Keske atmasaydin ben alirdim canim.benim bebegimin de gazi cok var.bicok seyi yemiyorum.göğüslerim de tıkalı.haliyle sütüm miktar olarak azz.Bu zamana kadar sagdigim sütleri de atacakmisim alerji doktorunun söylediğine göre. Önceki gün de sagip attım Buğra bu hafta hiç emmiyo süt birikti göğüslerde.
Araştırdım zarar-ı yokmuş arkadaş önerisiyle başladım ben de o da Bayağı araştırmıştır ama istersen doktoruna sorabilirsin tabi canım.Ben sordum rezeneyi sen iç dedi ama içtiğim zamanlar pek sorun çözmesi gibiYa ben korkuyorum. Zarari olmaz mi?
Cnm besin alerjisi yüzünden. Buğra bir haftadır memede de agliyo. Önceden aciktiginda ağzını oynatır yada memeyi arardi, bu hafta hiçbirini yapmiyo. Hiç istemiyo. Bilseydim verirdim ccnmm. İnsallah çoğalır sütun.Keske atmasaydin ben alirdim canim.benim bebegimin de gazi cok var.bicok seyi yemiyor
Keske atmasaydin ben alirdim canim.benim bebegimin de gazi cok var.bicok seyi yemiyorum.göğüslerim de tıkalı.haliyle sütüm miktar olarak azz.
um.göğüslerim de tıkalı.haliyle sütüm miktar olarak azz.
2.5 aylık csnım.bebek için aktardan aldığım rezene tohumundan bir iki çay kaşığını küçük bir Çay bardağının yarısına kadar kaynar su koyup ılık oluncaya kadar bekletiyorum rengini almış oluyo.Sonra da bebeğe uyandığı zaman bir Çay kaşığı veriyorum.Biogaia kullanıyorum normalde o bitince rezene vermeye başladım biogaiadan daha etkili olduCanim bebegin ne kadarlık bende versem mi, birde Milupa bin rezene çayı mi yoksa tohumu mu kaynatıyorsun, ne kadar suya kaç ölçü olacak şekilde ayarladin?
Canım tatlı dille söylemeye çalış. Sana bakıyor arkandan falan de. Birlikkte bebeğinizle Gül'ün oynayın alışır evladına. Hem seni de anlar. Üçünuz olduğunca vakit geçirin.Ayni şey bizde de oluyor.esim resmen doğumdan sonra değisti.
Gecen çocugu emzirirken çok susadim.bana su ver dedim.çocuğu emzir yada git al diyor.benim bebeğim memeyi birakanlardan degil.saatlerce memede oyalaniyor.agzindan cekince çığlik kıyamet.
O da biliyor ama bi su vermek zoruna gidiyor.oturdum yoruldum diyip duruyor.
Annesi buraya geldi.önlerinde pervane oldu.bi oturmadi.onlar da sürekli biseyler istiyordu.suyu telefonu bile kalkip almaz annesi ama bizimki çok memnundu halinden.
Neyse eşim iyice gözümden düstü zaten.çicuk oldu olalı hem beklentisi arttı hem davranişları değisti hemde çocuğu oyalamayı bile baba atti.
Okuldan geliyor elinde telefon yatana kadar iyun oynuyor.bilgisayarinda takiliyor.keyif onun...
O gelse bile bebeği verim de dinlenim yok.sen annesisin diyip duruyor.
Inanmazsiniz çocugun beresi ciksa onun icin beni cağırıyor mutfaktan.bi tak be adam.
Agzinda tükürük olsa koş diyor.bi sil yahu...
Deli olacam artik...
Peki canım sen eşini uyarmıyor musun o böyle yaparkenBana kalsa çıkmam yukarı ama eşim alıp götürüyor o çıkmasa arıyorlar çocuk getir sevelim diye Benimkide oyuncak sanki uyusada alıyo kucağına götürüo uyuyoda uyanmasını bekleyelim diyen yok
Aynen öyle cnm bu yaşadıklarımız bizi daha güçlü yapacaktır. Ben de ablamın doğumunda 40gun kaldım yanında, tepsiyle yiyecekleri ayağına götürüyordum. Teyzemin yanına her sene giderdim yardıma yazları ve sonetrs tatilinde ikizleri vardı, annem grip olsa taksiyle kosardim. Ben zor durumdayım kimse yok eşimden başka. Telefonla bile arayıp anlatmayinn rahatsız etmeyin bizi dediler. Doğum yaptım hastanede ameliyatlı halimle tek baktım oğluma hemşireler sağolsun. Eve geldim bir gün yatmadım. Bir komposto bile getiren olmadı, kendim yaptım ilk günden herseyi. Eşime de söyledim Buğra bin yada bizim bir rahatsizligimiz olursa kimseye söylemeyelim ikimizin arasında kalsın kimse anlamıyor dedimCanim.iyice dalmadigini ben nefesinden anliyorum.yatirdigin zaman hizli hizli nefes aliyirsa uyanmaya yakindir.o zaman hemen müdahale etmiyorum.bekliyorum geri dalsin diye.dalmazsa ben kucagima alip pişpışliyorum.
Bizim de gaz problemimiz tavan yapti bu aralar.ağlayarak uyaniyor.emzirirken zorluyor.zor yapiyor kakasini.bizde 3.aya girdik.ins bu ay gaz sıkıntisi biter de deliksiz uyur.yoksa ben gecede 6 defa kalkiyorum.bugün hic uyumadim desem yeridir.ama yine de sağlik olsun.kızasım bile gelmiyor.yeterki sağlikli olsun.
Canim ailem 14 saat uzakta kaliyor.annem hasta.dogumuma zar zor getirttim onlari.
Babam sikıntılı biri.evde anneme ablam bakiyor.bide evli bi kizkardesim var.
Dogumdan 1 hafta once geldiler.o da benim defalarca aramamla.sezeryan oldum.3.gün babam ben sıkıldim dedi.hepsini toplayip gitti.annem gitmek istemese de zorla göturdü.
Ben 45 gün kadar bunalim yasadim.burdaki arkadâşlar bilir.
Çocugu bile sevemedim.çok zor günler sıkıntilar yasadik hem maddi hemde manevi.
Babamla tamamen küstüm.eevdeki ablam da zaten ortaligi karistiran tipten biri.babami h3o doldurusa getiriyordu.
Evli olan kardesim de evine gitmek icin yandi tutustu.burda kalayim da ablam ameliyatlı ona bebege bakayim bi yemek yapayim demedi.
Onlar giderken ben cok ağladim.gitmeyin siz nasil insanlarsiniz.vicdan yok mu sizde.ben yurüyemiyorum desem de gittiler.
Sonra telefonlarda kardesime ablama anneme hepsine bağırdim aģladim.aramayin beni.merak etmenize gerek yok.ölsek de kalsak da size ne dedim.sütüm kesildi.basur oldum.iki göğsüm dr tıkandi.evin kalorifer sistemini kestiler.yazdan beri doģalgazı yapamadilar.dün yaptilar.bu soğuk evde yaşadik.bebek hasta oldu.tek basima götürdüm getirdim.
Ben hasta oldum bebegi de yanimda hastaneye götürdüm.
Simdi de eşim terslik yapiyor.herseyi üstüme atiyor.hastaneye tek götür.tek yika tek bak...
Tamam diyorum.herseyi bi kenara yaziyorum..
Kimseyr muhtac olmamayi ögrendim.böylr daha güçlü daha mutluyum.
Varsın kimse gelmesin..
Elbet herkesin bi zor zamani olacak...
daha dün çocuk doktorumuzdaydık rezene ve kimyon suyunu verdigimi soyledim. rezene yumurtalıklara iyi gelmiyor verme dediAraştırdım zarar-ı yokmuş arkadaş önerisiyle başladım ben de o da Bayağı araştırmıştır ama istersen doktoruna sorabilirsin tabi canım.Ben sordum rezeneyi sen iç dedi ama içtiğim zamanlar pek sorun çözmesi gibi
Beyaz gürültü ve aspiratör bizde hiç işe yaramadıBen uykusu gelince kundak yapiyorum. Hic hosuna gitmiyor ama acmiyorum. Kucagimda hafif zipliyorum. Titresim gibi. Agzinda emzigi zorla tutup bi de beyaz gurultu aciyorum. Uyuyor. Beyaz gurultu devam ettikce kucakta uyuyor. Ama kucaktan inince uyaniyor yine.
Öyle miymiş biogaiaya devam o halde ben de sorayım çocuk doktoruna sağol canım yine.Bizi rahata erdiren her şeyde bir sakıncalı durum oluyo hep yadaha dün çocuk doktorumuzdaydık rezene ve kimyon suyunu verdigimi soyledim. rezene yumurtalıklara iyi gelmiyor verme dedi
:) Aynı benimki.. yorgun sürekli yaptığı iş kolay değilmiş. Ama eve gelince yatıp uzanmiyo dinlemiyor, bilgisayar, televizyon ve telefon ucunu burada kullanıyor. Çok zayıfladığım ve çok yoruldugum için birkaç saat bakıyorum ya da ben hep bakıyorum o bulaşıkları yikiyo sağolsun.Aynen canim sanki uzak duruyor.masasinin basina geciyor.kitap okuyor.bilgisayarsan arastirma yapiyor.okul usleriyke ugrasiyor.mybete giriyor.çekyata uzanip telefonda oyun oynuyor.coğu okul isini de geceye sarkıtıyor.
Ya gec uyu biraz.dinlen diyorum.uyumuyor.sonrada yorgunum diyor.
Zamanı verimli kullan.artik çocuğumuz var diyorum.birbirimizi dinlendirelim diyorum.hatta elimden geldiğince ben ona yardim ediyorum sınav haftası.
Kendisi de kirk yilda bir yaptığı temizligi basima kalkıyor.
Daha hic 1 saat tutmamistir.5 dakika tut diye veriyorum bi işim olunca.bebek ağlayinca gel bebek aglıyor diyor.geri elimdeki isi birakip kosup alıyorum elinden.tabi sinir oluyorum.
Çocuk hep benim kucağımda.
Ya çok tatli oluyorlar.bende ses cikariyorum o da cevap veriyor.karsilikli konusuyoruz.emzirirken ara sira konusuyor.gülüyor.yiyesim geliyor.
gittikce daha çok alisiyorum.ağlamalari da rahatsiz etmiyor artik beni.
Canim bebegin aksama dogrubyada aksam olunca uyuyor mu.bizimki oturuyor bizimle yatana kadar.
Gazi olursa uyumaz canim.dogru söylüyorsun.benimki de simdi aşıdan geldi.gazdan dolayi uyumuyor.
Saol canim.Allah razi olsun.
Canim 10 saniye bekle sut gelir 10 saniye bekle sut gelir sagarken sonlarda mesela gorursun.Cunku memede sut bitmez.Sut kanallari emdikce pompaliyor.
Sut varken aglamaz cunku emiyorlar bolca o an ve sonra dinlenip emiyor dinlenip emiyorlar hani.
Dinlenme kismini sevmiyor olabilir.
Emme refleksi ile birlikte bagirsaklarda harekete gecer.Gazi sıkıstırıyor olabilir.
Biberon kullaniyor musunuz hic?
Dedigin gibi gecen gun arkadasim ayaginda salladi uyuttu. Kollarim kopuyor gunduz. 3 saat kolumda tuttugumu biliyorum. Altima yapacak safhaya geldim uykusunu alsin diye. Hem ayakta benim icin de kolay olur. Kucagin artisi kollarini kipirdatmasini engelliyor olmam. Kundagi açiyor cunku. Ama deniycem.Nilsibel canım kucakta sallayıp uyutma işi ilerleyen aylarda kilo artısı olunca artık çok zor olur.Ben ayakta sallıyorum hafif hafif ayaktan indirdiğimde uyanmıyor kucaktan indirince uyanıyordu... bazen de beşikte hafif hafif sallıyorum bir yandan da netten piş piş ile fön makinesi sesi bir arada açıyorum uyuduktan sobra da sesi birden kapatmıyorum yavaş yavsş kısarak kapatıyorum.
Ben de kucakta emziği de Ağzına bastırıp sallsnıyordum önceden ama Dediğin gibi insanın daha şimdiden kolları kopuyor.Ayakta daha rahat.Ben ayakta sallarken Kundağı kapatmıyorum,uyuyana kadar ellerini tutuyorum uyuduktan sonra kundağı Sağdan soldan kapatıyorum.Dedigin gibi gecen gun arkadasim ayaginda salladi uyuttu. Kollarim kopuyor gunduz. 3 saat kolumda tuttugumu biliyorum. Altima yapacak safhaya geldim uykusunu alsin diye. Hem ayakta benim icin de kolay olur. Kucagin artisi kollarini kipirdatmasini engelliyor olmam. Kundagi açiyor cunku. Ama deniycem.
Kesinlikle haklisiniz. Bırakın aileyi insan arkadaşına dostuna yardım eder zor zamanlarında. Aile de olsa bu kadar yıpranmayın lütfen. Evet beklenti olması normal ama "karşılığı yoksa" beklentinin ve bu durum sizi incitiyorsa çok lütfen kendiniz ve çocuğunuz için ayakta kalıp bu yorucu stresli dönemi bir şekilde atlatacaksınızdır.. Kendinize güvenin..Hastane masrafının çok fazla oluyor cnm hamileligimden beri inanilmaz derecede. Bir komşumuz vardı parayla ona rica edecektim ana dogumdan beri memlekettte, annesinin kolu kırılmış sanırım gelmez daha.
Öfke değil tabiki cnm ama insanın ailesinin bunları yapması çok üzücü ve yıpratıcı hele ki bu zor zamanlarında. Aile olduğu için de tabiki beklenti oluyor. Ben her zaman kostum yanlarına. Ablama yıllardır ikinciyi doğur ben bakarım diyordu, ben hasta olduğum için getirmişti esim yoksa bir şekilde idare ediliyor. Normal değil ki hiicbirsey
Aynı benim kızımın da gri renkte gözleri :) 6 aydan sonra dönüyor sanırım gerçek rengine. Çok merak ediyorum hangi renge döneceğini :)Göz rengi ne zaman tam oturur acaba. Bizimki gri renkte, hangi renge döner?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?