Bence sag cunku vucut baslarda ayarlamistir ne kadar sut uretecegini.. sadece on sutu alinca kilo da alamiyo bebekler..bir de soguk pres yaptiginda sut cekiliyormus, buz torbasiyla bi dene istersen mastiti de onledigini duydum..Kızlar benim bi derdim varkaç gündür girip yazılanları okuyamadım. Benim sıkıntım sütün fazla olması. Her emzirmede en az iki kez süt genzine kaçıyor çocuğun. Çok kötü öksürüyor. Hatta bi keresinde nefes alamadı üç beş saniye çok korktum.
Hiç şöyle gönül rahatlığıyla rahat rahat çocuğumu emziremiyorum. Emerken çocuğa önlük bağlıyorum ya da memenin altına peçete falan tıkıştırıyorum çünkü yarısını emse yarısını döküyor.Üstü başı ıslanıyor.
Hiç memeyi emip bitirme gibi bi şey yok bizde, üç beş dakika emip geri çekiliyor. Sadece ön sütü içtiği için de çabuk çabuk acıkıyor karnı doymuyor. Emsin memede uyusun gibi bi şey de yok, üç dakika emip geri çekilince omuzda pışpış yapmaktan kolumda derman kalmıyor. Artık ağırlaştı da.
Neden sağmıyorsun diyeceksiniz, sağdıkça artacak diye korkuyorum. Sağmazsam belki azalır diye düşünüyorum. Ama sağmazsam da gögüsler süt doluyor acıyor. Valla her şeyin azı karar çoğu zararmış. Bu sabah çocuğun bezini açtım inanılmaz mukusluydu.internetten araştırdım bu da fazla önsütten olabiliyormuş. Artık ön sütü sağıp atıcam bunu tavsiye etmişler. Çok üzgünüm
Siz sağıyor musunuz nasıl yapıyorsunuz ? Ön sütte şekerli olduğu için kilo aldırıyor ama tok tutmuyor bence. Benim oğlanın da kilo alımı iyi ama hiç memeyi bitirdiği olmuyor.
benimkinin 2 ay boyunca kakasi yesil ve mukusluydu.doktora sormustum olue oyle demisti.2 aylik olduktan sonra sariya dondu sari sivi gibi.Canım bugün kakasını öyle görünce, kakada mukus değil mukusta kaka gibiydi resmen, doğduğundan beri ilk defa oldu.
Neden üzülüyorum çünkü kakasını öyle görünce sütün bebeğe dokunduğunu düşündüm. Bi de hiç emzirerek uyutamıyorum pışpışlamaktan kollarımda mecal kalmadı, süt sürekli genzine kaçıyor hep korkarak emziriyorum. Ama dediğin bana mantıklı geldi, sadece ön sütü biraz sağmak sütü artırmaz neticede. Sen sağıyor musun peki hiç gün içinde falan ?
Ayni biz.yatim saatte bir emziriyorum.yoksa agliyor.gelde sustur.2 saatlik arayi aç diyorlar ya uyumazsa nasil olacak anlamis degilim.Doktor 2 saatte bir emzir yagli kismini alsin diyoda bu gazla gel sen emzir dicem o olcak :) bugun saldim cayira artik ben
Saol canim.benimkini bosaltamiyor pompa.Off canım ya seninki baya kötü anlaşılan çocuk emerken damarlasmis yerleri elimle sıkıyordum o şekilde emziriyordum bı de koltuk altimdan ters pozisyonda emzirmekte baya rahatlatiyor,
Lahanayi emzirdikten sonra koydum ben zaten aradan bı iki saat geciyor göğüs ısınıyor,diğer turlu evet usutur bebek,benim göğüs ucunda beyazlık vardi iltahap oldugu oradan belliydi dokunamiyordum gogsume damarlari sıkıyordum bebek emerken ama resmen agliyordum acidan, şimdi iyi elhamdülillah Rabbim yasatmasin ya bu mastit iltahap vs çok zor oluyor emzirme dönemlerinde....
Allah yardimcimiz olsun, sanada acil şifalar inşallah canım.
Bide elektrikli pompa kullan canım var sa eğer oda tamamen bosaltiyor damarlari
Anladim canim.bizimki onu da tutmaz.damla uclu emzik.bu sekilde
Bugun burnunun üzerini ve göz pinarini kanatmis anlamadim nasil yapti kestik tırnaklarını ama cok üzüldüm
Gunaydinn yeni yeni huylar ediniyoruz anlam veremiyorum gece kalkti 2 bucukta tek gogus 15 dk emdi birakti digerini katiyen almadi ve bu saat oldu uyuyor 1 hafta oncesine kadar iki gogus 20 ser dk emerdi simdi bu normal mi korkuyorum sekeri dusecek diye
Ne guzel bazi arkadaslarimizin bebekleri uyku duzeni olusturmus. Bazilari 5 saat gece uykularindan bahsediyor. Benim bebegim 66 gunluk ama uyku duzeni diye bisey kesinlikle yok. gece uykusuna en erken saat 11 de geciyor o da sansliysak. Gece cok uyaniyor en uzun 3 saat uyuyor. Gectigimiz gece her saat basi uyandi zombi gibiydim. basindan beri kimse yardim etmiyor hep yanliz baktim ufakliga onun buyumesine sahit olmak mukemmel bisey ama kendimi tukenmis hissediyorum. Bir de yazmistim bronsiolit oldu simdi ya tekrarlarsa diye kendimi yiyip bitiriyorum. Herkes lohusalik depreayonundan cikarken ben giriyorum sanirim
Hanimlar kilolar ne alemde?
Ben 20 kilo alip 15 vermistim. 40 gunlukken 1 kilo almistim. Iki ayi gectik. Daha almisimdir saniyordum ama ayni. Almamisim da vermemisim de. Gunde 2 kez yemek yiyorum. Aksam yemeginden sonra cocugu uyutup hemen yatiyoruz.
Ben 62 ile hamile kaldım 76 ile doğuma girdim diye hatırlıyorum :) bu arada aşırı unutkanlık başladı .. 62 ye düşmüştüm 1 haftadır abartı şekilde gece bile kalkıp çikolata yiyorum ve 65 i gördüm tekrardan :))))
Kızlar benim bi derdim varkaç gündür girip yazılanları okuyamadım. Benim sıkıntım sütün fazla olması. Her emzirmede en az iki kez süt genzine kaçıyor çocuğun. Çok kötü öksürüyor. Hatta bi keresinde nefes alamadı üç beş saniye çok korktum.
Hiç şöyle gönül rahatlığıyla rahat rahat çocuğumu emziremiyorum. Emerken çocuğa önlük bağlıyorum ya da memenin altına peçete falan tıkıştırıyorum çünkü yarısını emse yarısını döküyor.Üstü başı ıslanıyor.
Hiç memeyi emip bitirme gibi bi şey yok bizde, üç beş dakika emip geri çekiliyor. Sadece ön sütü içtiği için de çabuk çabuk acıkıyor karnı doymuyor. Emsin memede uyusun gibi bi şey de yok, üç dakika emip geri çekilince omuzda pışpış yapmaktan kolumda derman kalmıyor. Artık ağırlaştı da.
Neden sağmıyorsun diyeceksiniz, sağdıkça artacak diye korkuyorum. Sağmazsam belki azalır diye düşünüyorum. Ama sağmazsam da gögüsler süt doluyor acıyor. Valla her şeyin azı karar çoğu zararmış. Bu sabah çocuğun bezini açtım inanılmaz mukusluydu.internetten araştırdım bu da fazla önsütten olabiliyormuş. Artık ön sütü sağıp atıcam bunu tavsiye etmişler. Çok üzgünüm
Ben ara ara yatiriyorum.Bi yere gitmisiz kangurudan cikarmissamda yuzustu birakiyorum oldugu sekilde yine.Buyuk kizimda cok yatardi :)Eylul gunduzleri gazi oldugu icin yuzustu yatiyor kizlar geceleri asla yatirmiyorum gunduzde gozumun onunde varmi benim gibi olan
Valla herşeyin fazlası zararmış canım, benim ilk oğlumda sütüm normaldi böyle anormal değildi. Sütüm şöyle fazlaydı böyle fışkırırdı diyenlere gıcık olurdum. Akması için tamamen sertleşmesi gerekiyor o da anca sabaha doğru oluyor. Keşke gün içinde de fazlası aksaydı. Emzirme araları zaten uzun oluyor mesela gece sadece sol gögsü verdim sütte boğulmasın diye bu sefer de sağ şişti. Kakasında mukus olmasa gene çok önemsemiyordum ama mukus olunca üzüldüm.
Cocugunu uyutan anneler ne sansli dun 12 de uyutmaya basladim gece 3.5 tu hala uyumamisti uyutuyorum 2 dk sonra geri kalkıyor 4 te uyudu sanirim oda kucağıma aldim göğsüme yatırdım oyle uyudu yataginda uyumadi bi türlü nasil yapicam bilmiyorum yataginda vr erken uyumasi icin taktik verin
Bir şey soracağım sizdeki emziklerin ucu hep aynı mı güya bende de koleksiyon oldu evde ama uçları hep aynı bi tek wee nin ucu değişik damaklı sanki pek anlamıyorumda 2 avent 2 babyplus var uçları aynı olanı alıyorum hep acaba farklı mı denemek lazım kiraz uç falan varmış sanırım bi de smoothe merak ettim genelde onu almış bebekler
Her gece hep ayni seyi yapiyorum normalde desteksiz uyumaya alismasi icin emzik ve pis pis sesiyle kendi yataginda uyutuyodum yavas yavasta azaltmayi umuyordum ama 3 gündür bozdu uyumuyor bi turlu 2 saat pes etmeden deniyorum artik bitip baska yontemlere yoneliyorumHem yataginda hem duzenli uykular biraz bayaa sabir isteyen bi is.
Hep ayni ilerlemelisin.
Bide daha aliskanlik tadinda degiller ama olsun bence kolaylik sagliyor yine de.
Bide uyku icin uyandiktan sonra ne kadar uyanik kalip asagi yukari kac dk sonra fln uykusunun gelmeye basladigini anla,o arayi kacirma.En ince nokta orda :) o kaciyorsa bi tur daha uyanik kalmaya gecip yorgunluktan diger uykuyada dalamamaya basliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?