2018 Ekim Anneleri

Hey Allah'ım ya çok sinir oluyorum böyle insanlara benimde eltim yaptı aynisini puding vermis agzina ben yoktum yanında iki dakika başka odaya gectim geldim baktım yalaniyor cocuk dedi puding verdim çok sinirlendim sacmalama ya dedim ben 6 aya kadar mama hariç ek gıda vs bişey vermeyi düşünmüyorum dedim tepkimi dile getirdim umarım bida tekrari olmaz..

Sende izin verme doktor kızıyor ek gıda mama vs bişey vermeyin diyor de mesela bak çocuk kaç gündür kaka yapamiyormus belki de kabizlik yapti tattirdigi şeyler ne malum,tepkini belli et derim kusura bakmasın kimse!

O zaman o emzigin sana bi faydası yok canim.emzik zaten bebek uykuya rahat gecsin diye verilir.sen 2 saat agzinda tutacaksan ne anladim ben o isten.bizimki emzik tutmadi.4 emzik aldik.en pahalisini da getirdik yok.
Aslinda bebek ne istiyor nasil uyumak istiyor bi göźlemle.emzikde uyutmuyorsa cikart agzindan.benim bebegim her zaman bi uyuma rutini belirlemis degil.
Basta karyola besik aldik.memede uyuyordu koyuyordum.sonra memede uyumamaya basladi.bi sure ayakta salladim.sonra o da ise yaramadi.bi sure kucakta gezdirdik uyudu.sonra uyumadi.
Hamak besik aldik.2 hafta iyi uyudu icinde.hatta ilk gün baya uyudu sevdi.salladikca alisti.sonralari sallayinca senin yaptigin gibi sürekli sallanmak istedi.bu seferde 2 saat boyunca sallamaktan basindan ayrilamiyordum.
Sonralari hic sallamadan yatagina koydum.kendi daldi.1 haftadir da kendi dalamiyor.dünden beri de kucagimda uyumak istiyor.tam dalmadan koyarsam geri uyaniyor.bende bi yolunu buldum.kolumda uyuyorya yataga koyuyorum ama bende egilip kolumun üstunde yataginda yatiriyorum.iyice dalinca yavasca kolumu cekiyorum.
Canim bebekler büyüyor.her zaman aynı devam ettirmezler.hatta gittikce uyutmak zorlasacak.
Aslinda hersey zor hersey bi o kadar kolay.
Kolay olduğunu düsündüren sey de alışmak...
Ćok saol canim.sana da gecmis olsun
Bende doktora gittim.usg cekildi.enfeksiyon yok ama süt kanallarinda genisleme ve kistler olusmus.dr enfeksiyon olmasin diye antibiyotik verdi kullandim bitti.dün kontrole gittim.doktor yapabilecegimiz bisey yok emzir dedi basindan savdı.
Sanki günde 12 kere emziren kendisi.
Yok iste o sütler ćikmiyor.bebek cok kücük.cenesi kuvvetli degil ki.
Esime cektirdim iki kere.esimin agzina kan geldi.ama acidan öldüm.esimin bıyıkları sakallari cok sert.bide gidip iyice kazimadi.git tras ol diyorum useniyor.bende birak dedim.derdimle tek basima uğrasirim dedim.oluruna biraktim.
Lahanayi denemedim ama soguk koydum.bu seferde nasil emzirecem ki.cocuk soğuk sütü ıcerken üsütür.
Sağmakla da çikmaz o.
Senin kanallar acildi mi peki?

Canım bnde kanguru alicam ama karar veremedim bide zarari var falan diyorlar kafami karıştırıyorlar
Chicco nunki çok iyimis onu düşünüyorum ama senin bir tavsiyem varmi? Sen hangi marka kullanıyorsun.

Denemez miyim canim annemle ugrastik baya silikon uçsuz bir kere tuttu çok sevinmistim ama gerisi gelmedi bas bas agliyor ağzıyla ariyor arıyor tutamıyor benim hiç ama hiç yok ucu dümdüz
Ya canim ağlasin sen ugraş.benimde sorunum var.her emzirmede ağliyor ama ben vazgcmiyorum.sen elinle ver her seferinde.bide gögsün ćok dolu olmasin.gerginlesir kahverengi kismi alamaz.

Off canım ya seninki baya kötü anlaşılan çocuk emerken damarlasmis yerleri elimle sıkıyordum o şekilde emziriyordum bı de koltuk altimdan ters pozisyonda emzirmekte baya rahatlatiyor,

Lahanayi emzirdikten sonra koydum ben zaten aradan bı iki saat geciyor göğüs ısınıyor,diğer turlu evet usutur bebek,benim göğüs ucunda beyazlık vardi iltahap oldugu oradan belliydi dokunamiyordum gogsume damarlari sıkıyordum bebek emerken ama resmen agliyordum acidan, şimdi iyi elhamdülillah Rabbim yasatmasin ya bu mastit iltahap vs çok zor oluyor emzirme dönemlerinde....

Allah yardimcimiz olsun, sanada acil şifalar inşallah canım.

Bide elektrikli pompa kullan canım var sa eğer oda tamamen bosaltiyor damarlari

Canım herhalde beni kastediyorsun tesekkur ederim verdiğin bilgiler için. Personel kalemi 37. Haftada aldığım raporu sisteme girmemiş sistemde otomatik hesaplıyamadı. Hastane ile konuştum düzeltildi

Canım bugün kakasını öyle görünce, kakada mukus değil mukusta kaka gibiydi resmen, doğduğundan beri ilk defa oldu.

Neden üzülüyorum çünkü kakasını öyle görünce sütün bebeğe dokunduğunu düşündüm. Bi de hiç emzirerek uyutamıyorum pışpışlamaktan kollarımda mecal kalmadı, süt sürekli genzine kaçıyor hep korkarak emziriyorum. Ama dediğin bana mantıklı geldi, sadece ön sütü biraz sağmak sütü artırmaz neticede. Sen sağıyor musun peki hiç gün içinde falan ?

Merhaba arkadaşlar sol göğsüm şişti küçük küçük kitleler oluştu daha öncede olmuştu sıcak su torbası koyup sağıp geçirmiştim şimdi tekrarlayınca aynı yöntemi denedim bu sefer geçmedi bugün genel cerrahi ye gittim dr ben memeden çok korkarım çünkü mastit oluştuğu zaman iyileşmesi çok zor dedi muayne etti ikisinide iltahaplanma var dedi antibiyotik ve ağrı kesici yazdı göğüs aynı arı peteği gibidir bir yerdeki sorunu çözersin başka yerde tekrarlar böyle bi durumda ilk iki gün sıcak uygulayıp sağ sonrA soğuk uygula sağ dedi neden olabileceğini sordum çocuk ememiyordur veya sütün yoğundur dedi bebeğim yarım saatten aşağı kalmaz göğsüm de o dA anca geceleri dün akşam aynı göğüste tam 1,5saat kaldı bu çocuk o kadar saat ne emdi çünkü emmesi bitti ve benim göğüs hala taş gibi sertti

Canım herhalde beni kastediyorsun tesekkur ederim verdiğin bilgiler için. Personel kalemi 37. Haftada aldığım raporu sisteme girmemiş sistemde otomatik hesaplıyamadı. Hastane ile konuştum düzeltildi
Sorunun bu kadar kısa zamanda çözülmesine çok sevindim Rica ederim

Merhaba laktoz intoleransı olabilir mi acaba? Benim bebeğim de sürekli huzursuzdu emerken uyurken hep çırpınır gibi hareketler yapıyordu ama emmek de istiyordu dr relactaz damlası başlattı biraz azaldı ama gaz sorunu devam edince ben süt ürünlerini baya azalttım yani sek süt hiç içmiyorum yoğurdu falan az yiyorum ve bir sürü şeyi azalttım domates tereyag kuruyemis vs vs vs tam kesmedim ama ve bir haftadır çok rahatım sen de bu tarz şeylere dikkat et bakalım belki ise yarar naçizane tavsiyem

Çok dolu olduğunu hissedersem sağıyorum canım ama çoğu zaman sağmıyorum oğlum önsütü emerken biraz zorlansa da sonra normale dönüyor emmesi. Kızımda da aynı sorunu yaşamıştım sağlık ocağının hemşiresi öyle tavsiye etmişti bir de emzirirken makas şeklinde tutarsan göğsünü o akışı yavaşlatabilirsin demişti belki deneyebilirsin

Sizin de kakada yoğun mukus var mıydı, düzeldi mi diyete başladıktan sonra ?

Tamam canım deniycem teşekkür ederim

Hanimlar kilolar ne alemde?
Ben 20 kilo alip 15 vermistim. 40 gunlukken 1 kilo almistim. Iki ayi gectik. Daha almisimdir saniyordum ama ayni. Almamisim da vermemisim de. Gunde 2 kez yemek yiyorum. Aksam yemeginden sonra cocugu uyutup hemen yatiyoruz.
10 kilo almistim, 12 kilo eksildim 40 i cikmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…