2018 Ekim Anneleri

Canim denk gelmistir bence.ben 1 aydir veriyorum.ama şu son 1 haftadir fiskirtarak kusuyordu.arada da hapsutuyor.kime sorduysam fiskirarak kusma üsütme belirtisi.

Yazık günah çocuğa keşkr herkes hakkıyla yapsa işini kimse mağdur kalmasa özellikle minik bebekler.

İnşallah bağlanmıştır şimdiye kadar?
Kizlar bende 2-3 gündür eldiven takmiyorum oglusa tirnaklarini kestik ama elleri soguk oluyor bu seferde diyorum ya hasta edersem
Doktora sormuştum ben elleri soğuk olması üşüdüğünü göstetmezmiş. Biz yine de buz gibi soğuk olmamasına özen gösteriyoruz avcumun içine alıyorum kucağıma alıyorum elleri çok soğuk olduğunda.
Ev 22.5 23.5 arası değişiyor uzun ya da kısa kollu zıbın tulum ya da alt üst takım üstüne yelek ya da battaniye sarılı duruyor genelde. Doktor normal bol bol yıkayın dedi ama bilmiyorum ki üşümesin daha ince de? Siz ne kadar giydiriyorsunuz şu an canım?
Canim denk gelmistir bence.ben 1 aydir veriyorum.ama şu son 1 haftadir fiskirtarak kusuyordu.arada da hapsutuyor.kime sorduysam fiskirarak kusma üsütme belirtisi.
Sürekli mi kusuyor böyle başka belirtisi var mı?
Benimki 2 hafta önce ilk ilacı vermeye başladığımda akşam ilacından sonra 2 gün üst üste kustu ilacı bıraktım kusmadı 2 gün önce yine denedim yine kustu daha da vermiyorum.

Çok da sıcaklık yokmuş canım evet sık sık yıkarsanız zamanla geçer. Ben de kısa kol zıbın penye ve penye yelek yapıyorum artık battaniye kullanmıyorum. Bunu yaşadığımızda ev taşıyorduk ev soğuktı baya kat kat giydirip üstüne battaniye ve elektrikli ısıtıcıyla oturuyorduk üşüyecek diye korkumdan böyle yapmıştım evde soğuk rüzgarlar esiyordu. Şimdi 22-24 derece arasında sıcakladığını hissedersem yeleğini çıkarıyorum. Geçer sizin de canım

Bende de sab simplex degilde Dr nurse Harveys şurup vermişti şurubu içirmeye korkuyordum verince acayip midesi bulaniyordu sonra avuc dolusu kusuyordu Dr mamanin icine karıştır dedi simdi oyle veriyorum.

Evet aynısı oluyor.Bugün doğru düzgün de uyumadı ve ağlıyor kucak istiyor meme alışkNlığı da geri geliyor ağlıcam onunls oturup en sonunda

Saol canim.bebisim ama hep memede agliyor.5 dakika emdikten sonra tutup tutup birakiyor göğsümü.
Doktora söyledim.sütün az o zaman diyor.ama kilo almis diyorum hicbisey demiyor.
Artik 5 dk 10 dk emmeleri yetiyor sanirim. Benimki bazen gece 5 dk emip 5 saat uyuyor. Doymasa uyanir.

Bitlis'te ya da Adıyaman'daydın dimi canım.İnşallsh alınan kimse çıkmaz ama o taraflarda 7 sene yaşadım çok yavsş ağır ilerliyo işler oralarda,3 saat sonrası olur 3 gün.. bol sabır gerek.

Benim bebis 47 cm 2510 gr dogmustu. 2. Ay kontrolunde 57.5 cm 4580 gr olmus. Asiya yarin gitcez. Biraz korkuyorum. Birisi asidan sonra uyudu yazmisti. Bu da insallah oyle olur. Gecen sefer asidan sonra uykusuzluk baslamisti bizde.

Akşamüstü gelip bağladilar canim.bide gelip siz ihmal etmissiniz aramamissiniz diyorlar.günde 20 defa ariyorduk oysa.
Esim geldi biraz sonra.bakti ki islerini savsaklıyorlar.yanlis yapmislar bide.hem isten anlamiyirlar hemde vaktinde gelmiyorlar.
İlac konusunda da belki hakli olabilirsin canim.her bebek bir degil sonucta.
Artik 5 dk 10 dk emmeleri yetiyor sanirim. Benimki bazen gece 5 dk emip 5 saat uyuyor. Doymasa uyanir.
Canim benimki 5 dakika sonra doymuyor ama.alip alip birakiyor agliyor.geri araniyor.yani doymuyor.

Bitlis'te ya da Adıyaman'daydın dimi canım.İnşallsh alınan kimse çıkmaz ama o taraflarda 7 sene yaşadım çok yavsş ağır ilerliyo işler oralarda,3 saat sonrası olur 3 gün.. bol sabır gerek.
Evet canim haklisin.araliga girdik daha yeni yaptilar.ama sabir taştı...gelince epey söylendim.burunlarindan getirdim.çocuğum onların yüzünden hasta oldu.

Benim bebis 47 cm 2510 gr dogmustu. 2. Ay kontrolunde 57.5 cm 4580 gr olmus. Asiya yarin gitcez. Biraz korkuyorum. Birisi asidan sonra uyudu yazmisti. Bu da insallah oyle olur. Gecen sefer asidan sonra uykusuzluk baslamisti bizde.
masallah guzel kilo almis.evet oglum asi oldugu gun surekli uyukladi.baska bi sikinti yasamadik.ki bu da sikintidan sayilmaz :) surup filan vermedim.insallah sizinki de oyle olur.

Ne kadar zamanda geçti canım sizinki? 40 çıkana kadar her gün yıkadık şimdi 2 günde 1 yıkıyoruz üşümesin diye. Battaniyeyi kaldıracağım artık sdece yelek yeter gibi geliyor bana da battaniyeye sığmıyor artık zaten :)

Bende de sab simplex degilde Dr nurse Harveys şurup vermişti şurubu içirmeye korkuyordum verince acayip midesi bulaniyordu sonra avuc dolusu kusuyordu Dr mamanin icine karıştır dedi simdi oyle veriyorum.
Bende ilacı verip direk emziriyorum ki rahat yutsun ağzında kalmasın ilaç diye. Ama ona bile fırsat kalmıyor akşam ilaçtan sonra. Zaten vermek istemiyordum işime geldi açıkçası.
Evet aynısı oluyor.Bugün doğru düzgün de uyumadı ve ağlıyor kucak istiyor meme alışkNlığı da geri geliyor ağlıcam onunls oturup en sonunda
Bende de öyle oluyor gündüz uykuları çok azaldı uyuyor 5 dkya kalkıyor çoğu zaman bazen ağlayarak uyanıyor bazen hiç dalmıyor gözünden uyku akıyor artık. Tam kucak bebesi oldu kendime bağlayacağım en sonunda ikimizde rahat edelim

Gözün aydın en azından ev ısısından dolayı hasta olma korkusu yaşamazsın rahatça yıkarsın bebeğini canım. O kadar çokki insanlar kendi savsaklığımo görmüyor suçu başkasına atıyor hemen. İlacı doktora soracağım kontrolde o zamana kadar günde tek sefer vereceğim bırakmak istiyordum bahanem oldu bu da.

Kizlar bebegim yetmis günluk, ben tırnaklarını kesmeye korkuyorum, surekli eldivenli duruyor ne zaman cikarsam yüzünde bir yeriye kaynatıyor,bunun bir zararı var mı, siz eldiven kullaniyor musunuz?

Ben yeni dogdugu zamanlarda banyo yaptikca taktim daha cok sonra hic kullanmadim.
Uyurken ya da esinle birlikte kesin.
Keseceginden korkuyorsan törpüle canim.
Ya da banyo sonrasi cok yumusak oluyor o zaman deneyin daha rahat

Hep ayni seyi yaparak ilerlersen bi tık daha kolay olur
Belki bi ses bi ninni bi aspirator sesi mesela.
Ya da senin eee eee,şşş sesin.
Emerek uyumamasi iyi aslinda cunku buyudukce onu aşmaya calisacaksin bu seferde.Tam uyku geldigi zamanlarini kacirma.

Esinle yikiyorsan kucuk banyosunda.
Once esyalarinin bi battaniyesinin uzerine yatirarak sona dogru yuzustu cevirerek devam edebilirsin.Teni banyosuna degmesin ve suyu senin elinin ustunden dök canim.Yuzustu su dokerkende kulaklarini tersten biraz kapattirabilirsin elinle,su kacmasin.Yalniz yikiyorsanda ayni sekilde yapabilirsin ama yuzustu cevirdigin kisimda zor duruyor tek elle tutup su dokmeye calismak orada uzatmadan bi durularsin.

Eger banyon musaitsede oturup ayni sekilde bi esyasini dizlerine dogru koy,yatır.Hem teninde sicacik kaliyor daha da keyifli :) Bi guzel yikarsin.Esin varsa o alsin sende bi su doker cikarsin.
Eger kimse yoksa mama sandalyesi (tam yatiyorsa) ya da anakucagi varsa banyonun disina koy.Havlularini ser ustune.Durulayinca sıkıca sar orda hemen,sende bi su dök kendine cik :)
Yaptikca deneyim ettikce pratikleseceksin,yani en kolay yolu deneyim.

Dr bebeginizi kıyafeti ile mi tartıyor, benim bebeğim 2810 g 50 cm dogdu, tam iki aylıkken 4770 g 57 cm cikti, ama tamamen soydu bezini bile çıkardı, hatta bezi ile kıyafetlerini tartti daha sonra 270 g oldu onlar şaşırdım. Nasıl sizce kilo alımı iyi mi mamayla besleniyor sadece, iştahsız iciyor bazen zorlayarak içiyorum, kimi zaman oturup agliyorum

Kızlar bebeğim uykuda ağlayıp susuyor bazen de Gülüyor sizde de oluyor mu özellikle de neden ağladığını merak ediyorum ??

Evet bazen kahkaha gibi cikiyor sesi, aglamasida icli icli :)
Eger gaz degilse ve kisacik suruyorsa muhtemelen ruya canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…