- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Selam arkadaslar 2 gün once asilarini oldu oglum. Atesi cikti duzenli olarak calpol verdim. Acisi da vardi galiba surekli inliyordu simdi daha iyi atesi yok ama dogru duzgun sütünü icmiyor yarim yamalak surekli mizildaniyor bi iyi bi mizmiz ve asla uyumuyor :/ zorla uyutuyorum hemen geri uyaniyor cin gibi dün gece nerdeyse tüm gece uyumadi dönencesi ile konusup durdu keyifSiz degildi ama uyku yok bugun de yine oyle olacak gibi asi ile mi alakali anlamadim var mi ayni seyi yasayan sebebi ne olabilir???
Kizlar bebegim icin islak menndil tavsiyesi istiyorum.bu zamana kardar pamuk ve suyla sildim.bimadaim.da esim pamuk kalinti yapiyor ve ugratirici diyor.
Bende pisik yapar diye korkuyorum.
Siz ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim canım, bende de var çatlak.. ilacı not alıyorum, dikiş sorunum geçince inşallah hemoroid tedavisine başlarım. Tuvalete gitmek de kabus oldu artık :/
Biraz önce bişi yazdım biberon reddiBenim beslenme ile ilgili bi teorim var.
Aylık kilo alımının bebeğin doymasıyla ilgili olduğunu düsünmüyorum.
Bebek 1 kilo aldı diye bebek hergün ve her öğün doyuyor diyemeyiz.
Yada bebek 300 gram almistir ama karnı doyasiya icmistir.
Ben burda sütün kalitesi,karin dolduruculuğu,tok tutuşunun incelenmesi gerektiğine inanıyorum.
Mesela bir bayanin miktar olarak sütü çoktur.bebegi açliktan ağlamaz.karnı doyana kadar çokça icmistir.ama ay sonunda 300 gram aldigi görülür.
Baska bir bayanın sütü miktar olarak azdır.
Bebek az bi miktar süt içer.mide tam dolmadigi icin aģlar.ay sonunda 1 kilo aldığı görülür.ama bebek o ay icinde devamli karni tam dolmadigi icin ağlar.
Bu iki örnekte iki bayanin sütünün yağlı yada yağsız olması faktörü vardır.
1.örnekte bayanın sütü fazla yağlı değil.
2.örnekteki bayanin sütü ise yağlıdir.
Aslinda 2.örnekteki bayanin sütü hem yağlı olup hemde miktar olarak fazla olsa bebek 1 kilo yerine 2 kilo alacak.açlık ağlamasi da olmayacak.
Iste bu yüzden kilo alımıyla doyup doymadıgının bi alakasının oldugunu düsünmüyorum.
Birde şu kirli bez sayısi da bebeğin doyduğunu anlamak arasında da bi bağ yok.
Günde 6 yada 7 kere bez kirleten ama kilo almayan bebekleri okudum.yani o annenin sütünün besleyici olmadıgını bu da kanitliyor.
Zira sütünüzü sağin miktarına bakin diyen doktorlar aynı zamanda sütü fazla olsa bile o anneye mamaya başlamasını söylüyor.
Burda bi tezatlık yok mu?
Son olarak kendimden örnek vereyim.benim sütüm miktar olarak az.ama çok yağlı.
bebeğim çok fazla süt içemiyor.bunu sağınca da görüyorum.4 saatlik dinlenmiş göğsü sağsam ikisindan toplamda en fazla 100 ml çikar.o da göğüslerim taş gibi olursa.gün icinde sünük oluyor.
Akşam olunca süt bitiyor.üretim yavaşlıyor.sağsam 10 ml bile çıkmaz.bebeğime kilo aldiriyor.
Ama hep açlıktan ağlıyor.
Yani kilo alımını doyduğuyla ilişkilendirmek bana çok saçma geliyor.
Gazı olmadigini biliyorum.azçok öğrendim neden ağladigini.açsa,uykusu geldiginde,gazi varsa farklı ağlıyor.
Ve benim bebeğim toksa memeyi diliyle ittiriyor.keza toksa biberonu da diliyle ittiriyor.
Kendini biraz serbest birak.sıkma kendini.uyusa da diye düsünürsen hayatı hep ertelersin.bugünler geri gelmeyecek.tadını çıkarmam lazım diye düsünürsen zor gelmeyecek hicbir seý.Cocugun yuzune kizmiyorum canim ama icime atiyorum hep. Yani hosgoruyle sabretmiyorum. Aksam olsa da uyusa diyerek sabrediyorum. Insallah dedigin gibi oluruz.
Ben de bebekleri cok severim ama bakmasi zor oluyormus. Zor olacagini biliyordum da bir hormon salgilanacak seve seve bakicam saniyordum.
Hastaliklarla,asilarla genelde huy degisir
Waterwipes,Unibaby,Sleepy,Mustela,Daalin,BabyMe icerikli incelenip temiz cikanlardan.
Tsk ederim güzel anneler:)U Umudumbitmedi_
Unibaby
İki çesidi var biri alkolsüz parabensiz
Bide alkolsüz parabensiz ve parfümsüz
İkinciyi tevsiye ederim
Ins canim.o zaman iyiki vermisim.dünde aksi gibi coknyorgundum.uykusuzluktan ölüyordum.uyuyup kalsaydim bebegin de atesi ciksaydi haberim olmazdı.
Canim civalılar hassas ölçüm yapmiyor.37 den 38 e gecis çok hasssas bi nokta.zaten 38 e cikinca hızla 40 ı bulur.o zamana kadar şurup da fitil de etki etmez.ben korkarim ya.riske giremem.
Size de gecmis olsun.ins bi daha yükselmez atesi.
Artik bebege gicik olmuyorum. Ama yine de henuz annelik cok sahane bir sey modunda degilim.
2aylık oldu kızım
Emziği hiç tutmadı zaten
Bugün itibariyle biberon reddi başladı
Böyle bişi duyan varmı “biberon reddi”
Ki biberon elim ayağım gibi
Benim beslenme ile ilgili bi teorim var.
Aylık kilo alımının bebeğin doymasıyla ilgili olduğunu düsünmüyorum.
Bebek 1 kilo aldı diye bebek hergün ve her öğün doyuyor diyemeyiz.
Yada bebek 300 gram almistir ama karnı doyasiya icmistir.
Ben burda sütün kalitesi,karin dolduruculuğu,tok tutuşunun incelenmesi gerektiğine inanıyorum.
Mesela bir bayanin miktar olarak sütü çoktur.bebegi açliktan ağlamaz.karnı doyana kadar çokça icmistir.ama ay sonunda 300 gram aldigi görülür.
Baska bir bayanın sütü miktar olarak azdır.
Bebek az bi miktar süt içer.mide tam dolmadigi icin aģlar.ay sonunda 1 kilo aldığı görülür.ama bebek o ay icinde devamli karni tam dolmadigi icin ağlar.
Bu iki örnekte iki bayanin sütünün yağlı yada yağsız olması faktörü vardır.
1.örnekte bayanın sütü fazla yağlı değil.
2.örnekteki bayanin sütü ise yağlıdir.
Aslinda 2.örnekteki bayanin sütü hem yağlı olup hemde miktar olarak fazla olsa bebek 1 kilo yerine 2 kilo alacak.açlık ağlamasi da olmayacak.
Iste bu yüzden kilo alımıyla doyup doymadıgının bi alakasının oldugunu düsünmüyorum.
Birde şu kirli bez sayısi da bebeğin doyduğunu anlamak arasında da bi bağ yok.
Günde 6 yada 7 kere bez kirleten ama kilo almayan bebekleri okudum.yani o annenin sütünün besleyici olmadıgını bu da kanitliyor.
Zira sütünüzü sağin miktarına bakin diyen doktorlar aynı zamanda sütü fazla olsa bile o anneye mamaya başlamasını söylüyor.
Burda bi tezatlık yok mu?
Son olarak kendimden örnek vereyim.benim sütüm miktar olarak az.ama çok yağlı.
bebeğim çok fazla süt içemiyor.bunu sağınca da görüyorum.4 saatlik dinlenmiş göğsü sağsam ikisindan toplamda en fazla 100 ml çikar.o da göğüslerim taş gibi olursa.gün icinde sünük oluyor.
Akşam olunca süt bitiyor.üretim yavaşlıyor.sağsam 10 ml bile çıkmaz.bebeğime kilo aldiriyor.
Ama hep açlıktan ağlıyor.
Yani kilo alımını doyduğuyla ilişkilendirmek bana çok saçma geliyor.
Gazı olmadigini biliyorum.azçok öğrendim neden ağladigini.açsa,uykusu geldiginde,gazi varsa farklı ağlıyor.
Ve benim bebeğim toksa memeyi diliyle ittiriyor.keza toksa biberonu da diliyle ittiriyor.
Rica ederim. Ediyo gerçekten ne zaman yesem fark oluyo sütüm deTeşekkür ederim bugün yemedim ben de kaç gündür yiyordum etki ediyormuş düşününce inşallah daha iyi olur
Ben hala 1 kullanıyorum canım bugün 1 numara 45 li aldım yine birde yedek 2 numara 2 ye geçip geri döndüm 1 e hep dışına çıktıYapmadim ama yapan arkadasim vardi baya uygunmus bu zmnda bez paralari inanilmaz artti cunku 2 numara nasil tam mi istersen cok fazla alma 3 e gectik biz
Bence de. Ben bebekleri sadece sevme modundayim.Annelik=DelilikGaliba cok aklibasinda hesaplara girmemek lazim
Saka bi yana zaman tani bence kendine.Dusunmende gerekmiyor ki oyle dusun bir de.Belki de cidden bebeklik donemi sana gore degil
Ortopedi mantıklı aslında canim bende bi bakayim aile hekimiyle de görüşürüm bi bakayim vereckmi raporAnladım canım geçen yıl arkadaşım ortopedi den almıştı biraz son aşamada psikiyatriden alacaktı onu ne yaptı tam hatırlamıyorum. İki bölümde sorgulamasını çok yapamıyorlar diye alıyorlarmış. Ben almadım ama birkaç gün verirse aile hekiminden alacağım sadece
Bencede doymuyo canm karnı doyunca uyumuş kuzucuk. Benimkide öyle gece 2 memeyi de emiyo aranıyo bende Mama veriyorum benimki pek sevmiyo tadını milupa almıştım bozuldu attım sma aldım bu ay. Her gece muhakkak yer yemeden uyumuyo. Benimki 30 cc bile yemiyo 15 20 cc de yetiyo ama sütüm yetmedikçe yapıyorum mama kimseyi dinleme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?