kilo alimi normalse mama vermene gerek yok canim.aylik takibi yapiliyor nasilsa.az almis derse verirsin.aglamasi gazindan ya da uykusuzlugundan da olabilir.bazen benim oglum da emse de agliyor.gaz cikarinca rahatliyor.gaz cikarip da agliyorsa oyaliyorum konusiyorum kolunu ayagini spor yaptiriyorum.mama vermeyi kilo alimina gore karar ver bence.hem doktorun da verme demis madem.Canim mama aldim.Sma ebe olan kardesimin sorduğu cocuk uzmani gunde 3defa 60cc demişti verdim öyle
Bizim kendi doktorumuzda mama kesinlikle verme dedi kontrolde saglik ocagi yanlis tartmis dedi onlarin ölçümünden 400gr fazla cikti oglumun kilosu.
Yine de geceleri veriyorum ogluma mesela bugun emzirdim altini actim dışarı çıktım uyudu 1saat eve geldim tekrar altini açıp emzirdim uyumadi mizmizlandi hatta agladi oglum baktim aranıyor 2memeyide verdim yine aynıydı 60cc mama verdim cocuk mamadan sonra uyudu
Sence de ac kalmıyor mu ben öyle hissediyorum doktorda mama verme diyor of bilemiyorum
Genelde bu durum bebeğe göre değişse de bu aşılar pek ateş yapmıyor. Yine de durumunu takip edip yükselirse ona göre müdahale etmekte fayda var. Umarım sorunsuz geçer geçmiş olsunTsk ederim cevabin için . Ben de bugün yaptirdim aşıyı ama merak ediyorum ateş olur mu diye ?
bana hemsire eski yillardaki asilar cok agirdi her bebekte ates olurdu simdi oyle degil kimi bebekte oluyor kimisinde olmuyor dedi.zaten atesi 38i gecerse bi cay kasigi calpol ver dedi.Tsk ederim cevabin için . Ben de bugün yaptirdim aşıyı ama merak ediyorum ateş olur mu diye ?
Canim biz dün aşi yaotirdik.bana hemsire eski yillardaki asilar cok agirdi her bebekte ates olurdu simdi oyle degil kimi bebekte oluyor kimisinde olmuyor dedi.zaten atesi 38i gecerse bi cay kasigi calpol ver dedi.
atesini agzina derece sokup olcmustum.evdeki derecede oyld yaziyordu.bebekler icin ya makatina ya da agzina sokarak olcun diyordu.makatina sokmak istemedim.ben de 38i gorsem verirdim.ilk bebegimiz ya cok tedirgin oluyoruz normal.zamanla aliscaz insallah :)Canim biz dün aşi yaotirdik.
Gece 12 den sonra bebegin alninin ateei sirayla
37
37.1
37.2
37.3
37.4 oldu.
Şakaklari 38 derece oldu.hemen calpol verdik.
Sence boş yere mi verdim.sen olsan ne yapardin?
Bizde dün yaptırdık aşısını akşama doğru ateşi yavaş yavaş yükseldi hemşire 37,5 geçerse yarım fitil dedi ateşi 37,8 e kadar çıktı dün akşam fitil verdik gece boyunca 37,5 altına inmedi sabah kalktığımızda hala aynı olunca bir yarım fitil daha verdik öğleden sonra ateş olmadı hatta 36,9 a kadar indi sabit ateşi 37 di normalde bu arada ateşölçerimiz temassız olandan üst üste ölçünce değişik sonuçlar veriyor en iyisi bir tanede normal civalılardan almalı kıyaslama yapabilmek içinCanim biz dün aşi yaotirdik.
Gece 12 den sonra bebegin alninin ateei sirayla
37
37.1
37.2
37.3
37.4 oldu.
Şakaklari 38 derece oldu.hemen calpol verdik.
Sence boş yere mi verdim.sen olsan ne yapardin?
o şekilde uykuları zâten bölünüyor poposuna masaj yaparak kaka yapmasına yardımcı oluyorum ben rahatlıyor sonra emip uyuyorAynen sabah 4-7 arasi uyuyor ama uykusunda kivriliyor ikiniyor uykusunu aciyor ne yapmam lazim bilmiyorum o an uykusunu acmamak icin
Ins canim.o zaman iyiki vermisim.dünde aksi gibi coknyorgundum.uykusuzluktan ölüyordum.uyuyup kalsaydim bebegin de atesi ciksaydi haberim olmazdı.atesini agzina derece sokup olcmustum.evdeki derecede oyld yaziyordu.bebekler icin ya makatina ya da agzina sokarak olcun diyordu.makatina sokmak istemedim.ben de 38i gorsem verirdim.ilk bebegimiz ya cok tedirgin oluyoruz normal.zamanla aliscaz insallah :)
Canim civalılar hassas ölçüm yapmiyor.37 den 38 e gecis çok hasssas bi nokta.zaten 38 e cikinca hızla 40 ı bulur.o zamana kadar şurup da fitil de etki etmez.ben korkarim ya.riske giremem.Bizde dün yaptırdık aşısını akşama doğru ateşi yavaş yavaş yükseldi hemşire 37,5 geçerse yarım fitil dedi ateşi 37,8 e kadar çıktı dün akşam fitil verdik gece boyunca 37,5 altına inmedi sabah kalktığımızda hala aynı olunca bir yarım fitil daha verdik öğleden sonra ateş olmadı hatta 36,9 a kadar indi sabit ateşi 37 di normalde bu arada ateşölçerimiz temassız olandan üst üste ölçünce değişik sonuçlar veriyor en iyisi bir tanede normal civalılardan almalı kıyaslama yapabilmek için
kilo alimi normalse mama vermene gerek yok canim.aylik takibi yapiliyor nasilsa.az almis derse verirsin.aglamasi gazindan ya da uykusuzlugundan da olabilir.bazen benim oglum da emse de agliyor.gaz cikarinca rahatliyor.gaz cikarip da agliyorsa oyaliyorum konusiyorum kolunu ayagini spor yaptiriyorum.mama vermeyi kilo alimina gore karar ver bence.hem doktorun da verme demis madem.
Sağlık ocağı falan vermiyor mu canım? Benim de 10 ocakta bitiyor 15 ine kadar Alıp ücretsize ayrılacağım. Kızımda sağlık ocağını kabul etmişti bizim kurum
Ya içimi kemiren bir şey var bebeğim süt bitince ağlıyor susturamıyorum doymuyor gibi kontrolde gelişimi iyi dendi vicdanım rahat etmiyor doymuyor mu diye bi de herkesin mama var doymuyor demesi dayanamıyorum haftalardır sabrediyorum çok zor ne yapmalıyım sizce
Artik bebege gicik olmuyorum. Ama yine de henuz annelik cok sahane bir sey modunda degilim.Canim benim ya.bilirim.çok zor.benimkide 40 i cikana kadar oyleydi.ben kolik zannettim hatta.
Rabbim kolaylik versin ins.
Bebeģine bi sakinlik bi huzur versin ins.
Vücuduna direnc versin.
Piskolojin nasıl.biraz toparladin mı?
Ates olmadi. Huzursuzluk surekli emme istegi huysuzluk oldu.1. Ay aşısını yaptıranlar ateş oldu mu ?
Surup verdiniz mi?
Bana da öyle diyorlardı canim gelisimi icinde saglik ocagi aylik 300 gr ölçtü doktor 700gr ölçtü sagkik ocagindan sonra mama vermistim doktor verme dedi bende geceleri veriyorum doymadigini dusunursem
Anladım canım geçen yıl arkadaşım ortopedi den almıştı biraz son aşamada psikiyatriden alacaktı onu ne yaptı tam hatırlamıyorum. İki bölümde sorgulamasını çok yapamıyorlar diye alıyorlarmış. Ben almadım ama birkaç gün verirse aile hekiminden alacağım sadeceCanim bizim kurum kabul eder de saglik ocagi vermez gibi geliyor aile doktoru 2-3gun veririz demisti ama baktim duyuru aşmışlardi gecen asiya gittigimiZde rapor verilmeyecek diye
Bencede doymuyo canm karnı doyunca uyumuş kuzucuk. Benimkide öyle gece 2 memeyi de emiyo aranıyo bende Mama veriyorum benimki pek sevmiyo tadını milupa almıştım bozuldu attım sma aldım bu ay. Her gece muhakkak yer yemeden uyumuyo. Benimki 30 cc bile yemiyo 15 20 cc de yetiyo ama sütüm yetmedikçe yapıyorum mama kimseyi dinleme.Canim mama aldim.Sma ebe olan kardesimin sorduğu cocuk uzmani gunde 3defa 60cc demişti verdim öyle
Bizim kendi doktorumuzda mama kesinlikle verme dedi kontrolde saglik ocagi yanlis tartmis dedi onlarin ölçümünden 400gr fazla cikti oglumun kilosu.
Yine de geceleri veriyorum ogluma mesela bugun emzirdim altini actim dışarı çıktım uyudu 1saat eve geldim tekrar altini açıp emzirdim uyumadi mizmizlandi hatta agladi oglum baktim aranıyor 2memeyide verdim yine aynıydı 60cc mama verdim cocuk mamadan sonra uyudu
Sence de ac kalmıyor mu ben öyle hissediyorum doktorda mama verme diyor of bilemiyorum
Artik bebege gicik olmuyorum. Ama yine de henuz annelik cok sahane bir sey modunda degilim.
Benim haftalık 200 gram almış ortalama öğleden sonraları daha çok ağlıyor akşama kadar gece uykusu dışında doyup dudağını kapattığı olmuyor keşke dolup taşsa sütüm istediği kadar içse minik prensesim ah ah inşallah daha çok artar sütümüz çok zor günler eve biri gelsin istemiyorum özellikle kaynanam aç mı sütün yetiyor mu en nefret ettiğim laf
Cocugun yuzune kizmiyorum canim ama icime atiyorum hep. Yani hosgoruyle sabretmiyorum. Aksam olsa da uyusa diyerek sabrediyorum. Insallah dedigin gibi oluruz.Zamana ihtiyacın var canım.zamanla sevgin daha da artacak.sevgin artinca sabrın da artacak.bi bakmışsın ki hicbisey kızmayan,onun huzursuluklarıni anlayısla karşılayan bi anne olacaksin.ağlamaları yada yorulmalarin seni rahatsız etmeyecek.
Onlar bizden bi parça.
Bende kendimi daha onun annesi olarak görmüyorum.heralde ilk çocuk diye.sanki başkasinın çocuğunu sevmeye getirdik gibi oluyor.
İlk doğduğu zaman eşime diyorum ki abisi şunu getirsene:)
Kendimden icin de bigün ağlıyordu.ne oldu ablam diyorum:)
Bu arada ben bebekleri çok severim.yaşadıgim.bunalimdan sonra bebek göresim yoktu.simdi yine bebisleri cok seviyorum.birisi bebeginin resmini paylaşsa bakiyorum.onlari da sevip öpesim var:)içim kıpır kıpır oluyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?