2018 Ekim Anneleri

Biogaia yi birakmistim 3 gun fakat esimin israriyla yeniden basladik buna ek sap simplex var evde onu versem agir gelir mi diye soracagim haklisin
Birde ben şimdi hastahanedeyim ya çoğu anne metrik kullanıyor ve herkes çok faydasını görmüş bendemi kullansam acaba diye düşünüyorum antibiyotik tedavimiz bitince dr a soracağım

Canım eğer ki gazi varsa ya da kaka yapamadığı için ağlıyorsa memede Ağlar reddeder zaten.Popoyu kıvırıyo ıkınıyorsa kaka yapsmıyo ,ıkınmayıp da bacak çekiyor başı da geri atıyorsa gazi var demek oluyo ben böyle ayırt ediyorum.
Çoğu ağlamalar bu sebeplerden oluyo uyku problemi de bu sebeplerden oluyo damla kullanmıyorsan aç karnına günde 5 damla biogaia öneririm ya da günde bir Çay kaşığı rezene vermeni.
Ha bir de her emzirme sonrası gaz çıkartmayı deniyor musun

Canim bizimki her emmede yapiyor bunu.
Gaz icin biyogaia kullandim ilk ay.faydasini görmedim.simdi sab simplex kullaniyorum.

Ben artik yorgunluktan bayilcam. Uyumuyor uyumuyor. Gunduz kucagimda uyudu onda da kolum tutuldu. Biraktim tuvalete gittim. Dondugumde uyanmisti. Yemegi bile esim ogle tatilinde gelince yiyorum. Daha ne kadar surecek?
Cnm bebeklerimizi tanımamız lazım mesela ağlayınca farklı agliyorlar gaz olunca farklı agliyorlar bunu ayırt edebilirsek sorun çözülüyor. Gaz sancısı tuttuğunda benim bebegim kolik bebek, kolik bebekler bazen müzikle sakinleşiyor bazen kucakta bazen sallayınca,bazen koynuna yatırınca . Hepsini deneyip iyi gelen neyse onu yap ve pozisyonunu bozma bir süre fisher price in titreşimli ana kucağına bir bak. Bn nuna aldım rahat ettim

Canim bizimki her emmede yapiyor bunu.
Gaz icin biyogaia kullandim ilk ay.faydasini görmedim.simdi sab simplex kullaniyorum.
Belkide hep gazlıdır.Sab simplex de bazı bebeklerde etkiliymiş olmazsa da rezene vermek de iyi geliyor gaz sorununa.Kendin de humana kimyonlu rezene çayını içmiyorsan öneririm canım Allah kolaylık versin

Belkide hep gazlıdır.Sab simplex de bazı bebeklerde etkiliymiş olmazsa da rezene vermek de iyi geliyor gaz sorununa.Kendin de humana kimyonlu rezene çayını içmiyorsan öneririm canım Allah kolaylık versin
Saol canim.Allah razı olsun.
Bize sab simplex iyi geldi.
Bende humananin kimyonlu rezene cayini iciyorum.yalniz bu sira icmiyorum.
Benim iki goğsümde de sertlik var.sütüm de yağlı.sanirim akmadi kaldi orda.sertlesti.rezene de sütü iyice yağlandiriyor.

Bizim bebek kucak haric bi yerde 10 dakikadan fazla durmuyor. Birinde denesek de oyle alsak diyorum. Bunlar ucuz seyler de degil biliyorsun.
Benim sakinlestirme yontemim ayni anda beyaz gurultu acip yarim kundak yapip agzinda emzigi zorla tutarak kucagimda sımsıkı sararak ziplamak. 5 dakika boyle yapiyorum. Sonra oturup onu sallamaya devam ediyorum. Bi sure sonra uyuyor ama kucaktan birakinca veya beyaz gurultu bitince tekrar uyaniyor. Bunlar gunduz icin gecerli. Gece uykusuna yattiktan sonra emip uyuyor. Orda sorun yok.
Bu gune kadar agladiklarinda ben de hep baska derdi var diye dusundum ama yok. Obur. Emince cok mutlu. Cok emdigi icin sisiyor. Uyanip kusuyor sonra. Ya da gaz cikarirken kusuyor.
Oyalanmayi ogrense oyuncaklari filan. Kucaktan baska mutlulugu yok.

Ne yapacağız bu insanlarla bilmiyorum

Ne yapacağız bu insanlarla bilmiyorum
Yerin dibine girsin de görmeyeyim diyeceğiz....
Akşam aradi.eşim hoparlörden annesine dinletiyor. susan çocuk bas bas baģırmaya ağlamaya basladi.diyorki çocuk beni özlemis ondan aģlıyor.he canim annesinin yüzünü bile doğru düzgün seçemeyen 2 aylık bebek seni özlicek pehhhh

Bide onlarin yaptigi en tatlisi tabiii :)))
Amiiin amin❤

Evet orda bir salaklik ettim bu son olacak insallah cok sinirleniyorum kendime canım

Yani mesela cocugun hasta olacak en basiti planin varsa bile iptal olacak gelecek birine bile gelme demen gerekecek.
Bide senin nasil hissettiginden onemli degil belki o gun rahat rahat oturmak isteyeceksin.
Sevilen yeri gelinir o da var tabii :)
Hepsi bi denge.

Evet zamanla lekeler kusabiliyor geri.
Bir de bence ne kullanacaginida bildiginden alacaklarinda nokta atis oluyor 2.de.Ne bileyim ona da almak istiyorsun :) Hic tutup durdugu yerde eskitmeye gerek yok.

Yediklerinin yaptiklarinin sutu etkiledigini dusunen biri olarak neler yariyor sana merak ettim :)
Dener misin bilmem ama ben cok hayrini gormustum.
Dolmalik fistigi 7-8 adet gece yatarken az sekerli ilik su olan cay bardagina koyuyorsun,sabah suyu icip fistiklarida yiyorsun.1 hafta yapiliyor bu kür.

Kızlar adet oluyorum ve kahretsinki yine o fena sancılarımla normal doğuma girdim çıktım sezaryenide oldum ama hala sancı olayım geçmemiş benim

Kızımda sağolsun pertimi çıkardı sabahtan beri anca uyudu uykusuz yorgun gerginim bide üstüne regl ohh mis oldu

Mesela kizim acsa hüü diye dudaklarini öne cikarip basinida öne dogru cenesi daha disarda bi durus sergiliyor.Bide dilini arkadan öne dogru itiyor :)
Uyku aglamasi daha hıı hıı seklinde.
Can sikintisindan agliyorsa o da kafa saga sola gidiyor o zaman geziyoruz :)
Alti pisse daha cok aclikta olanin tam tersine cenesine gogsune dogru dayiyor.
Genelleme mesela bunlar anlik anlik aglama yani aglama oncesi gb bazen aglamayla birlikte.Cani aciyorsa gaz kaka vb o daha farkli acı acı oluyor.
Gercekten sinyal veriyorlar aslinda.Sadece panik yapmamak herseyi denememek onu izlemek lazim.

Meningokok menenjitin bi degisik hali.
Yani normalde karma asilarinin icinde menenjit asilari var bu ayri bi asi.
Yani rota ve meningokok ozel asilar.
Ben buyuk kizima 2 yas sonrasi tek doz vurdurmustum meningokok'u

Amin canim.
Ben anlayamiyorum aciktigini.ins bigün bende anlarim:)
Biyogaia her bebekte farkki bence.kimine faydasi oluyor.kimine olmuyor.her bebegin bünyesi farkli.

Biogaia probiyotik canim,iyi bakteriler her bagirsaga iyi gelir diger gaz damlalari gb degil yani.Mesela ishalde kullanilan probiyotikler gibi.
Sadece gazi cok fazla ise onun icin ayri bisy kullanmak gerekiyordur.

Her agladiginda meme aliyorsa her sikintisini meme ile dindirmeyi ogrenecektir.Bu durumda zamanla yaptigin baska seylerde ise yaramayabilir.

Kilosuna gore asagi yukari bir beslenme rutini hesapla.En kotu ihtimalle 12 kez beslenmeye bile bolsen almasi gereken miktari aralara fazla icecegi sut/mamayida eklersin yine.
Uyanik kalma surelerini biraz takip edersen uyku istediginide daha kolay anlarsin.
Yani 45-60 dk sonra basiyorsa uykusu ama bu kaciyorsa daha huzursuz olabilit.Uyuyamadigi icin daha yorgun olacak bi sonraki uyku gecisi daha zor olacaktir.

Bide bebeklerin derin uykusu istenmez aslinda.Yasam mucadelesi icin rem uykulari yani uyku gecisleri hafif cunku aciktiklarinda uyanmalari gerek mesela.
Her uyudugunda 2 saat uyumayabilir.40 dk uyur o geciste kalkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…