Ay o besigine koy diyenleri besige koyacagim. Herkes bizden cok biliyor.Ben de kucakta emziği de Ağzına bastırıp sallsnıyordum önceden ama Dediğin gibi insanın daha şimdiden kolları kopuyor.Ayakta daha rahat.Ben ayakta sallarken Kundağı kapatmıyorum,uyuyana kadar ellerini tutuyorum uyuduktan sonra kundağı Sağdan soldan kapatıyorum.
Kimisi de diyor kü Niue ayakta sallamaya alıştırıyorsun ? Napim ? Beşiğe koy bırak uyusun...olmuyor kü öyle asla uyumuyor keşke o kadar kolay uyusa
Bu gecede yapacam canim.şişlik az kaldı.ins yarina hepsi biter.
Bebegi emzirdikten sonra hep sağıyorum.elimden pompa düşmüyor.
Ama tikali olan kanalin göğüs ucundaki delikten pompayla sağinca hic süt gelmiyor.diger deliklerden süt geliyor sadece.galiba bebek çekebiliyor sadece.
Bebek emerken sanki göğsümün kanallarinin icine mil sokuyorlar hissi oluyor. kanallar tikali olduğu icin böyle hissediyorum?
3 gun oldu canim.bebek tam olarak sütü çekemediği icin her olusan süt üstüne geliyor sonuçta.iyice kaskati kesilir diye korkuyorum.
Ah şu göğüslerimdeki tıkanıklıklar acılsa da bebegimi güzelce emzirsem.
Bu ağri tamamen kesilirse doktora gitmeme gerek var mı?
Evet canım emziriyorum. Acaba bu ara kanama mı adet mi ki
Sabır, dua... En çok ihtiyacım olan... Perşembe akşamı evde hepimiz grip olduğumuz ve Buğra çok rahatsiz, huzursuz olduğu için eşim annemi arayıp aldı, cumartesi sabahı geri bıraktı. Annem eve girer girmez bir daha arayıp çağırmayın, arayıp Buğra şöyle böyle diye ne beni ne ablani aramayın baban da izin vermiyor bunların kölesi mı olacağız demiş. Ve ablamda kaç haftadır kalıyorlar eşyaları taşındı. Cevap ablam çalışıyormuş, 9yasinda kızı var, kayınvalidesi bakıyor normalde ve temizliğini yemeğini de yapiyo. Benim o kadar ihtiyacım var çoğu zaman ne eşim ne ben oturamiyoruz yemeği bile ayrı ayrı yiyoruz, sırayla uyuyoruz çoğu zaman. Ve eşim yardımcı tutalım çok zayıfladim diye üzüldüğü halde ailem böyle yapıyor en çok ihtiyacım olduğu zaman ve manevi desteği de esirgediler, arayıp anlatmayacagim. Aramıyorum da onlar da aramıyor. Buraya yazdım oğlum 4gunluktenn beri huzursuz, sancılı, kusma, mukuslu kaka, memede ağlama, uykusuz bebek. Eşimin ailesi de; eskiden kakayla mı bakilirmis, Buğra huysuzlugundan böyleymiş, diğer torunları da böyleymiş, bir şekilde büyürmus. Sürekli hastanedeyiz zevkine herhalde, eşim resim gönderiyor ailesine hastanedeyim, arayıp sormuyolar bile. Benim ailem de; bir çocuğa bakamamisim, kolaymiymis, her çocuk aglarmis, herkesin çocuğu böyleymiş, biz abartiyormusuz, doktora boşuna goturuyormusuz, neyi varmış Buğra in sukredecekmisiz daha neler neler... İnsanı en çok bu sözler üzüyor ve yalnız bırakılmak.. yoksa ben oglumdan asla şikayetçi değilim. Çok üzülüyorum ağrılarına sancilarina. Memede agladiginda içim yanıyor ben de ağlıyorum. Çok ağlıyor bu ara saatlerce...
Bir de çatıdan arabamızın üzerine tüp düşmüş benim oturduğum tarafa 7.kattan. herşey üst üste geliyor sanki. Buğra çok kotu öksürüyor ne yapsam. Odaya buz kalıbı koydum, soğanı ikiye bölüp koydum. Başka ne yapabilirim burnu da çok tıkalı. Serum fizyolojik damla veriyoruz. Benim kanama devam ediyor ara ara. Cumartesi 3 aylık olacagiz
Slm cnm ben de mamadusun aldım. Denerken Buğra ağlar gibi oldu çıkardık hemen. Bacaklarını açtık biraz ondan mı rahatsız oldu acaba? Canı çok yanmış midir bişey yapmismiyizdir diye günlerdir düşünüyorum. Hatta aylık kontrolde soracağım Dr a. İnternette videolari kaldırmışlar. Nasıl koyacağız bacakları açarak mı, bükerek mı?
Eşime bükerek koyalım dedim ama denemedik bükerek henüz. Bir hafta var üç aylık olmamiza. Yenidoğan yastığını eşim hiç beğenmedi çok geniş diyo. Bir kullansak
Göz rengi ne zaman tam oturur acaba. Bizimki gri renkte, hangi renge döner?
Benimki süt akışı yavaşlayınca da sinirleniyor sanırım ilk günler sütüm gelmedi hastanede biberonla mama verdiler sonra geri memeye alıştırmak için gecelerce uğraştım çok zordu
Benim bebeğin yeni yeni huyları çıktı uykusu gelince çıldırmış gibi ağlıyor iki ğündür sadece battaniyede sallayınca susup uyuyor başka türlü susturamıyorum tek başıma olunca çok zor oluyor
Allah yardimcin olsun insallah duzelmistir
amin canm valla biraz büyüse bu kadar götürmez diye düşünüyorm şimdi yeni heyecan diye oda hevesleniyo ama beni anlamıyo ona kızıyormAh bu eşler... çocuğunu eşini düşünen yok varaa yoksa şu aileleri benimki de sürekli fotoğraf atıyor görüntülü arıyor. Çocuk uyukluyor kucağında onların ciyak ciyak sesiyle uyanıyor oğlum bu gözlerini açıyor ne biçim uyuyor diyorlar eşim sizin sesinize uyanıyor diyoe ama kapatalım da uyusun hiç uyuyamıyor zaten demiyor. Bıktım resmen özel hayat diye bir şey kalmadı Allahtan ki uzaktayız onlardan aynı şehirde olsak cinnet geçirtirler. Sana da Allah sabır versin canım sağ salim şu çocukları bir büyütebilsek...
uyarıyorm da dinlemiyo abarttığımı düşünüyo fazla korumacıymışımPeki canım sen eşini uyarmıyor musun o böyle yaparken
Masan varsa aktif kullanmadiginiz ustunden uzunca carsafi ya da kumas neyse oyle salincak gb yapabilirsin.Yani duvara fln yapamiyorsaniz.Eki Görüntüle 2216092
Ya da hamak isini gorur belki.
Oyle sallamak 2 kisiyle bile zor gorunuyorm
Joker baby de düz kafa yastığı var cnm babyjem markası, Hepsiburada da satiyoYüz üstü nasıl yatırıyorsunuz kızlar, ben deniyorum gündüz ama kafasını yastığa koymuyor bir türlü, dik tutmaya çalışıyor sonra ağlıyor durmadan, kafasının arkası düzleşti, birde kafasının arka tarafında biraz yukarida bir cukurluk var sizde de var mi orasida mi bıngıldak?
gaz damlası. bir zararı yokmuş. uzun süre uyumayan ve ıkınma olayını çok yaşayan bebeklere öneriyormus@Atape ye de biogaia dışındaki damlalar Bağırsak tembelliği yapıyor Demiş doktor bahsettiğin damla gaz damlası mı değil MÜ canım
Rabbim tez zamanda yavruna bi can rahatliğı versin...Cnm besin alerjisi yüzünden. Buğra bir haftadır memede de agliyo. Önceden aciktiginda ağzını oynatır yada memeyi arardi, bu hafta hiçbirini yapmiyo. Hiç istemiyo. Bilseydim verirdim ccnmm. İnsallah çoğalır sütun.plojovic in fıstık kurunu ve dut jaynatip iç cnm
Evet canim anlamazlar.davulun sesi uzaktan hoş gelir...Aynen öyle cnm bu yaşadıklarımız bizi daha güçlü yapacaktır. Ben de ablamın doğumunda 40gun kaldım yanında, tepsiyle yiyecekleri ayağına götürüyordum. Teyzemin yanına her sene giderdim yardıma yazları ve sonetrs tatilinde ikizleri vardı, annem grip olsa taksiyle kosardim. Ben zor durumdayım kimse yok eşimden başka. Telefonla bile arayıp anlatmayinn rahatsız etmeyin bizi dediler. Doğum yaptım hastanede ameliyatlı halimle tek baktım oğluma hemşireler sağolsun. Eve geldim bir gün yatmadım. Bir komposto bile getiren olmadı, kendim yaptım ilk günden herseyi. Eşime de söyledim Buğra bin yada bizim bir rahatsizligimiz olursa kimseye söylemeyelim ikimizin arasında kalsın kimse anlamıyor dedim
Bizimki bulaşiklari da yıkamiyor.ekstra ben yemek de yaoiyorum temizlik de.:) Aynı benimki.. yorgun sürekli yaptığı iş kolay değilmiş. Ama eve gelince yatıp uzanmiyo dinlemiyor, bilgisayar, televizyon ve telefon ucunu burada kullanıyor. Çok zayıfladığım ve çok yoruldugum için birkaç saat bakıyorum ya da ben hep bakıyorum o bulaşıkları yikiyo sağolsun.
Canim resimdeki senin bebisin mi.masallah ben onun kafasini yerim:)Ben de kucakta emziği de Ağzına bastırıp sallsnıyordum önceden ama Dediğin gibi insanın daha şimdiden kolları kopuyor.Ayakta daha rahat.Ben ayakta sallarken Kundağı kapatmıyorum,uyuyana kadar ellerini tutuyorum uyuduktan sonra kundağı Sağdan soldan kapatıyorum.
Kimisi de diyor kü Niue ayakta sallamaya alıştırıyorsun ? Napim ? Beşiğe koy bırak uyusun...olmuyor kü öyle asla uyumuyor keşke o kadar kolay uyusa
Canim koltukaltina yakin bi kadran acilmadi.bebegimin de aklı iyice oturunca farkediyor emmiyor.o memeye tutunca kendini yırtıyor resmen.dövüsüyor benimle.Oncelikle durumun kotu degil cunku oyle olsa siser,dayanilmayacak bir aci olur,ates halsizlik sitma tutar solugu hastanede alirsin.Delik acilir iltihap temizlenir.Bu en son raddesidir.
Bide emzirme araligin ne kadar?
2 memeden sık emen bir bebek icin 100ml iyi bi cc miktari.
Evet o aci kanaldan dolayi buarada agrili acili zonklama gb oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?