2018 Ekim Anneleri

Amin canim.Senin de benim gibi sıkıntın stresin bitmiyor canim.Rabbim.yardimcimiz olsun.
Tez vakitte bizi feraha çıkarsin.

Ay inanmiyorum masallah diyeyim ben gunduz uyutucam diye saftimv kayiyor resmen uyku esigini kacirmiyorum olmuyor kaciriyorum yine olmuyor disari cikiyorum yok eve giriyorum yok gozlerinden uyku akiyor ama kapatmiyor israrla zaten 2 haftadir hepten duzen gitti cunku cok siddetli bi gaz problemimiz basladi ne emiyor ne uyuyabiliyor 5 dk emip biraktigi icin yarim saat araliklarla goguslerimde artik yumusamaya basladi ne olacak boyle kilo kaybedicek diye korkuyorum

Canım sana tavsiyem beyaz lahana yapraklarını ayırıp yıka dolaba koy soğusun bebeğini emzirdikten sonra göğüslerine sar o göğsünün şişkinlik ve ağrısını biraz alır. Buzluk değil ama buzdolabu gözü yeterli. Sütüm soğur falan diye de korkma süt yüzeyde değil sonuçta seni rahatlatır canım

Yüz üstü nasıl yatırıyorsunuz kızlar, ben deniyorum gündüz ama kafasını yastığa koymuyor bir türlü, dik tutmaya çalışıyor sonra ağlıyor durmadan, kafasının arkası düzleşti, birde kafasının arka tarafında biraz yukarida bir cukurluk var sizde de var mi orasida mi bıngıldak?

Maşallah bebişe ❤ ne mutlu size. Huzurlu bir hamilelik mi geçirdiniz, etkisi oluyor bebeklerin karakterine, uyku düzenine v.s. güle güle büyütün inşallah :)

Yani çok şükür huzurlu denilebilir. Ilk kizimda severdi uykuyu hala sever 3 buçuk yaşında öğlenleri 3 saat uyuyor okula gitmediği günler. Okulda 1 buçuk saat uyuyor çünkü uyandiriliyormus. Benim çocuklar uykuyu seviyorlar şans heralde yoksa ekstra yaptığım bisey yok. Tek yaptığım ikinci ister istemez kucagima alışmadı evde bi çocuk olunca emzirip bırakıyorum hep büyükle ilgileniyorum

Allah yardımcın olsun gaz problemi çok zor kuzenimin bebeğinden görüyorum yazık bebek çok kıvranıyor kiyamam.. cabuk gecer insallah gaz sorunu..
Onun dışında göğüs yumuşadı diye sakın korkmayın süt artık geride birikiyordur. 2 aydan sonra ilk günlerdeki sertlik olmuyor zaten. 3 aydan sonra iyice yumuşar. Siz bolca emzirin o kendine göre süt üretecektir.

Dışarı çıkmak hepten düzeni bozuyor bizimde. Dışarda olduğum gün akşam uyumakta zorlanıyor baya..

Canim evde lahana yok.çok aciyor göğsüm.ne yaptimsa sertliği inmedi.
Benimkisi mastit mi oluyor?

tek değilmişim

bebegi tersten emzirmeyi dene canim koltuk altina yatir yuzu sana baksin..dusta masaj yapmakta aciyor sertlikleri

Aminn gercekten gaz cok berbat bir seymis en kotusu bebegim aci cekiyor ama bir sey yapamiyorum burayida okuyorum cevap yazan arkadaslarada donemiyorum cunku son zmnlarda iyice bozuldu duzen

Hadi ya bende gogusler yumusadi eyvah geri mi cekiliyor diye korktum

Uykuluyken yaptigimda daha rahat oluyor diger turlu benimkide cok kiziyor hatta gecen gece baya soylene soylene uyudu:) Ama benimki daha rahat uyuyo cunku eliyle kendini cok uyandiriyor

Uyku esigini anliyorum mesela gozlerden akiyor iste o an sakince her yolu denemeye basliyorum derken zaten bidaha acikiyor sonra hoopp en basa hele geceleri 1-1,5 saatte ancak uyuyor biz mi eksik yanlis yapiyoruz anlamiyorum

Uyku esigini anliyorum mesela gozlerden akiyor iste o an sakince her yolu denemeye basliyorum derken zaten bidaha acikiyor sonra hoopp en basa hele geceleri 1-1,5 saatte ancak uyuyor biz mi eksik yanlis yapiyoruz anlamiyorum
Bizimde bazi geceler cok inat ediyor uyunuyor besiginde belki 1 saat salliyoruz ben en son care beyaz gurultu aciyorun o zaman sakinliyor ve uykuya gecmesi daha rahat oluyor ama eger huzursuzsa en fazla 1-2 saat uyuyup uyaniyor ve agliyor. Bazi geceler her saat basi kalkiyoruz iste o zaman benimde sinirlerim alt ust oluyor . Insallah bugunlerde azalacak zamanla illaki iyi kotu bi duzenleri olacak ben kendimi 3. aya endeksledim insallah 3. ayda hem gaz hem uyku problemleri azalacak diye dusunuyorum yani insallah:)

Canim evde lahana yok.çok aciyor göğsüm.ne yaptimsa sertliği inmedi.
Benimkisi mastit mi oluyor?
Mastit ağrı ve ateş de yapıyor ama bilmiyorum ki. Arkadaş söylemiş banyoda duşta masaj yaparak sağmayı denersen o da işe yarar. Ben bazen böyle taş gibi olduğu durumda makine de çekemediğinde masaj yapıyorum o zaman yavaş yavaş gelmeye başlıyor eğer bebeğin ememiyorsa uyumaktan öyle de deneyebilirsin. Canım sizin başka bir şehre dr a gitme durumunuz yok mu? İlçedeki dr ilgilenmedi demiştin senin durumun çözülmüyor baksana başka türlü. Eşin de hiç izin alamaz değil ya bir günlük mazeret izniyle gidip gelirdiniz. Senin durumunun başka çözümü olmuyor baksana

Canım tavsiyem belli bir tarihe odaklanma eğer durumlar beklediğin gibi olmazsa psikolojik olarak yıpratır seni. Elbette bugünler geçiyor zamanla ama kiminin 3 ayda kiminin bir yılda bitiyor belli olmuyor

Kafasının altında yastık olmayacak canım, yastığa gömülüp nefes alamayabilir. Ben doğduğundan beri kusarsa genzine kaçmasın diye bi sağa bi sola yatırıyorum. İlk defa bi kaç gündür sırt üstü yatırmaya başladım gözlemleyerek, en çok sırt üstü gerine gerine uyumayı seviyor. Ben de yüz üstü koysam sevmiyor mesela, öyle durmak istemiyor.

Benim ilk gunlerde olmustu gogsun ist kismi kipkirmizi olmustu ve agriyordu hemen lahana aldirdim esime buzluga koydum onu soguduktan sonra mastit olan bolgeye koydum oradaki sicakligi aliyor rahatlatiyor. Bunun disinda sicak kompress yaptim ve o sicakla sagdim sagarkende guzelce masaj yaptim masaj yaparken aciyor ama diger turlusu daha kotu bu sekilde gecti benimkisi. Ertesi gunde digre gogsum oldu onu da ayni sekilde gecirdim

Canım tavsiyem belli bir tarihe odaklanma eğer durumlar beklediğin gibi olmazsa psikolojik olarak yıpratır seni. Elbette bugünler geçiyor zamanla ama kiminin 3 ayda kiminin bir yılda bitiyor belli olmuyor
Evet cok haklisin aslinda bunun farkindayim gecmezse iyice bunalicam ama umut dunyasi diyorum:) Bir de cok sukur o ilk gunlerdeki caresizligim yok zaman zaman tukenmis hissediyorum ama alistim biraz biraz.

Kızlar mevlüt hazırlığındayım Allah nasip ederse sayfaya pek giremedim sabah kızım çok fena kustu yerler kendi üstü benim üstüm battı o derece kustu 2 gündür de tuvalet konusunda sıkıntılı damlayıda atıyor ağzından dr a götürsem mi böyle kusması neden olabilir

Bende kendimi sucluyordum sinirlendigim icin ama yalniz degilmisim :)
Bazen gercekten sabrim kalmiyor dun gece esime her aksam ayni kisir dongudeyiz farkindamisin sabrim kalmadi dedim ama tabi kendimi cok sucladim sonra el kadar bebekler bize muhtaclar en onemlisi biz artik anne olduk izini tatili molasi paydosu yok sagliklari yerinde olsun yeter ki inanirmisin bende kendimi 3. Aya endeksledim belkide gaz 3 aydan sonra azalir diye okudum ve duydum hep sanirim ondan :) suan gaz haricinde tek sikintimiz uykuya gecis yani gozleri kapaniyor kipkirmizi oluyor ama uyutamiyoruz kucakta salliyorum oturup kucakliyorum dik tutuyorum yatay yada yatagina yatirip salliyorum beyaz gurultuden basimiz sisti yok arkadas aglamadan uyumuyor oylede 1-2 saat ancak uyuyor gece gunduz max 45 dk

Canim ben dogdugundan beri reflu yataginda yatiriyorum hafif egimli olmasi bana guven veriyor gazi varsa guzel cikartiyor ama yoksa bizimkide durmuyor yastik olmayacak eller bas hizasinda bacaklarida anne karni gibi kiviriyor

Evet cok haklisin aslinda bunun farkindayim gecmezse iyice bunalicam ama umut dunyasi diyorum:) Bir de cok sukur o ilk gunlerdeki caresizligim yok zaman zaman tukenmis hissediyorum ama alistim biraz biraz.
Hepimiz zaman zaman böylesi durumlar yaşıyoruz canım umarım en kısa zamanda sorun oluşturan durumlar ortadan kalkar ve geçirdiğiniz zaman daha eğlenceli hale gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…