2018 Ekim Anneleri

Gecen sene tasindik canim. Iki tane komsum var. Biri zaten rahatsiz. Egilip dogrulamaz. Cocuk pesinde kosamaz. Digeri de memleketine gidip geliyor yil icinde. Rica edemem. Ama ikisine de soyledim. Benim icin akrabalarina falan soracaklar. Olmazsa artik daha kotu bir muhitte daha kucuk bir eve tasinip daha kucuk bir araba alip calismiycam. Masrafimiz cok. Rahata alisinca kisamiyoruz.

Ben 37. Haftaya kadar calismistim. Hatta cuma doktora gittim izin aldim pazartesi dogum yaptim. Ben de 2. Donem icin nasil bakici bulcam onun derdindeyim. Korkuyorum ve uzuluyorum. Keske bir akrabamiz olsaydi.
Aynen ya bakacak kimsem yok benim de akrabamız da yok.Annem memleketten gelip bakmayı teklif ediyor ama eşim istemiyor.Gerekçesi de eskiler çocuk bakmayı unutmuş olurlarmış.

Bu arada canım ben de seni etiketleyecektim.Çocuğu sakinleştirmek için şöyle de yapabilirsin: sağ kolunun üzerine ters yatır ve hafifçe sağa sola sallar gibi yapıp bir yandan da kulağına "şşşşşşş" diye fısılda.

ogretmen degilim psikolog memurum.yillik iznim bitince 2 yil ucretsiz izin alicam canim.2 ekimde dogdu oglum.bana birak ikiz gibi buyusunler ay ne civil civil olurdu saka bi yana insallah guvenilir sevgi dolu bi bakici ayarlarsiniz :)
Sen de Ankara'da yaşıyormuşsun neden Olmasın adres alayım :)) Ahhhh ne zor olacak bırakıp gitmek ücretsiz 1-2 aydan fazla alamam ben malesef

Şss sesini cok yapiyorum. Oyle tutarken dusurecekmisim gibi geliyor. Ama denerim.
Uyku uykuyu getiriyormus valla. Butun gun uyudu. Insallah gece canimiza okumaz.
Bu arada yaka onluklerinin bu kadar pahali olmasi size de sacma geliyor mu? Bizim kiz emerken cok sizdiriyor. Onluk kullaniyorum ama bakiyorum en ucuzu 10 lira. Allah'in bezi. Aliexpresten alcam en sonunda.

Idrar enfeksiyonunda idrar kötü kokar kokuyor mu
Hayır kötü koku yok çok şükür, belki pişik yüzünden olabilir dedi hemşire kuzenim. Bakalım ılık suyla pamukla temizliyorum, bugün takip edip duruma göre yarın doktora götürürüm. İnşallah enfeksiyon değildir. Teşekkürler cevap için ❤

Bi idrar tahlili en iyi sonuc olur canim.Dusunup durmaktansa
Gidemedik gülüm hava çok kötü, daha beter hasta ederiz çocuğu diye korktum kuzenime anlattım detaylı, hemşire kendisi. Rengi ve kokusu normal. Belki pişik yüzünden yanma oluyor dedi, ılık suyla pamukla temizliyorum. Bugün takipte kalıp yarın sağlık ocağına gider idrar baktırırım.. hayırlısı bakalım..

Anladim canim.bizim burda bi komsum var.cocuk bakiyor.250 filan aliyordu.hemde güvenilir birisi.çocuğu seviyordu öpüyordu.annesi de bimde calisiyordu.
Ins sende merhametli iyi bi kadın bulursun.

Canim ben önlük yerine esimin eski atletlerini kestim.yikadim.boynuna boylu boyunca seriyorum.bos yere para verme onlara.böylr yapinca hem bez olarak kullanirsin agzini silersin hemde önlük gibi boynuna serersin.

Sağ kolun üzerinde ters dururken kolları senin kolunun üzerinde olacak,sol kolunu da bacak arasından geçir bu pozisyonda tutarken hafif geliyo bi de,yorulmuyorsun

Pişik olsa çişi yaptıktan sonra Ağlar seninki yapmadan önce ağlayıp yapınca susuyordu dimi ? Rica ederim bu arada

Anaam ayda mi 250 lira? Bedava. Burda on kati. Insallah dedigin gibi bulurum canim.
Atlet iyi fikirmis. Benim olmayan tisortlerim var onlardan yapayim o zaman. Ende citcit falan da var. Hem şık olur. Iyi aklima getirdin

Pişik olsa çişi yaptıktan sonra Ağlar seninki yapmadan önce ağlayıp yapınca susuyordu dimi ? Rica ederim bu arada
Aynen yaptıktan sonra susuyor, o yüzden enfeksiyon olabilir dedim. Bu yağışlı havada doktora nasıl gidicez gözümde büyüyor

Anaam ayda mi 250 lira? Bedava. Burda on kati. Insallah dedigin gibi bulurum canim.
Atlet iyi fikirmis. Benim olmayan tisortlerim var onlardan yapayim o zaman. Ende citcit falan da var. Hem şık olur. Iyi aklima getirdin
Bebişin küçülen kıyafetleri de olabilir aslında

Kızlar bir şey soracağım doğum yardımı yatan var mı ne zaman yatacak acaba? Bir de yatan varsa eğer mesaj falan geldi mi nasıl haberdar oldunuz?

Gece beslemelerini ne zaman kesecez canim?

4-6 ay belirliyor durumu.6 aydan sonra ihtiysc duymazlarmis aslinda gunduz aldiklarina gore.
Ama hastalik vs durumlari anne sutu alan bebeklerde bu durumu degistirebiliyor bence

Oyy :) evet nasil ozleniyor.
Yan yatirirsan daha da dikkat et artik yavas yavas buyuyorlar zaten.Sirtustu yatirsan aslinda bebekler saga ya da sola kafasini cevirip gereklo onlemi aliyorlar artik.

Eger devamli takip eden bir doktoru varsa ya da saglik ocagindaki ebeniz.
Eczaneden ya da onlardan idrar icin olan kucuk posetlerden alabilirsin.Galiba yarim saat icinde goturulmesi gerekiyordu ya da gaitaydi bu neyin suresiydi hatirlayamadim ama yardimci olurlar.Evde alip ulastirabilirsiniz idrar icin orda beklemektense.
Evde onu yapistirir bezi baglamadan cesmenin basinda durursun rahat rahat :)
Yani yaptiracaksan fikir olsun.
Insallah pisigi gecer sikayetide gecer cabucak❤

Kızlar bir şey soracağım doğum yardımı yatan var mı ne zaman yatacak acaba? Bir de yatan varsa eğer mesaj falan geldi mi nasıl haberdar oldunuz?

Ben e devletten kontrol ettim raporun bittigi tarihten sonra.
Ilki dogum sonrasi Ekim ayinda yatti sut parasi ile.
Dogumdan sonraki 2 ay icin olanda Kasim'da rapor tarihi bittikten sonra yatti onu da cocuk parasi ile birlikte aldim.
Ben Eylul 21'de dogum yapmistim buarada.Ilki 20 Eylul bitisli raporun Ekim'de aldim parayi.
Dogum sonrasi olanin bitisi Kasim 28di o da sonra yatti.

Neresinden baktın e devletin canım ben de bakayım? Senin bu iki tane aldığın yardım ne oluyor canım anlayamadım kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…