- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Diliyle itiyo, çıkarmazsam agzında tutmaya devam edersem öğürme hareketi yapıyoBiz tek gun 1 ogun veriyoruz buyuk kizimi baleye goturdugum icin.
Biberonu almiyor.
Gecen ben sagdigimda var diye verdim hic almadi.Ben yokken annemden aliyor sadece.Onda da ben ariyorum anne verebilirsin simdi dene diye.Goguslerim sızlıyor anlıyorum aciktigini.
Valla el kadarlar ama masallahlari var :)))))))
Hic mi almiyor biraz arayi mi acsan?
ben 10ar günden 40 gün bulmuştum ama çalıştığım yer yogunmus ve beni bakmıyorlarmış. vicdanen onlarida zorda bırakmak istemedim. devlet destekli yari zamanlı calisacam 60 gün. sizde beni iki ay böyle idare edin dedim. bu arada 1. çocukta 60 2.de 120 3. de 180gun hakKızlar bu arada dogum izninizin bitiminde rapor işini ne yaptiniz soran arkadaslar vardi
Ben gecen gun dogum doktoruma kontrole gittigimde konuştum normalde vermiyorum ama sana 10 gün veririm dedi 5+5 alicam 2haftam kurtulmus oluyor
14ocakta işbaşı yapmam gerek normalde rapor alinca ocagin son haftasi kaliyor bir kac hafta daha almak istiyorum ne yapabilirim bilmiyorum oğlanı birakmak istemiyorum ücretsiz almamda cok zor ise dönmek zorundayim
Hastanede bende de memeyi zorladılar kümse sütün yoktur mama verelim demedi ,bebek çektikçe o gelir dedi hemşire de annem de...bence iyi de oldu,sütümün olduğuna inandım inandıkça da geldi.Hiç unutmam bir arkadaşımla doğum çantası hazırlama hakkında Konuşurken mamayı da saydım." Neden mama ?" Diye sordu ben de " ya gelmezse aç kalmasın bebek " demiştim."bebeği veren Allah rızkını da verecektir de inan ve öyle git sütün gelir dedi öyle de yaptım.Ha sarılık olmadı mi bebeğim,oldu ama ne zaman eve geldik bebek 8 günlük oldu öyle oldu ve hemen de geçti.çok uyuyordu uyandirmaya kıyıp da emzirmiyordum ondan olduğunu düşünüyorumİki kez dinledim birinde oglum ilk gece açlıktan uyumadi ben ameliyatli halimle basinda oturdum uyumadim
Digerinde de gelmeyen sütle emzirtti kaynanam oglum sarilik oldu artik dinlemiyorum
Ben çocuklara oturduğu yerde kucaklarına almalarına izin veriyorum sadece,ayakta asla..müsaade etme yere düşürse bişey olsa Çıcuk ilerde seni suçlayacak böyle Şeyler duymuştum ben tabi Allah korusun dagorumcemin 12 yasindaki oglundan biktim artik.surekli bebegin yanagini elliyor opuyor.bebek de huzursizlanip agliyor.bak diyorum sevmiyor yanaginin ellenmesini elini tut yanagini elleme diyorum.dinlemiyor.kucagina alip hizli hizli yuruyor.gorumceme dedim kucagina almasin bilemiyor istemeden sarsiyor diye.ama nasil sevecek diyor.dinlemiyor.her hafta gorusiyoruz ve her hafta 12 yasindaki cocuktan bebegimi koruycam diye akla karayi seciyorum.esime anlattim.nolcak seviyor diyor.bebegi zar zor uyutmusum.gelip yanagini opup aglatarak uyandiriyor.gecen gene uyuttum.bebek uyudu mu dedi evet dedim.kosa kosa yanina gidiyordu.sakin gitme zar zor uyudu dedim.bebegi uyandiranin kafasini keserim diye bagirdim saka yollu.napicam bilmiyorum.
katılıyorum sana bende kayınvalideme bırakıyorum bazen sağdığım süte bile ihtiyaç duymadan bakıyor uyutuyor gerçi 2 saatten fazla bakmadı ama sanırım bizim kokumuzu alıp nazlanıyorlarGaliba sorun bende ben uyutamiyorum çocuğu bu aksam esimin isyerinin yilbasi partisi vardi anneme sut birakip gittik yengem teyzem fln toplasmis bakmislar cocuga vede 2 kere de uyutmuslar aksam sastim kaldım
evet kesinlikle bize karsi bi durum var.dusunsenize babam ve kayinpederim bile uyutuyor bebegi.ben uyutamiyorumkatılıyorum sana bende kayınvalideme bırakıyorum bazen sağdığım süte bile ihtiyaç duymadan bakıyor uyutuyor gerçi 2 saatten fazla bakmadı ama sanırım bizim kokumuzu alıp nazlanıyorlar
benimde bi gece çok ağladı zaten kaynanam sağolsun sütüm olsada sütün yok der durur eşimi gönderdim çocuk hastanesine acil dr demiş hemen mama al marka vermiş gitti aldı yedirdik hemen yer yemez uyudu o yüzden şimdi huysuzluk yapınca veriyorm mamayı yiyo doyunca gözler gidiyoİki kez dinledim birinde oglum ilk gece açlıktan uyumadi ben ameliyatli halimle basinda oturdum uyumadim
Digerinde de gelmeyen sütle emzirtti kaynanam oglum sarilik oldu artik dinlemiyorum
evet canmCanim hurma dediğin cennet meyvasi mi
En az 600 gr almalari onlarin gelisimi icin gerekli olan olarak hesaplanir.Zaten bi bebek 300 gr aldi diye butun ay aç kalmis denmez mesela zaten boyle olsa bambaska sorunlar cikar.
Her bayanin sutunun farkliligida bebegine goredir canim.Mesela bebegin hasta olsa ona gore uretilecek.Cunku bebegin tukuruk yapisiyla,memebasindaki bezlerle alakali bi denge.
Sut meselesi annenin 'acaba'larindan olusuyor tamamen.Mesela ne kadar vermemiz gerektigini bilmemiz gerekse seffaf olurlardi diye bi yazi okumustum ne kadar mantikli.
Bu kadar dert etmek yerine Allah'a emanet etmek belki de gerekli olan?
Mesela bebegin ne sıklıkta emiyorsa goguslerden topladigin 100ml belki de onunla alakali.Emmeyi biraktigi icin aglamasinin sebebi sadece aclik olmayabilir.Emme refleksiyle seninle olma arzusuyla kendini guvende hissediyor olabilir ki bu senin islerini halletmeye calisip onun rahat durup durmayacaginin tedirginligiyle bile olabilir.Ne diyoruz ekstra huysuzluk..
Kafan zaten rahat degil.
Siz birbirinize alismaya calisin inan gerisi teferruat❤
Bence daha sert tepki göster canim öyle cok laftan anlamayacak kadar küçük degil görümcene soyle dikkat etsin uyar bencegorumcemin 12 yasindaki oglundan biktim artik.surekli bebegin yanagini elliyor opuyor.bebek de huzursizlanip agliyor.bak diyorum sevmiyor yanaginin ellenmesini elini tut yanagini elleme diyorum.dinlemiyor.kucagina alip hizli hizli yuruyor.gorumceme dedim kucagina almasin bilemiyor istemeden sarsiyor diye.ama nasil sevecek diyor.dinlemiyor.her hafta gorusiyoruz ve her hafta 12 yasindaki cocuktan bebegimi koruycam diye akla karayi seciyorum.esime anlattim.nolcak seviyor diyor.bebegi zar zor uyutmusum.gelip yanagini opup aglatarak uyandiriyor.gecen gene uyuttum.bebek uyudu mu dedi evet dedim.kosa kosa yanina gidiyordu.sakin gitme zar zor uyudu dedim.bebegi uyandiranin kafasini keserim diye bagirdim saka yollu.napicam bilmiyorum.
Hastanede bende de memeyi zorladılar kümse sütün yoktur mama verelim demedi ,bebek çektikçe o gelir dedi hemşire de annem de...bence iyi de oldu,sütümün olduğuna inandım inandıkça da geldi.Hiç unutmam bir arkadaşımla doğum çantası hazırlama hakkında Konuşurken mamayı da saydım." Neden mama ?" Diye sordu ben de " ya gelmezse aç kalmasın bebek " demiştim."bebeği veren Allah rızkını da verecektir de inan ve öyle git sütün gelir dedi öyle de yaptım.Ha sarılık olmadı mi bebeğim,oldu ama ne zaman eve geldik bebek 8 günlük oldu öyle oldu ve hemen de geçti.çok uyuyordu uyandirmaya kıyıp da emzirmiyordum ondan olduğunu düşünüyorum
Pamukcuk olabilir mi?hanımlar size bi sorum olacak kızım daha 63 günlük ve sağ arkada damağında bi beyazlık var 3 4 gündür damağı kabarmış sanırım patlamış elimle kontrol edeyim dedim damağınla elimi gezdirdim o beyaz yere gelince çığlık çığlığa ağlamaya başladı canı acıdı. sizce ne olabilir ? 1 haftadır huysz uyumuyo kucağımdan inmek istemiyo iştahı azaldı ağzının suyu akıyo ağlıyo sürekli uykuları düzensiz5 dk uyuyo hemen uyanıyo
Ben çocuklara oturduğu yerde kucaklarına almalarına izin veriyorum sadece,ayakta asla..müsaade etme yere düşürse bişey olsa Çıcuk ilerde seni suçlayacak böyle Şeyler duymuştum ben tabi Allah korusun da
yok değil damağı apse yapmış gibi kabarmışPamukcuk olabilir mi?
Canim benim bebegim ikisi de aliyor.ben huyunu bildigim icin doyduğunu anliyorum.ama senin bebegini bilmiyorum.aslinda sen daha iyi bilirsin.Biraz önce bişi yazdım biberon reddi
Sonra senin uzun yazının altında tok olunca biberonu diliyle ittiriyor cümlende takılı kaldım
Acaba tok diyemi reddediyor ki
Ama sürekli aranıyo tok olsa bile
Emzik tutsa rahatlıycam ama yok tutmuyo
Canim bebegimin atesi gece bir anda yükselmeye baslamisti.12 ye kadar elimle bakiyordum bisey yoktu.atesölcerle 36.5 filandı.yatmadan önce bi ölcelim dedik.üstünü de bi ince penye ile birakmistik.örtü filan da örtmedim.odanin kapisin actık.dogalgazı da düsüge ayarladik.38den 40a birden cikmaz canim bu kadar tedirgin olmayin.
Olcum yerlerinin ve olculen cihazlarin rakamlari degiskenlik gosterebilir incelemeni tavsiye ederim.
Zamanla cocugunla daha cok deneyimlersin başta soyarak,ılık dus aldirarak mudahale ederek cikmasini engelleyebilecegiz.
Buarada aci duydugun mastit.Sicaklik,aci,kendinde kırgınlık,ates hissedebilirsin.
Lahana yapragini yapmalisin icindeki maddelerden dolayi iltihabi azaltacak sicaginida alir.Diger sertliklerede iyi gelecek yani.Bu yeni olan icinde bi kaba ilik suya koy gogsunu dus alamiyorsan,emzirme oncesinde.Ve pozisyonu denemelisin.Bebek koltukaltinda kalacak,kafasi avucunda.Ya da yataga yatir ustunden uzanarak emzir.
Ve bunlari ertelememen gerekir bu durumlarda.
Aksi halde iltihap durmaz,buyur.
Ben bebise alistim canim.onu uyutuyorum.biraz sonra uyumayip uyaninca kızmiyorum.hatta seviniyorum.özlüyorum.kucagima hemen alıp öpüp kokluyorum.En az 600 gr almalari onlarin gelisimi icin gerekli olan olarak hesaplanir.Zaten bi bebek 300 gr aldi diye butun ay aç kalmis denmez mesela zaten boyle olsa bambaska sorunlar cikar.
Her bayanin sutunun farkliligida bebegine goredir canim.Mesela bebegin hasta olsa ona gore uretilecek.Cunku bebegin tukuruk yapisiyla,memebasindaki bezlerle alakali bi denge.
Sut meselesi annenin 'acaba'larindan olusuyor tamamen.Mesela ne kadar vermemiz gerektigini bilmemiz gerekse seffaf olurlardi diye bi yazi okumustum ne kadar mantikli.
Bu kadar dert etmek yerine Allah'a emanet etmek belki de gerekli olan?
Mesela bebegin ne sıklıkta emiyorsa goguslerden topladigin 100ml belki de onunla alakali.Emmeyi biraktigi icin aglamasinin sebebi sadece aclik olmayabilir.Emme refleksiyle seninle olma arzusuyla kendini guvende hissediyor olabilir ki bu senin islerini halletmeye calisip onun rahat durup durmayacaginin tedirginligiyle bile olabilir.Ne diyoruz ekstra huysuzluk..
Kafan zaten rahat degil.
Siz birbirinize alismaya calisin inan gerisi teferruat❤
gorumcemin 12 yasindaki oglundan biktim artik.surekli bebegin yanagini elliyor opuyor.bebek de huzursizlanip agliyor.bak diyorum sevmiyor yanaginin ellenmesini elini tut yanagini elleme diyorum.dinlemiyor.kucagina alip hizli hizli yuruyor.gorumceme dedim kucagina almasin bilemiyor istemeden sarsiyor diye.ama nasil sevecek diyor.dinlemiyor.her hafta gorusiyoruz ve her hafta 12 yasindaki cocuktan bebegimi koruycam diye akla karayi seciyorum.esime anlattim.nolcak seviyor diyor.bebegi zar zor uyutmusum.gelip yanagini opup aglatarak uyandiriyor.gecen gene uyuttum.bebek uyudu mu dedi evet dedim.kosa kosa yanina gidiyordu.sakin gitme zar zor uyudu dedim.bebegi uyandiranin kafasini keserim diye bagirdim saka yollu.napicam bilmiyorum.[/UOTE]
Canim bu sorunu annesiyle konussan belki bi vozum olur.ama sakaya vurarak degil ciddi ciddi konuş.
12 yasinda az degil yasi.annesi yasaklarsa belki yapmaz.
Ben kendime guvenemiyorum.çocugun kucaga almasi yanliş.
bende gecen kafam dagilsin diye komsuya gittim.yere yaturdim bizimkini.iki kiz ama kucükler.biri 5 yasinda digeri 8.çocugun elini paylasamiyorlar .cekistiruyorlar.
4 yasindaki pis bir oyuncak bebegin yüzune surüyor.
Sonra kücük bi araba almis eline bi baktim bebegin yüzünde süruyor.elinden aldim hemen.
Sonra grio olan diger çocuk gekdi.o da oturdu bebebgin basina.biraz oturduktan somra eve geldim.bebek habire hapsurdu.burnu akti.
Bi daha gitmem dedim.pöfff.
Kafam dagilsin diye gittim.daha beter stres oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?