E devletten baktım ödeme aşamasında yazıyor canım bu yattığı anlamına mı geliyor yatıracaklar mı daha? Bir de ptt den mi çekiyorduk kızımda oradan almıştıkBen e devletten kontrol ettim raporun bittigi tarihten sonra.
Ilki dogum sonrasi Ekim ayinda yatti sut parasi ile.
Dogumdan sonraki 2 ay icin olanda Kasim'da rapor tarihi bittikten sonra yatti onu da cocuk parasi ile birlikte aldim.
Ben Eylul 21'de dogum yapmistim buarada.Ilki 20 Eylul bitisli raporun Ekim'de aldim parayi.
Dogum sonrasi olanin bitisi Kasim 28di o da sonra yatti.
Neresinden baktın e devletin canım ben de bakayım? Senin bu iki tane aldığın yardım ne oluyor canım anlayamadım kusura bakma
E devletten baktım ödeme aşamasında yazıyor canım bu yattığı anlamına mı geliyor yatıracaklar mı daha? Bir de ptt den mi çekiyorduk kızımda oradan almıştık
Pttden soralım olmadı. Ben devlette çalışıyorum süt parasını sigortalılar alıyor yalnızca değil miE devlet,kurum hizmetleri,sgk,isgormezlik odemesi olarak baktim.
Hepsi orda cikti.
Sigortali oldugum icin aldim canim 2 tane biri dogum oncesi 2 ay digeri dogum sonrasi 2 ay olmak uzere.
Bir de süt parasi 149 tl ve 2.cocuk parasi 400 tl.
Yakinsa pttden sorabilirsin yatmis olabilir sadece sut ve cocuk parasi alacaksan
Tamam canım eşim yarın bir sorsun yatmışsa gidip çekerim. Teşekkür ederim bilgilendirdiğin içinEvet bende baktigimda ödeme asamasinda yaziyordu sonra gidip aldim.
Uzerinden 3-4 gun gecmisti yazi degismis midir bilmiyorum tabi.
Yatmistie senin.
Aynen canim ptt
Ben aldim canim mesaj gelmedi esim ptt ye sordu sonra gidip aldikKızlar bir şey soracağım doğum yardımı yatan var mı ne zaman yatacak acaba? Bir de yatan varsa eğer mesaj falan geldi mi nasıl haberdar oldunuz?
Çok teşekkür ederim ilgine canım benim ❤ gece düşünürken benim de aklıma geldi bebeği boşuna götürmesem diye.. sağlık ocağı yakın, dediğin gibi ebeye rica etsem idrar poşeti verir. Zaten çocuk kim bilir ne zaman yapar çişini, mecbur evde bekleyecektik. Ben sonuç için götürürüm çişi.. inşallah ilaçlık bir durum yoktur ❤Eger devamli takip eden bir doktoru varsa ya da saglik ocagindaki ebeniz.
Eczaneden ya da onlardan idrar icin olan kucuk posetlerden alabilirsin.Galiba yarim saat icinde goturulmesi gerekiyordu ya da gaitaydi bu neyin suresiydi hatirlayamadim ama yardimci olurlar.Evde alip ulastirabilirsiniz idrar icin orda beklemektense.
Evde onu yapistirir bezi baglamadan cesmenin basinda durursun rahat rahat :)
Yani yaptiracaksan fikir olsun.
Insallah pisigi gecer sikayetide gecer cabucak❤
Merhaba daha yeni girdim gördüm ..ben ilk kızımda doğduktan hemen sonra odasını yapmıştım gündüzleri hep odasında uyutuyordum alışması için 1 yaş civarıydı aanıyorum odasında uyumaya başkadı tabi gece uyanmalar yanımıza gelmeler oldu hep hala da gelir arada yanımıza uyanıp gece :) şimdi oğlım içinde oda yaptık doğmadan önxe gündüz hep odasında uyuyor gece alıyorum yine 1 yaş en geç odasında olacak inşallah geceleriplojovic @kubra2553 pessinus Nazz3416 @yalansindunya @PeriLous ve aklima gelmeyen iki cocuklu arkadaslar ilk cocugunuzda kendi odasina gecirdiniz mi.gecirdiyseniz ne zaman gecirdiniz.bazi uzmanlar 1 yas bazilari 2 yasa kadar ayirin diyorlar.bunu sormak icin erken daha ama sizin tecrubelerinizi ogrenmek istedim :)
canim burda arkadaslar yazmisti onceden burun tikanikligi olunca da memeyi ittirirlermis.olmadigindan eminsin di mi.ya da gazi filan varsa.sagdigin sutunden memenin kahverengi bolgesinin tamamina sursen belki cazip gelir mi ki bebise.Kızlar günaydın bebeğim kesinlikle memeyi almıyor memeye yaklaştırınca ittiriyor ve çok ağlıyor yay gibi geriliyor yani meme reddi yaşıyorum sütümü sağarak dr brawns biberon ile veriyorum onunla alırken sorun ama bazen onu da ittiriyor teyzemin kızı kadın doğum doktoru bebeğimin biberona alışmış olabileceğini söyledi kaşıkla ve dedi ama kaşıkla vermeyi beceremiyorum bebeğim çok sinirleniyor hep dökülüyor süt. Kaşıktan direk ağzına dökmekte uygun değilmiş. Medela calma biberon kullanan arkadaşlar vardı bu biberon nasıl acaba alsam faydasını görür müyüm bebeğim tekrar memeye döner mi baya pahalı bir biberon sizin görüşünüzü almadan sipariş vermeyeyim
Emzirirken kesiyorum ben tirnaklarini. Tirnaklarini bir an once kesip eldiveni birakmaniz lazim. Ellerini kullanmasini ogrenmesi lazim. Teninize temas etmesi lazimki motor becerileri gelissin. En sakin oldugu an emzirme. Oyle denediniz mi?Kizlar bebegim yetmis günluk, ben tırnaklarını kesmeye korkuyorum, surekli eldivenli duruyor ne zaman cikarsam yüzünde bir yeriye kaynatıyor,bunun bir zararı var mı, siz eldiven kullaniyor musunuz?
Canım artık eldiveni çıkarmanız onun dünyayı elleriyle dokunarak öğrenmesine yardımcı olur şu an dokunarak ve ilerleyen günlerde de ağzına götürerek anlamlandıracak. Benim oğlan da sürekli yüzüyle gözüyle oynuyor iki kez derin çizik atıp kanattı ama önemli değil. Ben emzirirken eşim kesiyor bizde yoksa elini bırakmıyor sürekli hareket halinde oluyor. 1 haftalıkken atmıştık eldiveni hiç sevemedi oğlum sürekli giydirdiğimizde ağladı şapka da giyemediKizlar bebegim yetmis günluk, ben tırnaklarını kesmeye korkuyorum, surekli eldivenli duruyor ne zaman cikarsam yüzünde bir yeriye kaynatıyor,bunun bir zararı var mı, siz eldiven kullaniyor musunuz?
Bebeğin emmiyor mu peki canım? Emzik vermeyi deneyebilirsin uyku aşamasında. Bazen beyaz gürültü de işe yarıyorarkadaslar merhaba bende takip eden ama yazanlardan degildim.ekim annesiyi.2 aylik oldu bebegim.cok zor uyuyo bu aralar.uykusu gelince emmeyi de reddediyo sallarken ayagimda da durmuyo.cok zorlayip aglatarak uyutmak zorunda kaliyorum.uyusa da surekli sıçrayarak uyaniyo uykuya dalmasi da cok zorlasti.emzirebilsem uyuyacak cunku gozleri kapali agliyo artik uykusuzluktan.ne yapabilirim tavsiyesi olan ayni seyi yasayan var mi.
Bende de meme reddi olmuştu en baştan hiç almamıştı biberona alışmıştı bende biberonu veriyordum ağzına o arada hemen göğüsüme wee bin göğüs ucu var onu takıp bebeğimin ağzına sokuyordum ikisi de plastik olduğundan onu bir iki çekiyordu içinden süt geliyorsa devam ediyordu gelmiyorsa ağlıyordu inat ettim böyle böyle daha sonrA önce biberonla başlayan gögüs ucu ile devam eden bi döngü oluşturdum daha sonrA güğüs ucuna ters tepki vermeyi bırakınca göğüs ucuyla başlayıp el çabukluğuyla çıkarıyordum memeyi sokuyordum böyle böyle alıştırdım uzun sürdü ama olsun şimdi artık memeyi alıyor zorda kalmadıkça biberon vermiyorum çünkü biberondan sonrA memeyi verince hemen emme şekli değişiyor Allah kolaylık versin şimdidenKızlar günaydın bebeğim kesinlikle memeyi almıyor memeye yaklaştırınca ittiriyor ve çok ağlıyor yay gibi geriliyor yani meme reddi yaşıyorum sütümü sağarak dr brawns biberon ile veriyorum onunla alırken sorun ama bazen onu da ittiriyor teyzemin kızı kadın doğum doktoru bebeğimin biberona alışmış olabileceğini söyledi kaşıkla ve dedi ama kaşıkla vermeyi beceremiyorum bebeğim çok sinirleniyor hep dökülüyor süt. Kaşıktan direk ağzına dökmekte uygun değilmiş. Medela calma biberon kullanan arkadaşlar vardı bu biberon nasıl acaba alsam faydasını görür müyüm bebeğim tekrar memeye döner mi baya pahalı bir biberon sizin görüşünüzü almadan sipariş vermeyeyim
Bugun uyurken kesmeyi deneyeyim o zaman tesekkur ederim.Canım artık eldiveni çıkarmanız onun dünyayı elleriyle dokunarak öğrenmesine yardımcı olur şu an dokunarak ve ilerleyen günlerde de ağzına götürerek anlamlandıracak. Benim oğlan da sürekli yüzüyle gözüyle oynuyor iki kez derin çizik atıp kanattı ama önemli değil. Ben emzirirken eşim kesiyor bizde yoksa elini bırakmıyor sürekli hareket halinde oluyor. 1 haftalıkken atmıştık eldiveni hiç sevemedi oğlum sürekli giydirdiğimizde ağladı şapka da giyemedi
Canim ben emziremiyorum mama veriyorum malesefEmzirirken kesiyorum ben tirnaklarini. Tirnaklarini bir an once kesip eldiveni birakmaniz lazim. Ellerini kullanmasini ogrenmesi lazim. Teninize temas etmesi lazimki motor becerileri gelissin. En sakin oldugu an emzirme. Oyle denediniz mi?
emiyor ama uykudayken veya uzun sure ac kaldiginda.uyuturken ac da olsa emziremiyorum uyku haline gecmesi lazim emmesi icin.cok zorladim ama almiyo bi türlü.mama da vermiyorum oysa ki baska biseye de alismis olamaz.evet uyuturken deniyorum emzik beyaz gürültü ama o da pek susturmuyoBebeğin emmiyor mu peki canım? Emzik vermeyi deneyebilirsin uyku aşamasında. Bazen beyaz gürültü de işe yarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?