Evet bn yaptırdım rotayı 210 tl fiyat eczaneden aldım sağlık ocagi yapti yani icirdi. Midesinde fln bir sıkıntı olmadi ateş de yapmadı sadece normalden biraz fazla uyudu okadarArkadaşlar rota aşısı için 2. Ayda yapılmadıysa 3 ve 5. Ay. Eczaneden getirtilip aile hekimliğinde vuruluyormuş. Hamilelikte kendiniz 2 doz tetanoz asisi olduysanız da 3. Doz son aşıdan yani 2. Dozdan 6 ay sonra aile hekimliğinde oluyormuş.
Amin ins... size de çok geçmiş olsun. Şimdi iyi çok şükür largopen verdi dr koruyucu amaclı her akşam yatmadan önce iciriyorum.24unde sünnet var sonra bu kadar sık olmaz dediler.Çok geçmiş olsun arkadaşım. Sağlık ocağına idrar götürüp çubukla tahlil istedim. Lökosit ++ çıktı. İdrar söktürücü ve antibiyotik verdiler. Elimden geldiğince içirmeye çalışıyorum, kusan bir bebek olduğu için zor oluyor. İnşallah faydasını görürüz, p.tesi tekrar idrara bakılacak. Şimdilik ateş v.s. yok çok şükür. Tam iyileşti de diyemem çünkü hâlâ ağlıyor çişi yaparken. Sadece ağlama krizleri geçti diyebilirim, neşesi yerinde çok şükür. İnşallah sizin bebeğiniz de iyidir, Rabbim korusun bütün yavruları inşallah ❤
Bana kalsa çıkmam yukarı ama eşim alıp götürüyor o çıkmasa arıyorlar çocuk getir sevelim diye Benimkide oyuncak sanki uyusada alıyo kucağına götürüo uyuyoda uyanmasını bekleyelim diyen yokAllahım böyle insanlara dayanamıyorum benciller işte. Hayır bir de seni umursamıyorlar keşke mesafe koyabilsen
O 12 yaşındaki çocuk benimkine aynısını yapsa beni sallamasa eli çocuğun eline değdiği anda o elini hızlıca tutar iterdim kenara kızdığımı anlardı.Baxıları bundan anlıyo.Acayip sinirlendim bahsi geçen herkesin yaptığı şeylere.Tavrını koy o çocuğu sen doğurdun senin sözün geçmeli bu hep böyle Sürer yoksa eğitemezsin bile hep gölgeleri üzerinde olur
Yavrumu nasıl üzüyolarsa beni nasıl üzüyolarsa rabbim onlarında yanına bırakmaz elbet sabrediyorumAllah yardımcın olsun canım ya nedir bu insan delirir ama o yavruya yazik değilmi günahsızın aglamasindan kızmasından ne anlıyorlar
Canım eğer öksürük varsa bir dr a götürseniz iyi olabilir bebeklerde hastalık ciğerlere çabucak inebiliyor nezle sorun değil ama grip biraz tehlikeli oluyor. Geçmiş olsun tüm sorunların için umarım düzelir zamanla.Bir de çatıdan arabamızın üzerine tüp düşmüş benim oturduğum tarafa 7.kattan. herşey üst üste geliyor sanki. Buğra çok kotu öksürüyor ne yapsam. Odaya buz kalıbı koydum, soğanı ikiye bölüp koydum. Başka ne yapabilirim burnu da çok tıkalı. Serum fizyolojik damla veriyoruz. Benim kanama devam ediyor ara ara. Cumartesi 3 aylık olacagiz
Ah bu eşler... çocuğunu eşini düşünen yok varaa yoksa şu aileleri benimki de sürekli fotoğraf atıyor görüntülü arıyor. Çocuk uyukluyor kucağında onların ciyak ciyak sesiyle uyanıyor oğlum bu gözlerini açıyor ne biçim uyuyor diyorlar eşim sizin sesinize uyanıyor diyoe ama kapatalım da uyusun hiç uyuyamıyor zaten demiyor. Bıktım resmen özel hayat diye bir şey kalmadı Allahtan ki uzaktayız onlardan aynı şehirde olsak cinnet geçirtirler. Sana da Allah sabır versin canım sağ salim şu çocukları bir büyütebilsek...Bana kalsa çıkmam yukarı ama eşim alıp götürüyor o çıkmasa arıyorlar çocuk getir sevelim diye Benimkide oyuncak sanki uyusada alıyo kucağına götürüo uyuyoda uyanmasını bekleyelim diyen yok
Slm cnm ben de mamadusun aldım. Denerken Buğra ağlar gibi oldu çıkardık hemen. Bacaklarını açtık biraz ondan mı rahatsız oldu acaba? Canı çok yanmış midir bişey yapmismiyizdir diye günlerdir düşünüyorum. Hatta aylık kontrolde soracağım Dr a. İnternette videolari kaldırmışlar. Nasıl koyacağız bacakları açarak mı, bükerek mı?Oyle bi kerede vazgecme canim.
Koyunca yuru.
Ama evde yurumekle disarda yurumek cok baska iste.Onu tuttur.
Daha ilk deneme ve evde oylece durmaz.
Bak bnmki sevdigi halde ilk koydugumda mizildaniyor bi sonra hafif yuruyormus gibi sallaniyorum sonra cikmis oluyoruz oyle uyuyor.
Bazende durmuyor istemiyor.O kadar olur.
Oturdugumuz yerde,bisy icerken fln cikariyorum bakiniyor :)
Deneme suresi yok mu iade sansi?
Kestikten sonra törpüle cnm. Bizimki torpulu olduğu halde çizip kanatıyo sancidanBugun burnunun üzerini ve göz pinarini kanatmis anlamadim nasil yapti kestik tırnaklarını ama cok üzüldüm
Evet cnm biz zorda kalınca onu kullanıyoruz. Hatta 3ay üzerini de aldık. Dr u sadece bunu onerdiSoothie miydi ödüllü olan
Tekrar geçmiş olsun canım.. inşallah bir an önce atlatır kuzucuk. Ayrıca ben su da veriyorum kaynatıp ılınmış olarak.. her ne kadar doktorlar vermeyin dese de, idrar söktürür diye düşünüyorum. Gerçi sağlıklı bebek için söylüyorlar bunu ama yine de iltihap çıktığında su verin vermeyin hiç bir şey demedi aile hekimi.. ben veriyorum günde 40 cc kadarAmin ins... size de çok geçmiş olsun. Şimdi iyi çok şükür largopen verdi dr koruyucu amaclı her akşam yatmadan önce iciriyorum.24unde sünnet var sonra bu kadar sık olmaz dediler.
Ben kundak yapıp gözlerini tülbent ile kapatıp ağzına emzik veriyorum 5 dk da uykuya dalıyor tabi gazı yoksaArkadaslar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ozellikle gunduz? Ya ben kizimi doyuruyorum altini temizliyorum gozunden uyku akiyor resmen kapanip kapanip aciliyor ama yok ne yaptiysam uyutamiyorum
Bizimki damla canim. Gunde 2 kere 20 damla. Bir cay kasigi oluyo yani.Bizimde gece başlıyor ikinmalar, surup u kaç kere ne kadar ölçüde veriyorsun canım, ben vermeye basladigimda midesi bulanip oguruyordu sonra fışkırtarak kusuyordu doktora söyledim mamaya suya karıştırarak verebilirsin dedi, ben 6 saat arayla üç öğün olacak sekilde mamaya iki cay kasigi ekliyorum.
Merhaba, ara ara okuyorum yazdiklarinizi.. Naçizane tavsiyem, eğer maddi imkanınız varsa yarim gunde olsa bir bakici tutun, zaten siz de evdesiniz bebeğinizin yaninda... gercekten cok faydasini gorursunuz, en azından bu kadar yipranmazsiniz, benim cogu arkadasım dogumun 1. ayndan beri eve yardimci tuttular ve hala devam ediyorlar. yoksa psikolojileri cokecekti..bir de size bir tavsiye daha, hayatta ne kadar beklentiniz olursa o kadar hayal kirikligi ve cevredekilere ofke duygusu tasirsiniz...Gercekten bu boyle..Sabır, dua... En çok ihtiyacım olan... Perşembe akşamı evde hepimiz grip olduğumuz ve Buğra çok rahatsiz, huzursuz olduğu için eşim annemi arayıp aldı, cumartesi sabahı geri bıraktı. Annem eve girer girmez bir daha arayıp çağırmayın, arayıp Buğra şöyle böyle diye ne beni ne ablani aramayın baban da izin vermiyor bunların kölesi mı olacağız demiş. Ve ablamda kaç haftadır kalıyorlar eşyaları taşındı. Cevap ablam çalışıyormuş, 9yasinda kızı var, kayınvalidesi bakıyor normalde ve temizliğini yemeğini de yapiyo. Benim o kadar ihtiyacım var çoğu zaman ne eşim ne ben oturamiyoruz yemeği bile ayrı ayrı yiyoruz, sırayla uyuyoruz çoğu zaman. Ve eşim yardımcı tutalım çok zayıfladim diye üzüldüğü halde ailem böyle yapıyor en çok ihtiyacım olduğu zaman ve manevi desteği de esirgediler, arayıp anlatmayacagim. Aramıyorum da onlar da aramıyor. Buraya yazdım oğlum 4gunluktenn beri huzursuz, sancılı, kusma, mukuslu kaka, memede ağlama, uykusuz bebek. Eşimin ailesi de; eskiden kakayla mı bakilirmis, Buğra huysuzlugundan böyleymiş, diğer torunları da böyleymiş, bir şekilde büyürmus. Sürekli hastanedeyiz zevkine herhalde, eşim resim gönderiyor ailesine hastanedeyim, arayıp sormuyolar bile. Benim ailem de; bir çocuğa bakamamisim, kolaymiymis, her çocuk aglarmis, herkesin çocuğu böyleymiş, biz abartiyormusuz, doktora boşuna goturuyormusuz, neyi varmış Buğra in sukredecekmisiz daha neler neler... İnsanı en çok bu sözler üzüyor ve yalnız bırakılmak.. yoksa ben oglumdan asla şikayetçi değilim. Çok üzülüyorum ağrılarına sancilarina. Memede agladiginda içim yanıyor ben de ağlıyorum. Çok ağlıyor bu ara saatlerce...
Teşekkürler cnm doktorumuzla konuşup yarına randevu aldım. Umarım ilerlemez.Canım eğer öksürük varsa bir dr a götürseniz iyi olabilir bebeklerde hastalık ciğerlere çabucak inebiliyor nezle sorun değil ama grip biraz tehlikeli oluyor. Geçmiş olsun tüm sorunların için umarım düzelir zamanla.
Hastane masrafının çok fazla oluyor cnm hamileligimden beri inanilmaz derecede. Bir komşumuz vardı parayla ona rica edecektim ana dogumdan beri memlekettte, annesinin kolu kırılmış sanırım gelmez daha.Merhaba, ara ara okuyorum yazdiklarinizi.. Naçizane tavsiyem, eğer maddi imkanınız varsa yarim gunde olsa bir bakici tutun, zaten siz de evdesiniz bebeğinizin yaninda... gercekten cok faydasini gorursunuz, en azından bu kadar yipranmazsiniz, benim cogu arkadasım dogumun 1. ayndan beri eve yardimci tuttular ve hala devam ediyorlar. yoksa psikolojileri cokecekti..bir de size bir tavsiye daha, hayatta ne kadar beklentiniz olursa o kadar hayal kirikligi ve cevredekilere ofke duygusu tasirsiniz...Gercekten bu boyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?