere bırakalım çıkalım diyio ama ben ayrilamam. Uyuduğunda bile ozluyorum yavrumu.

Hepsinin yeri ayri oyle dusunme canim aslinda.
Cocugun 3 ebeveyni var derler.Annesi babasi ve anne babasinin iliskisi.
Gecende yazmistim.
Kadinsin unutma.Kendinide ruhen besle ki onlarada iyiligin olsun❤

Kizlar bebegim kabiz oldu fitil veriyorum arada yapiyor 10 gun oldu kendi kendine yaoamiyor naoabilirim bir care

Doktorlar 7-10 gun normal sayiyor ama bi danis istersen.Gecici degil belki kalici bi cozum olur.
D3 kullaniyor musun?Icerigi zeytinyagli olanlar bu konudada bi kolaylik oluyor bebislere.
Sende zeytinyagi tuketebilirsin ya da yapabiliyorsan 1 tatli kasigi yutabilirsin direkt

O koynunda olan kismi banyo sonrasi sadece bezleyip ve seninde teninde dene :)❤
Bol bi ustun varsa gecir ustune,bide ört miss :)

Biberon devamli kullanacaksan degistirebilirsin bence.
Bide duzeniniz buysa sikinti yapma hic devam et.Aylik kontrolude size bi fikir olmustur zaten

Bi ancak uyuyorlar sonra ivir zivir halledip mutfagi bi dolanip lavabo dis fircalama derken bakiyorum oyalanmisim,sonrada emecek uykudan kalkmak daha zor oluyor diye yine oyalanayim diyorum saat 1 :) gelmisim cene calmisim :)

Gecen sene bu ay regl bekliyordum heyecanla onlar geldi aklima :) Zorunlu bi korunma suremiz vardi o bitiyordu.Ne heyecandi.Simdi minicik nefesi yanibasimda❤
Bide buyugune bakiyorum sende bu kadarciktin ne ara buyudun diye geciyor icimden burnumun diregi sizliyor❤
Ahh zaman...Neleri alip goturuyor ama getirdikleri hep guzelliklerle olsun insallah

Bugun çok sinirlendim kızkardeşimle avm ye gidecektik hem kostur kostur biseyler alip cikiyoruz gonlumuzce gezelim erken gidelim dedik öğlen 1gibi esimde 5-6 gibi çıkacak annesine gidecektik yemeğe neyse
Oglusu arada emzirip altini acarak gazini alarak 12de tum isimi bitirip kahvaltımi yaptım
1gibi kaynim aradi yenge sizin evin ordayim bebegi gormeye geleyim dedi müsaitsen abin bugün gündüz çalışıyor hemde disari cikacam dedim evet konustum dedi yanimda leyla da var yalnız degilim dedi leyla kuzenleri evinizin önündeyiz dedi
Artik ne diim ok dedim
1saatimi aldılar cocuk aglama krizine girdi
Hazirlanamadim
Kardeşim beni bekliyor yağmur yağıyor öyle sinir oldum
Neyse arabaya bindik oglum sustu yol üstü kuzeni eve biraktim araba da selfie cekti bide paylaşmış hadi biz gezmelere diye embesil
Esime söyledim ben ona ben yokum gelme dedim o leyla s....u zorlamıştır dedi
Of biliyorum uzun oldu ama kendime cok kızıyorum neden hayir diyemiyorum günüm oldu resmen
Emri vakilerden nefret ediyorum ama hep basima geliyor ya bu kuzen leyla en az 22 yasinda cocuk degil yani tamam cahil olabilir ama cocuk degil sizce ben kaynima yada bu kiza bugunle ilgili bisey yazsam mi
Teyzesi kizi hemde amcasi kizi esimin aileside sürekli gelmek istiyor bebegi özlüyorlarmış Sanki özlenecek nesi varsa
bende hep atlatiyorum
İse baslamadan rahat edemeyecem herhalde
Bana bir fikir verin kizlar olay oldu bitti ama ben halen kendime kızıyorum neden böyle hayur diyemiyorum diye
Uzun oldu hakkinizi helal edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…