Sana da kucaga alistirmissin diyorlar mi? Kucukmus alisirmis. Yirtinircasina agliyor. Almayip ne yapalim?Bende aynı o şekilde uyutmaya çalışıyorum ama çok zor uyuyor mesela dün gece 12 de başladım uyutmaya saat 1 buçukta uyudu yatağına koydum gözlerini açtı sonra yine zıplamaya devam ettim saat 4 gibi uyuttum bu sefer kucağımdan indirmeden sarılarak yattım aynı pozisyonda 15 dakika sonra uyandı tekrar zıplayarak saat 5 buçukta uyuttum sabah 9 da uyandık attık ne kolum ne ayağım ne belim kaldı her yerim ağrıyor. Ayakta sallasam uyumuyor eşimle battaniyenin içinde sallıyoruz uyumuyor kucağımda sallıyorum uyumuyor emzikle uyumuyor emmiyorda memede uyuyakalsa ne yapacağım bilmiyorum bu çocuk uyumuyor hiç
Ben hiç emzirip bırakamadım maalesef :) kızım yaygarayı basıyor, oğlum da kabullendi artık. Al kardeşimi, ağlamasın diyor.. Tam tersi oldu bizde, ilk bebeğim usluydu, emzirip bırakırdım. Şimdi iki çocukla ilgilenmem gerekirken kızım huysuz, olan abisine oluyor.. ev işleri temelli aksıyor haliyle :)Yani çok şükür huzurlu denilebilir. Ilk kizimda severdi uykuyu hala sever 3 buçuk yaşında öğlenleri 3 saat uyuyor okula gitmediği günler. Okulda 1 buçuk saat uyuyor çünkü uyandiriliyormus. Benim çocuklar uykuyu seviyorlar şans heralde yoksa ekstra yaptığım bisey yok. Tek yaptığım ikinci ister istemez kucagima alışmadı evde bi çocuk olunca emzirip bırakıyorum hep büyükle ilgileniyorum
Yaptim canim ikisini de .şekli bioe degismedi.tek değilmişim
bebegi tersten emzirmeyi dene canim koltuk altina yatir yuzu sana baksin..dusta masaj yapmakta aciyor sertlikleri
Canim aksili bugün ası gunuydi.bebek uyuyup durdu.Mastit ağrı ve ateş de yapıyor ama bilmiyorum ki. Arkadaş söylemiş banyoda duşta masaj yaparak sağmayı denersen o da işe yarar. Ben bazen böyle taş gibi olduğu durumda makine de çekemediğinde masaj yapıyorum o zaman yavaş yavaş gelmeye başlıyor eğer bebeğin ememiyorsa uyumaktan öyle de deneyebilirsin. Canım sizin başka bir şehre dr a gitme durumunuz yok mu? İlçedeki dr ilgilenmedi demiştin senin durumun çözülmüyor baksana başka türlü. Eşin de hiç izin alamaz değil ya bir günlük mazeret izniyle gidip gelirdiniz. Senin durumunun başka çözümü olmuyor baksana
Gecmis olsun canim.ins bi daha olmaz.masaj yaptim.baya.banyo filan.kar etmedi.lahana da koyfum daha once olmadi.neler yaotim gecmedi.Benim ilk gunlerde olmustu gogsun ist kismi kipkirmizi olmustu ve agriyordu hemen lahana aldirdim esime buzluga koydum onu soguduktan sonra mastit olan bolgeye koydum oradaki sicakligi aliyor rahatlatiyor. Bunun disinda sicak kompress yaptim ve o sicakla sagdim sagarkende guzelce masaj yaptim masaj yaparken aciyor ama diger turlusu daha kotu bu sekilde gecti benimkisi. Ertesi gunde digre gogsum oldu onu da ayni sekilde gecirdim
Sutun az degilse ikisini de sagabilirsin. Ben artik tek oldugum icin gunde bir kere sagabiliyorum. Once emdigini sagiyorum. Cok geliyorsa ona devam ediyorum. Damla damla olmaya baslayinca digerine geciyorum. Ben de tek meme emziriyorum.Kızlar bişey sormak istiyorum şubatta işe başlıycam sütümü sağmam gerekecek bugüne kadar hiç sağladım başlamam lazım ki sütüm azalmasın şimdi oğlum tek meme emiyo Bi seferde diğerini diğer sefer veriyorum şimdi emdiği memenin kalanını mı sağmalıyım yoksa o birini emerken ben diğerinimi sağmalıyım nasıl yapcam?
Peki ne ile saklıyorsun süt saklama poşetleri mi yoksa başka bişey mi bide biberonla alışmasını istemiyorum napmam gerekSutun az degilse ikisini de sagabilirsin. Ben artik tek oldugum icin gunde bir kere sagabiliyorum. Once emdigini sagiyorum. Cok geliyorsa ona devam ediyorum. Damla damla olmaya baslayinca digerine geciyorum. Ben de tek meme emziriyorum.
Lansilohun sut saklama posetleri cok guzel. Ben gunde bir kere biberonla veriyorum. Hem tum gun yoruldugum icin esim veriyor dinlenmis oluyorum. Hem de ben de subatta basliycam. Alismasi lazim. Bazi arkadaslarimin bebekleri biberon tutmuyor. Cok zorluk cekiyorlar calismaya baslayinca. Ac kaliyor bebekler.Peki ne ile saklıyorsun süt saklama poşetleri mi yoksa başka bişey mi bide biberonla alışmasını istemiyorum napmam gerek
Demezler mi canım kaynanam 5 gün yanımda kaldı depresyona soktu beni gitti. Zaten bebeğim gazlı allerjik kolik asla emmiyor uyuyamıyor artık dayanamadım annemin yanına geldim dün gece. Yırtınırcasına ağlarken bide süt sağmaya çalışıyorum iyice psikolojim bozuldu kucağına alıştırmışsın kokuna alışmış kucağına alma ağlar ağlar susar diyenleri boğasım geliyorSana da kucaga alistirmissin diyorlar mi? Kucukmus alisirmis. Yirtinircasina agliyor. Almayip ne yapalim?
Bu teori heralde benim bebek icin geceeli degil.süt az olup da yavaslayinca tepiniyor.gòğsümü tutuo tutup birakiyor.
Eliyle ittiriyor.ağliyor sürekli.ama göğsüm dolu olunca bol süt gelince kuzu kuzu emiyor.
Gebe okulundaki ebeyi aradım biraz önce biberonla verme ya enjektör ya da fincana versinler meme raddi yaşamama için dedi kafama takıldı en korktuğum şey çünkü meme reddi zaten ilk iki hafta çok zorlandım meme vermek için zar zor emmeyi öğrendi bırakmasından çok korkuyorumLansilohun sut saklama posetleri cok guzel. Ben gunde bir kere biberonla veriyorum. Hem tum gun yoruldugum icin esim veriyor dinlenmis oluyorum. Hem de ben de subatta basliycam. Alismasi lazim. Bazi arkadaslarimin bebekleri biberon tutmuyor. Cok zorluk cekiyorlar calismaya baslayinca. Ac kaliyor bebekler.
Anladim canim. Oyle bi sıķıntı varsa verme o zaman. Benimki 5 gunlukten beri biberon da aliyor meme de. Ama obur bebek zaten. Lahmacun versen yer bence. Allah hepimize kolaylik ve merhamet versin.Gebe okulundaki ebeyi aradım biraz önce biberonla verme ya enjektör ya da fincana versinler meme raddi yaşamama için dedi kafama takıldı en korktuğum şey çünkü meme reddi zaten ilk iki hafta çok zorlandım meme vermek için zar zor emmeyi öğrendi bırakmasından çok korkuyorum
Amin cnm bakalım hayırlısı olsunAnladim canim. Oyle bi sıķıntı varsa verme o zaman. Benimki 5 gunlukten beri biberon da aliyor meme de. Ama obur bebek zaten. Lahmacun versen yer bence. Allah hepimize kolaylik ve merhamet versin.
Insaniz sonucta yani benim bebegim 4 gun hastanede yatti ben sana nasil kiyip da kizdim diyip agladim ama su an cok sukur iyi gece surekli kalk yat yapinca sersem gibi olup soylenebiliyorun:) ama bu cok insani bisey bence gercek duygumuz degil gece tam uyumaya hazirlanirken beynimiz ve bedenimiz,bir anda bi mizirti butun duzenimizi alt ust ediyor. Hic kendini suclama hic yanliz degilsin ve goruyorumki bizim gibi bircok arkadas varmis burada. Bebegi guzel uyuyan arkadaslara da selam olsun ne mutlu sizlere masallah darisi bizlerinde basina insallahBende kendimi sucluyordum sinirlendigim icin ama yalniz degilmisim :)
Bazen gercekten sabrim kalmiyor dun gece esime her aksam ayni kisir dongudeyiz farkindamisin sabrim kalmadi dedim ama tabi kendimi cok sucladim sonrael kadar bebekler bize muhtaclar en onemlisi biz artik anne olduk izini tatili molasi paydosu yok sagliklari yerinde olsun yeter ki inanirmisin bende kendimi 3. Aya endeksledim belkide gaz 3 aydan sonra azalir diye okudum ve duydum hep sanirim ondan :) suan gaz haricinde tek sikintimiz uykuya gecis yani gozleri kapaniyor kipkirmizi oluyor ama uyutamiyoruz kucakta salliyorum oturup kucakliyorum dik tutuyorum yatay yada yatagina yatirip salliyorum beyaz gurultuden basimiz sisti yok arkadas aglamadan uyumuyor oylede 1-2 saat ancak uyuyor gece gunduz max 45 dk
Sana da cok gecmis olsun canim insallah tez zamanda gecerYaptim canim ikisini de .şekli bioe degismedi.
Canim aksili bugün ası gunuydi.bebek uyuyup durdu.
Makine cekemiyordu.
Esim izin alsa bile nereye gidecez.arabamiz yok.bu karda kista bebegi nereye surükliyim.
Eczaneden solgar lesitin siparis ettim.
Benim sütüm çok yağliymis.icerde kalinca kaskati kesiliyor.bebek de cekemiyor.tikanma yapiyor.
Gecmis olsun canim.ins bi daha olmaz.masaj yaptim.baya.banyo filan.kar etmedi.lahana da koyfum daha once olmadi.neler yaotim gecmedi.
Ins yarin bi ürün aliyirum gecer.
Bahsettiğim dikişlerden hepsi uç sayılır, o zaman bir tanesini normal kabul edebiliriz.. ama beyazlık olanlar muhtemelen iltihap yüzünden :/ dikiş tutmadıysa ayrı sıkıntı.. dokunmaya korkuyorum, yeniden dikiş mi atarlar diye stres oldum.. kuzuma odaklanamıyorum :/ 10 dkdır uğraşıyorum gazını çıkarmadı, yüz üstü yatırdım bekliyorun başında.. bu gazla uyursa yandı kuzum...
Teşekkür ederim canım, bende de var çatlak.. ilacı not alıyorum, dikiş sorunum geçince inşallah hemoroid tedavisine başlarım. Tuvalete gitmek de kabus oldu artık :/
Aynen canim sanki uzak duruyor.masasinin basina geciyor.kitap okuyor.bilgisayarsan arastirma yapiyor.okul usleriyke ugrasiyor.mybete giriyor.çekyata uzanip telefonda oyun oynuyor.coğu okul isini de geceye sarkıtıyor.
Ya gec uyu biraz.dinlen diyorum.uyumuyor.sonrada yorgunum diyor.
Zamanı verimli kullan.artik çocuğumuz var diyorum.birbirimizi dinlendirelim diyorum.hatta elimden geldiğince ben ona yardim ediyorum sınav haftası.
Kendisi de kirk yilda bir yaptığı temizligi basima kalkıyor.
Daha hic 1 saat tutmamistir.5 dakika tut diye veriyorum bi işim olunca.bebek ağlayinca gel bebek aglıyor diyor.geri elimdeki isi birakip kosup alıyorum elinden.tabi sinir oluyorum.
Çocuk hep benim kucağımda.
Ya çok tatli oluyorlar.bende ses cikariyorum o da cevap veriyor.karsilikli konusuyoruz.emzirirken ara sira konusuyor.gülüyor.yiyesim geliyor.
gittikce daha çok alisiyorum.ağlamalari da rahatsiz etmiyor artik beni.
Canim bebegin aksama dogrubyada aksam olunca uyuyor mu.bizimki oturuyor bizimle yatana kadar.
Gazi olursa uyumaz canim.dogru söylüyorsun.benimki de simdi aşıdan geldi.gazdan dolayi uyumuyor.
Saol canim.Allah razi olsun.
Galiba en sonunda mastit de oldum.sol göğsümün üst kısmı semsert oldu.pompa 1 damla bi cikaramiyor.
Sert kitle çok agriyor.bebek emerken göğsümün ici agriyor.sanki mil sokuyorlar damarlara.
Şansıma bugün asiya götürdük.gözünü acamaiyir uykudan.uyansa emzirecem ama uynamiyor.agzina alıyor uyuyor.uyandirmays calisiyorum.ayaklarini gidikliyorum.ismiyle sesleniyorum.cenesini gıdıklıyorum olmuyor.
Mastit olan varsa aranizda benim durumum mastit mi sizce?
Ve ne yapabilirim.yardimci olurmusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?