2018 Ekim Anneleri

Kizlar bende 2-3 gündür eldiven takmiyorum oglusa tirnaklarini kestik ama elleri soguk oluyor bu seferde diyorum ya hasta edersem

Elleriyle ayaklari sicaklik gostergesi degil canim.Burnu yanaklari gogsu sirti fln diye dusun.Zaten sadece eldiveni cikarmissin esyalarini degil oyle dusun :)❤
Ben nerdeyse hic kullanmadim

Sicakliktan degilse gecicidir.Suttende yenidogan sivilceleri oluyor canim.
Gecer insallah.
Azaltarak dene damlayi belki ihtiyaci yoktur.
Bazen kusma olurmus.Bende 1 kez denedigimde kustu bidahada denemedim zaten.
Kuzenim devamli kullaniyor o da damla sonrasi zaman zaman kustugunu soyluyor.
O da keati damlayi daha rahat ettik dedi gecen.

plojovic bebegim 2 aylik oldugundan beri emme suresi kisaldi.yani bi meme 10 diger meme 10 dk en fazla.eskiddn birakmazdi hic memeyi.simdi kendi birakiyor.bi huzursuzlugu da yok.bi de geceleri 6-7saate kadar uyuyor bikac gundur.farkedince panik oldum ac kaldi diye.bi sikintisi yoktur heralde di mi.doymasa aglar emmek ister diye dusundum

Saol canim.petekler yandi da biraz isindik.valla donuyordum.ayaklarim.buz gibiydi.kat kat giyinmistim.sen bide bebegi düsün.
Bu arada ben ilacı günde 1 kere saat 9 bucukta 5 damla veriyirum.
İki defa verince belki bebegin bünyesi kabul etmiyordur.istersen tamamen kes.
Zaten alistik iyice gaza,uykusuzluğa:)
Canim niye ağliyorsun.yapma böyle.bak hasta olursun.bebegine bakamazsin.ya artik bi toparlan.
Bebegin 2 ayda 1940 gram almis.aylik 970 grama geliyor.daha ne olsun.zaten üst limit 1 kilodur.1 kilodan fazla alsaydi ve mama ile besledigini söyleseydin doktor yada ebe sana mamayi biraz kisıtla derdi.bebegin gelisiyor canim.maşallah.
Hem kimseye de ayda 1 kilo aldigini söyleme.nazar ederler
Hem sen 2 aylik bebek illa 120 milim icer diye mama kutularınin ustündeki rakamlara takilma.
Senin bebegin kücük doğmus.midesi de ona göre.
Senin bebeginin simdiki kilosu aslinda 1 aylik bebegin kilosu kadar.midesi de o kadar olacak ve ona göre icecek.
Benim sütümdr basta yoktu.bebegim 3200 dogdu.hastanede 30 milim mama hazirliyorlardi.amâ benim bebegim 5 milim icmuyirdu bile.1 ay boyunca en fazla 30 milim icti.kilosu da 4100 gr oldu.yani o azcik icmeyle 900 gram aldi.bende az biraz emzirdim.ama bi sevindim ki o kiloya gelmesine.dünyalar benim oldu.
Simdi kac kilo olduğu degil ayda kac gr aldigi önemli canim.alt limit 600 gram.
Senin bebeğinde zaten alacagini almis.
Ins bundan sonrada ayda 1 kilo ve üzeri alır.

Aman maşallah de canim.çok iyi maşallah.
Benimkide doyduğunu anlasa keske de sütler heba olmasa.doyunca çekerse bende sagarım stok yaparım :)
Geceleri de uzun uyumasi iyidir.gece emzirmesini birakmakla uğraşmazsin.uykusunu tam alır.
zaten uzmanlarda 2 aydan sonra uyandirmayin diyor.
Bizimki gecede 4 5 kere uyaniyor.once bi 3 saat uyuyor.ondan sonra 45 da bir uyaniyor.
Bebekler ac olunca uykusunda bile olsa uyanir ağlarlar.aç olan bebegi kesinlikle susturamazsin.

İste benim sorunum 1 haftadir sag ayri 20 dk sol ayri 20 dk emen kizim 1 hafta once 2 aylik oldugundan beri 10 dk emip birakiyor meme reddi vs degildir demi

Kaç günde geçti hatırlamıyorum canım ama yavaş yavaş azaldı ve geçti hemen iyileşmedi

Daha kullanalı 2 hafta oldu aslında istemiyorum kullanmayı ama sancıdan ağlar canı yanar diye 1 kere de olsa veriyorum hala. Vermesem mi acaba artık içindeki kimyasallardan ötürü içim hiç rahat değil zaten.
Ayy kıyamam bol bol ısının artık o zaman :)
Bende artık öğlen 5 damla veriyorum canım sadece. Bi kere kesip deneyeyim ihtiyacı yoksa zorlanmazsa kullanmayayım bi daha.

Sen bilirsin canim.ins zorlanmazsiniz.
Valla iyi oldu.isindik:)

Bizimkide cok zor uyuyor bu aralar agliyor kucakta geziyoruz evde belim koptu artik kanguru aldim sizler anlatiyodunuz icine koydum uyudu fln dunya bi para verip ergobaby aldim bide bu aksam denedim ciglik kıyamet bosa gitti o kadar para cok moralim bozuldu ise yaranamazsina ayri üzüldüm

canim baska zamanlarda da dene alisir bence.o sirada sikintisi vardir ne yapsan fayda etmedigi bi ana denk gelmistir.bazen benim de kucagimda oyle bir agliuor ki biri duysa kadin cocugu birakti gitti heralde der.ama gazi cikarinca susuyo birden.

Slm kızlar.bebegini uyutan anne tayfasi olarak çok iyi hissediyorum kendimi.
Ne kadar bebeklerimizi sevsek de yine de kendimize biraz vakit ayirmak istiyoruz.haksız miyım?
Mesela gruba girip sizinle konuşmaktan keyif alıyorum.
Önceden bebek uyuyunca hemen bende yatardim.ama artik biraz durup 12 civari yatiyorum.sanirım alıştim :)

Artik güclü annesi :)❤Maşallah
Gayet iyi canim.
Artik tamamen onlarda iş :)

Öndeki sütü alıp uyuyunca gaz yapiyor ve doyurucu olmuyor.baktin öyle yapiyor.sende öndeki sütü bi miktar sağ.sonra emzir.

Eger boyle yapiyorsan yanlis canim
Onsutun sonsutun ne zaman geldigini biz bilemeyiz.
Bebeklerin cene kuvveti baska artik bu durumda memeye yaptiklari dil masajida uyarisida farkli.
Artik yenidogan degiller,onlara ayak uydurmak isimiz

Oyle bi kerede vazgecme canim.
Koyunca yuru.
Ama evde yurumekle disarda yurumek cok baska iste.Onu tuttur.
Daha ilk deneme ve evde oylece durmaz.
Bak bnmki sevdigi halde ilk koydugumda mizildaniyor bi sonra hafif yuruyormus gibi sallaniyorum sonra cikmis oluyoruz oyle uyuyor.
Bazende durmuyor istemiyor.O kadar olur.
Oturdugumuz yerde,bisy icerken fln cikariyorum bakiniyor :)

Deneme suresi yok mu iade sansi?

Lohusa yorgunluklari bitti artik :)
Zamanla sessiz kalmak,kitap okumak,sevdigin seyleri yapmak daha cok dinlendirecektir :) insaniz.Uyu uyu nereye kadar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…