- 21 Ekim 2017
- 1.056
- 1.374
- 133
Hey Allah'ım ya çok sinir oluyorum böyle insanlara benimde eltim yaptı aynisini puding vermis agzina ben yoktum yanında iki dakika başka odaya gectim geldim baktım yalaniyor cocuk dedi puding verdim çok sinirlendim sacmalama ya dedim ben 6 aya kadar mama hariç ek gıda vs bişey vermeyi düşünmüyorum dedim tepkimi dile getirdim umarım bida tekrari olmaz..Kaynanam kızıma sürekli bişeyler tattırıyo canımı çok sıkıyo alışsın diyo her tadı bilsin onun yüzünden memeyi emmemeye başladı zorla emziriyorm korkuyorm bişey olacak diye aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? 3 aylık olsun yemek yediricem yumurta yediricem diyo delirticek beni
O zaman o emzigin sana bi faydası yok canim.emzik zaten bebek uykuya rahat gecsin diye verilir.sen 2 saat agzinda tutacaksan ne anladim ben o isten.bizimki emzik tutmadi.4 emzik aldik.en pahalisini da getirdik yok.Avent soothie ile doktor brown un ucu ayni freflow damla gibi ucu bide wee nin damaklı var soothie yi alıyor ama ağzında tutamiyor emmemte istiyor dusunce emzige bakip agziyla emme hareketi yapıyor o yuzden bide ultrasoft yada airsoft umu denesem dedim
2 saatten once emzirmiyorum uyumasada benimki ayakta sallamaktan anlamiyo emzigi ağzında tutabilsen uyuyacak belki ama dusunce aciyo gözünü uyuyana kadar elimle tutuyorum 2 saat surunce bende tutamaz oluyorum artik
Ćok saol canim.sana da gecmis olsunCanım ya geçmiş olsun bendede var o sikinti gogsumn alt tarafindakii damarlar süt dolunca semsert oluyor ve çok agri yapiyor
Cildiyeye gittim genel cerraha yonlendirdi ulstroson cekildim temiz cikti iltahaplanma olmus ilerlemesin dedi antibiyotik verdi mecburen kullandim sanki biraz daha iyi hissediyorum,bide beyaz lahana yapragini dondurucuya at dondur göğsüne sar oda baya rahatlatti beni,inşallah sanada fayda eder
Canım bnde kanguru alicam ama karar veremedim bide zarari var falan diyorlar kafami karıştırıyorlarEvin isini yapsanda bitecek mi :)
Bence kafani dagitmak zaten onemli olan.
Ben 1 gun evdeysem diger gun cikiyorum.
1bucuk ay oldu kanguruyu kullandigim ki 2 cocukla cikiyorum ve toplu tasima ile ama diyorum ya cesaret etmedikce,denemedikce,deneyimlemedikce ne hayat kolaylasir ne de ogreniriz.
Insan kendi kendinin caresi otesi yok.
Cocuklari hayatlarimiza dahil etmeliyiz hayatimizi degistirmeye gerek yok.
Ya canim ağlasin sen ugraş.benimde sorunum var.her emzirmede ağliyor ama ben vazgcmiyorum.sen elinle ver her seferinde.bide gögsün ćok dolu olmasin.gerginlesir kahverengi kismi alamaz.Denemez miyim canim annemle ugrastik baya silikon uçsuz bir kere tuttu çok sevinmistim ama gerisi gelmedi bas bas agliyor ağzıyla ariyor arıyor tutamıyor benim hiç ama hiç yok ucu dümdüz
O zaman o emzigin sana bi faydası yok canim.emzik zaten bebek uykuya rahat gecsin diye verilir.sen 2 saat agzinda tutacaksan ne anladim ben o isten.bizimki emzik tutmadi.4 emzik aldik.en pahalisini da getirdik yok.
Aslinda bebek ne istiyor nasil uyumak istiyor bi göźlemle.emzikde uyutmuyorsa cikart agzindan.benim bebegim her zaman bi uyuma rutini belirlemis degil.
Basta karyola besik aldik.memede uyuyordu koyuyordum.sonra memede uyumamaya basladi.bi sure ayakta salladim.sonra o da ise yaramadi.bi sure kucakta gezdirdik uyudu.sonra uyumadi.
Hamak besik aldik.2 hafta iyi uyudu icinde.hatta ilk gün baya uyudu sevdi.salladikca alisti.sonralari sallayinca senin yaptigin gibi sürekli sallanmak istedi.bu seferde 2 saat boyunca sallamaktan basindan ayrilamiyordum.
Sonralari hic sallamadan yatagina koydum.kendi daldi.1 haftadir da kendi dalamiyor.dünden beri de kucagimda uyumak istiyor.tam dalmadan koyarsam geri uyaniyor.bende bi yolunu buldum.kolumda uyuyorya yataga koyuyorum ama bende egilip kolumun üstunde yataginda yatiriyorum.iyice dalinca yavasca kolumu cekiyorum.
Canim bebekler büyüyor.her zaman aynı devam ettirmezler.hatta gittikce uyutmak zorlasacak.
Aslinda hersey zor hersey bi o kadar kolay.
Kolay olduğunu düsündüren sey de alışmak...
Ćok saol canim.sana da gecmis olsun
Bende doktora gittim.usg cekildi.enfeksiyon yok ama süt kanallarinda genisleme ve kistler olusmus.dr enfeksiyon olmasin diye antibiyotik verdi kullandim bitti.dün kontrole gittim.doktor yapabilecegimiz bisey yok emzir dedi basindan savdı.
Sanki günde 12 kere emziren kendisi.
Yok iste o sütler ćikmiyor.bebek cok kücük.cenesi kuvvetli degil ki.
Esime cektirdim iki kere.esimin agzina kan geldi.ama acidan öldüm.esimin bıyıkları sakallari cok sert.bide gidip iyice kazimadi.git tras ol diyorum useniyor.bende birak dedim.derdimle tek basima uğrasirim dedim.oluruna biraktim.
Lahanayi denemedim ama soguk koydum.bu seferde nasil emzirecem ki.cocuk soğuk sütü ıcerken üsütür.
Sağmakla da çikmaz o.
Senin kanallar acildi mi peki?
Peki canım bu arada hiç biberonla vermedin mi bende deniyorum anlayınca ittirip ağlıyor mecburen yine biberonla veriyorumYaklaşık bi 13 gün kadar sürdü benim
Canım herhalde beni kastediyorsun tesekkur ederim verdiğin bilgiler için. Personel kalemi 37. Haftada aldığım raporu sisteme girmemiş sistemde otomatik hesaplıyamadı. Hastane ile konuştum düzeltildiBurda birisi yazmıştı şimdi bulamıyorum Doğum sonrası raporumu yanlış yazmışlar diye. Bende kamu kurumunda insan kaynaklarında çalışıyorum öncelikle böyle bi durum olduğunda kesinle sorunu hasteneye gidip çözmen yönünde bilgilendiririm aksi durumda Doğum raporu baz alırdım çünkü çalıştığın yerin insiyatif kullanıp durumu çözmek gibi bir sorumluluğu yok. Ancak onların ve sizin hatanız raporu ilk aldığınızda doğru mu diye kontrol etmemeniz bana rapor geldiği zaman raporu inceleyip doğru yazılmış mı diye kontrol etmeden işleme asla sokmam eğer bir yanlışlık. Varsa hemen çözülmesi gerektiği için işi en baştan kontrollü yürütürüm sonuçta bu bilgiye sahip olan kişi benim ve personelin mağdur olmaması gerektiği inancındayım bence sen bir an önce rapor aldığın hastane daha önce aldığın Doğum öncesi ve sonrası tüm raporlarınla birlikte gidip sorunu çözmelisin
Canım bu durumda üzülecek ne var bilemedim benim de aynı bahsettiğin durum oluyor genzine de kaçırıyor zaman zaman kötü bir şey değil ki. Çok dolduğunu hissedersen azıcık sağıp verirsin sana ya da bebeğe zararı olan bir şey değil. Göğsündeki sütü bitirmedikçe daha da artıracağını düşünmüyorum bebeği rahatlatmak için azını alacaksın sonuçta
Verdim tabi ki ama ağlamaktan morarana kadar ısrar ettimPeki canım bu arada hiç biberonla vermedin mi bende deniyorum anlayınca ittirip ağlıyor mecburen yine biberonla veriyorum
Sorunun bu kadar kısa zamanda çözülmesine çok sevindim Rica ederimCanım herhalde beni kastediyorsun tesekkur ederim verdiğin bilgiler için. Personel kalemi 37. Haftada aldığım raporu sisteme girmemiş sistemde otomatik hesaplıyamadı. Hastane ile konuştum düzeltildi
Merhaba laktoz intoleransı olabilir mi acaba? Benim bebeğim de sürekli huzursuzdu emerken uyurken hep çırpınır gibi hareketler yapıyordu ama emmek de istiyordu dr relactaz damlası başlattı biraz azaldı ama gaz sorunu devam edince ben süt ürünlerini baya azalttım yani sek süt hiç içmiyorum yoğurdu falan az yiyorum ve bir sürü şeyi azalttım domates tereyag kuruyemis vs vs vs tam kesmedim ama ve bir haftadır çok rahatım sen de bu tarz şeylere dikkat et bakalım belki ise yarar naçizane tavsiyemCanım bugün kakasını öyle görünce, kakada mukus değil mukusta kaka gibiydi resmen, doğduğundan beri ilk defa oldu.
Neden üzülüyorum çünkü kakasını öyle görünce sütün bebeğe dokunduğunu düşündüm. Bi de hiç emzirerek uyutamıyorum pışpışlamaktan kollarımda mecal kalmadı, süt sürekli genzine kaçıyor hep korkarak emziriyorum. Ama dediğin bana mantıklı geldi, sadece ön sütü biraz sağmak sütü artırmaz neticede. Sen sağıyor musun peki hiç gün içinde falan ?
Çok dolu olduğunu hissedersem sağıyorum canım ama çoğu zaman sağmıyorum oğlum önsütü emerken biraz zorlansa da sonra normale dönüyor emmesi. Kızımda da aynı sorunu yaşamıştım sağlık ocağının hemşiresi öyle tavsiye etmişti bir de emzirirken makas şeklinde tutarsan göğsünü o akışı yavaşlatabilirsin demişti belki deneyebilirsinCanım bugün kakasını öyle görünce, kakada mukus değil mukusta kaka gibiydi resmen, doğduğundan beri ilk defa oldu.
Neden üzülüyorum çünkü kakasını öyle görünce sütün bebeğe dokunduğunu düşündüm. Bi de hiç emzirerek uyutamıyorum pışpışlamaktan kollarımda mecal kalmadı, süt sürekli genzine kaçıyor hep korkarak emziriyorum. Ama dediğin bana mantıklı geldi, sadece ön sütü biraz sağmak sütü artırmaz neticede. Sen sağıyor musun peki hiç gün içinde falan ?
sadece halsizlik ve surekli uykulu bi hal yapti canim.ates ya da huzursuzluk olmadiKızlar ikinci ay sonu asilarini yaptirdinizmi,ateş huysuzluk yapiyormu hemşire yapmaz dedi ama genede sizlere sormak istedim
damla uclu emzik.bu sekildeCanim ucuna bi bakabilir miyim?
Merhaba laktoz intoleransı olabilir mi acaba? Benim bebeğim de sürekli huzursuzdu emerken uyurken hep çırpınır gibi hareketler yapıyordu ama emmek de istiyordu dr relactaz damlası başlattı biraz azaldı ama gaz sorunu devam edince ben süt ürünlerini baya azalttım yani sek süt hiç içmiyorum yoğurdu falan az yiyorum ve bir sürü şeyi azalttım domates tereyag kuruyemis vs vs vs tam kesmedim ama ve bir haftadır çok rahatım sen de bu tarz şeylere dikkat et bakalım belki ise yarar naçizane tavsiyem
Çok dolu olduğunu hissedersem sağıyorum canım ama çoğu zaman sağmıyorum oğlum önsütü emerken biraz zorlansa da sonra normale dönüyor emmesi. Kızımda da aynı sorunu yaşamıştım sağlık ocağının hemşiresi öyle tavsiye etmişti bir de emzirirken makas şeklinde tutarsan göğsünü o akışı yavaşlatabilirsin demişti belki deneyebilirsin
Köpüklü kaka vardı o geçti mukuslu kaka var evet yoğunluğu değişiyor canım ama bazen az bazen çok bazen hiç olmuyoSizin de kakada yoğun mukus var mıydı, düzeldi mi diyete başladıktan sonra ?
10 kilo almistim, 12 kilo eksildim 40 i cikmadanHanimlar kilolar ne alemde?
Ben 20 kilo alip 15 vermistim. 40 gunlukken 1 kilo almistim. Iki ayi gectik. Daha almisimdir saniyordum ama ayni. Almamisim da vermemisim de. Gunde 2 kez yemek yiyorum. Aksam yemeginden sonra cocugu uyutup hemen yatiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?