- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Canim denk gelmistir bence.ben 1 aydir veriyorum.ama şu son 1 haftadir fiskirtarak kusuyordu.arada da hapsutuyor.kime sorduysam fiskirarak kusma üsütme belirtisi.Yok bizzat ilaç yaptı. Şimdiye kadar ilacı verdiğim zamanlar dışında hiç kusmadı öyle ne zaman akşam verdim ilacı yuttuğu gibi kustu vermediğimde kusmuyor hiç bu şrkilde. Bende ilaçtan değildir dedim bilerek denedim hatta.
Yazık günah çocuğa keşkr herkes hakkıyla yapsa işini kimse mağdur kalmasa özellikle minik bebekler.Kızlar bugün biz 2 aylik olduk.kalca usgsi cektirdik.normal cikti.
Sirada göz muayenesi mi var?doktora sormayi unuttuk.
Benim göğsumdeki sertliklerle ilgili genel cerraha yine gittim.bizim yapabilecegimiz bisey yok diyip gönderdi.ilgilenmedi yani.
Emzir sık sık dedi durdu.ama benim problemim emzirmeyle ilgili zaten.bebek 5 10 dakika emdikten sonra süt akimi yavasĺayinca tutup tutup birakiyor emmek istemiyor agliyor diyorum.umurunda degil tabi.
Çocuk doktoru da sütün azdir yetmiyordur dedi durdu.halbuki kilo alimi iyi.
Çocuk hapsuruyor öksürüyor diyorum normal diyor.boğazindan tuhaf sesler cikariyor diyorum.sanki boğazını zorlayarak temizlemek ister gibi.normal diyor herseye.benim zorlamamla cigerlerini steteskopla dinledi. bisey yok dedi.kilosunu tartmicak misiniz dedim.iyi koyun bebegi tartiya diyor.
Ne ilgisiz doktorlar bunlar ya...
Devletin verdigi onca parayi haketmiyorlar.
İsini iyi yapmayan kim varsa haram olsun...
Diger topikte de bi arkadasin bebegi öksürüyormus.bisey yok diyip göndermisler.ertesi gün cocuk acillik olmuş...
Artık ben normal lafindan süphe ediyorum.
Bugün rezillikle hastaneye gittik.ne doğru düzgün cocugu muayene ettiler ne de beni.
Üst katta hastane tipi pompayla biraz sagim yaptim ama sadece öndeki sütleri sagabildim.tikali kanallara kalmadan birakmak zorunda kaldim.niye derseniz
Araligin 10 una geldik hala doģalgazcılar evimize gaz veremediler.sitede herkesin evine gaz verildi.biz çocuğumuz var diye diye helak olduk hala yapmadilar.bugün artik en son 12 gibi gelip yapacaklardi.koştura kostura esimle geldik eve.yolda cocuk bağirdi agladi.sağdıgım sütü ve mamayı verdim.hala yoklar.
Ben isini iyi yapamayan herkese Allahın lanetini gönderiyorum artik.parantez açayim bile isteye ihmal edenlere...
Bu doğalgazcilarin yüzünden bebeği aşıya götüremedim.bugün aşı günüydü.
Ben artik bezdim...
Esim aramis 3 de gelecez demisler simdi de.3 ü bir dakika gecsin yada gecmesin adamlar gelince ben iyi bir firça çekecem.
Kusura bakmayin kızlar buraya döktüm icimi.
Kimse yok cünkü.
Eşimle de ipler iyice gerildi.kime ne anlatimm....
Doktora sormuştum ben elleri soğuk olması üşüdüğünü göstetmezmiş. Biz yine de buz gibi soğuk olmamasına özen gösteriyoruz avcumun içine alıyorum kucağıma alıyorum elleri çok soğuk olduğunda.Kizlar bende 2-3 gündür eldiven takmiyorum oglusa tirnaklarini kestik ama elleri soguk oluyor bu seferde diyorum ya hasta edersem
Ev 22.5 23.5 arası değişiyor uzun ya da kısa kollu zıbın tulum ya da alt üst takım üstüne yelek ya da battaniye sarılı duruyor genelde. Doktor normal bol bol yıkayın dedi ama bilmiyorum ki üşümesin daha ince de? Siz ne kadar giydiriyorsunuz şu an canım?Canım bebeğin terliyor olabilr mi evin sıcaklığı nasıl? Bizim kat kat giydirip terlettiğimiz zaman olmuştu iki güne bir yıkayıp daha ince giydirdiğimizde çözülmüştü sorun isiliktir belki. Yine de başka bir şey de olabilir
Sürekli mi kusuyor böyle başka belirtisi var mı?Canim denk gelmistir bence.ben 1 aydir veriyorum.ama şu son 1 haftadir fiskirtarak kusuyordu.arada da hapsutuyor.kime sorduysam fiskirarak kusma üsütme belirtisi.
Çok da sıcaklık yokmuş canım evet sık sık yıkarsanız zamanla geçer. Ben de kısa kol zıbın penye ve penye yelek yapıyorum artık battaniye kullanmıyorum. Bunu yaşadığımızda ev taşıyorduk ev soğuktı baya kat kat giydirip üstüne battaniye ve elektrikli ısıtıcıyla oturuyorduk üşüyecek diye korkumdan böyle yapmıştım evde soğuk rüzgarlar esiyordu. Şimdi 22-24 derece arasında sıcakladığını hissedersem yeleğini çıkarıyorum. Geçer sizin de canımYazık günah çocuğa keşkr herkes hakkıyla yapsa işini kimse mağdur kalmasa özellikle minik bebekler.
İnşallah bağlanmıştır şimdiye kadar?
Doktora sormuştum ben elleri soğuk olması üşüdüğünü göstetmezmiş. Biz yine de buz gibi soğuk olmamasına özen gösteriyoruz avcumun içine alıyorum kucağıma alıyorum elleri çok soğuk olduğunda.
Ev 22.5 23.5 arası değişiyor uzun ya da kısa kollu zıbın tulum ya da alt üst takım üstüne yelek ya da battaniye sarılı duruyor genelde. Doktor normal bol bol yıkayın dedi ama bilmiyorum ki üşümesin daha ince de? Siz ne kadar giydiriyorsunuz şu an canım?
Sürekli mi kusuyor böyle başka belirtisi var mı?
Benimki 2 hafta önce ilk ilacı vermeye başladığımda akşam ilacından sonra 2 gün üst üste kustu ilacı bıraktım kusmadı 2 gün önce yine denedim yine kustu daha da vermiyorum.
Bende de sab simplex degilde Dr nurse Harveys şurup vermişti şurubu içirmeye korkuyordum verince acayip midesi bulaniyordu sonra avuc dolusu kusuyordu Dr mamanin icine karıştır dedi simdi oyle veriyorum.Yok bizzat ilaç yaptı. Şimdiye kadar ilacı verdiğim zamanlar dışında hiç kusmadı öyle ne zaman akşam verdim ilacı yuttuğu gibi kustu vermediğimde kusmuyor hiç bu şrkilde. Bende ilaçtan değildir dedim bilerek denedim hatta.
Evet aynısı oluyor.Bugün doğru düzgün de uyumadı ve ağlıyor kucak istiyor meme alışkNlığı da geri geliyor ağlıcam onunls oturup en sonundaİçli içli mi ağlıyor? Bizde de var o hareketler ağlamalar. Eğer uykusu devam ediyorsa hiç kaldırmadan yaklaşıp şşş yapıyorum geçiyor bazen kucağıma almak zorunda kalıyorum. Rüya görüyor herhalde diyorum ben kısacık ağlayıp susuyor hemen çünkü.
Artik 5 dk 10 dk emmeleri yetiyor sanirim. Benimki bazen gece 5 dk emip 5 saat uyuyor. Doymasa uyanir.Saol canim.bebisim ama hep memede agliyor.5 dakika emdikten sonra tutup tutup birakiyor göğsümü.
Doktora söyledim.sütün az o zaman diyor.ama kilo almis diyorum hicbisey demiyor.
Bitlis'te ya da Adıyaman'daydın dimi canım.İnşallsh alınan kimse çıkmaz ama o taraflarda 7 sene yaşadım çok yavsş ağır ilerliyo işler oralarda,3 saat sonrası olur 3 gün.. bol sabır gerek.Kızlar bugün biz 2 aylik olduk.kalca usgsi cektirdik.normal cikti.
Sirada göz muayenesi mi var?doktora sormayi unuttuk.
Benim göğsumdeki sertliklerle ilgili genel cerraha yine gittim.bizim yapabilecegimiz bisey yok diyip gönderdi.ilgilenmedi yani.
Emzir sık sık dedi durdu.ama benim problemim emzirmeyle ilgili zaten.bebek 5 10 dakika emdikten sonra süt akimi yavasĺayinca tutup tutup birakiyor emmek istemiyor agliyor diyorum.umurunda degil tabi.
Çocuk doktoru da sütün azdir yetmiyordur dedi durdu.halbuki kilo alimi iyi.
Çocuk hapsuruyor öksürüyor diyorum normal diyor.boğazindan tuhaf sesler cikariyor diyorum.sanki boğazını zorlayarak temizlemek ister gibi.normal diyor herseye.benim zorlamamla cigerlerini steteskopla dinledi. bisey yok dedi.kilosunu tartmicak misiniz dedim.iyi koyun bebegi tartiya diyor.
Ne ilgisiz doktorlar bunlar ya...
Devletin verdigi onca parayi haketmiyorlar.
İsini iyi yapmayan kim varsa haram olsun...
Diger topikte de bi arkadasin bebegi öksürüyormus.bisey yok diyip göndermisler.ertesi gün cocuk acillik olmuş...
Artık ben normal lafindan süphe ediyorum.
Bugün rezillikle hastaneye gittik.ne doğru düzgün cocugu muayene ettiler ne de beni.
Üst katta hastane tipi pompayla biraz sagim yaptim ama sadece öndeki sütleri sagabildim.tikali kanallara kalmadan birakmak zorunda kaldim.niye derseniz
Araligin 10 una geldik hala doģalgazcılar evimize gaz veremediler.sitede herkesin evine gaz verildi.biz çocuğumuz var diye diye helak olduk hala yapmadilar.bugün artik en son 12 gibi gelip yapacaklardi.koştura kostura esimle geldik eve.yolda cocuk bağirdi agladi.sağdıgım sütü ve mamayı verdim.hala yoklar.
Ben isini iyi yapamayan herkese Allahın lanetini gönderiyorum artik.parantez açayim bile isteye ihmal edenlere...
Bu doğalgazcilarin yüzünden bebeği aşıya götüremedim.bugün aşı günüydü.
Ben artik bezdim...
Esim aramis 3 de gelecez demisler simdi de.3 ü bir dakika gecsin yada gecmesin adamlar gelince ben iyi bir firça çekecem.
Kusura bakmayin kızlar buraya döktüm icimi.
Kimse yok cünkü.
Eşimle de ipler iyice gerildi.kime ne anlatimm....
Bana da rüya Görüyor gibi geliyor evet ağlarken de Gülerken de tatlı oluyorlarBenim bebeğimde de oluyor ben rüya gördüğünü düşünüyorum ama bilmiyorum gülerken çok tatlı oluyor ağlarkende dudaklarını büzüyor
Keşke bilebilsek bi uykuda 4 defa ağladığı oluyo bazen insan üzülüyoEvet canim oluyor. Ben de uzuluyorum. Acaba bugun agladi onu mu ruyasinda gordu diyorum.
Akşamüstü gelip bağladilar canim.bide gelip siz ihmal etmissiniz aramamissiniz diyorlar.günde 20 defa ariyorduk oysa.Yazık günah çocuğa keşkr herkes hakkıyla yapsa işini kimse mağdur kalmasa özellikle minik bebekler.
İnşallah bağlanmıştır şimdiye kadar?
Doktora sormuştum ben elleri soğuk olması üşüdüğünü göstetmezmiş. Biz yine de buz gibi soğuk olmamasına özen gösteriyoruz avcumun içine alıyorum kucağıma alıyorum elleri çok soğuk olduğunda.
Ev 22.5 23.5 arası değişiyor uzun ya da kısa kollu zıbın tulum ya da alt üst takım üstüne yelek ya da battaniye sarılı duruyor genelde. Doktor normal bol bol yıkayın dedi ama bilmiyorum ki üşümesin daha ince de? Siz ne kadar giydiriyorsunuz şu an canım?
Sürekli mi kusuyor böyle başka belirtisi var mı?
Benimki 2 hafta önce ilk ilacı vermeye başladığımda akşam ilacından sonra 2 gün üst üste kustu ilacı bıraktım kusmadı 2 gün önce yine denedim yine kustu daha da vermiyorum.
Canim benimki 5 dakika sonra doymuyor ama.alip alip birakiyor agliyor.geri araniyor.yani doymuyor.Artik 5 dk 10 dk emmeleri yetiyor sanirim. Benimki bazen gece 5 dk emip 5 saat uyuyor. Doymasa uyanir.
Evet canim haklisin.araliga girdik daha yeni yaptilar.ama sabir taştı...gelince epey söylendim.burunlarindan getirdim.çocuğum onların yüzünden hasta oldu.Bitlis'te ya da Adıyaman'daydın dimi canım.İnşallsh alınan kimse çıkmaz ama o taraflarda 7 sene yaşadım çok yavsş ağır ilerliyo işler oralarda,3 saat sonrası olur 3 gün.. bol sabır gerek.
masallah guzel kilo almis.evet oglum asi oldugu gun surekli uyukladi.baska bi sikinti yasamadik.ki bu da sikintidan sayilmaz :) surup filan vermedim.insallah sizinki de oyle olur.Benim bebis 47 cm 2510 gr dogmustu. 2. Ay kontrolunde 57.5 cm 4580 gr olmus. Asiya yarin gitcez. Biraz korkuyorum. Birisi asidan sonra uyudu yazmisti. Bu da insallah oyle olur. Gecen sefer asidan sonra uykusuzluk baslamisti bizde.
Ne kadar zamanda geçti canım sizinki? 40 çıkana kadar her gün yıkadık şimdi 2 günde 1 yıkıyoruz üşümesin diye. Battaniyeyi kaldıracağım artık sdece yelek yeter gibi geliyor bana da battaniyeye sığmıyor artık zaten :)Çok da sıcaklık yokmuş canım evet sık sık yıkarsanız zamanla geçer. Ben de kısa kol zıbın penye ve penye yelek yapıyorum artık battaniye kullanmıyorum. Bunu yaşadığımızda ev taşıyorduk ev soğuktı baya kat kat giydirip üstüne battaniye ve elektrikli ısıtıcıyla oturuyorduk üşüyecek diye korkumdan böyle yapmıştım evde soğuk rüzgarlar esiyordu. Şimdi 22-24 derece arasında sıcakladığını hissedersem yeleğini çıkarıyorum. Geçer sizin de canım
Bende ilacı verip direk emziriyorum ki rahat yutsun ağzında kalmasın ilaç diye. Ama ona bile fırsat kalmıyor akşam ilaçtan sonra. Zaten vermek istemiyordum işime geldi açıkçası.Bende de sab simplex degilde Dr nurse Harveys şurup vermişti şurubu içirmeye korkuyordum verince acayip midesi bulaniyordu sonra avuc dolusu kusuyordu Dr mamanin icine karıştır dedi simdi oyle veriyorum.
Bende de öyle oluyor gündüz uykuları çok azaldı uyuyor 5 dkya kalkıyor çoğu zaman bazen ağlayarak uyanıyor bazen hiç dalmıyor gözünden uyku akıyor artık. Tam kucak bebesi oldu kendime bağlayacağım en sonunda ikimizde rahat edelimEvet aynısı oluyor.Bugün doğru düzgün de uyumadı ve ağlıyor kucak istiyor meme alışkNlığı da geri geliyor ağlıcam onunls oturup en sonunda
Gözün aydın en azından ev ısısından dolayı hasta olma korkusu yaşamazsın rahatça yıkarsın bebeğini canım. O kadar çokki insanlar kendi savsaklığımo görmüyor suçu başkasına atıyor hemen. İlacı doktora soracağım kontrolde o zamana kadar günde tek sefer vereceğim bırakmak istiyordum bahanem oldu bu da.Akşamüstü gelip bağladilar canim.bide gelip siz ihmal etmissiniz aramamissiniz diyorlar.günde 20 defa ariyorduk oysa.
Esim geldi biraz sonra.bakti ki islerini savsaklıyorlar.yanlis yapmislar bide.hem isten anlamiyirlar hemde vaktinde gelmiyorlar.
İlac konusunda da belki hakli olabilirsin canim.her bebek bir degil sonucta.
Pttden soralım olmadı. Ben devlette çalışıyorum süt parasını sigortalılar alıyor yalnızca değil mi
Kizlar bebegim yetmis günluk, ben tırnaklarını kesmeye korkuyorum, surekli eldivenli duruyor ne zaman cikarsam yüzünde bir yeriye kaynatıyor,bunun bir zararı var mı, siz eldiven kullaniyor musunuz?
arkadaslar merhaba bende takip eden ama yazanlardan degildim.ekim annesiyi.2 aylik oldu bebegim.cok zor uyuyo bu aralar.uykusu gelince emmeyi de reddediyo sallarken ayagimda da durmuyo.cok zorlayip aglatarak uyutmak zorunda kaliyorum.uyusa da surekli sıçrayarak uyaniyo uykuya dalmasi da cok zorlasti.emzirebilsem uyuyacak cunku gozleri kapali agliyo artik uykusuzluktan.ne yapabilirim tavsiyesi olan ayni seyi yasayan var mi.
Merhabalar, kızım sabahtan beri kakasına yapmak için zorlanıyordu. Kucağıma aldım eşimle kahvaltı etmeye tam başlayacağımız zaman bacağımda sıcaklı hissettim kuzumun bezi taşmış. :) Hiç tek başıma banyo yaptırmamıştım Annemi aradım misafir gelmiş gelemedi. Hemen banyo gereçlerini hazırladım korka korka eşimle Yıkadık. Bize tecrübe oldu ama Tek başına yıkayan arkadaşlar siz nasıl yıkıyorsunuz birini yıkacağım diye beklemekten sıkıldım.
Kızlar bebeğim uykuda ağlayıp susuyor bazen de Gülüyor sizde de oluyor mu özellikle de neden ağladığını merak ediyorum ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?