2018 Ekim Anneleri

Merhabalar, kızım sabahtan beri kakasına yapmak için zorlanıyordu. Kucağıma aldım eşimle kahvaltı etmeye tam başlayacağımız zaman bacağımda sıcaklı hissettim kuzumun bezi taşmış. :) Hiç tek başıma banyo yaptırmamıştım Annemi aradım misafir gelmiş gelemedi. Hemen banyo gereçlerini hazırladım korka korka eşimle Yıkadık. Bize tecrübe oldu ama Tek başına yıkayan arkadaşlar siz nasıl yıkıyorsunuz birini yıkacağım diye beklemekten sıkıldım.
 
Ben artık kuvette yikamiyorum zor oluyor. Klozetin kapagini kapatip ustune oturuyorum. Yanimda suyu oluyor. Esim suyunu dokerken ben kucagimda yikiyorum. Tabii oncesinde banyoyu sicak suyu acarak iyice isitiyorum.çok rahat oluyor. Yalniz yikayamadim esimle aksamlari banyo yaptiriyoruz.
 

Değişik yöntemmiş canım. Ben elimden kayar düşer diye korkarım. Ama sen rahat ediyorsan ne güzel :)
 
Ben esimle yikiyorum ama kendim de yikadim. Kuveti ve filesi var. Fileye yatirip ön taraf zaten kolay. Sirtini yikarken de kafayi yana cevirdim. Kafasina su dokerken kulagini kapadim. Zaten ne pisligi var yavrunun. Bir kac masrapa su yetiyor.
 
Canim maşallah bebegine.ben bisey soracam sana.bebegin kıyafetli mi o kiloda geldi yoksa düştünüz mü?
 
canim burda arkadaslar yazmisti onceden burun tikanikligi olunca da memeyi ittirirlermis.olmadigindan eminsin di mi.ya da gazi filan varsa.sagdigin sutunden memenin kahverengi bolgesinin tamamina sursen belki cazip gelir mi ki bebise.
Canım burnunu açıyorum gazı hep var kolik Bebek ama gazını da çıkarıyorum ten tene temas yaparak emzirmeyi de denedim sütte sürdüm göğsüme ama asla almıyor ağlıyor kendini geriye atıyor başını çekiyor elleriyle ittiriyor yay gibi geriliyor
 
Canım bende aynı senin dediğin gibi yaptım plastik meme ucuna yaklaştırıp hemen biberonu çektim ama anlıyor benimki hemen diliyle ittirip ağlamaya başlıyor kaç gün böyle yaptın canım
 
Kızlar bir şey soracağım doğum yardımı yatan var mı ne zaman yatacak acaba? Bir de yatan varsa eğer mesaj falan geldi mi nasıl haberdar oldunuz?
Sgkyı aradım geçen hafta ekim ödemeleri yeni başladı demişti geçen hafta aldım ben. E-drvletten kontrol ettim şahıs ödrmeleri kısmından. Pttden alabilirsiniz gibi bişey yazıyordu orada canım bi kontrol et istersen.

Kizlar bebegim yetmis günluk, ben tırnaklarını kesmeye korkuyorum, surekli eldivenli duruyor ne zaman cikarsam yüzünde bir yeriye kaynatıyor,bunun bir zararı var mı, siz eldiven kullaniyor musunuz?
Biz 1 hafta 10 gün falan kullandık sadece sürekli kesiyorum tırnağını tam dibine kadar değil de kendini yolamayacağı gibi kesiyorum etine denk getirmemek için. İyice daldıktan sonra uyurken yavaş yavaş kesiyorum bazen tek tırnak kesebiliyorum bazen hepsini uyandırmadan rahatsız etmeden. 1 ay kontrolünde doktorumuz artık eldiven kullanmamalı demişti bize birde.
Bebeği kendin yıkamak o kadar güzel ki. 40ı çıktıktan sonra yıkamaya başladım kayınvalidem annem ya da eşim kim varsa sadece su döküyorlar ben yıkıyorum. Biraz tedirgin oluyor insan ama annesi biziz yetebiliriz ona :)

Filesinde yıkanırken çırpınıyor bizimki annemlere geldim burada küveti yok eski usül leğende yıkadım suya temas ettiği için daha rahat hissetti sanırım evde de fileyi çıkartıp direk küvetine yatırıp yıkayacağım üşümemiş olur hem diyorum suyun içinde.

Birde tertemizler zaten hiç yıkayamazsan bi iki su dök o bile rahatlatır.
 
Ne zamandır yazamıyorum ben gün o kadar çabuk geçiyor ki. Ananeye geldik gezmeye 1 hafta buradayız keyif yapıyorum azcık :)
Denizin yanakları boynu ve göğüs kısımları kırmızı minik sivilce gibi oldu doktor 3. aya kadar olur dedi ama sanki gövdesine yayılması rahatsız etti beni sizde de var mı böyle kırmızı kırmızı minik sivilceler?
Birde sab simplexi sabah akşam iki kere veriyordum ama akşam verdiğimde neredeyse seferinde fışkırtarak avuç dolusu kustu. Artık sadece öğlen veriyorum ağır mı geldi acaba?
 
Kızlar bebeğim uykuda ağlayıp susuyor bazen de Gülüyor sizde de oluyor mu özellikle de neden ağladığını merak ediyorum ??
İçli içli mi ağlıyor? Bizde de var o hareketler ağlamalar. Eğer uykusu devam ediyorsa hiç kaldırmadan yaklaşıp şşş yapıyorum geçiyor bazen kucağıma almak zorunda kalıyorum. Rüya görüyor herhalde diyorum ben kısacık ağlayıp susuyor hemen çünkü.
 
Kızlar bugün biz 2 aylik olduk.kalca usgsi cektirdik.normal cikti.
Sirada göz muayenesi mi var?doktora sormayi unuttuk.
Benim göğsumdeki sertliklerle ilgili genel cerraha yine gittim.bizim yapabilecegimiz bisey yok diyip gönderdi.ilgilenmedi yani.
Emzir sık sık dedi durdu.ama benim problemim emzirmeyle ilgili zaten.bebek 5 10 dakika emdikten sonra süt akimi yavasĺayinca tutup tutup birakiyor emmek istemiyor agliyor diyorum.umurunda degil tabi.
Çocuk doktoru da sütün azdir yetmiyordur dedi durdu.halbuki kilo alimi iyi.
Çocuk hapsuruyor öksürüyor diyorum normal diyor.boğazindan tuhaf sesler cikariyor diyorum.sanki boğazını zorlayarak temizlemek ister gibi.normal diyor herseye.benim zorlamamla cigerlerini steteskopla dinledi. bisey yok dedi.kilosunu tartmicak misiniz dedim.iyi koyun bebegi tartiya diyor.
Ne ilgisiz doktorlar bunlar ya...
Devletin verdigi onca parayi haketmiyorlar.
İsini iyi yapmayan kim varsa haram olsun...
Diger topikte de bi arkadasin bebegi öksürüyormus.bisey yok diyip göndermisler.ertesi gün cocuk acillik olmuş...
Artık ben normal lafindan süphe ediyorum.
Bugün rezillikle hastaneye gittik.ne doğru düzgün cocugu muayene ettiler ne de beni.
Üst katta hastane tipi pompayla biraz sagim yaptim ama sadece öndeki sütleri sagabildim.tikali kanallara kalmadan birakmak zorunda kaldim.niye derseniz
Araligin 10 una geldik hala doģalgazcılar evimize gaz veremediler.sitede herkesin evine gaz verildi.biz çocuğumuz var diye diye helak olduk hala yapmadilar.bugün artik en son 12 gibi gelip yapacaklardi.koştura kostura esimle geldik eve.yolda cocuk bağirdi agladi.sağdıgım sütü ve mamayı verdim.hala yoklar.
Ben isini iyi yapamayan herkese Allahın lanetini gönderiyorum artik.parantez açayim bile isteye ihmal edenlere...
Bu doğalgazcilarin yüzünden bebeği aşıya götüremedim.bugün aşı günüydü.
Ben artik bezdim...
Esim aramis 3 de gelecez demisler simdi de.3 ü bir dakika gecsin yada gecmesin adamlar gelince ben iyi bir firça çekecem.
Kusura bakmayin kızlar buraya döktüm icimi.
Kimse yok cünkü.
Eşimle de ipler iyice gerildi.kime ne anlatimm....
 
Canim sab simplex kusma yapmaz.cocuk üsüttüğü zaman fışkırtarak kusar.
 

Canım insallah tez zamanda hallolur bu dogalgaz sorununuz bebise yazık
 
Kizlar bende 2-3 gündür eldiven takmiyorum oglusa tirnaklarini kestik ama elleri soguk oluyor bu seferde diyorum ya hasta edersem
 
Canım insallah tez zamanda hallolur bu dogalgaz sorununuz bebise yazık
Saol canim ins.daha da gelmediler.bebegim hasta oluyor.ben banyo yapamiyorum.yavrum enfeksiyon kapacak benden.yemek yapmak icin mutfaga gidemiyirum cunkü kucak istiyor.ve mutfak cok soğuk.
En zoru da burasi doğuda bi ilçe.kar yağdi bugün.hala geleleri yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…