2018 Ekim Anneleri

Canim onsut ve sonsut bebegin emme sure araligiyla alakalidir.
Emme icin ne kadar cok zaman gecmisse bu daha cok belli olur sutle yag ayrisir.Ama sık emiyorsa ayrismadan yani toplanmadan alir ikisinide.Yani herkeste genelleme yapmamak icin yazdim.hepsinin emme sureleri memede kalislari farkli ki ay ay hafta bile farkediyor.

Bebegin emiyorsa emzir.Sonra istedigi kadar alir mamayi.
Emdikce gelir.Bide cc hesabi dusman aslinda.
Ilk zamanda 30 cikmasi sonra 60 olmasi.Bebegin emdigi saat araliginda tek ya da cift memeden az cok ne kadar almasi gerektigine goredir.
Yani birinin sutu fazla ise tek memeden 90 cikiyorsa senin 60 cikiyorsa ama onun bebegi 3 saatte 1 seninki 2 saatte 1 emiyorsa mesela bunlar hep etken

Ama herseyden once bu emzirme isini uzerinde baski gb gormemelisin.Senin hislerin anneligin iyi olman bebegin icin cok daha onemli.
Hasta olsan baska bisy olsa Allah korusun sutun olsa da alamasa?
Yani bicok sey var ve onun icin sen en onemlisisin oncelikle bunu ve saglikli oldugunuzu dusun❤
Annelik anne sutu ya da mama vermekle,normal ya da sezaryen dogurmakla tartilmaz canim

Eki Görüntüle 2214252 kizlar yenidogan durusu olarak bacaklar boyle mi durmasi gerekiyor yoksa yanlis mi plojovic sen anlarsin etiketi bile cikarmadim iade ederim belki diye uyudu icinde horon tepmek istiyorum

Bizimkinde alt bayaa genis daha boyle degil canim ama darsa ve bebeginin bacaklari rahatsa dogrudur.Modelde farkeder.
Uyuyorken horon tep valla daha cok uyur :))))))))
Alisir.O bize yabanci madde gb gorunebilor ama senin koynunda,bundan otesi yok❤

Canim atak haftalari olabilir.Bazilarinda dogum tarihi bazilarinda tahmini dogum tarihinden tutuyor.
Senin yedigin biseyden olabilir farkli bisy yapiyorsan.
Kusma refluyu dusundurur kontrolde o sekilde sikayetin var miydi?
Bu soyma isini ben 1 hafta yasadim.Sebep neydi dersen bulamadim.O 1 hafta soyundukca sustu yikadim sudan cikip giyinmeye baslayinca agliyordu.Sonra sadece soyup giydirmeye basladim uyku oncesi.Gun icinde degildi sadece.
Ama sen sakinlesmeden onu anlamaya calisman yorucu olur.Kısır bi döngü olacaktir senden ona,ondan sana....
Uyku zamani kacincada bi huzursuzluk sonra bu huzursuzluk yorgunluga donusuyor
Bi yerinin acimadigindan eminsen baska bisy gelmedi aklima canim.Seninle durmak isteyebilir sikintisi oldukca

Canim birden rutine kurala girme cok yorulursun.
Mesela once gece uykusu icin basla kalani gozlemle.Ama cidden onlari gozlemlemek aslinda en kolay yol

Cok erken canim.Daha en cok anne sevdasindalar ve degiskenler.Simdi bunu yaparsam tamamen digerini unutur deyip kendinide onu da yorma bosa uykusunuda kacirma.
En azindan 3 ayi devir

Reflü varmış kilo alımı normal olup kusuyorsa reflü deniyor hep.Bugün 08.00 den beri sadece bir saat uyudu onun dışına hep meme istedi emerken uyuyakaldı koydum uyandı kustu..böyle bir döngü içinde geçti vskit dün ve bugün.12 saattir her boşlukta ağladı düşün oyun oynarken de biraz sakin oluyor yani hep onunla ilgileneceksin sen diye bişey yok.iyi ki var onu çok seviyorum ama yetersizlik çaresizlik Duyguları sardı her yerimi Altını açtırmak alışksnlık mi oldu bilmem çünkü çoğu zaman kucakta da ağladı bir yeri ağrıyor desem ağrısı olsa Altını açınca da susmadı dşye düşünüyorum ama bilmem ki çok karışığım

Ergobaby omni360 modeli icindeki cirt cirtlari yenidogan kisminsda ama emin olamadim mamadus solomam gibi modellerin bez kismi daha genis olduğundan ucu gozukuyor galiba farki cozemedim bide oyle bir model bulsamda denesem

günlerdir bir türlü hiç giremedim. migren atakları mide bulantıları derken fırsat olmadi haftaya da işe başlıyorum. işkur destekli yarım zamanlı çalışmadan yararlanacam 60 gün. sonra birbuçuk saat sut izniyle yetinecez alisma sureci olacak bizim icinde.
plojovic çocuk gelişimci ya da pdr ci olarak tahmin etmiştim. ama hep deriz ya annelerimizdir herşeyin en doğrusunu bilen doğru işte masallah size elinizi atmadiginiz iş kalmamış ne güzel.

Ben esimle yikiyorum ama kendim de yikadim. Kuveti ve filesi var. Fileye yatirip ön taraf zaten kolay. Sirtini yikarken de kafayi yana cevirdim. Kafasina su dokerken kulagini kapadim. Zaten ne pisligi var yavrunun. Bir kac masrapa su yetiyor.

Ben de korkuyordum ama en cok bu yontemde rahat ettim. Hem ben zorlanmiyorum hem de ufakligim hosuna gidiyor.

Kızlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Biraz geç döndüm cevaplarınıza kusura bakmayın. Hemen hemen böyle yıkadım bi dahaki sefere eşimle daha rahat yıkarız inşallah.

Canim 5 saat gece uyuyor ama gunduz toplasan 3 saat. Hepsi de yarimsar saatten kucakta. Benek icin cok az. Hatta biz esimle donusumlu uyuyoruz. Bebekten cok uyuyoruz resmen.
Inanki benim oglanda gunduz uyumuyor tam uyudu diyip birakiyorum sanki sensor var mutfaga gittigim anda aglamaya basliyor. Alistim gerci artik ama bazen cok caresiz yorulmus hissediyorum. insalllah daha iyi olacak zamanla

Insallah bir gun 5 saat uyudugu gunleri bende gorurum:) Evet haklisin belki ama surekli yanliz olmak da cok zor hasta oldugu icin de disari cikmaya da korkuyorum. Karanlik havalarda iyice depresyon havasina giriyorum geçecek insallah bugunlerde.Dedigin gibi iyi dusunelim iyi olsun:)

Inanki benim oglanda gunduz uyumuyor tam uyudu diyip birakiyorum sanki sensor var mutfaga gittigim anda aglamaya basliyor. Alistim gerci artik ama bazen cok caresiz yorulmus hissediyorum. insalllah daha iyi olacak zamanla
Kizlar hepimizin bebegi aynı demekki.
Benimki de günduz uyumaz.yatirsam bile ben odadan cikar cikmaz uyaniyor.
Ben yeni doğum yaptim geldim.komsum dedi ki bu senin kokundan odadan çıktıgıni bilir.
Bende o zaman ne yapiyorum.iyice dalana kadar odadan cikmiyorum.yoksa hemen uyaniyorlar.

Canım sen dahil cevap veren herkese cok teşekkür ederim, ne kadar güzel yazmışsın, ister istemez bazen çok üzülüyorum ama elden birsey gelmiyor Rabb'im saglik versin hepjmize gerisi önemli değil

Bende uyumamayi aliskanlik haline getirecek diye korkuyorum ve gece uykusuna cok gec gecmesi endiselendiriyor. Sen yazmistim bizimki gulucukler dagitiyor bize diye bende bizimki gulmuyo diye korkmustum:) meger desigin gibi aralarindaki 1 hafta bile farkediyirmus simdi masallah bizimkide guluyor bizi dinliyor sanirim bazen karanlik havalarin da etkisiyle depresif oluyorum

Ev taşıyacağım inşallah bi yatak alırsam belki ayırabilirim çiş denedim başaramadım. Şimdilik yaptıktan sonra söylüyor bu da yeterli iki yaşına 2 ay var canım

Allah kolaylik versin. Tek basina bakmak cok zor. Ben de tekim. Gecen aksam esimle cekirdek kavgasi yaptik. Emzirirken cekirdek istedim. Cocugu emzir, derdin yemek dedi bana. Ben hic guzel vakit gecirmiycek miyim dedim. Cekirdek yemek guzel vakit gecirmek olmus. Vay halimize.

gecen ben de bunu dusundum.eskiden mesela avm gezmek disarda kahve icmek arkadaslarla bulusmak siradan olaylardi.yani oyle cok mutlu eden seyler degildi.simdi kendimize ayirdigimiz her vakit oyle kiymetli oyle keyifli oldu ki.dogumdan sonra ben daha cok sukreder oldum en ufak bi guzel durum yasadigimda :) benim esim is degistirdi artik haftaici haftasonu ayrimi olmadan cok yogun olacak esnaf olunca.o yuzden ondan bi beklentiye giremiycem artik :) yavas yavas kendimizi iyi organize etmeye basliycaz insallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…