Kızımda sağolsun pertimi çıkardı sabahtan beri anca uyudu uykusuz yorgun gerginim bide üstüne regl ohh mis oldu
MetsilBirde ben şimdi hastahanedeyim ya çoğu anne metrik kullanıyor ve herkes çok faydasını görmüş bendemi kullansam acaba diye düşünüyorum antibiyotik tedavimiz bitince dr a soracağım
Bnmki de öyleydi mahfoluyirdum şekilden şekile giriyorduk evde bnmki gece de uymuyordu hep kucak.en son gözü karartik nunayi aldik e bebekten aldık degistirilebiirmi diye sorduk değiştirme şartlarını öğrendik. Güzelcene bize anlatılan gibi yaptik ayaz durdu içinde. Modeli yaprak gibi ya ana kucağı gibi geldi. Arkadaşım tavsiye etmişti. Bir arkadaşımın bebeği dr fisher price da duruyor mesela. Eli kolu oldu o ana kucagi onun benimde nuna öyle oldu onsuz naparim bilmem. Sende istersen bizim gibi bir dene.Bizim bebek kucak haric bi yerde 10 dakikadan fazla durmuyor. Birinde denesek de oyle alsak diyorum. Bunlar ucuz seyler de degil biliyorsun.
Benim sakinlestirme yontemim ayni anda beyaz gurultu acip yarim kundak yapip agzinda emzigi zorla tutarak kucagimda sımsıkı sararak ziplamak. 5 dakika boyle yapiyorum. Sonra oturup onu sallamaya devam ediyorum. Bi sure sonra uyuyor ama kucaktan birakinca veya beyaz gurultu bitince tekrar uyaniyor. Bunlar gunduz icin gecerli. Gece uykusuna yattiktan sonra emip uyuyor. Orda sorun yok.
Bu gune kadar agladiklarinda ben de hep baska derdi var diye dusundum ama yok. Obur. Emince cok mutlu. Cok emdigi icin sisiyor. Uyanip kusuyor sonra. Ya da gaz cikarirken kusuyor.
Oyalanmayi ogrense oyuncaklari filan. Kucaktan baska mutlulugu yok.
Hemen deneyeyim cok sagol. Bana en cok bol dere otlu mucver süt yapiyor incir-turna yemisi(cranberry)- hurma uclusu resmen bomba kaynatip iciyorsun suyunu. Bir de acikcasi hangi gün bol bol yesem yemek salata tatli cay kuruyemis misafirlikte falan ozellikle o gece resmen süt patlamasi oluyor sade su ile de olmuyor diyet en azindan ilk 6 ay kesinlikle yapilmamali yeme-icme cok fazla etkiliyir karbonhidratlar da dahil benim tecrubelerime gore :)Yediklerinin yaptiklarinin sutu etkiledigini dusunen biri olarak neler yariyor sana merak ettim :)
Dener misin bilmem ama ben cok hayrini gormustum.
Dolmalik fistigi 7-8 adet gece yatarken az sekerli ilik su olan cay bardagina koyuyorsun,sabah suyu icip fistiklarida yiyorsun.1 hafta yapiliyor bu kür.
Yerin dibine girsin de görmeyeyim diyeceğiz....
Akşam aradi.eşim hoparlörden annesine dinletiyor. susan çocuk bas bas baģırmaya ağlamaya basladi.diyorki çocuk beni özlemis ondan aģlıyor.he canim annesinin yüzünü bile doğru düzgün seçemeyen 2 aylık bebek seni özlicek pehhhh
Yani mesela cocugun hasta olacak en basiti planin varsa bile iptal olacak gelecek birine bile gelme demen gerekecek.
Bide senin nasil hissettiginden onemli degil belki o gun rahat rahat oturmak isteyeceksin.
Sevilen yeri gelinir o da var tabii :)
Hepsi bi denge.
Makatta çatlak oluşmuş olabilir canım. Kabız olmadığın için acıyı fark etmeyebilirsin. Bende hemoroid + çatlak oluştu, bazen kanamalı oluyor. Kabız olunca da fena... Yine de en iyisi doktora gitmek. Gaita tahlili ile ortaya çıkar zaten. Geçmiş olsunArkadaslar onemli bi konuda sorum olacak zaten doktora gidecegim pazartesi ilk is ama belki sizlerde de olmustur normal dogum yaptim onunla alakali mi bilmiyorum 2 gündür makattan buyuk tuvalet sonrasinda parlak kirmizi kan geliyor tuvalet kagidinda goruyorum once regl oluyorum sandim ama bugun iyice emin oldum arka tataftan geliyor mus tam da kayinpederim kolon kanseri oldugunu ogrendigimiz su gunlerde su an korkudan öluyorum acaba dogumda zorlama ile mi alakali hemoroid olsa aci falan olur sanirim hic aci yok kabizlikta yok baska bi nedeni olabilir mi acaba bilgisi olan var mi????
Dayak yemiş gibiyim şuan bütün kemiklerim ağrıyor bacaklarım kasıklarım eskidende çok sancılı olurdum geçer sanıyordum daha beter olduBi yandan iyi aslinda olman ama ustuste gelmis.Agrilarda zorlar iyice.Belki de bi sure olmamakta bu yuzden iyidir bide reglin gerginligi olmamasi acisindan :)
Sicak dus,ayaklarini sicak tutmak iyi gelir insallah❤
Günaydın canım doktor muayene edip teşhis koymadan netten bakıp strese giriyoruz malesef inşallahh enfeksiyon değildirGünaydın kızlar,
Bezini açtığımda farkettim, kızım çişini yapana kadar ağlıyor, çişi yapınca susuyor. Araştırdım idrar yolu enfeksiyonuna işaret ediyorminnacık yavrum antibiyotikle tanışacak çok çok üzgünüm stres oldum iyice, acaba acile mi götürsem :/
gunde 6-7 kere maksimum.ama onceden 8-9 kesin degisiyordum.azaliyo sanirim.Gunaydiinn, kizlar bebislerinizin gunde kac kez bezini degistiriyorsunuz sanki banacis sayisi ve kaka miktari yavas yavas azaliyor gibi geliyor
canim bana hastane ne zaman izne ayrildigimi ve bebek kac haftalik dogdugunu sormustu.sonra ona gore dogum sonrasi 8 hafta 6 gun izni bulunmaktadir diye kagit yazmisti imzali kaseli.sen istersen once bi isyerinde bu islere bakan memurla konus.yaninda dogum raporunla birlikte gidersin.Günaydın kızlar size birsey soracağım bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Ben memurum ve 11 ekimde doğum yaptım. Doğumdan önce 36. Haftaya kadar çalıştım ama benim hastaneden aldığım çalışamaz raporu süresi 12 aralıkta sona eriyor. Yane doğumdan önce çalıştığım dört hafta eklenmemiş bende yeni farkettim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Yada doğumdan önceki çalıştığım süreyi iş yerimi ekliyor? yada hastanenin o süreyi rapora eklemesimi gerekiyor? Kafam çok karışık lütfen yardımcı olun
bebegi biraz takip edio uykusu geldigini anladigimda uyutmaya calisinca hem kolay hem de uzun uyuyor.ama takip etmezssm o araligi kacirdim mi uyumuyor huzursuz oluyor.o yuzden onemliymis.ben kendi kendine uyur zannederdim bebekler dogumdan onceHer agladiginda meme aliyorsa her sikintisini meme ile dindirmeyi ogrenecektir.Bu durumda zamanla yaptigin baska seylerde ise yaramayabilir.
Kilosuna gore asagi yukari bir beslenme rutini hesapla.En kotu ihtimalle 12 kez beslenmeye bile bolsen almasi gereken miktari aralara fazla icecegi sut/mamayida eklersin yine.
Uyanik kalma surelerini biraz takip edersen uyku istediginide daha kolay anlarsin.
Yani 45-60 dk sonra basiyorsa uykusu ama bu kaciyorsa daha huzursuz olabilit.Uyuyamadigi icin daha yorgun olacak bi sonraki uyku gecisi daha zor olacaktir.
Bide bebeklerin derin uykusu istenmez aslinda.Yasam mucadelesi icin rem uykulari yani uyku gecisleri hafif cunku aciktiklarinda uyanmalari gerek mesela.
Her uyudugunda 2 saat uyumayabilir.40 dk uyur o geciste kalkar.
Benimki akşam kaçta uyursa uyusun gece 03.00 e doğru Uyanıyor.İki akşam önce bir ağlama nöbetinden sonra 21.00 de uyudu 02.40 ta uyandı yani beş buçuk saatHer agladiginda meme aliyorsa her sikintisini meme ile dindirmeyi ogrenecektir.Bu durumda zamanla yaptigin baska seylerde ise yaramayabilir.
Kilosuna gore asagi yukari bir beslenme rutini hesapla.En kotu ihtimalle 12 kez beslenmeye bile bolsen almasi gereken miktari aralara fazla icecegi sut/mamayida eklersin yine.
Uyanik kalma surelerini biraz takip edersen uyku istediginide daha kolay anlarsin.
Yani 45-60 dk sonra basiyorsa uykusu ama bu kaciyorsa daha huzursuz olabilit.Uyuyamadigi icin daha yorgun olacak bi sonraki uyku gecisi daha zor olacaktir.
Bide bebeklerin derin uykusu istenmez aslinda.Yasam mucadelesi icin rem uykulari yani uyku gecisleri hafif cunku aciktiklarinda uyanmalari gerek mesela.
Her uyudugunda 2 saat uyumayabilir.40 dk uyur o geciste kalkar.
Günaydın kızlar size birsey soracağım bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Ben memurum ve 11 ekimde doğum yaptım. Doğumdan önce 36. Haftaya kadar çalıştım ama benim hastaneden aldığım çalışamaz raporu süresi 12 aralıkta sona eriyor. Yane doğumdan önce çalıştığım dört hafta eklenmemiş bende yeni farkettim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Yada doğumdan önceki çalıştığım süreyi iş yerimi ekliyor? yada hastanenin o süreyi rapora eklemesimi gerekiyor? Kafam çok karışık lütfen yardımcı olun[/QUOTE
Canim hastaneyle bi gorus calisamaz raporunu kacinci haftadan itibaren sgk sistemine girmis sonra ik ile konus hastanenin raporunu onaylamis mi
Idrar enfeksiyonunda idrar kötü kokar kokuyor muGünaydın kızlar,
Bezini açtığımda farkettim, kızım çişini yapana kadar ağlıyor, çişi yapınca susuyor. Araştırdım idrar yolu enfeksiyonuna işaret ediyorminnacık yavrum antibiyotikle tanışacak çok çok üzgünüm stres oldum iyice, acaba acile mi götürsem :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?