2018 Ekim Anneleri

2aylık oldu kızım
Emziği hiç tutmadı zaten
Bugün itibariyle biberon reddi başladı
Böyle bişi duyan varmı “biberon reddi”
Ki biberon elim ayağım gibi

Teşekkür ederim bugün yemedim ben de kaç gündür yiyordum etki ediyormuş düşününce inşallah daha iyi olur

Hastaliklarla,asilarla genelde huy degisir
Kizlar bebegim icin islak menndil tavsiyesi istiyorum.bu zamana kardar pamuk ve suyla sildim.bimadaim.da esim pamuk kalinti yapiyor ve ugratirici diyor.
Bende pisik yapar diye korkuyorum.
Siz ne tavsiye edersiniz?

Waterwipes,Unibaby,Sleepy,Mustela,Daalin,BabyMe icerikli incelenip temiz cikanlardan.

Benim beslenme ile ilgili bi teorim var.
Aylık kilo alımının bebeğin doymasıyla ilgili olduğunu düsünmüyorum.
Bebek 1 kilo aldı diye bebek hergün ve her öğün doyuyor diyemeyiz.
Yada bebek 300 gram almistir ama karnı doyasiya icmistir.
Ben burda sütün kalitesi,karin dolduruculuğu,tok tutuşunun incelenmesi gerektiğine inanıyorum.
Mesela bir bayanin miktar olarak sütü çoktur.bebegi açliktan ağlamaz.karnı doyana kadar çokça icmistir.ama ay sonunda 300 gram aldigi görülür.
Baska bir bayanın sütü miktar olarak azdır.
Bebek az bi miktar süt içer.mide tam dolmadigi icin aģlar.ay sonunda 1 kilo aldığı görülür.ama bebek o ay icinde devamli karni tam dolmadigi icin ağlar.
Bu iki örnekte iki bayanin sütünün yağlı yada yağsız olması faktörü vardır.
1.örnekte bayanın sütü fazla yağlı değil.
2.örnekteki bayanin sütü ise yağlıdir.
Aslinda 2.örnekteki bayanin sütü hem yağlı olup hemde miktar olarak fazla olsa bebek 1 kilo yerine 2 kilo alacak.açlık ağlamasi da olmayacak.
Iste bu yüzden kilo alımıyla doyup doymadıgının bi alakasının oldugunu düsünmüyorum.
Birde şu kirli bez sayısi da bebeğin doyduğunu anlamak arasında da bi bağ yok.
Günde 6 yada 7 kere bez kirleten ama kilo almayan bebekleri okudum.yani o annenin sütünün besleyici olmadıgını bu da kanitliyor.
Zira sütünüzü sağin miktarına bakin diyen doktorlar aynı zamanda sütü fazla olsa bile o anneye mamaya başlamasını söylüyor.
Burda bi tezatlık yok mu?
Son olarak kendimden örnek vereyim.benim sütüm miktar olarak az.ama çok yağlı.
bebeğim çok fazla süt içemiyor.bunu sağınca da görüyorum.4 saatlik dinlenmiş göğsü sağsam ikisindan toplamda en fazla 100 ml çikar.o da göğüslerim taş gibi olursa.gün icinde sünük oluyor.
Akşam olunca süt bitiyor.üretim yavaşlıyor.sağsam 10 ml bile çıkmaz.bebeğime kilo aldiriyor.
Ama hep açlıktan ağlıyor.
Yani kilo alımını doyduğuyla ilişkilendirmek bana çok saçma geliyor.
Gazı olmadigini biliyorum.azçok öğrendim neden ağladigini.açsa,uykusu geldiginde,gazi varsa farklı ağlıyor.
Ve benim bebeğim toksa memeyi diliyle ittiriyor.keza toksa biberonu da diliyle ittiriyor.

Biraz önce bişi yazdım biberon reddi
Sonra senin uzun yazının altında tok olunca biberonu diliyle ittiriyor cümlende takılı kaldım
Acaba tok diyemi reddediyor ki
Ama sürekli aranıyo tok olsa bile
Emzik tutsa rahatlıycam ama yok tutmuyo

Herkese merhaba. Burada Medela Calma biberon kullananları okumuştum. Acaba kullananlar memnun mu? Gaz problemi yarattığını okudum, böyle bir şey tecrübe ettiniz mi?

Kendini biraz serbest birak.sıkma kendini.uyusa da diye düsünürsen hayatı hep ertelersin.bugünler geri gelmeyecek.tadını çıkarmam lazım diye düsünürsen zor gelmeyecek hicbir seý.
Ben günler bitsin istemiyorum.
Vakit bana çok hızlı geciyor.
yorucu geçiyor ama olsun.bebişlerimizle vakit geçirmek çok güzel.

Hastaliklarla,asilarla genelde huy degisir

Waterwipes,Unibaby,Sleepy,Mustela,Daalin,BabyMe icerikli incelenip temiz cikanlardan.

U Umudumbitmedi_
Unibaby
İki çesidi var biri alkolsüz parabensiz
Bide alkolsüz parabensiz ve parfümsüz
İkinciyi tevsiye ederim
Tsk ederim güzel anneler:)
Herkes ayni bezleri yazmis.demekki güvenilir markalar.hepsinden birer paker alıp koyayim o zaman:)

38den 40a birden cikmaz canim bu kadar tedirgin olmayin.
Olcum yerlerinin ve olculen cihazlarin rakamlari degiskenlik gosterebilir incelemeni tavsiye ederim.
Zamanla cocugunla daha cok deneyimlersin başta soyarak,ılık dus aldirarak mudahale ederek cikmasini engelleyebilecegiz.

Buarada aci duydugun mastit.Sicaklik,aci,kendinde kırgınlık,ates hissedebilirsin.
Lahana yapragini yapmalisin icindeki maddelerden dolayi iltihabi azaltacak sicaginida alir.Diger sertliklerede iyi gelecek yani.Bu yeni olan icinde bi kaba ilik suya koy gogsunu dus alamiyorsan,emzirme oncesinde.Ve pozisyonu denemelisin.Bebek koltukaltinda kalacak,kafasi avucunda.Ya da yataga yatir ustunden uzanarak emzir.
Ve bunlari ertelememen gerekir bu durumlarda.
Aksi halde iltihap durmaz,buyur.

Artik bebege gicik olmuyorum. Ama yine de henuz annelik cok sahane bir sey modunda degilim.

Annelik=Delilik Galiba cok aklibasinda hesaplara girmemek lazim
Saka bi yana zaman tani bence kendine.Dusunmende gerekmiyor ki oyle dusun bir de.Belki de cidden bebeklik donemi sana gore degil

2aylık oldu kızım
Emziği hiç tutmadı zaten
Bugün itibariyle biberon reddi başladı
Böyle bişi duyan varmı “biberon reddi”
Ki biberon elim ayağım gibi

Biz tek gun 1 ogun veriyoruz buyuk kizimi baleye goturdugum icin.
Biberonu almiyor.
Gecen ben sagdigimda var diye verdim hic almadi.Ben yokken annemden aliyor sadece.Onda da ben ariyorum anne verebilirsin simdi dene diye.Goguslerim sızlıyor anlıyorum aciktigini.
Valla el kadarlar ama masallahlari var :)))))))
Hic mi almiyor biraz arayi mi acsan?

En az 600 gr almalari onlarin gelisimi icin gerekli olan olarak hesaplanir.Zaten bi bebek 300 gr aldi diye butun ay aç kalmis denmez mesela zaten boyle olsa bambaska sorunlar cikar.
Her bayanin sutunun farkliligida bebegine goredir canim.Mesela bebegin hasta olsa ona gore uretilecek.Cunku bebegin tukuruk yapisiyla,memebasindaki bezlerle alakali bi denge.
Sut meselesi annenin 'acaba'larindan olusuyor tamamen.Mesela ne kadar vermemiz gerektigini bilmemiz gerekse seffaf olurlardi diye bi yazi okumustum ne kadar mantikli.

Bu kadar dert etmek yerine Allah'a emanet etmek belki de gerekli olan?

Mesela bebegin ne sıklıkta emiyorsa goguslerden topladigin 100ml belki de onunla alakali.Emmeyi biraktigi icin aglamasinin sebebi sadece aclik olmayabilir.Emme refleksiyle seninle olma arzusuyla kendini guvende hissediyor olabilir ki bu senin islerini halletmeye calisip onun rahat durup durmayacaginin tedirginligiyle bile olabilir.Ne diyoruz ekstra huysuzluk..
Kafan zaten rahat degil.
Siz birbirinize alismaya calisin inan gerisi teferruat❤

Yapmadim ama yapan arkadasim vardi baya uygunmus bu zmnda bez paralari inanilmaz artti cunku 2 numara nasil tam mi istersen cok fazla alma 3 e gectik biz
Ben hala 1 kullanıyorum canım bugün 1 numara 45 li aldım yine birde yedek 2 numara 2 ye geçip geri döndüm 1 e hep dışına çıktı

Galiba sorun bende ben uyutamiyorum çocuğu bu aksam esimin isyerinin yilbasi partisi vardi anneme sut birakip gittik yengem teyzem fln toplasmis bakmislar cocuga vede 2 kere de uyutmuslar aksam sastim kaldım

Annelik=Delilik Galiba cok aklibasinda hesaplara girmemek lazim
Saka bi yana zaman tani bence kendine.Dusunmende gerekmiyor ki oyle dusun bir de.Belki de cidden bebeklik donemi sana gore degil
Bence de. Ben bebekleri sadece sevme modundayim.
Kucuklugumden beri cocuklari yonlendirmeyi cok severim. Cocuklarla da hep buyuk insan gibi konusurum. O donemlerin daha iyi olacagini dusunuyorum.

Ortopedi mantıklı aslında canim bende bi bakayim aile hekimiyle de görüşürüm bi bakayim vereckmi rapor

İki kez dinledim birinde oglum ilk gece açlıktan uyumadi ben ameliyatli halimle basinda oturdum uyumadim
Digerinde de gelmeyen sütle emzirtti kaynanam oglum sarilik oldu artik dinlemiyorum

Canim hurma dediğin cennet meyvasi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…