Bi kere benimkide 12 de yatti.sabah 6 da kalkti.bende uyumusum.ondan sonra hiç uzun uyumadi.3 saatte kalkiyor.sonra da her saat kalkiyor.2 gündür gecede 4 5 kere emziriyorum.Benimki akşam kaçta uyursa uyusun gece 03.00 e doğru Uyanıyor.İki akşam önce bir ağlama nöbetinden sonra 21.00 de uyudu 02.40 ta uyandı yani beş buçuk saatderin uykudan ben de korkuyorum
Hemen deneyeyim cok sagol. Bana en cok bol dere otlu mucver süt yapiyor incir-turna yemisi(cranberry)- hurma uclusu resmen bomba kaynatip iciyorsun suyunu. Bir de acikcasi hangi gün bol bol yesem yemek salata tatli cay kuruyemis misafirlikte falan ozellikle o gece resmen süt patlamasi oluyor sade su ile de olmuyor diyet en azindan ilk 6 ay kesinlikle yapilmamali yeme-icme cok fazla etkiliyir karbonhidratlar da dahil benim tecrubelerime gore :)
Canim gecmis olsun.Allah yardimcin olsunGunaydin yazdıklarınızı hep okuyorum ama ilk kez yazıyorum, Ekim annesi olmayı beklerken 29 Eylül'de aldım bebeğimi kucağıma, 2800 g oldu, malesef mamayla beslenen bir bebek oldukça üzülüyorum basta Aptamil 1 kullandık durmadan istiyordu iştahı çok iyiydi, yalniz kabız oldu çok sert katı yapitotdu o da bizim uyarmamizla, Dr mama değiştirdirmemi istedi once hipp combiotic kullandık devam edince sorun Aptamil comformil e gectii kendisi iki güne bir yapmaya başladı yalnız bizde hiç açlık aglamssi yok sadece geceleri mızmızlanma sesine uyanıyorum istahi cok azaldi yaklasik bir aydir boyle Dr gittik kilo başına 150 CC dedi buna gore 720 CC içmesi gerekiyor , üç saate bir 90 hazırlıyorum 50 sini içip bırakıyor zorlayarak o da kafasini sağa sola sallayip biberonu çıkarıyor ağzından bı günde toplasaniz 450 CC ancak içiyor hele geceleri daha da zor iciyor oturup ağlıyorum şu son iki haftadir kendini çaresiz yalniz hissediyorum sadece ben bakamiyorim sanki aç kaldığını düşünüyorumsadece mama veren anneler yardimci olurlar mi bana görüşleri ne ayrıca cok gazi var, surkesü bacaklarını cekiyor mamayı içerken ikiniyor sab simplex kullanıyorduk Dr onu biraktirdi Nurse Harveys şurup verdi birde biogaia kullaniyoruz. Bazı geceler mesela 4 ye 30 CC içiyor sonra saat 11 e kadar dusunun 7 saat geçiyor ama kesinlikle bu sire boyunca mama içmiyor, acikmiyor mu anlamıyorum
Arkadaslar onemli bi konuda sorum olacak zaten doktora gidecegim pazartesi ilk is ama belki sizlerde de olmustur normal dogum yaptim onunla alakali mi bilmiyorum 2 gündür makattan buyuk tuvalet sonrasinda parlak kirmizi kan geliyor tuvalet kagidinda goruyorum once regl oluyorum sandim ama bugun iyice emin oldum arka tataftan geliyor mus tam da kayinpederim kolon kanseri oldugunu ogrendigimiz su gunlerde su an korkudan öluyorum acaba dogumda zorlama ile mi alakali hemoroid olsa aci falan olur sanirim hic aci yok kabizlikta yok baska bi nedeni olabilir mi acaba bilgisi olan var mi????
Gunaydiinn, kizlar bebislerinizin gunde kac kez bezini degistiriyorsunuz sanki banacis sayisi ve kaka miktari yavas yavas azaliyor gibi geliyor
Günaydın kızlar,
Bezini açtığımda farkettim, kızım çişini yapana kadar ağlıyor, çişi yapınca susuyor. Araştırdım idrar yolu enfeksiyonuna işaret ediyorminnacık yavrum antibiyotikle tanışacak çok çok üzgünüm stres oldum iyice, acaba acile mi götürsem :/
Dayak yemiş gibiyim şuan bütün kemiklerim ağrıyor bacaklarım kasıklarım eskidende çok sancılı olurdum geçer sanıyordum daha beter olduparol mu içebiliyorum ben şimdi hiç işimede yaramaz
Günaydın kızlar size birsey soracağım bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Ben memurum ve 11 ekimde doğum yaptım. Doğumdan önce 36. Haftaya kadar çalıştım ama benim hastaneden aldığım çalışamaz raporu süresi 12 aralıkta sona eriyor. Yane doğumdan önce çalıştığım dört hafta eklenmemiş bende yeni farkettim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Yada doğumdan önceki çalıştığım süreyi iş yerimi ekliyor? yada hastanenin o süreyi rapora eklemesimi gerekiyor? Kafam çok karışık lütfen yardımcı olun
Benimki akşam kaçta uyursa uyusun gece 03.00 e doğru Uyanıyor.İki akşam önce bir ağlama nöbetinden sonra 21.00 de uyudu 02.40 ta uyandı yani beş buçuk saatderin uykudan ben de korkuyorum
Benim de normalde gece önce 3 saat sınra 2 saat sonra da 1 er saat arayla UyanıyorBi kere benimkide 12 de yatti.sabah 6 da kalkti.bende uyumusum.ondan sonra hiç uzun uyumadi.3 saatte kalkiyor.sonra da her saat kalkiyor.2 gündür gecede 4 5 kere emziriyorum.
Demekki her bebekte durum ayni canim:)Benim de normalde gece önce 3 saat sınra 2 saat sonra da 1 er saat arayla Uyanıyor
Gece beslemelerini ne zaman kesecez canim?O surede yakinindaysan cok derine gecmezlermis.Anne ile yakin olmak onlara kolaylik sagliyormus canim.Sende nefesinden anliyorsundur zaten.
Ama uykusuna mudahale etme eger boyle giderse cok guzel.Belki hastaliklarda fln bozulur ama genel bi aliskanlik oldugu icin o toparlar kendini.
23.00 te ben de kendi yatağıma geçmiştim.23.30 u geçirmiyorum ben de ayni odada oluyorum onunla ve eşim uyumamış oluyorsa o da gelip gidip kontrol ediyor Sırt üstü dönmüş mü dönmemiş mi nefesi iyi mi fln diye..Allah korusun kuzucuklarımızı uykuda bile aklımız kalıyo ve de özleniyorlar.Bir de Ağlayarak uyuduysa çok üzülüyorumO surede yakinindaysan cok derine gecmezlermis.Anne ile yakin olmak onlara kolaylik sagliyormus canim.Sende nefesinden anliyorsundur zaten.
Ama uykusuna mudahale etme eger boyle giderse cok guzel.Belki hastaliklarda fln bozulur ama genel bi aliskanlik oldugu icin o toparlar kendini.
Sırt üstü asla yatırmıyorum,her zaman hafif yana döndürüp sırt tarafinı da bişeyle sabitliyorum çünkü çok sık kusuyor korkarım ben.kundak Yapmıyorum ama battaniyesini kollarına sarıyorum bazen canımDemekki her bebekte durum ayni canim:)
Bu arada sen kundak yapiyor musun?
Bide yan mi yatiriyorsun yoksa sirtüstü mü?
Ben 37. Haftaya kadar calismistim. Hatta cuma doktora gittim izin aldim pazartesi dogum yaptim. Ben de 2. Donem icin nasil bakici bulcam onun derdindeyim. Korkuyorum ve uzuluyorum. Keske bir akrabamiz olsaydi.1 Ekimde doğum Yaptım ve 10 haftalık doğum iznim bugün bitiyorne yapıp ne edip bu dönemi kapatmam Lazım ikinci dönem Allah Kerim.Sizler ne yapacaksınız kızlar ?
Bende senin gibi yapiyorum canim.yan yatirirken bile korkuyotum.gelip gidip bakiyorum.iyice panikatak olduk.Sırt üstü asla yatırmıyorum,her zaman hafif yana döndürüp sırt tarafinı da bişeyle sabitliyorum çünkü çok sık kusuyor korkarım ben.kundak Yapmıyorum ama battaniyesini kollarına sarıyorum bazen canım
Canim güvendigin bi komsun yok mu?mesela vok sevdigin yada merhametli olduğunu düsündügün biri?Ben 37. Haftaya kadar calismistim. Hatta cuma doktora gittim izin aldim pazartesi dogum yaptim. Ben de 2. Donem icin nasil bakici bulcam onun derdindeyim. Korkuyorum ve uzuluyorum. Keske bir akrabamiz olsaydi.
Ümran Tıp merkezinde Emel Can' a gitmiştik ama alerjinin çok da doktorluk bir tarafı yok annenin sıkı gözlemine bağlı herşey. Dana eti biz de reaksiyon gösteriyor. Evet ilk kızımda da vardı ama ben uzunca bir süre anlayamamıştım. 1 buçuk yaşında şiddetli döküntü ve sislikle anlamıştık. Bütün yediklerini kesip tek besinle başlayıp ekleme yaparak neye alerjisi olduğunu tespit edebilmiştim.Canım doktorunuz kimdi? İlk çocuğunda da mı vardı alerji? Keçi peyniri için bizim Dr da çapraz reaksiyon gösterir dedi. Dana eti çok olumsuz sonuçlandı bizde.
Malesef alerji belirtisi..Canım benimki de gürültülu yapiyo bu da mı alerji belirtisi
Benim bildiğim kadarı ile bunun ayı yok canım..Canım glüten alerjisi 6aylikken oluyor dedi bizim Dr. Benim annem de colyak hastası. Ben de korkmustumm
ogretmen degilim psikolog memurum.yillik iznim bitince 2 yil ucretsiz izin alicam canim.2 ekimde dogdu oglum.bana birak ikiz gibi buyusunler ay ne civil civil olurdu1 Ekimde doğum Yaptım ve 10 haftalık doğum iznim bugün bitiyorne yapıp ne edip bu dönemi kapatmam Lazım ikinci dönem Allah Kerim.Sizler ne yapacaksınız kızlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?