- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Canim önsüt çok belli.en azindan bende.göğsümü sıkınca şeffafa yakin bi renk geliyor ilk 5 dakika.sonra kremimsi renkli yagli süt geliyor.gercekten tespit ettim.ilk ay biz cok cektik gazdan.sık sık emzirince az iciyordu.sonra yine aglamaya basliyordu.yine memede sakinlesip 1 2 dakika emip uyuyordu.kisirdöngüye girmistik.ne zamanki emzirme aralari acildi.karni iyice doyana kadar emdi gaz sıkıntımız azaldi.Eger boyle yapiyorsan yanlis canim
Onsutun sonsutun ne zaman geldigini biz bilemeyiz.
Bebeklerin cene kuvveti baska artik bu durumda memeye yaptiklari dil masajida uyarisida farkli.
Artik yenidogan degiller,onlara ayak uydurmak isimiz
Evet canim.önceden gündüzleri uyusada bende uyusam diyordum.simdi o uyusa bile uyumuyorum:)Lohusa yorgunluklari bitti artik :)
Zamanla sessiz kalmak,kitap okumak,sevdigin seyleri yapmak daha cok dinlendirecektir :) insaniz.Uyu uyu nereye kadar :)
Canim ayni sıkıntının bi kısmı bende var.ama benim sütüm cok degil.sadece bebegin genzibe kacmasi benziyor.bende en son hangi memede kaldiysam devam ediyorum.dolu göğse geçince bebek bogulacak gibi oluyor.hemen cevirip sirtina vuruyorum.babasi cok korkuyor böyle olunca.o kadar sık oluyor ki bu durum artik alıstim.Kızlar benim bi derdim varkaç gündür girip yazılanları okuyamadım. Benim sıkıntım sütün fazla olması. Her emzirmede en az iki kez süt genzine kaçıyor çocuğun. Çok kötü öksürüyor. Hatta bi keresinde nefes alamadı üç beş saniye çok korktum.
Hiç şöyle gönül rahatlığıyla rahat rahat çocuğumu emziremiyorum. Emerken çocuğa önlük bağlıyorum ya da memenin altına peçete falan tıkıştırıyorum çünkü yarısını emse yarısını döküyor.Üstü başı ıslanıyor.
Hiç memeyi emip bitirme gibi bi şey yok bizde, üç beş dakika emip geri çekiliyor. Sadece ön sütü içtiği için de çabuk çabuk acıkıyor karnı doymuyor. Emsin memede uyusun gibi bi şey de yok, üç dakika emip geri çekilince omuzda pışpış yapmaktan kolumda derman kalmıyor. Artık ağırlaştı da.
Neden sağmıyorsun diyeceksiniz, sağdıkça artacak diye korkuyorum. Sağmazsam belki azalır diye düşünüyorum. Ama sağmazsam da gögüsler süt doluyor acıyor. Valla her şeyin azı karar çoğu zararmış. Bu sabah çocuğun bezini açtım inanılmaz mukusluydu.internetten araştırdım bu da fazla önsütten olabiliyormuş. Artık ön sütü sağıp atıcam bunu tavsiye etmişler. Çok üzgünüm
Canim önsüt çok belli.en azindan bende.göğsümü sıkınca şeffafa yakin bi renk geliyor ilk 5 dakika.sonra kremimsi renkli yagli süt geliyor.gercekten tespit ettim.ilk ay biz cok cektik gazdan.sık sık emzirince az iciyordu.sonra yine aglamaya basliyordu.yine memede sakinlesip 1 2 dakika emip uyuyordu.kisirdöngüye girmistik.ne zamanki emzirme aralari acildi.karni iyice doyana kadar emdi gaz sıkıntımız azaldi.
Simdi ise cekiyor baya ama yinede memeyi bosaltamiyor.uyukluyor.benim bebegimin bence cenesi o kadar kuvvetli degil.
Evet canim.önceden gündüzleri uyusada bende uyusam diyordum.simdi o uyusa bile uyumuyorum:)
Simdi biseyler yapmak,ev temizlemek,
Pasta börek çörek yapasim var:)
Bu yasima kadar uyudum.yetmez mi dimi ama:)
Canim ayni sıkıntının bi kısmı bende var.ama benim sütüm cok degil.sadece bebegin genzibe kacmasi benziyor.bende en son hangi memede kaldiysam devam ediyorum.dolu göğse geçince bebek bogulacak gibi oluyor.hemen cevirip sirtina vuruyorum.babasi cok korkuyor böyle olunca.o kadar sık oluyor ki bu durum artik alıstim.
Bu arada kac kilo aldi bu ay.
Eger sütün ćok miktardaysa biraz sıvı alımını kisıtla.mesela günde 3 litre su iciyorsan 2 litreye düsür.
Çok bol sütyen giyme.
Süt yapan şeyleri bi süre azalt.
Sık sık emzirmek de süt yapar.bebegi emzirmeden hemen once sağ biraz.buzluga koy.sakin atma.
Bebek emdikten sonra bi daha ki sefere kadar sağim yapma.
Belki bunlar miktar olarak biraz azaltirda göğüslerinde bebeginde rahat eder.
Al sana taktik.aslinda sorunun cevabini sen vermissin...Cocugunu uyutan anneler ne sansli dun 12 de uyutmaya basladim gece 3.5 tu hala uyumamisti uyutuyorum 2 dk sonra geri kalkıyor 4 te uyudu sanirim oda kucağıma aldim göğsüme yatırdım oyle uyudu yataginda uyumadi bi türlü nasil yapicam bilmiyorum yataginda vr erken uyumasi icin taktik verin
Sakin ha.uyutmak icin emzirip durma.bu hem gazini arttirir hemde seni harap eder.sütüm bitti yetmiyor hissine kapilirsin.Bende ne hal kaldı ne sabir uyumadigim icinde sutte birikmiyor
damla uclu wee nin emzigi bunu cok sevdi oglum.ucuz da isterseniz bi deneyin.Bir şey soracağım sizdeki emziklerin ucu hep aynı mı güya bende de koleksiyon oldu evde ama uçları hep aynı bi tek wee nin ucu değişik damaklı sanki pek anlamıyorumda 2 avent 2 babyplus var uçları aynı olanı alıyorum hep acaba farklı mı denemek lazım kiraz uç falan varmış sanırım bi de smoothe merak ettim genelde onu almış bebekler
ben yerinizde olsam mamayla beslemeye devam ederken her gun her ogunde mememi verirdim oncrsinde.bebegi memeye dogru tutturma resimleri videolari var internette o sekilde her gun deneyin bence yilmayin.az az bile emse sutu getirir yavas yavas.yarin obur gun keske daha cok deneseydim diye pisman olmamak icin yilmadan deneyin.kk da bi kadin yazmisti ilk 6 ay bebegi hastanede yatmis hep biberonla mamayla beslenmis.sonra evw gecince kadin ugrasmis 6 aydan sonra emzirmeye baslamis.umudunuzu kaybetmeyin l yuzden. :)Kafaya takmayayim diyorum kızlar ama üzülüyorum işte mamayla besleyince, ben sezeryanla dogum yaptım, aslında üçüncü gun azda olsa sutum geldi makineyle saga sağa, bebeğim beni emmedi cunku her iki göğsümunde hiç ucu yok içe çökük, herşeyi denedim inanın makine ile biraz çıkıyor tekrar içe dönüyor, silikon uçla denedik hatta surekli çıktığı için alttan üstten bantladim ondada az bişey emip kafasini geri atıyordu hep doydugundan emin olmayinca mama yapıyordum tekrar içince demek ki cok bişey gelmedi dedim, avent elektrikli pompa vardı bir saat sagiyordum her iki göğüsten toplam 30 CC falan geliyordu, bir ay hastane tipi pompa kiraladım onunla 60 CC falan geldi geri verdik simdi, ama sürekli değil kaç saat aralıkla 60 cikiyordu, annem yinede pes etmememi söylüyor hala silikon uçla emzirmeye çalışmami istiyor bende yoruldum bu süreçte, şuan göğüslerim yumuşak hiç sertleşmiyor ama sıkınca damla damla süt geliyor sizce ne yapmalıyım hala umut var mı?
Canim benim iki göğsumde süt kanalı tıkalı.Canım belki senin de sütün çoktur, neden çok olmadığını düşündün ? İşte genzine süt kaçması boğulacak gibi olma bunlar hep bende de var. İlk ay 1,5 kilo almıştı daha iki aylık olmadık ama bu ay da en az 1,5 alacak sanırım evdeki tartıya göre.
Çocuk doktoru dan alicaksiniz randevuyu, bir hafta sonra veriyorlar ultrason gününüArkadaşlar devlet hastanesinde kalça usg çektirmek için hangi bölümden randevu almak gerekiyor? Prosedür nasıl? Çok bekleme var mı ultrasonda?
Canim ucuna bi bakabilir miyim?damla uclu wee nin emzigi bunu cok sevdi oglum.ucuz da isterseniz bi deneyin.
Avent soothie ile doktor brown un ucu ayni freflow damla gibi ucu bide wee nin damaklı var soothie yi alıyor ama ağzında tutamiyor emmemte istiyor dusunce emzige bakip agziyla emme hareketi yapıyor o yuzden bide ultrasoft yada airsoft umu denesem dedimBir şey soracağım sizdeki emziklerin ucu hep aynı mı güya bende de koleksiyon oldu evde ama uçları hep aynı bi tek wee nin ucu değişik damaklı sanki pek anlamıyorumda 2 avent 2 babyplus var uçları aynı olanı alıyorum hep acaba farklı mı denemek lazım kiraz uç falan varmış sanırım bi de smoothe merak ettim genelde onu almış bebekler
2 saatten once emzirmiyorum uyumasada benimki ayakta sallamaktan anlamiyo emzigi ağzında tutabilsen uyuyacak belki ama dusunce aciyo gözünü uyuyana kadar elimle tutuyorum 2 saat surunce bende tutamaz oluyorum artikSakin ha.uyutmak icin emzirip durma.bu hem gazini arttirir hemde seni harap eder.sütüm bitti yetmiyor hissine kapilirsin.
Canım bu durumda üzülecek ne var bilemedim benim de aynı bahsettiğin durum oluyor genzine de kaçırıyor zaman zaman kötü bir şey değil ki. Çok dolduğunu hissedersen azıcık sağıp verirsin sana ya da bebeğe zararı olan bir şey değil. Göğsündeki sütü bitirmedikçe daha da artıracağını düşünmüyorum bebeği rahatlatmak için azını alacaksın sonuçtaKızlar benim bi derdim varkaç gündür girip yazılanları okuyamadım. Benim sıkıntım sütün fazla olması. Her emzirmede en az iki kez süt genzine kaçıyor çocuğun. Çok kötü öksürüyor. Hatta bi keresinde nefes alamadı üç beş saniye çok korktum.
Hiç şöyle gönül rahatlığıyla rahat rahat çocuğumu emziremiyorum. Emerken çocuğa önlük bağlıyorum ya da memenin altına peçete falan tıkıştırıyorum çünkü yarısını emse yarısını döküyor.Üstü başı ıslanıyor.
Hiç memeyi emip bitirme gibi bi şey yok bizde, üç beş dakika emip geri çekiliyor. Sadece ön sütü içtiği için de çabuk çabuk acıkıyor karnı doymuyor. Emsin memede uyusun gibi bi şey de yok, üç dakika emip geri çekilince omuzda pışpış yapmaktan kolumda derman kalmıyor. Artık ağırlaştı da.
Neden sağmıyorsun diyeceksiniz, sağdıkça artacak diye korkuyorum. Sağmazsam belki azalır diye düşünüyorum. Ama sağmazsam da gögüsler süt doluyor acıyor. Valla her şeyin azı karar çoğu zararmış. Bu sabah çocuğun bezini açtım inanılmaz mukusluydu.internetten araştırdım bu da fazla önsütten olabiliyormuş. Artık ön sütü sağıp atıcam bunu tavsiye etmişler. Çok üzgünüm
Var tabiki neden olmasin.ver göğşünü bebegine.kahverengi kismi yassi bi seklide üstten katla sok agzina.benimde hic yoktu ucu.sutümde yoktu.bi komsu geldi kizdi bana.slikon ucu da at dedi.gercekten ise yaradi.zaten bebek ucunu emmemeli.kahverengi kismi agzina tam almali.hadi bakalim bi dene.Kafaya takmayayim diyorum kızlar ama üzülüyorum işte mamayla besleyince, ben sezeryanla dogum yaptım, aslında üçüncü gun azda olsa sutum geldi makineyle saga sağa, bebeğim beni emmedi cunku her iki göğsümunde hiç ucu yok içe çökük, herşeyi denedim inanın makine ile biraz çıkıyor tekrar içe dönüyor, silikon uçla denedik hatta surekli çıktığı için alttan üstten bantladim ondada az bişey emip kafasini geri atıyordu hep doydugundan emin olmayinca mama yapıyordum tekrar içince demek ki cok bişey gelmedi dedim, avent elektrikli pompa vardı bir saat sagiyordum her iki göğüsten toplam 30 CC falan geliyordu, bir ay hastane tipi pompa kiraladım onunla 60 CC falan geldi geri verdik simdi, ama sürekli değil kaç saat aralıkla 60 cikiyordu, annem yinede pes etmememi söylüyor hala silikon uçla emzirmeye çalışmami istiyor bende yoruldum bu süreçte, şuan göğüslerim yumuşak hiç sertleşmiyor ama sıkınca damla damla süt geliyor sizce ne yapmalıyım hala umut var mı?
Canım ya geçmiş olsun bendede var o sikinti gogsumn alt tarafindakii damarlar süt dolunca semsert oluyor ve çok agri yapiyorCanim benim iki göğsumde süt kanalı tıkalı.
Koltukalti tarafı.
Ne yaptiysam açilmadı.
Sütüm çok değil biliyorum.çünkü ben bu sorunu bebegim emerken bigün ağlayinca anladim.elimle göğsümü yokluyorum süt var diyorum.çocuk tutup tutup ağliyor.ağzında süt yok.zorluyorum icmiyor.sonra çok dolu göğsüme koyunca sessiz sedasiz emip uyuyordu.yalniz iste dolu göğsüme koyunca öndeki kolay sütleri cekince agzinin ici doluyor.bu sefer yutamayip genzine kaciriyor.
Benim sütüm miktar olarak az ama çok yağlı.bu seferde tıkanma yapiyor işte.kanallarda kaskatı kesiliyor.
Kilo aldiriyor ama karin doldurmayinca cocuk ciyak ciyak ağliyor.
Iste herkesin derdi baska canim.
3 haftadir ben bu kanal tikanmasiyla uğrasiyirum.
Keske diyorum aksaydi da disari tikanmasaydı böyle.
Canım son bit aydır her gece o kabusu yaşıyorum gece olmasın istiyordum resmen. Sadece bir iki gecedir biraz daha o saatlere göre erken uyuyor değişen bir şey yok aslında bebeğe bağlı değişiyor sanırım yoksa her türlü yolu denedim o bir ayda bebeğin uykusunu açmak dışında bir işe yaramadı. Kolay gelsin diyebilirim yalnızcaCocugunu uyutan anneler ne sansli dun 12 de uyutmaya basladim gece 3.5 tu hala uyumamisti uyutuyorum 2 dk sonra geri kalkıyor 4 te uyudu sanirim oda kucağıma aldim göğsüme yatırdım oyle uyudu yataginda uyumadi bi türlü nasil yapicam bilmiyorum yataginda vr erken uyumasi icin taktik verin
Allah kolaylık versin canım benim de bir ay oldu taşınalı zorlandık baya küçük çocuklayarin tasiniyoruz.bugun esyalari paketliyorlar.bebisi usutmeden tasiniriz insallah.
Birde özel aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ishal ve memejit ti sanirim yaptiracakmisinizKızlar ikinci ay sonu asilarini yaptirdinizmi,ateş huysuzluk yapiyormu hemşire yapmaz dedi ama genede sizlere sormak istedim
Denemez miyim canim annemle ugrastik baya silikon uçsuz bir kere tuttu çok sevinmistim ama gerisi gelmedi bas bas agliyor ağzıyla ariyor arıyor tutamıyor benim hiç ama hiç yok ucu dümdüzVar tabiki neden olmasin.ver göğşünü bebegine.kahverengi kismi yassi bi seklide üstten katla sok agzina.benimde hic yoktu ucu.sutümde yoktu.bi komsu geldi kizdi bana.slikon ucu da at dedi.gercekten ise yaradi.zaten bebek ucunu emmemeli.kahverengi kismi agzina tam almali.hadi bakalim bi dene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?