Canim önsüt çok belli.en azindan bende.göğsümü sıkınca şeffafa yakin bi renk geliyor ilk 5 dakika.sonra kremimsi renkli yagli süt geliyor.gercekten tespit ettim.ilk ay biz cok cektik gazdan.sık sık emzirince az iciyordu.sonra yine aglamaya basliyordu.yine memede sakinlesip 1 2 dakika emip uyuyordu.kisirdöngüye girmistik.ne zamanki emzirme aralari acildi.karni iyice doyana kadar emdi gaz sıkıntımız azaldi.
Simdi ise cekiyor baya ama yinede memeyi bosaltamiyor.uyukluyor.benim bebegimin bence cenesi o kadar kuvvetli degil.
Evet canim.önceden gündüzleri uyusada bende uyusam diyordum.simdi o uyusa bile uyumuyorum:)
Simdi biseyler yapmak,ev temizlemek,
Pasta börek çörek yapasim var:)
Bu yasima kadar uyudum.yetmez mi dimi ama:)
Canim ayni sıkıntının bi kısmı bende var.ama benim sütüm cok degil.sadece bebegin genzibe kacmasi benziyor.bende en son hangi memede kaldiysam devam ediyorum.dolu göğse geçince bebek bogulacak gibi oluyor.hemen cevirip sirtina vuruyorum.babasi cok korkuyor böyle olunca.o kadar sık oluyor ki bu durum artik alıstim.
Bu arada kac kilo aldi bu ay.
Eger sütün ćok miktardaysa biraz sıvı alımını kisıtla.mesela günde 3 litre su iciyorsan 2 litreye düsür.
Çok bol sütyen giyme.
Süt yapan şeyleri bi süre azalt.
Sık sık emzirmek de süt yapar.bebegi emzirmeden hemen once sağ biraz.buzluga koy.sakin atma.
Bebek emdikten sonra bi daha ki sefere kadar sağim yapma.
Belki bunlar miktar olarak biraz azaltirda göğüslerinde bebeginde rahat eder.
Kafaya takmayayim diyorum kızlar ama üzülüyorum işte mamayla besleyince, ben sezeryanla dogum yaptım, aslında üçüncü gun azda olsa sutum geldi makineyle saga sağa, bebeğim beni emmedi cunku her iki göğsümunde hiç ucu yok içe çökük, herşeyi denedim inanın makine ile biraz çıkıyor tekrar içe dönüyor, silikon uçla denedik hatta surekli çıktığı için alttan üstten bantladim ondada az bişey emip kafasini geri atıyordu hep doydugundan emin olmayinca mama yapıyordum tekrar içince demek ki cok bişey gelmedi dedim, avent elektrikli pompa vardı bir saat sagiyordum her iki göğüsten toplam 30 CC falan geliyordu, bir ay hastane tipi pompa kiraladım onunla 60 CC falan geldi geri verdik simdi, ama sürekli değil kaç saat aralıkla 60 cikiyordu, annem yinede pes etmememi söylüyor hala silikon uçla emzirmeye çalışmami istiyor bende yoruldum bu süreçte, şuan göğüslerim yumuşak hiç sertleşmiyor ama sıkınca damla damla süt geliyor sizce ne yapmalıyım hala umut var mı?
Kızlar ikinci ay sonu asilarini yaptirdinizmi,ateş huysuzluk yapiyormu hemşire yapmaz dedi ama genede sizlere sormak istedim
Eki Görüntüle 2214252 kizlar yenidogan durusu olarak bacaklar boyle mi durmasi gerekiyor yoksa yanlis miplojovic sen anlarsin etiketi bile cikarmadim iade ederim belki diye uyudu icinde horon tepmek istiyorum
Tükenmişlik sendromuna girmek üzereyim sanırım beniki üç gündür bebeğim canıma okuyor.gündüz sürekli bir ağlama halinde.Mrmede uyuyo gazini alayım derken kusuyo uyanıyo uyumak istemiyo uyusa da Ağlayarak sıçrayarak gerinerek ya da kusarak uyanıyo.Tek yaptığım şey gün boyu onu anlamaya çalışmak yeme içme işi çok zor.gaz çıkarıyor emziriyorum kaka yaptırıyorum alttan gazini popoyu uyararak çıkartıyorum mecburen ama hala ağlıyo.10.haftadayız.Altını açtığımda susuyo kapatınca aplıyo Altını açıyorum yemek yemek istediğimde çok zorlanıyorum nesi var bu çocuğun kan idrar da yaptırdım biley yok pişik de yok kucakta da ağlıyo ve ı kafar öok Kusıyor ki üstten aşağı yıkıyor kendini de beni de..doktora götürsem gaz Sancısı deyip yolluyor zaten kimisi normalse her şey normal diyorlar
plojovic
Valla kizlar bugun tamamiyle kizim ne istiyosa onu yapiyorum cidden daha kolay geciyor en azindan beynim yorulmadi
Sabah bahsetmistim emme konusunu bugun tamamen ona biraktim 5 dk emip birakiyor 1 saat sonra 10 dk daha emiyor uykusu geldigi zmn kucagima alip dolandim uyudu rutin olusturmakti amacim ama ben yoruldum gerci gaz hep var onunla ugrastigimi saymiyorum ama bakalim gece nasil olucak
Her gece hep ayni seyi yapiyorum normalde desteksiz uyumaya alismasi icin emzik ve pis pis sesiyle kendi yataginda uyutuyodum yavas yavasta azaltmayi umuyordum ama 3 gündür bozdu uyumuyor bi turlu 2 saat pes etmeden deniyorum artik bitip baska yontemlere yoneliyorum
Reflü varmış kilo alımı normal olup kusuyorsa reflü deniyor hep.Bugün 08.00 den beri sadece bir saat uyudu onun dışına hep meme istedi emerken uyuyakaldı koydum uyandı kustu..böyle bir döngü içinde geçti vskit dün ve bugün.12 saattir her boşlukta ağladı düşünCanim atak haftalari olabilir.Bazilarinda dogum tarihi bazilarinda tahmini dogum tarihinden tutuyor.
Senin yedigin biseyden olabilir farkli bisy yapiyorsan.
Kusma refluyu dusundurur kontrolde o sekilde sikayetin var miydi?
Bu soyma isini ben 1 hafta yasadim.Sebep neydi dersen bulamadim.O 1 hafta soyundukca sustu yikadim sudan cikip giyinmeye baslayinca agliyordu.Sonra sadece soyup giydirmeye basladim uyku oncesi.Gun icinde degildi sadece.
Ama sen sakinlesmeden onu anlamaya calisman yorucu olur.Kısır bi döngü olacaktir senden ona,ondan sana....
Uyku zamani kacincada bi huzursuzluk sonra bu huzursuzluk yorgunluga donusuyor
Bi yerinin acimadigindan eminsen baska bisy gelmedi aklima canim.Seninle durmak isteyebilir sikintisi oldukca
Ergobaby omni360 modeli icindeki cirt cirtlari yenidogan kisminsda ama emin olamadim mamadus solomam gibi modellerin bez kismi daha genis olduğundan ucu gozukuyor galiba farki cozemedim bide oyle bir model bulsamda denesemBizimkinde alt bayaa genis daha boyle degil canim ama darsa ve bebeginin bacaklari rahatsa dogrudur.Modelde farkeder.
Uyuyorken horon tep valla daha cok uyur :))))))))
Alisir.O bize yabanci madde gb gorunebilor ama senin koynunda,bundan otesi yok❤
günlerdir bir türlü hiç giremedim. migren atakları mide bulantıları derken fırsat olmadi haftaya da işe başlıyorum. işkur destekli yarım zamanlı çalışmadan yararlanacam 60 gün. sonra birbuçuk saat sut izniyle yetinecez alisma sureci olacak bizim icinde.Ahutukel'in 4 ay oncesi icinde ucretsiz mail programi var.Eger digerini dusunuyorsan simdiden buna baslayabilirsin.
Sadece 'anne'yim desem :))))
Ev hanimiyim canim.Okul devami farkli sebeplerle olmadi.Ya anaokulu ogretmeni olmak ya da moda tasarim uzerine okumak isterdim hep nasip olmadi.
Resmim iyidir hem model hem karakalem,yagliboya.
Bi donem okullara dans kiyafeti sonrasinda abiye diktim.
Bi donem kitapcilik yaptim.
Bi donem evden sus vb seyler yaptim sonrasinda kolye.
Quilling cok severim mesela :)
Elimden cok sey gelir.
Yani sabrimla ve ogrenme merakimla alakali sanirim cogu sey yazi dilide edebiyat ve kitap sevdasindan galiba :)
Hayatin olumlu yaninida onceki yasadiklarimdan aldigim derslere bagliyorum :)
Bilmem ki ben neden boyle oldum :)))))))
Ama en cok anne olmayi ve kizimla ogrenmeyi sevdim.
Sen ne tahmin etmistin?
Ben esimle yikiyorum ama kendim de yikadim. Kuveti ve filesi var. Fileye yatirip ön taraf zaten kolay. Sirtini yikarken de kafayi yana cevirdim. Kafasina su dokerken kulagini kapadim. Zaten ne pisligi var yavrunun. Bir kac masrapa su yetiyor.
Ben de korkuyordum ama en cok bu yontemde rahat ettim. Hem ben zorlanmiyorum hem de ufakligim hosuna gidiyor.
Sgkyı aradım geçen hafta ekim ödemeleri yeni başladı demişti geçen hafta aldım ben. E-drvletten kontrol ettim şahıs ödrmeleri kısmından. Pttden alabilirsiniz gibi bişey yazıyordu orada canım bi kontrol et istersen.
Biz 1 hafta 10 gün falan kullandık sadece sürekli kesiyorum tırnağını tam dibine kadar değil de kendini yolamayacağı gibi kesiyorum etine denk getirmemek için. İyice daldıktan sonra uyurken yavaş yavaş kesiyorum bazen tek tırnak kesebiliyorum bazen hepsini uyandırmadan rahatsız etmeden. 1 ay kontrolünde doktorumuz artık eldiven kullanmamalı demişti bize birde.
Bebeği kendin yıkamak o kadar güzel ki. 40ı çıktıktan sonra yıkamaya başladım kayınvalidem annem ya da eşim kim varsa sadece su döküyorlar ben yıkıyorum. Biraz tedirgin oluyor insan ama annesi biziz yetebiliriz ona :)
Filesinde yıkanırken çırpınıyor bizimki annemlere geldim burada küveti yok eski usül leğende yıkadım suya temas ettiği için daha rahat hissetti sanırım evde de fileyi çıkartıp direk küvetine yatırıp yıkayacağım üşümemiş olur hem diyorum suyun içinde.
Birde tertemizler zaten hiç yıkayamazsan bi iki su dök o bile rahatlatır.
Inanki benim oglanda gunduz uyumuyor tam uyudu diyip birakiyorum sanki sensor var mutfaga gittigim anda aglamaya basliyor. Alistim gerci artik ama bazen cok caresiz yorulmus hissediyorum. insalllah daha iyi olacak zamanlaCanim 5 saat gece uyuyor ama gunduz toplasan 3 saat. Hepsi de yarimsar saatten kucakta. Benek icin cok az. Hatta biz esimle donusumlu uyuyoruz. Bebekten cok uyuyoruz resmen.
Insallah bir gun 5 saat uyudugu gunleri bende gorurum:) Evet haklisin belki ama surekli yanliz olmak da cok zor hasta oldugu icin de disari cikmaya da korkuyorum. Karanlik havalarda iyice depresyon havasina giriyorum geçecek insallah bugunlerde.Dedigin gibi iyi dusunelim iyi olsun:)Geçmiş olsun iyi düşünün iyi olsun kötüyü çağırmayalım .. 3 saat uyumasıda güzel bebekler sürekli huy değiştiriyor sanki :) benim kızım mesela dün gece 5 saat uyudu omdam önce 2 saatte bir kalktı bazen uyudu diye yatıyorum yarım saat olmuyor uyanıyor :) bende lohusalıkta çok kötüydüm ve kimseyi istemesim zaten kimsenin hayrı yok anca küçücük bebeği alıp evirip çevirip sevmeye çalışıp beni delirttiler inan yanında biri olup seni sinir etmesindense uykusuzluk yorgunluk daha güzel :)
Kizlar hepimizin bebegi aynı demekki.Inanki benim oglanda gunduz uyumuyor tam uyudu diyip birakiyorum sanki sensor var mutfaga gittigim anda aglamaya basliyor. Alistim gerci artik ama bazen cok caresiz yorulmus hissediyorum. insalllah daha iyi olacak zamanla
Canım sen dahil cevap veren herkese cok teşekkür ederim, ne kadar güzel yazmışsın, ister istemez bazen çok üzülüyorum ama elden birsey gelmiyor Rabb'im saglik versin hepjmize gerisi önemli değilBebegin emiyorsa emzir.Sonra istedigi kadar alir mamayi.
Emdikce gelir.Bide cc hesabi dusman aslinda.
Ilk zamanda 30 cikmasi sonra 60 olmasi.Bebegin emdigi saat araliginda tek ya da cift memeden az cok ne kadar almasi gerektigine goredir.
Yani birinin sutu fazla ise tek memeden 90 cikiyorsa senin 60 cikiyorsa ama onun bebegi 3 saatte 1 seninki 2 saatte 1 emiyorsa mesela bunlar hep etken
Ama herseyden once bu emzirme isini uzerinde baski gb gormemelisin.Senin hislerin anneligin iyi olman bebegin icin cok daha onemli.
Hasta olsan baska bisy olsa Allah korusun sutun olsa da alamasa?
Yani bicok sey var ve onun icin sen en onemlisisin oncelikle bunu ve saglikli oldugunuzu dusun❤
Annelik anne sutu ya da mama vermekle,normal ya da sezaryen dogurmakla tartilmaz canim
Bende uyumamayi aliskanlik haline getirecek diye korkuyorum ve gece uykusuna cok gec gecmesi endiselendiriyor. Sen yazmistim bizimki gulucukler dagitiyor bize diye bende bizimki gulmuyo diye korkmustum:) meger desigin gibi aralarindaki 1 hafta bile farkediyirmus simdi masallah bizimkide guluyor bizi dinliyor sanirim bazen karanlik havalarin da etkisiyle depresif oluyorumCanim gece uyanmalari normal.
Yani sadece emmeye kalkiyorsa o bile nimet ama uyku aciliyor ve uyanik kaliyorsa ilerleyen aylarda bu durum daha da zor oluyor.3 saatte iyi.
Bebekler bu kadar kucukken aralarindaki 1 hafta bile bazen gun bile farkediyor aliskanliklarinda
plojovic @kubra2553 @pessinus @Nazz3416 yalansindunya @PeriLous ve aklima gelmeyen iki cocuklu arkadaslar ilk cocugunuzda kendi odasina gecirdiniz mi.gecirdiyseniz ne zaman gecirdiniz.bazi uzmanlar 1 yas bazilari 2 yasa kadar ayirin diyorlar.bunu sormak icin erken daha ama sizin tecrubelerinizi ogrenmek istedim :)
Allah kolaylik versin. Tek basina bakmak cok zor. Ben de tekim. Gecen aksam esimle cekirdek kavgasi yaptik. Emzirirken cekirdek istedim. Cocugu emzir, derdin yemek dedi bana. Ben hic guzel vakit gecirmiycek miyim dedim. Cekirdek yemek guzel vakit gecirmek olmus. Vay halimize.Inanki benim oglanda gunduz uyumuyor tam uyudu diyip birakiyorum sanki sensor var mutfaga gittigim anda aglamaya basliyor. Alistim gerci artik ama bazen cok caresiz yorulmus hissediyorum. insalllah daha iyi olacak zamanla
gecen ben de bunu dusundum.eskiden mesela avm gezmek disarda kahve icmek arkadaslarla bulusmak siradan olaylardi.yani oyle cok mutlu eden seyler degildi.simdi kendimize ayirdigimiz her vakit oyle kiymetli oyle keyifli oldu ki.dogumdan sonra ben daha cok sukreder oldum en ufak bi guzel durum yasadigimda :) benim esim is degistirdi artik haftaici haftasonu ayrimi olmadan cok yogun olacak esnaf olunca.o yuzden ondan bi beklentiye giremiycem artik :) yavas yavas kendimizi iyi organize etmeye basliycaz insallah :)Allah kolaylik versin. Tek basina bakmak cok zor. Ben de tekim. Gecen aksam esimle cekirdek kavgasi yaptik. Emzirirken cekirdek istedim. Cocugu emzir, derdin yemek dedi bana. Ben hic guzel vakit gecirmiycek miyim dedim. Cekirdek yemek guzel vakit gecirmek olmus. Vay halimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?