Birde ben şimdi hastahanedeyim ya çoğu anne metrik kullanıyor ve herkes çok faydasını görmüş bendemi kullansam acaba diye düşünüyorum antibiyotik tedavimiz bitince dr a soracağımBiogaia yi birakmistim 3 gun fakat esimin israriyla yeniden basladik buna ek sap simplex var evde onu versem agir gelir mi diye soracagim haklisin
Canım eğer ki gazi varsa ya da kaka yapamadığı için ağlıyorsa memede Ağlar reddeder zaten.Popoyu kıvırıyo ıkınıyorsa kaka yapsmıyo ,ıkınmayıp da bacak çekiyor başı da geri atıyorsa gazi var demek oluyo ben böyle ayırt ediyorum.Canim zaten bikac günde bir 60 ml mama veriyorum.hergün değil.bebek emiyor mesela.göğsümdeki süt bitmis yine de aģlayıp emmek icin tepiniyorsa o zaman gidip mama yapiyorum.özellikle aksamüstü süt bitiyor.belkide doyuyor ama ben bilmiyorum.ağliyor cünkü.
Burdaki arkadaslar kesinlikle mama ver diye sana kizmaz canim.tabiki anne sütü mamadan önce gelir.ama en başta bebegin beslenmesi gelir.burdaki herkes de bu görüsü savunur.zira kimse bi bebeğin gelişmesinden daha önemli biseyin olduğunu savunmaz.
Benim bebegim de çok minik doğdu.altini actim hastanede bi baktim ki bacaklatinin derisi sallaniyor.ben çok iriyim.her gören senden iri bi bebek beklerdik bu ne dedi.
Kaynanam kızılet diyio duruyor.gelişse beyazlar diyor.acikcasi hala beyazlamadi.demekki iyi kilo alamadi.
Bende sütü yetirecem diye akla karayi seciyorum.bazi anneler tek meme emziriyor.diger memeyi de 2 saat sonra veriyor.yani bi meme 4 saat beklemis dolmuş oluyor.ama benim bebegim ikisini de emip öyle doyuyor.2 saat sonra tabi memeler tam dolmadigi icin bende basliyorum kara kara düsünmeye.keske bebegimi 2 yasina kadar emzirebilsem hayirlisıyla.
Maşallah Eylüle:)
Canim ins sağlıkla sıhhatle büyür.yumuk yumuk et olur.
Önceki ay kac kiloydu ve kac kilo doğdu canim?
Biz ilk ay biyogaia kullandik.bi faydaisni görmedim.sab simplex kullaniyoruz.aksam 9 bucukta 5 damla veriyorum sadece.bi dene istersen..
Canim bebekten acikma sinyali demissin.nasol anlicaz.2 aylik olduk ama hala neden agladigini kestiremiyorum.
Aşı hakkinda bi bilgim yok.bizde daha gitmedik.
Valla ben ayirt edemiyirum:)
Saol canim sordugun icin.antibiyotik vermisti doktor.enfeksiyonu önlemek icin dedi.hala sertlikler çözülmüş değil.
Pazartesi yine gidecem doktora.bakalim ne yapacak bu sefer.
Herseyin fazlasi zarar derler ya cok doğru.benim kaynanamgil mama ver doymuyor bu cocuk diye basimin etini yediler.sizinkiler de mama verme diye basını yiyorlar.yahu çocugun sagligindan daha mi önemli?
Benim bebegin 1.ay 1 kilo aldi.gerek yok diyorum.yok efendim ver mamayi.
Ben zaten gerek görürsem ve bebegim fazla emememisse veririm.ama bunlar bana komsunun 7 aylik bebegine verilern mama kadar vermemi istiyor.komsubebegine 1 biberon dolusu veriyormus.bende oyle vermeliymisim.ya bu bebek 1 bucuk aylik diyorum.ver ki cabuk gelişsin tombullassin diyor.
Canim bizimki her emmede yapiyor bunu.Canım eğer ki gazi varsa ya da kaka yapamadığı için ağlıyorsa memede Ağlar reddeder zaten.Popoyu kıvırıyo ıkınıyorsa kaka yapsmıyo ,ıkınmayıp da bacak çekiyor başı da geri atıyorsa gazi var demek oluyo ben böyle ayırt ediyorum.
Çoğu ağlamalar bu sebeplerden oluyo uyku problemi de bu sebeplerden oluyo damla kullanmıyorsan aç karnına günde 5 damla biogaia öneririm ya da günde bir Çay kaşığı rezene vermeni.
Ha bir de her emzirme sonrası gaz çıkartmayı deniyor musun
Birde ben şimdi hastahanedeyim ya çoğu anne metrik kullanıyor ve herkes çok faydasını görmüş bendemi kullansam acaba diye düşünüyorum antibiyotik tedavimiz bitince dr a soracağım
Cnm bebeklerimizi tanımamız lazım mesela ağlayınca farklı agliyorlar gaz olunca farklı agliyorlar bunu ayırt edebilirsek sorun çözülüyor. Gaz sancısı tuttuğunda benim bebegim kolik bebek, kolik bebekler bazen müzikle sakinleşiyor bazen kucakta bazen sallayınca,bazen koynuna yatırınca . Hepsini deneyip iyi gelen neyse onu yap ve pozisyonunu bozma bir süre fisher price in titreşimli ana kucağına bir bak. Bn nuna aldım rahat ettimBen artik yorgunluktan bayilcam. Uyumuyor uyumuyor. Gunduz kucagimda uyudu onda da kolum tutuldu. Biraktim tuvalete gittim. Dondugumde uyanmisti. Yemegi bile esim ogle tatilinde gelince yiyorum. Daha ne kadar surecek?
Belkide hep gazlıdır.Sab simplex de bazı bebeklerde etkiliymiş olmazsa da rezene vermek de iyi geliyor gaz sorununa.Kendin de humana kimyonlu rezene çayını içmiyorsan öneririm canım Allah kolaylık versinCanim bizimki her emmede yapiyor bunu.
Gaz icin biyogaia kullandim ilk ay.faydasini görmedim.simdi sab simplex kullaniyorum.
Saol canim.Allah razı olsun.Belkide hep gazlıdır.Sab simplex de bazı bebeklerde etkiliymiş olmazsa da rezene vermek de iyi geliyor gaz sorununa.Kendin de humana kimyonlu rezene çayını içmiyorsan öneririm canım Allah kolaylık versin
Bizim bebek kucak haric bi yerde 10 dakikadan fazla durmuyor. Birinde denesek de oyle alsak diyorum. Bunlar ucuz seyler de degil biliyorsun.Cnm bebeklerimizi tanımamız lazım mesela ağlayınca farklı agliyorlar gaz olunca farklı agliyorlar bunu ayırt edebilirsek sorun çözülüyor. Gaz sancısı tuttuğunda benim bebegim kolik bebek, kolik bebekler bazen müzikle sakinleşiyor bazen kucakta bazen sallayınca,bazen koynuna yatırınca . Hepsini deneyip iyi gelen neyse onu yap ve pozisyonunu bozma bir süre fisher price in titreşimli ana kucağına bir bak. Bn nuna aldım rahat ettim
Ne yapacağız bu insanlarla bilmiyorumCanim zaten bikac günde bir 60 ml mama veriyorum.hergün değil.bebek emiyor mesela.göğsümdeki süt bitmis yine de aģlayıp emmek icin tepiniyorsa o zaman gidip mama yapiyorum.özellikle aksamüstü süt bitiyor.belkide doyuyor ama ben bilmiyorum.ağliyor cünkü.
Burdaki arkadaslar kesinlikle mama ver diye sana kizmaz canim.tabiki anne sütü mamadan önce gelir.ama en başta bebegin beslenmesi gelir.burdaki herkes de bu görüsü savunur.zira kimse bi bebeğin gelişmesinden daha önemli biseyin olduğunu savunmaz.
Benim bebegim de çok minik doğdu.altini actim hastanede bi baktim ki bacaklatinin derisi sallaniyor.ben çok iriyim.her gören senden iri bi bebek beklerdik bu ne dedi.
Kaynanam kızılet diyio duruyor.gelişse beyazlar diyor.acikcasi hala beyazlamadi.demekki iyi kilo alamadi.
Bende sütü yetirecem diye akla karayi seciyorum.bazi anneler tek meme emziriyor.diger memeyi de 2 saat sonra veriyor.yani bi meme 4 saat beklemis dolmuş oluyor.ama benim bebegim ikisini de emip öyle doyuyor.2 saat sonra tabi memeler tam dolmadigi icin bende basliyorum kara kara düsünmeye.keske bebegimi 2 yasina kadar emzirebilsem hayirlisıyla.
Maşallah Eylüle:)
Canim ins sağlıkla sıhhatle büyür.yumuk yumuk et olur.
Önceki ay kac kiloydu ve kac kilo doğdu canim?
Biz ilk ay biyogaia kullandik.bi faydaisni görmedim.sab simplex kullaniyoruz.aksam 9 bucukta 5 damla veriyorum sadece.bi dene istersen..
Canim bebekten acikma sinyali demissin.nasol anlicaz.2 aylik olduk ama hala neden agladigini kestiremiyorum.
Aşı hakkinda bi bilgim yok.bizde daha gitmedik.
Valla ben ayirt edemiyirum:)
Saol canim sordugun icin.antibiyotik vermisti doktor.enfeksiyonu önlemek icin dedi.hala sertlikler çözülmüş değil.
Pazartesi yine gidecem doktora.bakalim ne yapacak bu sefer.
Herseyin fazlasi zarar derler ya cok doğru.benim kaynanamgil mama ver doymuyor bu cocuk diye basimin etini yediler.sizinkiler de mama verme diye basını yiyorlar.yahu çocugun sagligindan daha mi önemli?
Benim bebegin 1.ay 1 kilo aldi.gerek yok diyorum.yok efendim ver mamayi.
Ben zaten gerek görürsem ve bebegim fazla emememisse veririm.ama bunlar bana komsunun 7 aylik bebegine verilern mama kadar vermemi istiyor.komsubebegine 1 biberon dolusu veriyormus.bende oyle vermeliymisim.ya bu bebek 1 bucuk aylik diyorum.ver ki cabuk gelişsin tombullassin diyor.
Yerin dibine girsin de görmeyeyim diyeceğiz....Ne yapacağız bu insanlarla bilmiyorum
Evet kızım her defasında yardım etmek istiyor bazen izin veriyorum bazen veremiyorum mutfakta hayat duruyor yoksa:) ama kurabiye falan yapmak çok hoşuna gidiyor ve onu babasına baba bak ben yaptım demek:) Allahım onları bizden ayırmasın
Evet orda bir salaklik ettim bu son olacak insallah cok sinirleniyorum kendime canım
ben de sadece ilklerden 2 3 parçayı ani olsun diye ayırıp ihtiyac sahibi bulup veriyorum, zaten 2. çocuğu düşünenler bile ayırmıyor çünkü arkadasım ayirmisti. 2 yil sonra bi acmis ki hepsi sararmış...
Vallahi canin benimde oyleydi ama 9 aydir hala sagarak besleyen arkadasimin tavsiyesi ile sunlari uyguladim;
Ilk etapta mutlaka 2 saatte bir sagacaksin ben elektrikli kullaniyorum pompa ama arkadasim manuel kullaniyordu yani fark etmez ama az da gelse mutlaka 2 saati gecmesin
Mama niye veremiyorsun bilmiyorum ama baslarda gece 12 gibi 1 kez mama ver uzun uyu sutun olsun sonra meme de sut birikiyor tum gun yetiyor sonra sut cogalinca mama vermezsin benim gibi
Sut arttirma yontemleri kesinlikle ise yariyor yilmadan bol bol su ic komposto ic icinde incir hurma falan da olsun bol dereotlu mucver ye ama suyu elinden dusurme hic
Bunlar basta yapman gerekenler sonra zaten sut oturuyo galiba ben simdi 3 saatte bir sagiyorum idare ediyorum
Gaz icin ise kesin bir cozum olmadigini 4.aya kadar kendimizi hazirlamamizi disaridan verilen damlalarin yalnizca yardimci olacagini kesin cozum saglayamayacagini guzelce anlatti sagolsun :)
Beslenme surelerini yavas yavas uzatirsak gaz problememiz bi nebze azalir dedi. Misal ben 2 saat oldu hadi emzireyim diyordum ama artik bebekten gelen sinyale bakicaz her aglama aciktim demek degildir ki bunu artik ayirt edebiliriz
İyi haftasonlari hepimize :) 2.ay kontrolu vardi bugun. Dun yapilan karma asilardan sonra ates cikmadi cok sukur. 2 ay 4 gunluk 5500kg 58,5cm olmus Eylül :)
Bize bu ara gazdan gorunuyorlar valla hemde cok feci gece gunduz gaz ve kakayi zor yapma durumu beni mahvetti resmen. 2 aydir biogaia kullaniyoruz sabah aksam 5 damlaya cikardik, birde buna ek pankreoflat granul baslayacagiz simdirime yardimci umarim faydasi olur.
Emme surelerini yavas yavas acmami, mesela 2 saat oldu ama bebekte acikma belirtisi yoksa hemen beslemememi bebekten aciktim sinyali gelmesini bekliyoruz artik dedi.
Ben 2 gogus 20 ser dk emziriyodum ama bayadir
Bunlar 10 dk hatta bazen 2. Memede 5 dk sonra uyuya kalma oluyordu elleme birak demek ki doyuyordur dedi. Rotavirus, menenjit asilarina ilave yeni gelen bir asi daha varmis menengok diye tabi asi isimleri farkli olabilir, ulkemizde hacca ve umreye giden vatandaslara yapilmaktaymis bu asi hakkinda bilginiz var mi?
Amin canim.
Ben anlayamiyorum aciktigini.ins bigün bende anlarim:)
Biyogaia her bebekte farkki bence.kimine faydasi oluyor.kimine olmuyor.her bebegin bünyesi farkli.
Ağrisi gecmedi canım.duruyor.
Aynen canim.bizim bebekler sürekli agladigi icin neyden agliyor belli degil.1 bucuk saat önce emzirdim.yetmedi 50 ml süt verdim.ustüne 30 ml mama yaptim.40 dakika uyudu aglayarak uyandi.ne yaptimsa susmadi.en sonunda memeyi verdim ahzina.simdi emiyor.biz emzirme aralarini nasıl acacaz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?