2018 Ekim Anneleri

Diliyle itiyo, çıkarmazsam agzında tutmaya devam edersem öğürme hareketi yapıyo
Zorlamıyorum çok fazla ama stres oldum tabi
Gögüs ucu açık yaram vardı biliyosun kapandı gibi %95
Bayagı iyileşti ama sanki emzirirsem tekrar açılacakmış gibi hissediyorum baktıkça
O yüzden hala sagıyorum o gögsümü
ki ekstradan sütüm bile arttı
Birde sagıp biberınla vermek ne kadar süt içtiği hakkında azcok emin olmama neden oluyo
Ya arayı acacam yada çok acıktıgı anları iyi tespit edip o zamanlar vericem
İnş red etmez...

Birde hani bahsetmiştim hatırlarmısın emerken cıx cıx ses çıkarıyo diye
Hala o sesi çıkarıyo
Memede de aynı biberondada aynı
O sestende rahatsız oluyo emme kalitesi bozuluyo bebeğimin
Netten arastırdım neden öyle oluyo diye bi bilgiye ulaşamadım !

Son düzenleme:
ben 10ar günden 40 gün bulmuştum ama çalıştığım yer yogunmus ve beni bakmıyorlarmış. vicdanen onlarida zorda bırakmak istemedim. devlet destekli yari zamanlı calisacam 60 gün. sizde beni iki ay böyle idare edin dedim. bu arada 1. çocukta 60 2.de 120 3. de 180gun hak

gorumcemin 12 yasindaki oglundan biktim artik.surekli bebegin yanagini elliyor opuyor.bebek de huzursizlanip agliyor.bak diyorum sevmiyor yanaginin ellenmesini elini tut yanagini elleme diyorum.dinlemiyor.kucagina alip hizli hizli yuruyor.gorumceme dedim kucagina almasin bilemiyor istemeden sarsiyor diye.ama nasil sevecek diyor.dinlemiyor.her hafta gorusiyoruz ve her hafta 12 yasindaki cocuktan bebegimi koruycam diye akla karayi seciyorum.esime anlattim.nolcak seviyor diyor.bebegi zar zor uyutmusum.gelip yanagini opup aglatarak uyandiriyor.gecen gene uyuttum.bebek uyudu mu dedi evet dedim.kosa kosa yanina gidiyordu.sakin gitme zar zor uyudu dedim.bebegi uyandiranin kafasini keserim diye bagirdim saka yollu.napicam bilmiyorum.

İki kez dinledim birinde oglum ilk gece açlıktan uyumadi ben ameliyatli halimle basinda oturdum uyumadim
Digerinde de gelmeyen sütle emzirtti kaynanam oglum sarilik oldu artik dinlemiyorum
Hastanede bende de memeyi zorladılar kümse sütün yoktur mama verelim demedi ,bebek çektikçe o gelir dedi hemşire de annem de...bence iyi de oldu,sütümün olduğuna inandım inandıkça da geldi.Hiç unutmam bir arkadaşımla doğum çantası hazırlama hakkında Konuşurken mamayı da saydım." Neden mama ?" Diye sordu ben de " ya gelmezse aç kalmasın bebek " demiştim."bebeği veren Allah rızkını da verecektir de inan ve öyle git sütün gelir dedi öyle de yaptım.Ha sarılık olmadı mi bebeğim,oldu ama ne zaman eve geldik bebek 8 günlük oldu öyle oldu ve hemen de geçti.çok uyuyordu uyandirmaya kıyıp da emzirmiyordum ondan olduğunu düşünüyorum

Ben çocuklara oturduğu yerde kucaklarına almalarına izin veriyorum sadece,ayakta asla..müsaade etme yere düşürse bişey olsa Çıcuk ilerde seni suçlayacak böyle Şeyler duymuştum ben tabi Allah korusun da

Günaydınlar
Iki gün önce ilk kez tek Başıma banyo yaptırdım evde yalnızken :) birisi varken ona güveniyor insan yanaşmıyor

Kızlar Merhaba. 12 gün önce lohusa kanamam bitmişti. 2 gündür lekelenme gibi kanlı akıntı oluyor. Sizce bu adet görme mi. Namaz kılıp kılmama kobusında çok tereddüte düştüm

Galiba sorun bende ben uyutamiyorum çocuğu bu aksam esimin isyerinin yilbasi partisi vardi anneme sut birakip gittik yengem teyzem fln toplasmis bakmislar cocuga vede 2 kere de uyutmuslar aksam sastim kaldım
katılıyorum sana bende kayınvalideme bırakıyorum bazen sağdığım süte bile ihtiyaç duymadan bakıyor uyutuyor gerçi 2 saatten fazla bakmadı ama sanırım bizim kokumuzu alıp nazlanıyorlar

katılıyorum sana bende kayınvalideme bırakıyorum bazen sağdığım süte bile ihtiyaç duymadan bakıyor uyutuyor gerçi 2 saatten fazla bakmadı ama sanırım bizim kokumuzu alıp nazlanıyorlar
evet kesinlikle bize karsi bi durum var.dusunsenize babam ve kayinpederim bile uyutuyor bebegi.ben uyutamiyorum

İki kez dinledim birinde oglum ilk gece açlıktan uyumadi ben ameliyatli halimle basinda oturdum uyumadim
Digerinde de gelmeyen sütle emzirtti kaynanam oglum sarilik oldu artik dinlemiyorum
benimde bi gece çok ağladı zaten kaynanam sağolsun sütüm olsada sütün yok der durur eşimi gönderdim çocuk hastanesine acil dr demiş hemen mama al marka vermiş gitti aldı yedirdik hemen yer yemez uyudu o yüzden şimdi huysuzluk yapınca veriyorm mamayı yiyo doyunca gözler gidiyo

hanımlar size bi sorum olacak kızım daha 63 günlük ve sağ arkada damağında bi beyazlık var 3 4 gündür damağı kabarmış sanırım patlamış elimle kontrol edeyim dedim damağınla elimi gezdirdim o beyaz yere gelince çığlık çığlığa ağlamaya başladı canı acıdı. sizce ne olabilir ? 1 haftadır huysz uyumuyo kucağımdan inmek istemiyo iştahı azaldı ağzının suyu akıyo ağlıyo sürekli uykuları düzensiz5 dk uyuyo hemen uyanıyo

Peki sizce süt bittiğinda ağlaması buna dahil mi kafam rahat değil benim de sorumu mazur ğörün süt olunca ağlamıyor ya ondan emin olmak istiyorum yanı benle olmak emmek istemesi boş memeyle olmaz mı istediği kadar dursun öyle işte niye durmuyor bitince

Bence daha sert tepki göster canim öyle cok laftan anlamayacak kadar küçük degil görümcene soyle dikkat etsin uyar bence

Yok canım ben öyle düşünmüyorum zaten hamilelik şekeri vardi bende bebeginde 40 tu sekeri ozellikle besleyin ac kalmasin dedi

Pamukcuk olabilir mi?

Ben çocuklara oturduğu yerde kucaklarına almalarına izin veriyorum sadece,ayakta asla..müsaade etme yere düşürse bişey olsa Çıcuk ilerde seni suçlayacak böyle Şeyler duymuştum ben tabi Allah korusun da

Benimde gorumcemin çocukları var daha gelmediler görmeye sehir disindalar 10yasinda oglu var bende asla vermem kucağına ama öptürmem de

Canim benim bebegim ikisi de aliyor.ben huyunu bildigim icin doyduğunu anliyorum.ama senin bebegini bilmiyorum.aslinda sen daha iyi bilirsin.
Göğsünü emdiginde lokur lokur icme sesi geldiyse ve emdiyse biraz da olsa doymustur.biberonu istememistir.
Benim bebegimde beni az emse bile bakiyorum en fazla 60 ml iciyor.bazen 10 ml bazen 20 bazen 30 iciyor.
Hic emzirmeden verince de 70 filan iciyor.zorlasam bile 1 damla daha icmiyor.
Gönlünü ferah tut.inş doyduğu icindir.
Emzigi benimki de almiyor.ama araniyor.ellerini emiyor.
Canim bebegimin atesi gece bir anda yükselmeye baslamisti.12 ye kadar elimle bakiyordum bisey yoktu.atesölcerle 36.5 filandı.yatmadan önce bi ölcelim dedik.üstünü de bi ince penye ile birakmistik.örtü filan da örtmedim.odanin kapisin actık.dogalgazı da düsüge ayarladik.
Bi baktim ki 37 den 37.4 e kademeli ve hizli bi sekilde yükseldi.şakakları 38 in ustüne cikti.40ı gorür diye korktum.hemen verdik.
Canim bu arada cok tsk ederim.gece lahaan yapragi koydum.donmusti buzlukta birden koyunca sütyenimin icine bi yakti başta.ama gece ağrısız yattim.sadece dokununca acıyordu.şimdi de ceviz kadar bi kitle var ama acimiyor dokununca da.
Bebek bu aralar cok uyuyor.özellikle göğsümde.ne yapsam uyanmiyor.şöyle bi 2 dakika aktif emse aćilacak.uyanikken verince süt akimi yavaş ya tepinip duruyor.
Pompayla o kanaldan süt gelmiyor.
Benim sana sormak istediğim sey simdi mastit gecmis mi oluyor.gögsüm ağrımıyor ama sertlik az bisey var.bebek emince damarlari cektigini hissediyorum.
Tamamen iyilestigini nasil anlicam.o damarlari hissetmeyince mi yada baska bi sekilde mi?
Bide benim bebegim koltukaltina alinca huysuzlaniyor.öyle emmek istemiyor.
İllan kucagima alacam öyle emecek uyuklicak.keyif yapacak yani.3 gün oldu bugün.nazlana nazlana emiyor.
Ben bebise alistim canim.onu uyutuyorum.biraz sonra uyumayip uyaninca kızmiyorum.hatta seviniyorum.özlüyorum.kucagima hemen alıp öpüp kokluyorum.
O da beni görunce huzurlu oluyor biliyorum.ben odadan yada bakiş açısindan çikınca ağliyor.beni görünce susuyor
Artik aç mı yada uyku icin mi ağliyor yada gaz icin mi anlayabiliyorum.
Bizimki eger açsa hic susmadan ağliyor.ne yapsam kar etmiyor.gazi varsa oyalayinca susuyor arada.
Uykusu varsa aģlama gibi degil huysuz huysuz ağliyor.
Sıkılmışsa yanina gidince yada kucagima alinca susuyor.
Iste böyle.başta sütüm azdı.emziriyordum birakiyorsum aglamaya devam ediyordu.bendr gaz saniyordum.megerse açmis yavrum.şimdi vicdan azabi çekiyorum.
Öyle emme refleksi yok canim.olsaydi ne iyi olurdu diyorum bu göğüslerim tikaninca.hiç olmazsa tıkanıklıklari acardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…