- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Çocuklu ev her daim toplu olamaz.. bu anlamda hiç stres olma yani.. benim ev su an pis mesela :)) 10 gün oldu makine açılmadı. Çamaşırlar kurudu, katlayacak adam aranıyor:)))) Salı yardımcı gelecek..ailece pis pis oturuyoruz. Eşim de derli toplu biridir normalde. O da alıştı artık dağınıklığa:)))Rabbim tez zamanda yavruna bi can rahatliğı versin...
Ins canim.ama kanallar tikali olduğu zaman sütü çoğaltmak zor.
Evet canim anlamazlar.davulun sesi uzaktan hoş gelir...
Bi çocuğa bakamiyorsunuz olur.hem yardim etmezler hemde firça çekerler.
Allah tür insanlardan korusun bizi.
Benimde kızkardesim bana aynisini yapti.
Ben senin yerinde olsaydim cocuguma da güzelce bakardim.esime de bakardim.evimi çeķer çevirirdim dedi.ne var cocuk bakmakta diyor.daha 1 buçuk yıllik evli.bana akıl veriyor.
Halbuki ben bu kardesimi herkesten üstün tutardim.annem benim ablalığıma hayrandı.senin hakkini ödeyemez diyor.
Ben onu hic incitmedim.bu yasima kadar herseyi çifter çifter alirdim.belki benim biseyimi bégenir de gözü kalır diye.
Herseydr onu düsünürdüm.
Evlendi annemler dügüne gidemedi.
Evini tek basima serdim.ćeyizini düzdüm.hazirladim.
Dügününü yaotım.kınasını ben yaktım.ben kostirdum.
Annem calisiyordu.ona hep ben baktim annne gibi.
Ona bisey olmasin diye okula götürüp getirirdim.
Ona raģmen beni sanki ben kücükmüsim gibi azarlardı.
Eşim bana cok söyledi.sen mi kücüksüm bu mü kücük.seni nasıl.da azarliyor saygisiz bu derdi.ayrica bencil derdi.
Ben hep esimi sustururdum.
Doğumuma zorla getirdim.eger ben doğurduktan sonra gelirsen hic gelme bi daha dedim.1 hafta durdu.dogumdan sonra da ćekti gitti hemen.
Bide telefonda beni azarladi.ben doğum yaparsam hic kimse gelmesin diyor.
Hem suçlu hem güclü.
Neyse soğudum artik herkesten herseyden.
Hayatimizın merkezine kendimizi koymaliyız.
Kimse bizden daha önemli değil.
Bunları acı acı anladik ama hala geç değil.
Biliyor musun o kadar bakımsız kaldim ki vücudum alarm veriyor.ama şu sıkıntılarımizı bi atlatalim bi düzene sokalım hayatimizi
Kendime bakıcam iyice.
Sezeryan dikislerim kenardan açilma yapmiş onu bile umursamadim.
Elin umrunda bile olmaz.
Ins bebegin hasta olmaz da kimseye muhtac olmazsin.
Yine de kimseye bisey deme.kimseyi çağırma.bak daha güclü ve herseye yetebilen biri olacaksin.
Bende söylemiyorum umurlarinda mi sanki.
Bizimki bulaşiklari da yıkamiyor.ekstra ben yemek de yaoiyorum temizlik de.
Ha bide benim esim aşiri titiz.istiyorki 3v tertemiz ve kitap gibi düzenli olsun
Bu halimde beni sürekli elestiriyor.
Dört dörtlük temizlik istiyor.sürekli kirli bi yer arayip söyleyio basimın etini yiyor.
Ğecn gün gögsümün tıkanmisti.mastit oldum.ben acidan aģliyorum.kendisi de bulaik.makinesinin icin acmis.dakikada bir gelip şu makinenin kirine bak diyip duruyor.4 senedir sen ne yaoiyorsun.niye temizlemiyorsun diye basimin etini yedi.20 kere söyledi.
Bende artik ipler koptu.ben buyum pisim.yapmadim.benim gògsüm mastit olmuş sen bana ne diyorsun.benim derdim bana yetiyor diye ağladim.zaten bebegi emzirirken acidan da agliyordum.iyice üstüme geldi.
Ne geldi tamam ağlama diye teselli etti nede özür diledi.
Hem bebek hem yemek hem temizlik hemde göğsümle uğrasiyorum.yinede kendisinin yüku daha aģırmış.
Bu böyle yoruluyorsa cocugu olan bayan öğretmenler ölüyordur o zaman.
Canim resimdeki senin bebisin mi.masallah ben onun kafasini yerim:)
Canim koltukaltina yakin bi kadran acilmadi.bebegimin de aklı iyice oturunca farkediyor emmiyor.o memeye tutunca kendini yırtıyor resmen.dövüsüyor benimle.
Gece o göğsüm yine dolunca bebek agzina alinca yine ćok acıdi.
Önceden 2 saatte bir emziriyordum.
Simdi kanal acilsin diyr her aģladiginda veriyorum ağzına.
100 ml tahmini bi rakam.
4 saat bi göğsümü vermedim.hastane pompasiyla cektim 55 ml cikti.
Diğer göğsümde tahmini aynidir.
Yani 2 saatte 2 göğsümden toplamda 60 ml anca cikar.o da 1 saat sağarsam.
Ben bu mastitli göğsümü nasıl açıcam.bebek dolu olduğu zaman emiyor.o kadran kalinca birakiyor.
Aynisini yaptim. 5 dakika uyumadi.gunduz tesadufen kucagimda tutarken uyuyunca kanepeye koyup uzerine sık sık giydigim yun hirkami orttum.guzel uyudu.belki kokumu hissettigi icin daha uzun uyumustur diye dusundum.kendi battaniyelerini ortunce boyle uzun uyumuyor.
Yaa cok uzuldum.Sabah uyandığımızda 4.5 yildir bizimle olan kedimizi odasinda ölü olarak bulduk aksam yatmadan once oynamistik oysa hareketsiz donmus kalmış cok kötü oldum
ayy o cocugun gibi olmustur 4.5 sene. cok uzucuSabah uyandığımızda 4.5 yildir bizimle olan kedimizi odasinda ölü olarak bulduk aksam yatmadan once oynamistik oysa hareketsiz donmus kalmış cok kötü oldum
canim benim cok uzuldüm.basinız sağolsun...Sabah uyandığımızda 4.5 yildir bizimle olan kedimizi odasinda ölü olarak bulduk aksam yatmadan once oynamistik oysa hareketsiz donmus kalmış cok kötü oldum
Benim eşim.hic kimsenin yaptigi temizligi begenmez.hep burasi pis şurasi pis der durur.Çocuklu ev her daim toplu olamaz.. bu anlamda hiç stres olma yani.. benim ev su an pis mesela :)) 10 gün oldu makine açılmadı. Çamaşırlar kurudu, katlayacak adam aranıyor:)))) Salı yardımcı gelecek..ailece pis pis oturuyoruz. Eşim de derli toplu biridir normalde. O da alıştı artık dağınıklığa:)))
Valla çocuklu ev de öyle bir dünya yok..bugün evi biraz derleyim dedim 1 saatte sadece düzenledim. Temizlik yok sadece toplama bu.. Her yer her yerdeydi.. ama dert değil. Bebeğe bakmak zaten zor bi de evle uğraşamayız...her gun temizle gene batacak..ee ne gerek var kendimi yormaya ..O yüzden umrumda değil temizlik vs..Benim eşim.hic kimsenin yaptigi temizligi begenmez.hep burasi pis şurasi pis der durur.
Keşke bizimkide biraz rahat olsa.hep diken üstündeyim
Öyle tabi canim.ama esime göre ben ne yapiyormusun ki.bebeğe bakmayi hicbisey olarak görüyor.ama kucaginda yarim saat tutamaz.hemen beni caģirır.Valla çocuklu ev de öyle bir dünya yok..bugün evi biraz derleyim dedim 1 saatte sadece düzenledim. Temizlik yok sadece toplama bu.. Her yer her yerdeydi.. ama dert değil. Bebeğe bakmak zaten zor bi de evle uğraşamayız...her gun temizle gene batacak..ee ne gerek var kendimi yormaya ..O yüzden umrumda değil temizlik vs..
Allah yardımcın olsun canım her zaman. Artık aramıyorum. Bugün aradılar nasıl diye ben de söylemiyorum dedim.Rabbim tez zamanda yavruna bi can rahatliğı versin...
Ins canim.ama kanallar tikali olduğu zaman sütü çoğaltmak zor.
Evet canim anlamazlar.davulun sesi uzaktan hoş gelir...
Bi çocuğa bakamiyorsunuz olur.hem yardim etmezler hemde firça çekerler.
Allah tür insanlardan korusun bizi.
Benimde kızkardesim bana aynisini yapti.
Ben senin yerinde olsaydim cocuguma da güzelce bakardim.esime de bakardim.evimi çeķer çevirirdim dedi.ne var cocuk bakmakta diyor.daha 1 buçuk yıllik evli.bana akıl veriyor.
Halbuki ben bu kardesimi herkesten üstün tutardim.annem benim ablalığıma hayrandı.senin hakkini ödeyemez diyor.
Ben onu hic incitmedim.bu yasima kadar herseyi çifter çifter alirdim.belki benim biseyimi bégenir de gözü kalır diye.
Herseydr onu düsünürdüm.
Evlendi annemler dügüne gidemedi.
Evini tek basima serdim.ćeyizini düzdüm.hazirladim.
Dügününü yaotım.kınasını ben yaktım.ben kostirdum.
Annem calisiyordu.ona hep ben baktim annne gibi.
Ona bisey olmasin diye okula götürüp getirirdim.
Ona raģmen beni sanki ben kücükmüsim gibi azarlardı.
Eşim bana cok söyledi.sen mi kücüksüm bu mü kücük.seni nasıl.da azarliyor saygisiz bu derdi.ayrica bencil derdi.
Ben hep esimi sustururdum.
Doğumuma zorla getirdim.eger ben doğurduktan sonra gelirsen hic gelme bi daha dedim.1 hafta durdu.dogumdan sonra da ćekti gitti hemen.
Bide telefonda beni azarladi.ben doğum yaparsam hic kimse gelmesin diyor.
Hem suçlu hem güclü.
Neyse soğudum artik herkesten herseyden.
Hayatimizın merkezine kendimizi koymaliyız.
Kimse bizden daha önemli değil.
Bunları acı acı anladik ama hala geç değil.
Biliyor musun o kadar bakımsız kaldim ki vücudum alarm veriyor.ama şu sıkıntılarımizı bi atlatalim bi düzene sokalım hayatimizi
Kendime bakıcam iyice.
Sezeryan dikislerim kenardan açilma yapmiş onu bile umursamadim.
Elin umrunda bile olmaz.
Ins bebegin hasta olmaz da kimseye muhtac olmazsin.
Yine de kimseye bisey deme.kimseyi çağırma.bak daha güclü ve herseye yetebilen biri olacaksin.
Bende söylemiyorum umurlarinda mi sanki.
Bizimki bulaşiklari da yıkamiyor.ekstra ben yemek de yaoiyorum temizlik de.
Ha bide benim esim aşiri titiz.istiyorki 3v tertemiz ve kitap gibi düzenli olsun
Bu halimde beni sürekli elestiriyor.
Dört dörtlük temizlik istiyor.sürekli kirli bi yer arayip söyleyio basimın etini yiyor.
Ğecn gün gögsümün tıkanmisti.mastit oldum.ben acidan aģliyorum.kendisi de bulaik.makinesinin icin acmis.dakikada bir gelip şu makinenin kirine bak diyip duruyor.4 senedir sen ne yaoiyorsun.niye temizlemiyorsun diye basimin etini yedi.20 kere söyledi.
Bende artik ipler koptu.ben buyum pisim.yapmadim.benim gògsüm mastit olmuş sen bana ne diyorsun.benim derdim bana yetiyor diye ağladim.zaten bebegi emzirirken acidan da agliyordum.iyice üstüme geldi.
Ne geldi tamam ağlama diye teselli etti nede özür diledi.
Hem bebek hem yemek hem temizlik hemde göğsümle uğrasiyorum.yinede kendisinin yüku daha aģırmış.
Bu böyle yoruluyorsa cocugu olan bayan öğretmenler ölüyordur o zaman.
Canim resimdeki senin bebisin mi.masallah ben onun kafasini yerim:)
Canim koltukaltina yakin bi kadran acilmadi.bebegimin de aklı iyice oturunca farkediyor emmiyor.o memeye tutunca kendini yırtıyor resmen.dövüsüyor benimle.
Gece o göğsüm yine dolunca bebek agzina alinca yine ćok acıdi.
Önceden 2 saatte bir emziriyordum.
Simdi kanal acilsin diyr her aģladiginda veriyorum ağzına.
100 ml tahmini bi rakam.
4 saat bi göğsümü vermedim.hastane pompasiyla cektim 55 ml cikti.
Diğer göğsümde tahmini aynidir.
Yani 2 saatte 2 göğsümden toplamda 60 ml anca cikar.o da 1 saat sağarsam.
Ben bu mastitli göğsümü nasıl açıcam.bebek dolu olduğu zaman emiyor.o kadran kalinca birakiyor.
Haha benim etrafımdakiler gibi. Benim de böyle insanlara sinirim bozuluyoDemezler mi canım kaynanam 5 gün yanımda kaldı depresyona soktu beni gitti. Zaten bebeğim gazlı allerjik kolik asla emmiyor uyuyamıyor artık dayanamadım annemin yanına geldim dün gece. Yırtınırcasına ağlarken bide süt sağmaya çalışıyorum iyice psikolojim bozuldu kucağına alıştırmışsın kokuna alışmış kucağına alma ağlar ağlar susar diyenleri boğasım geliyor
7saat emziriyormusun cnmbu uyku konusu tamamen bebege bagli sanirim.ne yapsam bos diyorum bazen.cunku gunduz o kadar cabalamama ragmen en fazla 30 dk ve 45 dklik 2 uyku uyuyor.eger isim varsa hic uyutamiyorum.anakucaginda yanimda odadan odaya goturuyorum konusuyorum.nasil o kadar uzun sure uyanik kaliyor ben de anlamiyorum.ama buna karsilik aksam ortalama 7 saat deliksiz uyuyor.heralde oyle telafi ediyor.o oyle uzun uyuyunca gogsumdeki sutler ustumu basimi islatiyor.sacma sapan haller iste
Canim annenler aradiginda iyiyim de.dik dur.bak kendileri aricaklar.insanlar kendilerine biri muhtac oldu mu hemen sırtını dönerler.Allah yardımcın olsun canım her zaman. Artık aramıyorum. Bugün aradılar nasıl diye ben de söylemiyorum dedim.
Eşim de canı isterse yapar yardımı. Uykusunu alıyor ama ayrı odada uyuyo. Bugün ben yemek ve bulaşık yıkarken o da ayağında Buğra yi uyuttu. Sen de eşine rica etsen eline telefonu aldığında yada TV izlediginde sen de işini yaparsın. Çocuğumuzla birlikte vakit geçirelim de inan alışır. Ben altını temizlediğimde üstünü sen giydir ben ellerimi yıkayacağım hemen emzirmem lazım diyorum. Temizliği de Buğra uyuyunca yapıyorum.
Benim gebelik eğitiminden arkadaşlar sütlerini dağıtıyorlar di tanıdık soruyorlardı vermedilerse sana ulaşsınlar mı? Sütü nasıl temin edebilirsin İstanbul dan cnm?
Aslında kültür diye geçiyor diğerleri gaz ilacı olarak geçiyorgaz damlası. bir zararı yokmuş. uzun süre uyumayan ve ıkınma olayını çok yaşayan bebeklere öneriyormus
Bbm evde öyle ütüler yığıldı yapacak adam lazım bir yandan çamaşır yıkanıp duruyor yemek ise tamamen bir sorunÇocuklu ev her daim toplu olamaz.. bu anlamda hiç stres olma yani.. benim ev su an pis mesela :)) 10 gün oldu makine açılmadı. Çamaşırlar kurudu, katlayacak adam aranıyor:)))) Salı yardımcı gelecek..ailece pis pis oturuyoruz. Eşim de derli toplu biridir normalde. O da alıştı artık dağınıklığa:)))
Benimde babam aşırı titizÇocuklu ev her daim toplu olamaz.. bu anlamda hiç stres olma yani.. benim ev su an pis mesela :)) 10 gün oldu makine açılmadı. Çamaşırlar kurudu, katlayacak adam aranıyor:)))) Salı yardımcı gelecek..ailece pis pis oturuyoruz. Eşim de derli toplu biridir normalde. O da alıştı artık dağınıklığa:)))
Diliyle itiyo, çıkarmazsam agzında tutmaya devam edersem öğürme hareketi yapıyo
Zorlamıyorum çok fazla ama stres oldum tabi
Gögüs ucu açık yaram vardı biliyosun kapandı gibi %95
Bayagı iyileşti ama sanki emzirirsem tekrar açılacakmış gibi hissediyorum baktıkça
O yüzden hala sagıyorum o gögsümü
ki ekstradan sütüm bile arttı
Birde sagıp biberınla vermek ne kadar süt içtiği hakkında azcok emin olmama neden oluyo
Ya arayı acacam yada çok acıktıgı anları iyi tespit edip o zamanlar vericem
İnş red etmez...
Birde hani bahsetmiştim hatırlarmısın emerken cıx cıx ses çıkarıyo diye
Hala o sesi çıkarıyo
Memede de aynı biberondada aynı
O sestende rahatsız oluyo emme kalitesi bozuluyo bebeğimin
Netten arastırdım neden öyle oluyo diye bi bilgiye ulaşamadım !
Sütun akışı fazladır cnm yada bebeğin emmesi güçlüdür o yüzden o ses çıkar. Benimki de bu sıralar açlık belirtisi vermiyor, ben emzirmeye çalışınca istemiyo. Ben de uyurken yavaşça veriyorum zorluyorum bekliyorum sonra emiyo. Böyle çare buldum. Odada çok az ışık var hep o yaniyo ve hiç ses cikarmiyorum uyanmasın diye. Altını da öyle değiştiriyorum. Uykusu bolunmuyo boylelikleDiliyle itiyo, çıkarmazsam agzında tutmaya devam edersem öğürme hareketi yapıyo
Zorlamıyorum çok fazla ama stres oldum tabi
Gögüs ucu açık yaram vardı biliyosun kapandı gibi %95
Bayagı iyileşti ama sanki emzirirsem tekrar açılacakmış gibi hissediyorum baktıkça
O yüzden hala sagıyorum o gögsümü
ki ekstradan sütüm bile arttı
Birde sagıp biberınla vermek ne kadar süt içtiği hakkında azcok emin olmama neden oluyo
Ya arayı acacam yada çok acıktıgı anları iyi tespit edip o zamanlar vericem
İnş red etmez...
Birde hani bahsetmiştim hatırlarmısın emerken cıx cıx ses çıkarıyo diye
Hala o sesi çıkarıyo
Memede de aynı biberondada aynı
O sestende rahatsız oluyo emme kalitesi bozuluyo bebeğimin
Netten arastırdım neden öyle oluyo diye bi bilgiye ulaşamadım !
Canım ya okurken dondum kaldım. Uzaklaşsan keşke onlardan böyle çocuk mu büyütülür nasıl insanlar ya. Esin iizin vermese keskeaynı dert bendede var kaynım 12 yaşında ellerini öpme diyorm ağzına götürüyo inadına ellerini öpüyo kafasına elleme daha sertleşmedi zarar verirsin diyorm eli süreki kafasında öpüyo sürekli ve eşim her akşam götürüyo sevsinler diye sanki oyuncak bebek sürekli yanaklarını sıkıyolar darlanıyo kızıyo bu seferde ne güzel kızıyo diye dahada üsteliyolar sonra saatlerce hırçınlaşıyo sakinleştiremiyorm bebeğim bağırdıkça gülüyolar kaynanam ağzına vura vura seviyo sözde sevmek ya.her akşam canım gidiyo uyurken uyandırıyolar uyusun uyumadı bütün gün diyorum banane evinde uyusun diyolar çocuğumun uykusunu bölüyolar sonra durduramıyorm
Valla temizlik bekleyeni öne alalım, yapsın temizliği :)))Benimde babam aşırı titiz
Sık sık gelirler her geldiğinde şurası pis burasi tozlu der
Kadın alıyordum evi çok soğutuyorlar diye alamadım. Zam yapmışlar haydi zeynepin yattığı odayi ben temizlerim geri kalan yeri temizlerinler dedim 1+1 ev olacak odanın biri zaten yüklük gibiydi o kalan vakte halıları silin dedim yikatmistim ama mama döküldü onun için ekstra para isteyince almadım kadını da halbuki 1 senedir geliyorlardı
En son babama ben kendime bakamiyorum hergun nasıl temizlik yaparim dedim zaten ellerim tutmuyorki sol el uyuşuk sağ el bilekten aciyor
Böyle yargılamıyorlar mi sinir oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?