2018 Ekim Anneleri

Kızlar merhaba, uzunca bir süredir giremiyorum okuyamıyorum bile, yine okuyunca rahatladım Bi uyumayan benimki değilmiş. Yorgunluktan helak oldum artık. Neyse uyutmadın da sağlıklı olsun.
Dün akşamüstü (dışarı çıkmıştık bu arada), kapşonlu kabanının fermuar bitiş yeri yanağını çizmiş üç dört tane hem, çocuğum savaştan çıkmış gibi oldu, ben öpmeye kıyamazken kaymak yanaklarını sütümü sıktım, aloa vera spreyi sıktım, komşum da kantaron zeytinyağı karışımı verdi el yapımı, çok az da ondan sürmüştü. Biraz sönmüş gibiydi şimdi yine kızarmış sanırım eliyle yaptı biraz da. Ne sürmemiş önerirsiniz çok üzülüyorum ne sürsem daha çabuk geçer?

Kızlar merhaba, uzunca bir süredir giremiyorum okuyamıyorum bile, yine okuyunca rahatladım Bi uyumayan benimki değilmiş. Yorgunluktan helak oldum artık. Neyse uyutmasın da sağlıklı olsun.
Dün akşamüstü (dışarı çıkmıştık bu arada), kapşonlu kabanının fermuar bitiş yeri yanağını çizmiş üç dört tane hem, çocuğum savaştan çıkmış gibi oldu, ben öpmeye kıyamazken kaymak yanaklarını sütümü sıktım, aloa vera spreyi sıktım, komşum da kantaron zeytinyağı karışımı verdi el yapımı, çok az da ondan sürmüştü. Biraz sönmüş gibiydi şimdi yine kızarmış sanırım eliyle yaptı biraz da. Ne sürmemiş önerirsiniz çok üzülüyorum ne sürsem daha çabuk geçer?

Ayni şey bizde de oluyor.esim resmen doğumdan sonra değisti.
Gecen çocugu emzirirken çok susadim.bana su ver dedim.çocuğu emzir yada git al diyor.benim bebeğim memeyi birakanlardan degil.saatlerce memede oyalaniyor.agzindan cekince çığlik kıyamet.
O da biliyor ama bi su vermek zoruna gidiyor.oturdum yoruldum diyip duruyor.
Annesi buraya geldi.önlerinde pervane oldu.bi oturmadi.onlar da sürekli biseyler istiyordu.suyu telefonu bile kalkip almaz annesi ama bizimki çok memnundu halinden.
Neyse eşim iyice gözümden düstü zaten.çicuk oldu olalı hem beklentisi arttı hem davranişları değisti hemde çocuğu oyalamayı bile baba atti.
Okuldan geliyor elinde telefon yatana kadar iyun oynuyor.bilgisayarinda takiliyor.keyif onun...
O gelse bile bebeği verim de dinlenim yok.sen annesisin diyip duruyor.
Inanmazsiniz çocugun beresi ciksa onun icin beni cağırıyor mutfaktan.bi tak be adam.
Agzinda tükürük olsa koş diyor.bi sil yahu...
Deli olacam artik...

Benim icinde soyle 15-20dk bir dus guzel vakit oldu inan. Dus alinca kendimi o kadar mutlu olmis rahatlamis hissediyorum ki anlatamam. Birde cumartesi pazari iple cekiyorum eşim evde olsunda bana yardimci olsun hem de evde baska bir ses olsun diye

Bu iyice dalma olayini da cozemedim ana kucaginda salliyorum daliyor bi 5-10 dk daha salliyorum yavas yavas sonra tamam diyorum en fazla 15 dkBirde bizim gaz problemimiz var gece saat 4 gibi bir basliyor ikinmaya kakayi yapana kadar huzursuz. Artik o gun kacta yaparsa bazen 12yi buluyir bazen 7-8 gibi yapiyor. uyumama sebeplerimizde genelde bu ikinmalar oluyor

Kuzum ailen nerde, yardımcı olan yok mu sana? Erkekler ilk çocukta gerçekten saçmalıyor. Benim eşim oğlumda çok yıprattı beni ama zamanla babalık duygusu oturdu sanırım. Şimdi kızımda öyle güzel destek oluyor ki, aynı adam demeye şahit gerek.. demem o ki, iyice bunalıma girmeden önce bir müddet ailenden destek alsan? Bebeğe de sana da iyi gelecektir.. uzakta yaşıyorlarsa daha da iyi, bir tatil yapmış olursunuz, eşin de sizi özler kendine biraz çeki düzen verir.. ama küs gibi değil de, yardıma ihtiyacım var diyerek gitmek gerek..

Benim en buyuk pismanligim ehliyetim olmasina ragmen araba kullanmamak. Simdi kullanabilseydim daha aktif olurdum. Bir an once kullanmak disari daha cok cikmak istiyorum. Bir de ben evde olmaktan nefret ederdim bebekten once 1-2 gun evde olsam ayy ne zor evde olmak derdim:) simdi ev kusu oldum resmen

Canim ben 15 senedir bilfiil araba kullaniyorum ama cocugu arabaya koyup bi yere gitmeye korkuyorum tek basima. Ailece giderken bile arkada yaninda oturmama ragmen pusette durmuyor. Kaza yaptirir insana mazallah. Bebek arabasinda biraz bagirsa da sonra uyuyor ama onda da hava soguk diye cikaramiyorum bu aralar.

ben bazen cikiyorum arabayla.kussa bile zaten oto koltugunda dik gibi durdugu icin sikinti olmaz.30-45 dk lik mesafelere gittik.ama bigun trafikte kaldim.aksam trafigi agladi acikti cunku.kucuktu daha.arabayi cekecek yer de yoktu.uzuldum ama gitcegim yere gelie gelmez emzirdim.simdi 2.5 aylik olcak daha rahat duruyo.

Kızlar hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim

pessinus senin dediğin gibi meme ucunu makas yaparak emzirmeye başladım, vallaha inanılmaz işe yaradı, bebek daha uzun emmeye başladı, üstümüz başımız ıslanmadı ve sabah kalkınca da bi tur sağıyorum. İyi oldu çok şükür

Benimki evden cikana kadar kiyameti kopariyor evden cikmamiz bir olay bi de bebek arabasini da cok sevmiyor galiba keyfi yerinde degilse basiyor yaygarayi. Gecen gun bebek arabasiyla kosarak dondum eve:) Nasil bir yaygara anlatamam sokaktaki herkes bize bakiyordu. Kanguru deneyim dedim onu da ilk taktigimizda cok agladi ama sonra benim sicagimla uyudu da cok sukur rahat ettik. Havalar soguk diye bende cok cikamiyorum

Bizde de ayni problem var ya gece 4 ten sonra hep bi ih ih ih kaka yapamama sorunlari basliyor 7 de tavan yapiyor artik

İşe yaramasına çok sevindim canım hemşiremizin tavsiyesiydi.

Canim.iyice dalmadigini ben nefesinden anliyorum.yatirdigin zaman hizli hizli nefes aliyirsa uyanmaya yakindir.o zaman hemen müdahale etmiyorum.bekliyorum geri dalsin diye.dalmazsa ben kucagima alip pişpışliyorum.
Bizim de gaz problemimiz tavan yapti bu aralar.ağlayarak uyaniyor.emzirirken zorluyor.zor yapiyor kakasini.bizde 3.aya girdik.ins bu ay gaz sıkıntisi biter de deliksiz uyur.yoksa ben gecede 6 defa kalkiyorum.bugün hic uyumadim desem yeridir.ama yine de sağlik olsun.kızasım bile gelmiyor.yeterki sağlikli olsun.
Canim ailem 14 saat uzakta kaliyor.annem hasta.dogumuma zar zor getirttim onlari.
Babam sikıntılı biri.evde anneme ablam bakiyor.bide evli bi kizkardesim var.
Dogumdan 1 hafta once geldiler.o da benim defalarca aramamla.sezeryan oldum.3.gün babam ben sıkıldim dedi.hepsini toplayip gitti.annem gitmek istemese de zorla göturdü.
Ben 45 gün kadar bunalim yasadim.burdaki arkadâşlar bilir.
Çocugu bile sevemedim.çok zor günler sıkıntilar yasadik hem maddi hemde manevi.
Babamla tamamen küstüm.eevdeki ablam da zaten ortaligi karistiran tipten biri.babami h3o doldurusa getiriyordu.
Evli olan kardesim de evine gitmek icin yandi tutustu.burda kalayim da ablam ameliyatlı ona bebege bakayim bi yemek yapayim demedi.
Onlar giderken ben cok ağladim.gitmeyin siz nasil insanlarsiniz.vicdan yok mu sizde.ben yurüyemiyorum desem de gittiler.
Sonra telefonlarda kardesime ablama anneme hepsine bağırdim aģladim.aramayin beni.merak etmenize gerek yok.ölsek de kalsak da size ne dedim.sütüm kesildi.basur oldum.iki göğsüm dr tıkandi.evin kalorifer sistemini kestiler.yazdan beri doģalgazı yapamadilar.dün yaptilar.bu soğuk evde yaşadik.bebek hasta oldu.tek basima götürdüm getirdim.
Ben hasta oldum bebegi de yanimda hastaneye götürdüm.
Simdi de eşim terslik yapiyor.herseyi üstüme atiyor.hastaneye tek götür.tek yika tek bak...
Tamam diyorum.herseyi bi kenara yaziyorum..
Kimseyr muhtac olmamayi ögrendim.böylr daha güçlü daha mutluyum.
Varsın kimse gelmesin..
Elbet herkesin bi zor zamani olacak...

Bizde de ayni problem var ya gece 4 ten sonra hep bi ih ih ih kaka yapamama sorunlari basliyor 7 de tavan yapiyor artik
Ben doktora sordum kabiz mi acaba gece cok ikiniyor dedim kakasini yapiyor mu diye sordu evet dedim o zaman kabiz degildir gaz oluyordur ondan zorlaniyordur dedi.

Ben doktora sordum kabiz mi acaba gece cok ikiniyor dedim kakasini yapiyor mu diye sordu evet dedim o zaman kabiz degildir gaz oluyordur ondan zorlaniyordur dedi.
canim ben humana stil tea iciyorum gunde 2-3 bardak. o bebege iyi geliyo galiba.gazini kolay cikariyo.kakayi da cabuk yapiyo.cunku bir ara bitmisti humana.o bikac gun cok zorlandi oglum gaz ve kakada.

Buyudukce biraz daha sen hep onunla ilgileneceksin modlari oluyor :) olacakta :)
Anladikca daha cok isteyecekler :)
Belki huysuzlugun etkisiyledir.Bugun nasilsinix?

Ergobaby omni360 modeli icindeki cirt cirtlari yenidogan kisminsda ama emin olamadim mamadus solomam gibi modellerin bez kismi daha genis olduğundan ucu gozukuyor galiba farki cozemedim bide oyle bir model bulsamda denesem

Bende Mamadus var.Alt oturma kisimlari oldukca genis.Kucak gibi olacak oturunca.Yani dizlerine kadar kavrar oyle dusun.
21nde 3 aylik olacak Simay mesela daha acmadim o kadar sarkitmadim ayaklarini.Anliyorsun zaten.
Yenidogan eki bizde kangurunun icinde kaliyor.
Tamamen bebeginin tavrindan anlarsin canim.Bide urunun 3 ay oncesi kullanim videolari vardir

Hava beni de cok etkiliyor.Normalde severim ama cocuklarla olmuyor ya :) kapali kapali.Gunes yesillik ayri nese veriyor insana :)
Bi 3 ayi devirsinler daha net anlasirsiniz uyku vb konularda. Hareketlendikce uyumalarida zorlasacak aslinda.
Buarada evet hafta bile farkeder boyle kucukken gelisimlerinde.Aramiz ne kadar hatirlayamadim,bnmki 21 Eylul dogumlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…