- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Amin canim.Senin de benim gibi sıkıntın stresin bitmiyor canim.Rabbim.yardimcimiz olsun.Bir haftadır giremiyorum buraya. Buğra baya rahatsızlandı. 63.5 ile hamile kaldım 55kg ya dustum uykusuzluk, yorgunluk ve diyet. Eşimin gribi de dün bugraya ve bana bulaştı. Oğlum bir haftadır sancılı ve hep agliyordu herşeye. Uyku yok. Sütüm azaldı. İnşallah geçer bu günler hayırlısıyla. Dünkü saatlerce aglamasina sebebi karın agrisiymis. 5gundur kaka yapmamıştı. Dün bir sürahi kadar yaptı yeşil, mukuslu ve çok yoğun. Omuzlarına kadar. Altını açtım hala yapmaya devam etti. Dort kez yaptı. İçinde nasıl tasimis bu kadar şeyi. Sonra da hep ağladı. Peşinden gece de grip olduk o da ben de hapsuruyoruz ve burun akıntısı var eşim sağolsunhaftasonu dinlenmek için bir gün arkadaşa bir gün ablama gittim Buğra surekli ağladı iki saat zor durduk arabada da agliyo hep. Eşim öksursun korkup agliyo, yere bişey düşse uyanıp korkup agliyo. Bu ara boyleyiz. Elim peteğe degse uyanıyor. Diyette de şikayetler çok azalmadi yarın alerji doktoru bakalım ne diyecek. Hamileyken canım hicbisey istemiyordu yiyemiyodum 8-9 kilo almıştım. Şimdi de herşey yasak yine yiyemiyorum. Allah hepimize güç kuvvet versin evlatlarımıza sağlıkla iyi bakalım kimselere muhtaç etmesin Rabbim
Doğdu doğalı ters yatıyor yüz üstü yani. Ilk bir hafta yanimdan ayırmadan hep takip ettim baktım kafasını çevirip nefesini rahat alıyor, bende hep öyle uyutuyorum. 51 günlük bugün. Gündüz genelde salonda kanepede ters yatar. Bide evde ablası olduğundan sese alışkın. Ilahi yada müzik acarım ablası yokken, emziği veririm ters yatırırım anında uyur. Gündüz 1 saat zor uyanık duruyor. Gecede gözünü açmadan emip uyuyor yine ters yatırıyorum. Gece çoğunlukla emzige bile gerek duymadan uyur. Akşam 9 civarı gece uykusuna geçiyor. Gece 1 yada 2 kez uyanıyor. Ablasını okula götüreceksem taşıma kumaşına alıyorum sabah 8de. Eve gelince uyanıyor ve bizim döngü başlıyor. Yaklaşık 2 ila 3 saat arası uyuyor ve uyanıkken 1 saat durabiliyor.
Canım sana tavsiyem beyaz lahana yapraklarını ayırıp yıka dolaba koy soğusun bebeğini emzirdikten sonra göğüslerine sar o göğsünün şişkinlik ve ağrısını biraz alır. Buzluk değil ama buzdolabu gözü yeterli. Sütüm soğur falan diye de korkma süt yüzeyde değil sonuçta seni rahatlatır canımGaliba en sonunda mastit de oldum.sol göğsümün üst kısmı semsert oldu.pompa 1 damla bi cikaramiyor.
Sert kitle çok agriyor.bebek emerken göğsümün ici agriyor.sanki mil sokuyorlar damarlara.
Şansıma bugün asiya götürdük.gözünü acamaiyir uykudan.uyansa emzirecem ama uynamiyor.agzina alıyor uyuyor.uyandirmays calisiyorum.ayaklarini gidikliyorum.ismiyle sesleniyorum.cenesini gıdıklıyorum olmuyor.
Mastit olan varsa aranizda benim durumum mastit mi sizce?
Ve ne yapabilirim.yardimci olurmusunuz?
Maşallah bebişe ❤ ne mutlu size. Huzurlu bir hamilelik mi geçirdiniz, etkisi oluyor bebeklerin karakterine, uyku düzenine v.s. güle güle büyütün inşallah :)
Ay inanmiyorum masallah diyeyim ben gunduz uyutucam diye saftimv kayiyor resmen uyku esigini kacirmiyorum olmuyor kaciriyorum yine olmuyor disari cikiyorum yok eve giriyorum yok gozlerinden uyku akiyor ama kapatmiyor israrla zaten 2 haftadir hepten duzen gitti cunku cok siddetli bi gaz problemimiz basladi ne emiyor ne uyuyabiliyor 5 dk emip biraktigi icin yarim saat araliklarla goguslerimde artik yumusamaya basladi ne olacak boyle kilo kaybedicek diye korkuyorum
Canim evde lahana yok.çok aciyor göğsüm.ne yaptimsa sertliği inmedi.Canım sana tavsiyem beyaz lahana yapraklarını ayırıp yıka dolaba koy soğusun bebeğini emzirdikten sonra göğüslerine sar o göğsünün şişkinlik ve ağrısını biraz alır. Buzluk değil ama buzdolabu gözü yeterli. Sütüm soğur falan diye de korkma süt yüzeyde değil sonuçta seni rahatlatır canım
tek değilmişimBende aynı o şekilde uyutmaya çalışıyorum ama çok zor uyuyor mesela dün gece 12 de başladım uyutmaya saat 1 buçukta uyudu yatağına koydum gözlerini açtı sonra yine zıplamaya devam ettim saat 4 gibi uyuttum bu sefer kucağımdan indirmeden sarılarak yattım aynı pozisyonda 15 dakika sonra uyandı tekrar zıplayarak saat 5 buçukta uyuttum sabah 9 da uyandık attık ne kolum ne ayağım ne belim kaldı her yerim ağrıyor. Ayakta sallasam uyumuyor eşimle battaniyenin içinde sallıyoruz uyumuyor kucağımda sallıyorum uyumuyor emzikle uyumuyor emmiyorda memede uyuyakalsa ne yapacağım bilmiyorum bu çocuk uyumuyor hiç
bebegi tersten emzirmeyi dene canim koltuk altina yatir yuzu sana baksin..dusta masaj yapmakta aciyor sertlikleriGaliba en sonunda mastit de oldum.sol göğsümün üst kısmı semsert oldu.pompa 1 damla bi cikaramiyor.
Sert kitle çok agriyor.bebek emerken göğsümün ici agriyor.sanki mil sokuyorlar damarlara.
Şansıma bugün asiya götürdük.gözünü acamaiyir uykudan.uyansa emzirecem ama uynamiyor.agzina alıyor uyuyor.uyandirmays calisiyorum.ayaklarini gidikliyorum.ismiyle sesleniyorum.cenesini gıdıklıyorum olmuyor.
Allah yardımcın olsun gaz problemi çok zor kuzenimin bebeğinden görüyorum yazık bebek çok kıvranıyor kiyamam.. cabuk gecer insallah gaz sorunu..
Onun dışında göğüs yumuşadı diye sakın korkmayın süt artık geride birikiyordur. 2 aydan sonra ilk günlerdeki sertlik olmuyor zaten. 3 aydan sonra iyice yumuşar. Siz bolca emzirin o kendine göre süt üretecektir.
Dışarı çıkmak hepten düzeni bozuyor bizimde. Dışarda olduğum gün akşam uyumakta zorlanıyor baya..
Uykuluyken yaptigimda daha rahat oluyor diger turlu benimkide cok kiziyor hatta gecen gece baya soylene soylene uyudu:) Ama benimki daha rahat uyuyo cunku eliyle kendini cok uyandiriyor
Bizimde bazi geceler cok inat ediyor uyunuyor besiginde belki 1 saat salliyoruz ben en son care beyaz gurultu aciyorun o zaman sakinliyor ve uykuya gecmesi daha rahat oluyor ama eger huzursuzsa en fazla 1-2 saat uyuyup uyaniyor ve agliyor. Bazi geceler her saat basi kalkiyoruz iste o zaman benimde sinirlerim alt ust oluyor . Insallah bugunlerde azalacak zamanla illaki iyi kotu bi duzenleri olacak ben kendimi 3. aya endeksledim insallah 3. ayda hem gaz hem uyku problemleri azalacak diye dusunuyorum yani insallah:)Uyku esigini anliyorum mesela gozlerden akiyor iste o an sakince her yolu denemeye basliyorum derken zaten bidaha acikiyor sonra hoopp en basa hele geceleri 1-1,5 saatte ancak uyuyor biz mi eksik yanlis yapiyoruz anlamiyorum
Mastit ağrı ve ateş de yapıyor ama bilmiyorum ki. Arkadaş söylemiş banyoda duşta masaj yaparak sağmayı denersen o da işe yarar. Ben bazen böyle taş gibi olduğu durumda makine de çekemediğinde masaj yapıyorum o zaman yavaş yavaş gelmeye başlıyor eğer bebeğin ememiyorsa uyumaktan öyle de deneyebilirsin. Canım sizin başka bir şehre dr a gitme durumunuz yok mu? İlçedeki dr ilgilenmedi demiştin senin durumun çözülmüyor baksana başka türlü. Eşin de hiç izin alamaz değil ya bir günlük mazeret izniyle gidip gelirdiniz. Senin durumunun başka çözümü olmuyor baksanaCanim evde lahana yok.çok aciyor göğsüm.ne yaptimsa sertliği inmedi.
Benimkisi mastit mi oluyor?
Canım tavsiyem belli bir tarihe odaklanma eğer durumlar beklediğin gibi olmazsa psikolojik olarak yıpratır seni. Elbette bugünler geçiyor zamanla ama kiminin 3 ayda kiminin bir yılda bitiyor belli olmuyorBizimde bazi geceler cok inat ediyor uyunuyor besiginde belki 1 saat salliyoruz ben en son care beyaz gurultu aciyorun o zaman sakinliyor ve uykuya gecmesi daha rahat oluyor ama eger huzursuzsa en fazla 1-2 saat uyuyup uyaniyor ve agliyor. Bazi geceler her saat basi kalkiyoruz iste o zaman benimde sinirlerim alt ust oluyor . Insallah bugunlerde azalacak zamanla illaki iyi kotu bi duzenleri olacak ben kendimi 3. aya endeksledim insallah 3. ayda hem gaz hem uyku problemleri azalacak diye dusunuyorum yani insallah:)
Yüz üstü nasıl yatırıyorsunuz kızlar, ben deniyorum gündüz ama kafasını yastığa koymuyor bir türlü, dik tutmaya çalışıyor sonra ağlıyor durmadan, kafasının arkası düzleşti, birde kafasının arka tarafında biraz yukarida bir cukurluk var sizde de var mi orasida mi bıngıldak?
Benim ilk gunlerde olmustu gogsun ist kismi kipkirmizi olmustu ve agriyordu hemen lahana aldirdim esime buzluga koydum onu soguduktan sonra mastit olan bolgeye koydum oradaki sicakligi aliyor rahatlatiyor. Bunun disinda sicak kompress yaptim ve o sicakla sagdim sagarkende guzelce masaj yaptim masaj yaparken aciyor ama diger turlusu daha kotu bu sekilde gecti benimkisi. Ertesi gunde digre gogsum oldu onu da ayni sekilde gecirdimGaliba en sonunda mastit de oldum.sol göğsümün üst kısmı semsert oldu.pompa 1 damla bi cikaramiyor.
Evet cok haklisin aslinda bunun farkindayim gecmezse iyice bunalicam ama umut dunyasi diyorum:) Bir de cok sukur o ilk gunlerdeki caresizligim yok zaman zaman tukenmis hissediyorum ama alistim biraz biraz.Canım tavsiyem belli bir tarihe odaklanma eğer durumlar beklediğin gibi olmazsa psikolojik olarak yıpratır seni. Elbette bugünler geçiyor zamanla ama kiminin 3 ayda kiminin bir yılda bitiyor belli olmuyor
Bizimde bazi geceler cok inat ediyor uyunuyor besiginde belki 1 saat salliyoruz ben en son care beyaz gurultu aciyorun o zaman sakinliyor ve uykuya gecmesi daha rahat oluyor ama eger huzursuzsa en fazla 1-2 saat uyuyup uyaniyor ve agliyor. Bazi geceler her saat basi kalkiyoruz iste o zaman benimde sinirlerim alt ust oluyor . Insallah bugunlerde azalacak zamanla illaki iyi kotu bi duzenleri olacak ben kendimi 3. aya endeksledim insallah 3. ayda hem gaz hem uyku problemleri azalacak diye dusunuyorum yani insallah:)
Yüz üstü nasıl yatırıyorsunuz kızlar, ben deniyorum gündüz ama kafasını yastığa koymuyor bir türlü, dik tutmaya çalışıyor sonra ağlıyor durmadan, kafasının arkası düzleşti, birde kafasının arka tarafında biraz yukarida bir cukurluk var sizde de var mi orasida mi bıngıldak?
Hepimiz zaman zaman böylesi durumlar yaşıyoruz canım umarım en kısa zamanda sorun oluşturan durumlar ortadan kalkar ve geçirdiğiniz zaman daha eğlenceli hale gelirEvet cok haklisin aslinda bunun farkindayim gecmezse iyice bunalicam ama umut dunyasi diyorum:) Bir de cok sukur o ilk gunlerdeki caresizligim yok zaman zaman tukenmis hissediyorum ama alistim biraz biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?