Ayni şey bizde de oluyor.esim resmen doğumdan sonra değisti.Allah kolaylik versin. Tek basina bakmak cok zor. Ben de tekim. Gecen aksam esimle cekirdek kavgasi yaptik. Emzirirken cekirdek istedim. Cocugu emzir, derdin yemek dedi bana. Ben hic guzel vakit gecirmiycek miyim dedim. Cekirdek yemek guzel vakit gecirmek olmus. Vay halimize.
Benim icinde soyle 15-20dk bir dus guzel vakit oldu inan. Dus alinca kendimi o kadar mutlu olmis rahatlamis hissediyorum ki anlatamam. Birde cumartesi pazari iple cekiyorum eşim evde olsunda bana yardimci olsun hem de evde baska bir ses olsun diyeAllah kolaylik versin. Tek basina bakmak cok zor. Ben de tekim. Gecen aksam esimle cekirdek kavgasi yaptik. Emzirirken cekirdek istedim. Cocugu emzir, derdin yemek dedi bana. Ben hic guzel vakit gecirmiycek miyim dedim. Cekirdek yemek guzel vakit gecirmek olmus. Vay halimize.
Bu iyice dalma olayini da cozemedim ana kucaginda salliyorum daliyor bi 5-10 dk daha salliyorum yavas yavas sonra tamam diyorum en fazla 15 dkKizlar hepimizin bebegi aynı demekki.
Benimki de günduz uyumaz.yatirsam bile ben odadan cikar cikmaz uyaniyor.
Ben yeni doğum yaptim geldim.komsum dedi ki bu senin kokundan odadan çıktıgıni bilir.
Bende o zaman ne yapiyorum.iyice dalana kadar odadan cikmiyorum.yoksa hemen uyaniyorlar.
Kuzum ailen nerde, yardımcı olan yok mu sana? Erkekler ilk çocukta gerçekten saçmalıyor. Benim eşim oğlumda çok yıprattı beni ama zamanla babalık duygusu oturdu sanırım. Şimdi kızımda öyle güzel destek oluyor ki, aynı adam demeye şahit gerek.. demem o ki, iyice bunalıma girmeden önce bir müddet ailenden destek alsan? Bebeğe de sana da iyi gelecektir.. uzakta yaşıyorlarsa daha da iyi, bir tatil yapmış olursunuz, eşin de sizi özler kendine biraz çeki düzen verir.. ama küs gibi değil de, yardıma ihtiyacım var diyerek gitmek gerek..Ayni şey bizde de oluyor.esim resmen doğumdan sonra değisti.
Gecen çocugu emzirirken çok susadim.bana su ver dedim.çocuğu emzir yada git al diyor.benim bebeğim memeyi birakanlardan degil.saatlerce memede oyalaniyor.agzindan cekince çığlik kıyamet.
O da biliyor ama bi su vermek zoruna gidiyor.oturdum yoruldum diyip duruyor.
Annesi buraya geldi.önlerinde pervane oldu.bi oturmadi.onlar da sürekli biseyler istiyordu.suyu telefonu bile kalkip almaz annesi ama bizimki çok memnundu halinden.
Neyse eşim iyice gözümden düstü zaten.çicuk oldu olalı hem beklentisi arttı hem davranişları değisti hemde çocuğu oyalamayı bile baba atti.
Okuldan geliyor elinde telefon yatana kadar iyun oynuyor.bilgisayarinda takiliyor.keyif onun...
O gelse bile bebeği verim de dinlenim yok.sen annesisin diyip duruyor.
Inanmazsiniz çocugun beresi ciksa onun icin beni cağırıyor mutfaktan.bi tak be adam.
Agzinda tükürük olsa koş diyor.bi sil yahu...
Deli olacam artik...
Benim en buyuk pismanligim ehliyetim olmasina ragmen araba kullanmamak. Simdi kullanabilseydim daha aktif olurdum. Bir an once kullanmak disari daha cok cikmak istiyorum. Bir de ben evde olmaktan nefret ederdim bebekten once 1-2 gun evde olsam ayy ne zor evde olmak derdim:) simdi ev kusu oldum resmengecen ben de bunu dusundum.eskiden mesela avm gezmek disarda kahve icmek arkadaslarla bulusmak siradan olaylardi.yani oyle cok mutlu eden seyler degildi.simdi kendimize ayirdigimiz her vakit oyle kiymetli oyle keyifli oldu ki.dogumdan sonra ben daha cok sukreder oldum en ufak bi guzel durum yasadigimda :) benim esim is degistirdi artik haftaici haftasonu ayrimi olmadan cok yogun olacak esnaf olunca.o yuzden ondan bi beklentiye giremiycem artik :) yavas yavas kendimizi iyi organize etmeye basliycaz insallah :)
Canim ben 15 senedir bilfiil araba kullaniyorum ama cocugu arabaya koyup bi yere gitmeye korkuyorum tek basima. Ailece giderken bile arkada yaninda oturmama ragmen pusette durmuyor. Kaza yaptirir insana mazallah. Bebek arabasinda biraz bagirsa da sonra uyuyor ama onda da hava soguk diye cikaramiyorum bu aralar.Benim en buyuk pismanligim ehliyetim olmasina ragmen araba kullanmamak. Simdi kullanabilseydim daha aktif olurdum. Bir an once kullanmak disari daha cok cikmak istiyorum. Bir de ben evde olmaktan nefret ederdim bebekten once 1-2 gun evde olsam ayy ne zor evde olmak derdim:) simdi ev kusu oldum resmen
ben bazen cikiyorum arabayla.kussa bile zaten oto koltugunda dik gibi durdugu icin sikinti olmaz.30-45 dk lik mesafelere gittik.ama bigun trafikte kaldim.aksam trafigi agladi acikti cunku.kucuktu daha.arabayi cekecek yer de yoktu.uzuldum ama gitcegim yere gelie gelmez emzirdim.simdi 2.5 aylik olcak daha rahat duruyo.Canim ben 15 senedir bilfiil araba kullaniyorum ama cocugu arabaya koyup bi yere gitmeye korkuyorum tek basima. Ailece giderken bile arkada yaninda oturmama ragmen pusette durmuyor. Kaza yaptirir insana mazallah. Bebek arabasinda biraz bagirsa da sonra uyuyor ama onda da hava soguk diye cikaramiyorum bu aralar.
Benimki evden cikana kadar kiyameti kopariyor evden cikmamiz bir olay bi de bebek arabasini da cok sevmiyor galiba keyfi yerinde degilse basiyor yaygarayi. Gecen gun bebek arabasiyla kosarak dondum eve:) Nasil bir yaygara anlatamam sokaktaki herkes bize bakiyordu. Kanguru deneyim dedim onu da ilk taktigimizda cok agladi ama sonra benim sicagimla uyudu da cok sukur rahat ettik. Havalar soguk diye bende cok cikamiyorumCanim ben 15 senedir bilfiil araba kullaniyorum ama cocugu arabaya koyup bi yere gitmeye korkuyorum tek basima. Ailece giderken bile arkada yaninda oturmama ragmen pusette durmuyor. Kaza yaptirir insana mazallah. Bebek arabasinda biraz bagirsa da sonra uyuyor ama onda da hava soguk diye cikaramiyorum bu aralar.
Bu iyice dalma olayini da cozemedim ana kucaginda salliyorum daliyor bi 5-10 dk daha salliyorum yavas yavas sonra tamam diyorum en fazla 15 dkBirde bizim gaz problemimiz var gece saat 4 gibi bir basliyor ikinmaya kakayi yapana kadar huzursuz. Artik o gun kacta yaparsa bazen 12yi buluyir bazen 7-8 gibi yapiyor. uyumama sebeplerimizde genelde bu ikinmalar oluyor
İşe yaramasına çok sevindim canım hemşiremizin tavsiyesiydi.Kızlar hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim
pessinus senin dediğin gibi meme ucunu makas yaparak emzirmeye başladım, vallaha inanılmaz işe yaradı, bebek daha uzun emmeye başladı, üstümüz başımız ıslanmadı ve sabah kalkınca da bi tur sağıyorum. İyi oldu çok şükür
Canim.iyice dalmadigini ben nefesinden anliyorum.yatirdigin zaman hizli hizli nefes aliyirsa uyanmaya yakindir.o zaman hemen müdahale etmiyorum.bekliyorum geri dalsin diye.dalmazsa ben kucagima alip pişpışliyorum.Bu iyice dalma olayini da cozemedim ana kucaginda salliyorum daliyor bi 5-10 dk daha salliyorum yavas yavas sonra tamam diyorum en fazla 15 dkBirde bizim gaz problemimiz var gece saat 4 gibi bir basliyor ikinmaya kakayi yapana kadar huzursuz. Artik o gun kacta yaparsa bazen 12yi buluyir bazen 7-8 gibi yapiyor. uyumama sebeplerimizde genelde bu ikinmalar oluyor
Canim ailem 14 saat uzakta kaliyor.annem hasta.dogumuma zar zor getirttim onlari.Kuzum ailen nerde, yardımcı olan yok mu sana? Erkekler ilk çocukta gerçekten saçmalıyor. Benim eşim oğlumda çok yıprattı beni ama zamanla babalık duygusu oturdu sanırım. Şimdi kızımda öyle güzel destek oluyor ki, aynı adam demeye şahit gerek.. demem o ki, iyice bunalıma girmeden önce bir müddet ailenden destek alsan? Bebeğe de sana da iyi gelecektir.. uzakta yaşıyorlarsa daha da iyi, bir tatil yapmış olursunuz, eşin de sizi özler kendine biraz çeki düzen verir.. ama küs gibi değil de, yardıma ihtiyacım var diyerek gitmek gerek..
Ben doktora sordum kabiz mi acaba gece cok ikiniyor dedim kakasini yapiyor mu diye sordu evet dedim o zaman kabiz degildir gaz oluyordur ondan zorlaniyordur dedi.Bizde de ayni problem var ya gece 4 ten sonra hep bi ih ih ih kaka yapamama sorunlari basliyor 7 de tavan yapiyor artik
canim ben humana stil tea iciyorum gunde 2-3 bardak. o bebege iyi geliyo galiba.gazini kolay cikariyo.kakayi da cabuk yapiyo.cunku bir ara bitmisti humana.o bikac gun cok zorlandi oglum gaz ve kakada.Ben doktora sordum kabiz mi acaba gece cok ikiniyor dedim kakasini yapiyor mu diye sordu evet dedim o zaman kabiz degildir gaz oluyordur ondan zorlaniyordur dedi.
Ben doktora sordum kabiz mi acaba gece cok ikiniyor dedim kakasini yapiyor mu diye sordu evet dedim o zaman kabiz degildir gaz oluyordur ondan zorlaniyordur dedi.
Reflü varmış kilo alımı normal olup kusuyorsa reflü deniyor hep.Bugün 08.00 den beri sadece bir saat uyudu onun dışına hep meme istedi emerken uyuyakaldı koydum uyandı kustu..böyle bir döngü içinde geçti vskit dün ve bugün.12 saattir her boşlukta ağladı düşünoyun oynarken de biraz sakin oluyor yani hep onunla ilgileneceksin sen diye bişey yok.iyi ki var onu çok seviyorum ama yetersizlik çaresizlik Duyguları sardı her yerimi Altını açtırmak alışksnlık mi oldu bilmem çünkü çoğu zaman kucakta da ağladı bir yeri ağrıyor desem ağrısı olsa Altını açınca da susmadı dşye düşünüyorum ama bilmem ki çok karışığım
Ergobaby omni360 modeli icindeki cirt cirtlari yenidogan kisminsda ama emin olamadim mamadus solomam gibi modellerin bez kismi daha genis olduğundan ucu gozukuyor galiba farki cozemedim bide oyle bir model bulsamda denesem
Bende uyumamayi aliskanlik haline getirecek diye korkuyorum ve gece uykusuna cok gec gecmesi endiselendiriyor. Sen yazmistim bizimki gulucukler dagitiyor bize diye bende bizimki gulmuyo diye korkmustum:) meger desigin gibi aralarindaki 1 hafta bile farkediyirmus simdi masallah bizimkide guluyor bizi dinliyor sanirim bazen karanlik havalarin da etkisiyle depresif oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?