- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
benim de yetmiyor.ben de anne sutu ve mama veriyorum..Canım benim kızımda memeyi tutmuyor bende 1 aydır sürekli sağarak veriyorum ama benim iki memeden toplam 60-70 anca geliyor ve bebeğim çoğu zaman açlıktan ağlıyor mamada veremiyorum ne yapacağımı bilmiyorum
ben de sadece ilklerden 2 3 parçayı ani olsun diye ayırıp ihtiyac sahibi bulup veriyorum, zaten 2. çocuğu düşünenler bile ayırmıyor çünkü arkadasım ayirmisti. 2 yil sonra bi acmis ki hepsi sararmış...Çocuğunuzun Beynine Hoşgeldiniz
Küçük Ağaç'ın Egitimi
Köpek Gibi Buyutulmus Cocuk ilk aklima gelenler oluyor okuduklarimin icinden.
Buara elimde tekrardan Aletha Solter'in kitabi var Bilincli Bebek,nerelerin altini cizmisim bakiyorum :) bakalim bu ufaklikta altini cizdigim yerler nasi degisik :))))
Kiyafet konusunda bizde benden sonra bebisi olan kuzenlerim var.Oyle elden geciyor.
Kizimdada cogunu vermistim o zaman.
Cok sevdiklerimden ve ilklerden ayiriyorum kendilerine.
Estağfurullah canim.ne kusuru. Bu arada atko krem varsa sürebilirsin böyle oldugu zaman.yangisıni alir.soguk suyu ağlamasini önlemek icin dedim.Yazamadım canım kusura bakma su da durdurmadı bayada kanadı ya küçücük yer bastıkça geldi bende kendi haline bıraktım içim gitti orda kurudu daha yeni kendi
Canim.yetip yetmedigini nasil anladin.sütün miktar olarak az diye mi yoksa kilo mu almadi?benim de yetmiyor.ben de anne sutu ve mama veriyorum..
Vallahi canin benimde oyleydi ama 9 aydir hala sagarak besleyen arkadasimin tavsiyesi ile sunlari uyguladim;Canım benim kızımda memeyi tutmuyor bende 1 aydır sürekli sağarak veriyorum ama benim iki memeden toplam 60-70 anca geliyor ve bebeğim çoğu zaman açlıktan ağlıyor mamada veremiyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Benimde sütüm azVallahi canin benimde oyleydi ama 9 aydir hala sagarak besleyen arkadasimin tavsiyesi ile sunlari uyguladim;
Ilk etapta mutlaka 2 saatte bir sagacaksin ben elektrikli kullaniyorum pompa ama arkadasim manuel kullaniyordu yani fark etmez ama az da gelse mutlaka 2 saati gecmesin
Mama niye veremiyorsun bilmiyorum ama baslarda gece 12 gibi 1 kez mama ver uzun uyu sutun olsun sonra meme de sut birikiyor tum gun yetiyor sonra sut cogalinca mama vermezsin benim gibi
Sut arttirma yontemleri kesinlikle ise yariyor yilmadan bol bol su ic komposto ic icinde incir hurma falan da olsun bol dereotlu mucver ye ama suyu elinden dusurme hic
Bunlar basta yapman gerekenler sonra zaten sut oturuyo galiba ben simdi 3 saatte bir sagiyorum idare ediyorum
Vallahi sutu cogaltmak icin artik kasikla mi verirsin bilmiyorum bir kac gun bir kez olsun gece mama vermek cok ise yariyo meme doluyo sonra bi guzel hepsini bosaltirsa tekrar doluyo bir de sut artiran seyler yiyeceksin yani sira. Mama ver dedim diye belki bana kizacaklar ama benim kizim hic mama icmedi sadece meme istiyordu surekli emzirmeme ragmen ac kaliyordu yani surekli emzir dolar sut derler oyle bisey yok bence 4 ay zar zor getirdim dogru duzgun kilo da almadi erken ek gidaya basladim da oyle rahatladim sonra o sekilde yetti 15 ay emzirdim.Benimde sütüm az
Bebegim süt azalinca agzindan birakip birakio agliyor
evet ben de son 10 gundur filan 2 saat olmadan vermiyorum.hatta eger uyumussa ellemiyorum 3 saati buluyo.geceleri de uyuyup 4 saat sonra kendi kalkiyo istiyo.emiyo 3 saat daha uyuyo.ellemiyorum.daha huzurlu oldu.Kizlar bu arada benim basta yaptigim hatayi bazi arkadaslarinda yaptigini okuyorum o yuzden bilgimi paylasmak istedim ama tabi yinede herkesin bebegi kendi bedeni veya yavas yavas oturtmus oldugumuz duzen ayri ben yalnizca okuyup sessiz kalmak istemedim.
Eylül henuz 10 gunlukken evin nemi farketmeden %78 lere ciktigi icin burunlari tikanmisti ve dr muayene goturmustuk. Doktorum bana israrla 2 saatte bir emzirmemi, bunun oncesinde asla ozel durumlar haric emzirmememi soylemisti hemde baya ustune bastira bastira. Ben ne yapiyordum peki; bu cocuk agliyor ac deyip emziriyodum, uykusu geldi memede uyuyor deyip emziriyordum ve sonuc kocaman bir karin, 2 saati doldurmadigi icin henuz dolmayan depo ve yalnizca su olan ön süt ve eksik kilo alimi..
Evet 2 saat kurali ilk 1 hafta inanilmaz zorladi ama alistiktan sonra bebegim kurulmus gibi tam 2 saatlerde ya uyandi yada aciktim sinyali verdi ve sonuc sutun yagli kismini alan tam doyan ve normal kilo alan bir bebek :)
Demem o ki her agladiginda meme yapmayalim izleyelim belki farkli bir sey istiyodur evet her gunumuz kisir dongu bunaldik yorulduk belki ama bazi adimlar hep aklimizda olsun:)
Canim memelerin nasil oldu? Ilaclarini kullandin mi? Yanlardaki sislikler gecti mi?Benimde sütüm az
Bebegim süt azalinca agzindan birakip birakio agliyor
Emzik tutuyor muydu? Ben once emzik veriyorum yoksa durmazsa meme veriyorum. Zaten cok tok olunca bu sefer siskinlikten uyumuyor. Uyanip kusuyor benimki.Gaz icin ise kesin bir cozum olmadigini 4.aya kadar kendimizi hazirlamamizi disaridan verilen damlalarin yalnizca yardimci olacagini kesin cozum saglayamayacagini guzelce anlatti sagolsun :)
Beslenme surelerini yavas yavas uzatirsak gaz problememiz bi nebze azalir dedi. Misal ben 2 saat oldu hadi emzireyim diyordum ama artik bebekten gelen sinyale bakicaz her aglama aciktim demek degildir ki bunu artik ayirt edebiliriz
ben anne sutu yetmediğinden mama da veriyorum. Mesela Calma kullanıyorum. Dr browns almistim basta beğenmedim onu.
Emzik tutuyor muydu? Ben once emzik veriyorum yoksa durmazsa meme veriyorum. Zaten cok tok olunca bu sefer siskinlikten uyumuyor. Uyanip kusuyor benimki.
Canim zaten bikac günde bir 60 ml mama veriyorum.hergün değil.bebek emiyor mesela.göğsümdeki süt bitmis yine de aģlayıp emmek icin tepiniyorsa o zaman gidip mama yapiyorum.özellikle aksamüstü süt bitiyor.belkide doyuyor ama ben bilmiyorum.ağliyor cünkü.Vallahi sutu cogaltmak icin artik kasikla mi verirsin bilmiyorum bir kac gun bir kez olsun gece mama vermek cok ise yariyo meme doluyo sonra bi guzel hepsini bosaltirsa tekrar doluyo bir de sut artiran seyler yiyeceksin yani sira. Mama ver dedim diye belki bana kizacaklar ama benim kizim hic mama icmedi sadece meme istiyordu surekli emzirmeme ragmen ac kaliyordu yani surekli emzir dolar sut derler oyle bisey yok bence 4 ay zar zor getirdim dogru duzgun kilo da almadi erken ek gidaya basladim da oyle rahatladim sonra o sekilde yetti 15 ay emzirdim.
Maşallah Eylüle:)İyi haftasonlari hepimize :) 2.ay kontrolu vardi bugun. Dun yapilan karma asilardan sonra ates cikmadi cok sukur. 2 ay 4 gunluk 5500kg 58,5cm olmus Eylül :)
Bize bu ara gazdan gorunuyorlar valla hemde cok feci gece gunduz gaz ve kakayi zor yapma durumu beni mahvetti resmen. 2 aydir biogaia kullaniyoruz sabah aksam 5 damlaya cikardik, birde buna ek pankreoflat granul baslayacagiz simdirime yardimci umarim faydasi olur.
Emme surelerini yavas yavas acmami, mesela 2 saat oldu ama bebekte acikma belirtisi yoksa hemen beslemememi bebekten aciktim sinyali gelmesini bekliyoruz artik dedi.
Ben 2 gogus 20 ser dk emziriyodum ama bayadir
Bunlar 10 dk hatta bazen 2. Memede 5 dk sonra uyuya kalma oluyordu elleme birak demek ki doyuyordur dedi. Rotavirus, menenjit asilarina ilave yeni gelen bir asi daha varmis menengok diye tabi asi isimleri farkli olabilir, ulkemizde hacca ve umreye giden vatandaslara yapilmaktaymis bu asi hakkinda bilginiz var mi?
Valla ben ayirt edemiyirum:)Gaz icin ise kesin bir cozum olmadigini 4.aya kadar kendimizi hazirlamamizi disaridan verilen damlalarin yalnizca yardimci olacagini kesin cozum saglayamayacagini guzelce anlatti sagolsun :)
Beslenme surelerini yavas yavas uzatirsak gaz problememiz bi nebze azalir dedi. Misal ben 2 saat oldu hadi emzireyim diyordum ama artik bebekten gelen sinyale bakicaz her aglama aciktim demek degildir ki bunu artik ayirt edebiliriz
Saol canim sordugun icin.antibiyotik vermisti doktor.enfeksiyonu önlemek icin dedi.hala sertlikler çözülmüş değil.Canim memelerin nasil oldu? Ilaclarini kullandin mi? Yanlardaki sislikler gecti mi?
Herseyin fazlasi zarar derler ya cok doğru.benim kaynanamgil mama ver doymuyor bu cocuk diye basimin etini yediler.sizinkiler de mama verme diye basını yiyorlar.yahu çocugun sagligindan daha mi önemli?Canim sütünün yetmediğini nasil anladin benim oglum 1ayda 300gr almis halen ısrarla eşim mama vermeme taraftarı Pazartesi doktoruna goturucem ama ilk dogdugunda mamaya izin vermediler kocamla annesi sarilik oldu yavrum
Ağrisi gecmedi canım.duruyor.U Umudumbitmedi_
Peki agrilarin azaldi mi?
Valla bebek her agladiginda ben de derdini anlamiyorum. Ama genelde emzirince geciyor.
Canim zaten bikac günde bir 60 ml mama veriyorum.hergün değil.bebek emiyor mesela.göğsümdeki süt bitmis yine de aģlayıp emmek icin tepiniyorsa o zaman gidip mama yapiyorum.özellikle aksamüstü süt bitiyor.belkide doyuyor ama ben bilmiyorum.ağliyor cünkü.
Burdaki arkadaslar kesinlikle mama ver diye sana kizmaz canim.tabiki anne sütü mamadan önce gelir.ama en başta bebegin beslenmesi gelir.burdaki herkes de bu görüsü savunur.zira kimse bi bebeğin gelişmesinden daha önemli biseyin olduğunu savunmaz.
Benim bebegim de çok minik doğdu.altini actim hastanede bi baktim ki bacaklatinin derisi sallaniyor.ben çok iriyim.her gören senden iri bi bebek beklerdik bu ne dedi.
Kaynanam kızılet diyio duruyor.gelişse beyazlar diyor.acikcasi hala beyazlamadi.demekki iyi kilo alamadi.
Bende sütü yetirecem diye akla karayi seciyorum.bazi anneler tek meme emziriyor.diger memeyi de 2 saat sonra veriyor.yani bi meme 4 saat beklemis dolmuş oluyor.ama benim bebegim ikisini de emip öyle doyuyor.2 saat sonra tabi memeler tam dolmadigi icin bende basliyorum kara kara düsünmeye.keske bebegimi 2 yasina kadar emzirebilsem hayirlisıyla.
Maşallah Eylüle:)
Canim ins sağlıkla sıhhatle büyür.yumuk yumuk et olur.
Önceki ay kac kiloydu ve kac kilo doğdu canim?
Biz ilk ay biyogaia kullandik.bi faydaisni görmedim.sab simplex kullaniyoruz.aksam 9 bucukta 5 damla veriyorum sadece.bi dene istersen..
Canim bebekten acikma sinyali demissin.nasol anlicaz.2 aylik olduk ama hala neden agladigini kestiremiyorum.
Aşı hakkinda bi bilgim yok.bizde daha gitmedik.
Valla ben ayirt edemiyirum:)
Saol canim sordugun icin.antibiyotik vermisti doktor.enfeksiyonu önlemek icin dedi.hala sertlikler çözülmüş değil.
Pazartesi yine gidecem doktora.bakalim ne yapacak bu sefer.
Herseyin fazlasi zarar derler ya cok doğru.benim kaynanamgil mama ver doymuyor bu cocuk diye basimin etini yediler.sizinkiler de mama verme diye basını yiyorlar.yahu çocugun sagligindan daha mi önemli?
Benim bebegin 1.ay 1 kilo aldi.gerek yok diyorum.yok efendim ver mamayi.
Ben zaten gerek görürsem ve bebegim fazla emememisse veririm.ama bunlar bana komsunun 7 aylik bebegine verilern mama kadar vermemi istiyor.komsubebegine 1 biberon dolusu veriyormus.bende oyle vermeliymisim.ya bu bebek 1 bucuk aylik diyorum.ver ki cabuk gelişsin tombullassin diyor.
Amin canim.Hepimizin evlatlarina masallah canim hepimizinkilere löp löp saglikli et olsun :)
Sab simplex Eylul 2 haftalikken cok acil bir sekilde eczaneden aldigim bir ilacti evet faydasini bende gordum fakat dr biogaiayi devamli kullanmamizi bunun bir gaz giderici degilde bagirsak hareketlerini duzenleyici bir ilac oldugunu soyluyor o yuzden 6 aya kadar kullanacakmisiz iste bugun buna ek olarak bi gaz ilaci verdi bakalim umarim faydasini goruruz :)
Canim ben aciktigini uyaninca aranmasindan anliyorum birde bi bacagini cok oynatiyor :)
Zaten emiyor gaz cikarma fasli sonra uyucaksa uyuyor ya uykusunda yada yine emerken kakasini yapiyor dongu hep bu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?