2018 Ekim Anneleri

Arkadaslar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ozellikle gunduz? Ya ben kizimi doyuruyorum altini temizliyorum gozunden uyku akiyor resmen kapanip kapanip aciliyor ama yok ne yaptiysam uyutamiyorum

Ben mesela emziriyorum yeni uyanmissa nerdeyse 1 saat sonraya dogru uykusu gelmeye basliyor.Bazen mama sandalyesine yatiriyorum (mama sandalyesi tam yatiyor) altinda yumus bi battaniyesi var kafasini cevirip yanagini yasliyor hemen,aspiratoru aciyorum,cok hafif hafif titrer gb yapiyorum uyuyor.
Bazen yatagina yatirip yardimci olmaya calisiyorum.
Bazen emdikten sonra gogsume yasliyorum.
Buyugunde biraz oyun vs denk gelmiyorsa mesela duruma gore sekilleniyoruz hep beraber :))

Bizimde 5Ekim dogumlu. 2 ayimiz bitti cok sukur. Su an gaz sancilarimiz bitse diye bekliyorum. Evde pisirecek yemek bulamiyorum bir de kış alternatif az. Yaza kadar daha da keyifli hale gelecekler insallah

Evet tam 2 hafta varmis aralari ❤
Oyy bahar,yaz bi gelsin hemde en tatli zamanlari.Peslerinden kosacaz bu yaz :)))
Yemek konusu beni de sıkıyor,esime buyuge yapiyorum yine de,1-2 yemek kasigi aliyorum bende abartmadan,canim istiyor.

Sertlik olan en son kisimsa genelde bitimi diye olabiyormus ic dikislerinde ipinden.Sezaryende de genelde sagda kesinin bittigi yerin icinde olabiliyor.

Yani yasamis birinden krem duymak iyi bi yandan ama suan acin fln yoksa simdi doktorda baska bisy onerirse diye dusundum.Bi yandanda 1 hafta iyi bi sure kullanim acisindan.
Hassas mevzuu :)

Yapiyorum canim ama yetmiyor herhalde. Dun gunduz cok uyumaya ugrastu. Ikinmaktan uyumadi yavrum. Kaka da yapiyor gaz da cikariyor ama hala var gazi. Damla da veriyorum oysa.

Canım Allahim yardimcin olsun az cok bende okuyordum yaşadığın sıkıntıları..
Rabbim evladindan yüzünü güldürsün insallah

Yok yahu bizimki ana kucaginda gazini cikariyor biraz duruyor sonra al beni diye agliyor keske orada uyusa
Kundagi nasil yapiyorsunuz uykuluyken mi bizimki agliyor elini kolunu sabitleyince
Ben uykusu gelince kundak yapiyorum. Hic hosuna gitmiyor ama acmiyorum. Kucagimda hafif zipliyorum. Titresim gibi. Agzinda emzigi zorla tutup bi de beyaz gurultu aciyorum. Uyuyor. Beyaz gurultu devam ettikce kucakta uyuyor. Ama kucaktan inince uyaniyor yine.

Baticon gibi bir sey mi kullansan? Cok ilac sayilmaz ya.

Buyudukce biraz daha sen hep onunla ilgileneceksin modlari oluyor :) olacakta :)
Anladikca daha cok isteyecekler :)
Belki huysuzlugun etkisiyledir.Bugun nasilsinix?
Bugün çok şükür ki yormadı o kadar.Çok ağlamadı bugün birazcık da uyudu :)büyüme atağı haftasına denk geldi ondan Sanırım

Bahsettiğim dikişlerden hepsi uç sayılır, o zaman bir tanesini normal kabul edebiliriz.. ama beyazlık olanlar muhtemelen iltihap yüzünden :/ dikiş tutmadıysa ayrı sıkıntı.. dokunmaya korkuyorum, yeniden dikiş mi atarlar diye stres oldum.. kuzuma odaklanamıyorum :/ 10 dkdır uğraşıyorum gazını çıkarmadı, yüz üstü yatırdım bekliyorun başında.. bu gazla uyursa yandı kuzum...

Baticon gibi bir sey mi kullansan? Cok ilac sayilmaz ya.
İltihabı attırır mı acaba? Keşke baştan beri kullansaydım. Oğlumda geç iyileşti ama en azından iltihap yoktu. Gerçi onda da hiç bir ilaç vermediler, kendim eczaneden alıp pansuman yapmıştım. Neden doğru düzgün yönlendirmezler ki insanı :/ hassas bölge, kuru tutmak imkansız. Nasıl iyileşsin bakımsız.. temiz suyla yıka, kuru tut diyorlar.. tavsiyeye bak.. içim şişti düşün düşün.. kızımla ilgilenirken kendime bakamadım o ayrı..

Merhaba. Bende hemoroid değil ama makat çatlağı olmuştu geçen haftalarda. Doktora gitmeden hallettim açıkçası. Aynı ilaçlar kullanılıyor genelde hemoroidle.

İlaç adı teleffuz etmenin sakıncasın var mı bilmiyorum ama Ultraproct alıp sürebilirsiniz. Bir de eczacım bana bir krem hazırlamıştı. O çok iyi geldi, 2 güne hiçbir şeyim kalmamıştı. Eczacınızdan hemoroid ilacı hazırlamasını rica edebilirsiniz. Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim canım, bende de var çatlak.. ilacı not alıyorum, dikiş sorunum geçince inşallah hemoroid tedavisine başlarım. Tuvalete gitmek de kabus oldu artık :/

Aynen canim sanki uzak duruyor.masasinin basina geciyor.kitap okuyor.bilgisayarsan arastirma yapiyor.okul usleriyke ugrasiyor.mybete giriyor.çekyata uzanip telefonda oyun oynuyor.coğu okul isini de geceye sarkıtıyor.
Ya gec uyu biraz.dinlen diyorum.uyumuyor.sonrada yorgunum diyor.
Zamanı verimli kullan.artik çocuğumuz var diyorum.birbirimizi dinlendirelim diyorum.hatta elimden geldiğince ben ona yardim ediyorum sınav haftası.
Kendisi de kirk yilda bir yaptığı temizligi basima kalkıyor.
Daha hic 1 saat tutmamistir.5 dakika tut diye veriyorum bi işim olunca.bebek ağlayinca gel bebek aglıyor diyor.geri elimdeki isi birakip kosup alıyorum elinden.tabi sinir oluyorum.
Çocuk hep benim kucağımda.

Ya çok tatli oluyorlar.bende ses cikariyorum o da cevap veriyor.karsilikli konusuyoruz.emzirirken ara sira konusuyor.gülüyor.yiyesim geliyor.
gittikce daha çok alisiyorum.ağlamalari da rahatsiz etmiyor artik beni.
Canim bebegin aksama dogrubyada aksam olunca uyuyor mu.bizimki oturuyor bizimle yatana kadar.
Yapiyorum canim ama yetmiyor herhalde. Dun gunduz cok uyumaya ugrastu. Ikinmaktan uyumadi yavrum. Kaka da yapiyor gaz da cikariyor ama hala var gazi. Damla da veriyorum oysa.
Gazi olursa uyumaz canim.dogru söylüyorsun.benimki de simdi aşıdan geldi.gazdan dolayi uyumuyor.

Canım Allahim yardimcin olsun az cok bende okuyordum yaşadığın sıkıntıları..
Rabbim evladindan yüzünü güldürsün insallah
Saol canim.Allah razi olsun.

Bir haftadır giremiyorum buraya. Buğra baya rahatsızlandı. 63.5 ile hamile kaldım 55kg ya dustum uykusuzluk, yorgunluk ve diyet. Eşimin gribi de dün bugraya ve bana bulaştı. Oğlum bir haftadır sancılı ve hep agliyordu herşeye. Uyku yok. Sütüm azaldı. İnşallah geçer bu günler hayırlısıyla. Dünkü saatlerce aglamasina sebebi karın agrisiymis. 5gundur kaka yapmamıştı. Dün bir sürahi kadar yaptı yeşil, mukuslu ve çok yoğun. Omuzlarına kadar. Altını açtım hala yapmaya devam etti. Dort kez yaptı. İçinde nasıl tasimis bu kadar şeyi. Sonra da hep ağladı. Peşinden gece de grip olduk o da ben de hapsuruyoruz ve burun akıntısı var eşim sağolsun haftasonu dinlenmek için bir gün arkadaşa bir gün ablama gittim Buğra surekli ağladı iki saat zor durduk arabada da agliyo hep. Eşim öksursun korkup agliyo, yere bişey düşse uyanıp korkup agliyo. Bu ara boyleyiz. Elim peteğe degse uyanıyor. Diyette de şikayetler çok azalmadi yarın alerji doktoru bakalım ne diyecek. Hamileyken canım hicbisey istemiyordu yiyemiyodum 8-9 kilo almıştım. Şimdi de herşey yasak yine yiyemiyorum. Allah hepimize güç kuvvet versin evlatlarımıza sağlıkla iyi bakalım kimselere muhtaç etmesin Rabbim

Yok yahu bizimki ana kucaginda gazini cikariyor biraz duruyor sonra al beni diye agliyor keske orada uyusa
Kundagi nasil yapiyorsunuz uykuluyken mi bizimki agliyor elini kolunu sabitleyince
Uykuluyken yaptigimda daha rahat oluyor diger turlu benimkide cok kiziyor hatta gecen gece baya soylene soylene uyudu:) Ama benimki daha rahat uyuyo cunku eliyle kendini cok uyandiriyor

Arkadaslar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ozellikle gunduz? Ya ben kizimi doyuruyorum altini temizliyorum gozunden uyku akiyor resmen kapanip kapanip aciliyor ama yok ne yaptiysam uyutamiyorum

Doğdu doğalı ters yatıyor yüz üstü yani. Ilk bir hafta yanimdan ayırmadan hep takip ettim baktım kafasını çevirip nefesini rahat alıyor, bende hep öyle uyutuyorum. 51 günlük bugün. Gündüz genelde salonda kanepede ters yatar. Bide evde ablası olduğundan sese alışkın. Ilahi yada müzik acarım ablası yokken, emziği veririm ters yatırırım anında uyur. Gündüz 1 saat zor uyanık duruyor. Gecede gözünü açmadan emip uyuyor yine ters yatırıyorum. Gece çoğunlukla emzige bile gerek duymadan uyur. Akşam 9 civarı gece uykusuna geçiyor. Gece 1 yada 2 kez uyanıyor. Ablasını okula götüreceksem taşıma kumaşına alıyorum sabah 8de. Eve gelince uyanıyor ve bizim döngü başlıyor. Yaklaşık 2 ila 3 saat arası uyuyor ve uyanıkken 1 saat durabiliyor.

Maşallah bebişe ❤ ne mutlu size. Huzurlu bir hamilelik mi geçirdiniz, etkisi oluyor bebeklerin karakterine, uyku düzenine v.s. güle güle büyütün inşallah :)

Bende aynı o şekilde uyutmaya çalışıyorum ama çok zor uyuyor mesela dün gece 12 de başladım uyutmaya saat 1 buçukta uyudu yatağına koydum gözlerini açtı sonra yine zıplamaya devam ettim saat 4 gibi uyuttum bu sefer kucağımdan indirmeden sarılarak yattım aynı pozisyonda 15 dakika sonra uyandı tekrar zıplayarak saat 5 buçukta uyuttum sabah 9 da uyandık attık ne kolum ne ayağım ne belim kaldı her yerim ağrıyor. Ayakta sallasam uyumuyor eşimle battaniyenin içinde sallıyoruz uyumuyor kucağımda sallıyorum uyumuyor emzikle uyumuyor emmiyorda memede uyuyakalsa ne yapacağım bilmiyorum bu çocuk uyumuyor hiç

Galiba en sonunda mastit de oldum.sol göğsümün üst kısmı semsert oldu.pompa 1 damla bi cikaramiyor.
Sert kitle çok agriyor.bebek emerken göğsümün ici agriyor.sanki mil sokuyorlar damarlara.
Şansıma bugün asiya götürdük.gözünü acamaiyir uykudan.uyansa emzirecem ama uynamiyor.agzina alıyor uyuyor.uyandirmays calisiyorum.ayaklarini gidikliyorum.ismiyle sesleniyorum.cenesini gıdıklıyorum olmuyor.
Mastit olan varsa aranizda benim durumum mastit mi sizce?
Ve ne yapabilirim.yardimci olurmusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…