Arkadaslar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ozellikle gunduz? Ya ben kizimi doyuruyorum altini temizliyorum gozunden uyku akiyor resmen kapanip kapanip aciliyor ama yok ne yaptiysam uyutamiyorum
Bizimde 5Ekim dogumlu. 2 ayimiz bitti cok sukur. Su an gaz sancilarimiz bitse diye bekliyorum. Evde pisirecek yemek bulamiyorum bir de kış alternatif az. Yaza kadar daha da keyifli hale gelecekler insallah
Kızlar bugün 40'ımız çıktı. Benim hâlâ dikiş sorunlarım var. İki tane dikişimde beyazlık var, bir tanesinde şişlik ve sertlik. Bir de değişik bir koku :/ hastanede ne söyledilerse yapmaya çalıştım, bir türlü iyileşmiyor. 7 günlük olduğunda kontrole gitmiştim, iyileşiyor demişti doktorum. Hemoroid ilacı da vermişti. Bir kere kullandım, çok kötü yanma yaptı, bir saat yıkadım rahatlasın diye. Sanırım ondan sonra dikiş zarar görmüş, iyileşmek yerine kötüye gitmiş çok geç farkettimkontrole daha 1 hafta var, anca randevu bulabildim. Aynı derdi çeken arkadaş bir krem önerdi, doktoru yazmış. Kontrole gidene kadar kullansam çok mu saçmalamış olurum? Moralim bozuldu iyice :/
Yapiyorum canim ama yetmiyor herhalde. Dun gunduz cok uyumaya ugrastu. Ikinmaktan uyumadi yavrum. Kaka da yapiyor gaz da cikariyor ama hala var gazi. Damla da veriyorum oysa.Kızlar bebisiniz size seslenmeye calisiyor mu?
Nasil sesler çıkariyorlar.
Benim bebisim bana ungi diye bağırıyor.
Tsk ederim canım.
amin.cümlemize.
Bu arada canim ben bugün bisey buldum.seninle de paylasayim.cocuk gazini cikarmakta zorlaniyorsa.bebegi önüne yatir.sende otur.bebegin ayaklarini karnima uzatiyorum.o da ittince cikariyor gazini.
Sende dene istersen
Canım Allahim yardimcin olsun az cok bende okuyordum yaşadığın sıkıntıları..Canim.iyice dalmadigini ben nefesinden anliyorum.yatirdigin zaman hizli hizli nefes aliyirsa uyanmaya yakindir.o zaman hemen müdahale etmiyorum.bekliyorum geri dalsin diye.dalmazsa ben kucagima alip pişpışliyorum.
Bizim de gaz problemimiz tavan yapti bu aralar.ağlayarak uyaniyor.emzirirken zorluyor.zor yapiyor kakasini.bizde 3.aya girdik.ins bu ay gaz sıkıntisi biter de deliksiz uyur.yoksa ben gecede 6 defa kalkiyorum.bugün hic uyumadim desem yeridir.ama yine de sağlik olsun.kızasım bile gelmiyor.yeterki sağlikli olsun.
Canim ailem 14 saat uzakta kaliyor.annem hasta.dogumuma zar zor getirttim onlari.
Babam sikıntılı biri.evde anneme ablam bakiyor.bide evli bi kizkardesim var.
Dogumdan 1 hafta once geldiler.o da benim defalarca aramamla.sezeryan oldum.3.gün babam ben sıkıldim dedi.hepsini toplayip gitti.annem gitmek istemese de zorla göturdü.
Ben 45 gün kadar bunalim yasadim.burdaki arkadâşlar bilir.
Çocugu bile sevemedim.çok zor günler sıkıntilar yasadik hem maddi hemde manevi.
Babamla tamamen küstüm.eevdeki ablam da zaten ortaligi karistiran tipten biri.babami h3o doldurusa getiriyordu.
Evli olan kardesim de evine gitmek icin yandi tutustu.burda kalayim da ablam ameliyatlı ona bebege bakayim bi yemek yapayim demedi.
Onlar giderken ben cok ağladim.gitmeyin siz nasil insanlarsiniz.vicdan yok mu sizde.ben yurüyemiyorum desem de gittiler.
Sonra telefonlarda kardesime ablama anneme hepsine bağırdim aģladim.aramayin beni.merak etmenize gerek yok.ölsek de kalsak da size ne dedim.sütüm kesildi.basur oldum.iki göğsüm dr tıkandi.evin kalorifer sistemini kestiler.yazdan beri doģalgazı yapamadilar.dün yaptilar.bu soğuk evde yaşadik.bebek hasta oldu.tek basima götürdüm getirdim.
Ben hasta oldum bebegi de yanimda hastaneye götürdüm.
Simdi de eşim terslik yapiyor.herseyi üstüme atiyor.hastaneye tek götür.tek yika tek bak...
Tamam diyorum.herseyi bi kenara yaziyorum..
Kimseyr muhtac olmamayi ögrendim.böylr daha güçlü daha mutluyum.
Varsın kimse gelmesin..
Elbet herkesin bi zor zamani olacak...
Ben uykusu gelince kundak yapiyorum. Hic hosuna gitmiyor ama acmiyorum. Kucagimda hafif zipliyorum. Titresim gibi. Agzinda emzigi zorla tutup bi de beyaz gurultu aciyorum. Uyuyor. Beyaz gurultu devam ettikce kucakta uyuyor. Ama kucaktan inince uyaniyor yine.Yok yahu bizimki ana kucaginda gazini cikariyor biraz duruyor sonra al beni diye agliyor keske orada uyusa
Kundagi nasil yapiyorsunuz uykuluyken mi bizimki agliyor elini kolunu sabitleyince
Baticon gibi bir sey mi kullansan? Cok ilac sayilmaz ya.Kızlar bugün 40'ımız çıktı. Benim hâlâ dikiş sorunlarım var. İki tane dikişimde beyazlık var, bir tanesinde şişlik ve sertlik. Bir de değişik bir koku :/ hastanede ne söyledilerse yapmaya çalıştım, bir türlü iyileşmiyor. 7 günlük olduğunda kontrole gitmiştim, iyileşiyor demişti doktorum. Hemoroid ilacı da vermişti. Bir kere kullandım, çok kötü yanma yaptı, bir saat yıkadım rahatlasın diye. Sanırım ondan sonra dikiş zarar görmüş, iyileşmek yerine kötüye gitmiş çok geç farkettimkontrole daha 1 hafta var, anca randevu bulabildim. Aynı derdi çeken arkadaş bir krem önerdi, doktoru yazmış. Kontrole gidene kadar kullansam çok mu saçmalamış olurum? Moralim bozuldu iyice :/
Bugün çok şükür ki yormadı o kadar.Çok ağlamadı bugün birazcık da uyudu :)büyüme atağı haftasına denk geldi ondan SanırımBuyudukce biraz daha sen hep onunla ilgileneceksin modlari oluyor :) olacakta :)
Anladikca daha cok isteyecekler :)
Belki huysuzlugun etkisiyledir.Bugun nasilsinix?
Bahsettiğim dikişlerden hepsi uç sayılır, o zaman bir tanesini normal kabul edebiliriz.. ama beyazlık olanlar muhtemelen iltihap yüzünden :/ dikiş tutmadıysa ayrı sıkıntı.. dokunmaya korkuyorum, yeniden dikiş mi atarlar diye stres oldum.. kuzuma odaklanamıyorum :/ 10 dkdır uğraşıyorum gazını çıkarmadı, yüz üstü yatırdım bekliyorun başında.. bu gazla uyursa yandı kuzum...Sertlik olan en son kisimsa genelde bitimi diye olabiyormus ic dikislerinde ipinden.Sezaryende de genelde sagda kesinin bittigi yerin icinde olabiliyor.
Yani yasamis birinden krem duymak iyi bi yandan ama suan acin fln yoksa simdi doktorda baska bisy onerirse diye dusundum.Bi yandanda 1 hafta iyi bi sure kullanim acisindan.
Hassas mevzuu :)
İltihabı attırır mı acaba? Keşke baştan beri kullansaydım. Oğlumda geç iyileşti ama en azından iltihap yoktu. Gerçi onda da hiç bir ilaç vermediler, kendim eczaneden alıp pansuman yapmıştım. Neden doğru düzgün yönlendirmezler ki insanı :/ hassas bölge, kuru tutmak imkansız. Nasıl iyileşsin bakımsız.. temiz suyla yıka, kuru tut diyorlar.. tavsiyeye bak.. içim şişti düşün düşün.. kızımla ilgilenirken kendime bakamadım o ayrı..Baticon gibi bir sey mi kullansan? Cok ilac sayilmaz ya.
Kızlar bugün 40'ımız çıktı. Benim hâlâ dikiş sorunlarım var. İki tane dikişimde beyazlık var, bir tanesinde şişlik ve sertlik. Bir de değişik bir koku :/ hastanede ne söyledilerse yapmaya çalıştım, bir türlü iyileşmiyor. 7 günlük olduğunda kontrole gitmiştim, iyileşiyor demişti doktorum. Hemoroid ilacı da vermişti. Bir kere kullandım, çok kötü yanma yaptı, bir saat yıkadım rahatlasın diye. Sanırım ondan sonra dikiş zarar görmüş, iyileşmek yerine kötüye gitmiş çok geç farkettimkontrole daha 1 hafta var, anca randevu bulabildim. Aynı derdi çeken arkadaş bir krem önerdi, doktoru yazmış. Kontrole gidene kadar kullansam çok mu saçmalamış olurum? Moralim bozuldu iyice :/
Teşekkür ederim canım, bende de var çatlak.. ilacı not alıyorum, dikiş sorunum geçince inşallah hemoroid tedavisine başlarım. Tuvalete gitmek de kabus oldu artık :/Merhaba. Bende hemoroid değil ama makat çatlağı olmuştu geçen haftalarda. Doktora gitmeden hallettim açıkçası. Aynı ilaçlar kullanılıyor genelde hemoroidle.
İlaç adı teleffuz etmenin sakıncasın var mı bilmiyorum ama Ultraproct alıp sürebilirsiniz. Bir de eczacım bana bir krem hazırlamıştı. O çok iyi geldi, 2 güne hiçbir şeyim kalmamıştı. Eczacınızdan hemoroid ilacı hazırlamasını rica edebilirsiniz. Çok geçmiş olsun.
Aynen canim sanki uzak duruyor.masasinin basina geciyor.kitap okuyor.bilgisayarsan arastirma yapiyor.okul usleriyke ugrasiyor.mybete giriyor.çekyata uzanip telefonda oyun oynuyor.coğu okul isini de geceye sarkıtıyor.O disarinin isinin yorgunlugunu sizden uzak durarak mi atacakmis?
Kaldi ki ne guzel soylemis disarinin isi disarida kalabiliyor.Eve gelip 1 saat yatsa dinlense dimdik kalkar.
Senin isinin molasi bi duragi var mi?
Emdikten sonra 1 saat bi bebegi tutamayacak insan yok.
Seni biraz dinlendirmeli ki sende evladina verimli ol
Ya çok tatli oluyorlar.bende ses cikariyorum o da cevap veriyor.karsilikli konusuyoruz.emzirirken ara sira konusuyor.gülüyor.yiyesim geliyor.Her agladiginda aeenniii diye cikiyor sesi :)))))guluyoruz hatta
Ilk agusu 59 gunlukken geldi hep konusuyordum aguu yapiyordum bigun hirkasini giydirirken esimin kucaginda soyledi bana bakarak :)
Hatta sonrasinda esim yatagin ustune koymus konusuyordu ona guluyordu,ben oturdum bana dönüp direkt aguu dedi :)))ay minicikler yaa
Simdi az sesle ciglik atar gb yapiyorum o da yapiyor :) auuu,aaa fln diye karsilikli atisiyoruz :) dudaklar kimil kimil ugrasiyor
Bol bol konus
Canim bebegin aksama dogrubyada aksam olunca uyuyor mu.bizimki oturuyor bizimle yatana kadar.Ben mesela emziriyorum yeni uyanmissa nerdeyse 1 saat sonraya dogru uykusu gelmeye basliyor.Bazen mama sandalyesine yatiriyorum (mama sandalyesi tam yatiyor) altinda yumus bi battaniyesi var kafasini cevirip yanagini yasliyor hemen,aspiratoru aciyorum,cok hafif hafif titrer gb yapiyorum uyuyor.
Bazen yatagina yatirip yardimci olmaya calisiyorum.
Bazen emdikten sonra gogsume yasliyorum.
Buyugunde biraz oyun vs denk gelmiyorsa mesela duruma gore sekilleniyoruz hep beraber :))
Gazi olursa uyumaz canim.dogru söylüyorsun.benimki de simdi aşıdan geldi.gazdan dolayi uyumuyor.Yapiyorum canim ama yetmiyor herhalde. Dun gunduz cok uyumaya ugrastu. Ikinmaktan uyumadi yavrum. Kaka da yapiyor gaz da cikariyor ama hala var gazi. Damla da veriyorum oysa.
Saol canim.Allah razi olsun.Canım Allahim yardimcin olsun az cok bende okuyordum yaşadığın sıkıntıları..
Rabbim evladindan yüzünü güldürsün insallah
Uykuluyken yaptigimda daha rahat oluyor diger turlu benimkide cok kiziyor hatta gecen gece baya soylene soylene uyudu:) Ama benimki daha rahat uyuyo cunku eliyle kendini cok uyandiriyorYok yahu bizimki ana kucaginda gazini cikariyor biraz duruyor sonra al beni diye agliyor keske orada uyusa
Kundagi nasil yapiyorsunuz uykuluyken mi bizimki agliyor elini kolunu sabitleyince
Arkadaslar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ozellikle gunduz? Ya ben kizimi doyuruyorum altini temizliyorum gozunden uyku akiyor resmen kapanip kapanip aciliyor ama yok ne yaptiysam uyutamiyorum
Maşallah bebişe ❤ ne mutlu size. Huzurlu bir hamilelik mi geçirdiniz, etkisi oluyor bebeklerin karakterine, uyku düzenine v.s. güle güle büyütün inşallah :)Doğdu doğalı ters yatıyor yüz üstü yani. Ilk bir hafta yanimdan ayırmadan hep takip ettim baktım kafasını çevirip nefesini rahat alıyor, bende hep öyle uyutuyorum. 51 günlük bugün. Gündüz genelde salonda kanepede ters yatar. Bide evde ablası olduğundan sese alışkın. Ilahi yada müzik acarım ablası yokken, emziği veririm ters yatırırım anında uyur. Gündüz 1 saat zor uyanık duruyor. Gecede gözünü açmadan emip uyuyor yine ters yatırıyorum. Gece çoğunlukla emzige bile gerek duymadan uyur. Akşam 9 civarı gece uykusuna geçiyor. Gece 1 yada 2 kez uyanıyor. Ablasını okula götüreceksem taşıma kumaşına alıyorum sabah 8de. Eve gelince uyanıyor ve bizim döngü başlıyor. Yaklaşık 2 ila 3 saat arası uyuyor ve uyanıkken 1 saat durabiliyor.
Bende aynı o şekilde uyutmaya çalışıyorum ama çok zor uyuyor mesela dün gece 12 de başladım uyutmaya saat 1 buçukta uyudu yatağına koydum gözlerini açtı sonra yine zıplamaya devam ettim saat 4 gibi uyuttum bu sefer kucağımdan indirmeden sarılarak yattım aynı pozisyonda 15 dakika sonra uyandı tekrar zıplayarak saat 5 buçukta uyuttum sabah 9 da uyandık attık ne kolum ne ayağım ne belim kaldı her yerim ağrıyor. Ayakta sallasam uyumuyor eşimle battaniyenin içinde sallıyoruz uyumuyor kucağımda sallıyorum uyumuyor emzikle uyumuyor emmiyorda memede uyuyakalsa ne yapacağım bilmiyorum bu çocuk uyumuyor hiçBen uykusu gelince kundak yapiyorum. Hic hosuna gitmiyor ama acmiyorum. Kucagimda hafif zipliyorum. Titresim gibi. Agzinda emzigi zorla tutup bi de beyaz gurultu aciyorum. Uyuyor. Beyaz gurultu devam ettikce kucakta uyuyor. Ama kucaktan inince uyaniyor yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?