2018 Ekim Anneleri

Bence sag cunku vucut baslarda ayarlamistir ne kadar sut uretecegini.. sadece on sutu alinca kilo da alamiyo bebekler..bir de soguk pres yaptiginda sut cekiliyormus, buz torbasiyla bi dene istersen mastiti de onledigini duydum..

Son düzenleme:
Siz sağıyor musunuz nasıl yapıyorsunuz ? Ön sütte şekerli olduğu için kilo aldırıyor ama tok tutmuyor bence. Benim oğlanın da kilo alımı iyi ama hiç memeyi bitirdiği olmuyor.

Canim 3 tür sagiyorum cunku bazen tek meme 10 dk emip birakiyor bu gece mesela 1 kez uyandi 10dk emdi uyudu oturdum digerini sagdim bende valla tok tutuyor mu tutmuyor mu bilmem 2 saatte min acikmis oluyor gunduz max 3 saati bulduguda oluyor benim icin onemli olan yagli kismi alsin

Tükenmişlik sendromuna girmek üzereyim sanırım beniki üç gündür bebeğim canıma okuyor.gündüz sürekli bir ağlama halinde.Mrmede uyuyo gazini alayım derken kusuyo uyanıyo uyumak istemiyo uyusa da Ağlayarak sıçrayarak gerinerek ya da kusarak uyanıyo.Tek yaptığım şey gün boyu onu anlamaya çalışmak yeme içme işi çok zor.gaz çıkarıyor emziriyorum kaka yaptırıyorum alttan gazini popoyu uyararak çıkartıyorum mecburen ama hala ağlıyo.10.haftadayız.Altını açtığımda susuyo kapatınca aplıyo Altını açıyorum yemek yemek istediğimde çok zorlanıyorum nesi var bu çocuğun kan idrar da yaptırdım biley yok pişik de yok kucakta da ağlıyo ve ı kafar öok Kusıyor ki üstten aşağı yıkıyor kendini de beni de..doktora götürsem gaz Sancısı deyip yolluyor zaten kimisi normalse her şey normal diyorlar
plojovic

benimkinin 2 ay boyunca kakasi yesil ve mukusluydu.doktora sormustum olue oyle demisti.2 aylik olduktan sonra sariya dondu sari sivi gibi.

Bugun asi olduk. Ates falan yok ama kucaktan inmiyor. Zaten inmezdi de 10 dakika koyup tuvalete gidebilirdim. Alt acmak icin bile koydugumda agliyor. Beyaz gurultuden beynim sisti. Saatte bir 5 dakika 10 dakika emiyor.
Bu aralar esim de hic ise yaramiyor. Onceden yabancilamazdi. Bir kac gundur benden baska kimse susturup uyutamiyor.

Valla kizlar bugun tamamiyle kizim ne istiyosa onu yapiyorum cidden daha kolay geciyor en azindan beynim yorulmadi
Sabah bahsetmistim emme konusunu bugun tamamen ona biraktim 5 dk emip birakiyor 1 saat sonra 10 dk daha emiyor uykusu geldigi zmn kucagima alip dolandim uyudu rutin olusturmakti amacim ama ben yoruldum gerci gaz hep var onunla ugrastigimi saymiyorum ama bakalim gece nasil olucak

Saol canim.benimkini bosaltamiyor pompa.
Ya bi bebek bulacam öyle acilacak.biri de degil ikisi birden.
damla uclu emzik.bu sekilde
Anladim canim.bizimki onu da tutmaz.
Ins bebisin ağzindan cekmemissindir.ağlar yoksa.

Bugun burnunun üzerini ve göz pinarini kanatmis anlamadim nasil yapti kestik tırnaklarını ama cok üzüldüm

Bak o eller gezecek ki ogrenecek,bize cee yapacaklar :) tirnaklarini kontrol ettikten sonra ciddi yara olmaz canim.
Bunlar hep gelisimlerinin parcasi.

Artik o durumdan kurtuldular canim.Tamamen bebegine birak kendini.
Ozellikle gece boyleyse ve uyuyorsa sukret bence :)

Canim gece uyanmalari normal.
Yani sadece emmeye kalkiyorsa o bile nimet ama uyku aciliyor ve uyanik kaliyorsa ilerleyen aylarda bu durum daha da zor oluyor.3 saatte iyi.
Bebekler bu kadar kucukken aralarindaki 1 hafta bile bazen gun bile farkediyor aliskanliklarinda

Hanimlar kilolar ne alemde?
Ben 20 kilo alip 15 vermistim. 40 gunlukken 1 kilo almistim. Iki ayi gectik. Daha almisimdir saniyordum ama ayni. Almamisim da vermemisim de. Gunde 2 kez yemek yiyorum. Aksam yemeginden sonra cocugu uyutup hemen yatiyoruz.

Ben 10 kilo almistim.Dogumda 3 gitmisti.Sonra 3 daha gitti.
Ama 1 aydir oldugum yerde sayiyorum :)
Ama vucudum toparlaniyor farkindayim.
Cok hareketliyim ondandir belki.
3 ogun ve aralarda bisyler yiyorum.Buyugu olunca ona hazirlayip bende yiyorum :)
Gece yatisim 12-1 oluyor.

Bende de cok var unutkanlik
Ilk ay kontrollerimde b12 sınırda cikmisti bunun etkisi var dedi doktor.Ilac yazdi.
Ama ben ilacida unutuyordum alarm kurdum artik ama hep ayni saatte tok olmayinca sasiyor bazen yine de.

Bebis bosaltmadigi icin olabilir.
Bence sag dolaba at.
Sen fazlasini aldiktan sonra sikayetinde olmaz.
Kalani sagmak oncesine mudahale etmekten iyidir.Cunku o gecis hesap edilecek bisy degil,reddetme donemlerinde daha zor olabilir hersey.
Artsada dolaba atmis olursun en fazla.
3 ay sure var.Bikac ay bosa gidebilir ama ek gidaya gectiginizde baslarda meyvesine puresini sulandirmaya kullanabilirsin.Kendi sutunden yogurt yaparsin.

Eylul gunduzleri gazi oldugu icin yuzustu yatiyor kizlar geceleri asla yatirmiyorum gunduzde gozumun onunde varmi benim gibi olan
Ben ara ara yatiriyorum.Bi yere gitmisiz kangurudan cikarmissamda yuzustu birakiyorum oldugu sekilde yine.Buyuk kizimda cok yatardi :)

Akmasi icn sertlesi gerekmez canim.
Gogus ucunu acik birakmakta akitir.
Birini emerken digerini acik tutarsan akar mesela.
Gogus pedi yaslanincada akmiyor ona da bazen.
Gogus ucunu serbest birakmak gerekiyor.
Ama her turlu 3.ayda oturur ancak bunlar.
O zamana kadar sagman daha iyi rahatsiz oluyorsan.

Hem yataginda hem duzenli uykular biraz bayaa sabir isteyen bi is.
Hep ayni ilerlemelisin.
Bide daha aliskanlik tadinda degiller ama olsun bence kolaylik sagliyor yine de.
Bide uyku icin uyandiktan sonra ne kadar uyanik kalip asagi yukari kac dk sonra fln uykusunun gelmeye basladigini anla,o arayi kacirma.En ince nokta orda :) o kaciyorsa bi tur daha uyanik kalmaya gecip yorgunluktan diger uykuyada dalamamaya basliyorlar

Canim ucu farkli olmazsa almana degmez.
Kiraz uc var,damakli (ortodontik) var,yassı (fizyolojik) var.
Bide kendi iclerinde silikon ve kaucuk olarak var.Oyle dene

Her gece hep ayni seyi yapiyorum normalde desteksiz uyumaya alismasi icin emzik ve pis pis sesiyle kendi yataginda uyutuyodum yavas yavasta azaltmayi umuyordum ama 3 gündür bozdu uyumuyor bi turlu 2 saat pes etmeden deniyorum artik bitip baska yontemlere yoneliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…