Evet canım ikimizRabbim tez zamanda yavruna bi can rahatliğı versin...
Ins canim.ama kanallar tikali olduğu zaman sütü çoğaltmak zor.
Evet canim anlamazlar.davulun sesi uzaktan hoş gelir...
Bi çocuğa bakamiyorsunuz olur.hem yardim etmezler hemde firça çekerler.
Allah tür insanlardan korusun bizi.
Benimde kızkardesim bana aynisini yapti.
Ben senin yerinde olsaydim cocuguma da güzelce bakardim.esime de bakardim.evimi çeķer çevirirdim dedi.ne var cocuk bakmakta diyor.daha 1 buçuk yıllik evli.bana akıl veriyor.
Halbuki ben bu kardesimi herkesten üstün tutardim.annem benim ablalığıma hayrandı.senin hakkini ödeyemez diyor.
Ben onu hic incitmedim.bu yasima kadar herseyi çifter çifter alirdim.belki benim biseyimi bégenir de gözü kalır diye.
Herseydr onu düsünürdüm.
Evlendi annemler dügüne gidemedi.
Evini tek basima serdim.ćeyizini düzdüm.hazirladim.
Dügününü yaotım.kınasını ben yaktım.ben kostirdum.
Annem calisiyordu.ona hep ben baktim annne gibi.
Ona bisey olmasin diye okula götürüp getirirdim.
Ona raģmen beni sanki ben kücükmüsim gibi azarlardı.
Eşim bana cok söyledi.sen mi kücüksüm bu mü kücük.seni nasıl.da azarliyor saygisiz bu derdi.ayrica bencil derdi.
Ben hep esimi sustururdum.
Doğumuma zorla getirdim.eger ben doğurduktan sonra gelirsen hic gelme bi daha dedim.1 hafta durdu.dogumdan sonra da ćekti gitti hemen.
Bide telefonda beni azarladi.ben doğum yaparsam hic kimse gelmesin diyor.
Hem suçlu hem güclü.
Neyse soğudum artik herkesten herseyden.
Hayatimizın merkezine kendimizi koymaliyız.
Kimse bizden daha önemli değil.
Bunları acı acı anladik ama hala geç değil.
Biliyor musun o kadar bakımsız kaldim ki vücudum alarm veriyor.ama şu sıkıntılarımizı bi atlatalim bi düzene sokalım hayatimizi
Kendime bakıcam iyice.
Sezeryan dikislerim kenardan açilma yapmiş onu bile umursamadim.
Elin umrunda bile olmaz.
Ins bebegin hasta olmaz da kimseye muhtac olmazsin.
Yine de kimseye bisey deme.kimseyi çağırma.bak daha güclü ve herseye yetebilen biri olacaksin.
Bende söylemiyorum umurlarinda mi sanki.
Bizimki bulaşiklari da yıkamiyor.ekstra ben yemek de yaoiyorum temizlik de.
Ha bide benim esim aşiri titiz.istiyorki 3v tertemiz ve kitap gibi düzenli olsun
Bu halimde beni sürekli elestiriyor.
Dört dörtlük temizlik istiyor.sürekli kirli bi yer arayip söyleyio basimın etini yiyor.
Ğecn gün gögsümün tıkanmisti.mastit oldum.ben acidan aģliyorum.kendisi de bulaik.makinesinin icin acmis.dakikada bir gelip şu makinenin kirine bak diyip duruyor.4 senedir sen ne yaoiyorsun.niye temizlemiyorsun diye basimin etini yedi.20 kere söyledi.
Bende artik ipler koptu.ben buyum pisim.yapmadim.benim gògsüm mastit olmuş sen bana ne diyorsun.benim derdim bana yetiyor diye ağladim.zaten bebegi emzirirken acidan da agliyordum.iyice üstüme geldi.
Ne geldi tamam ağlama diye teselli etti nede özür diledi.
Hem bebek hem yemek hem temizlik hemde göğsümle uğrasiyorum.yinede kendisinin yüku daha aģırmış.
Bu böyle yoruluyorsa cocugu olan bayan öğretmenler ölüyordur o zaman.
Canim resimdeki senin bebisin mi.masallah ben onun kafasini yerim:)
Canim koltukaltina yakin bi kadran acilmadi.bebegimin de aklı iyice oturunca farkediyor emmiyor.o memeye tutunca kendini yırtıyor resmen.dövüsüyor benimle.
Gece o göğsüm yine dolunca bebek agzina alinca yine ćok acıdi.
Önceden 2 saatte bir emziriyordum.
Simdi kanal acilsin diyr her aģladiginda veriyorum ağzına.
100 ml tahmini bi rakam.
4 saat bi göğsümü vermedim.hastane pompasiyla cektim 55 ml cikti.
Diğer göğsümde tahmini aynidir.
Yani 2 saatte 2 göğsümden toplamda 60 ml anca cikar.o da 1 saat sağarsam.
Ben bu mastitli göğsümü nasıl açıcam.bebek dolu olduğu zaman emiyor.o kadran kalinca birakiyor.
Yapsalar keskeValla temizlik bekleyeni öne alalım, yapsın temizliği :)))
Evden çıkarma benceBana kalsa çıkmam yukarı ama eşim alıp götürüyor o çıkmasa arıyorlar çocuk getir sevelim diye Benimkide oyuncak sanki uyusada alıyo kucağına götürüo uyuyoda uyanmasını bekleyelim diyen yok
Teşekkürler canım anne olunca insan süper kahraman oluyormuş evladı icinKesinlikle haklisiniz. Bırakın aileyi insan arkadaşına dostuna yardım eder zor zamanlarında. Aile de olsa bu kadar yıpranmayın lütfen. Evet beklenti olması normal ama "karşılığı yoksa" beklentinin ve bu durum sizi incitiyorsa çok lütfen kendiniz ve çocuğunuz için ayakta kalıp bu yorucu stresli dönemi bir şekilde atlatacaksınızdır.. Kendinize güvenin..
Evet canım hamileyken de çok uzduler beni, riskli olmasına rağmen. Artık oğlum var diyorum kendime ben de. Ailen de olsa degisiyorlarmis. Eşimle iyi olmaya çalışıyorum yine o dusunuyo beni. Allah büyük. Çok kırgınım hepsine. Evin içindeki huzur ve sağlık herşeyden önemli. Gorusmeyince şimdi kafam da rahat. Görüşsek bir şekilde söylediklerine uzulecektim.Cunku senin huzursuzlugun mutsuzlugun gecmedikce Buğra iyi olmayacak canim bunu unutma.
Esin yanindaysa ailende olsa kimseye guvenmeyeceksin.Kendin ne yapabiliyorsan o.
Ne guzel demis esin tut yardimci.Bugra'da 3.ayı atlatinca bi tık daha degisir.Gidisata gore sekillenir hersey.
Ama artik cidden seni uzmelerine izin verme.Goruyorsun hamileliginin yansimalari bunlar ve sonrasinda yasadiklarinin...
Doğduğu hafta bir adam bir kurban kesstirdik cnm. Kuran da okundu. Hamileyken hergun okuyordum şimdi okuyamıyorum o yüzden mi acaba diyorumAyy valla hersey sizi buluyor ya.
Evinde bi kuran okut canim.2-3 kisi neyse cagir rahat edebilecegin.Halinden anlayan.
Akika kurbani var bide biliyorsundur belki,o da iyi gelir mi ki diye dusundum Buğracığa.
Sukur maksatli ya da cocuk olunca dediginiz bi adaginiz vs varsa onun yerinede olsun diye niyet et.Belki unutmussunuzdur.Bi dusun ya da.
Aklima bunlar geldi
Elinden geleni yapiyorsun zaten manevi anlamdada bi rahatlik olur.
ayy o cocugun gibi olmustur 4.5 sene. cok uzucu
saolun kizlar onu oyle gormek cok aciydi resmen dun vardi bugun yok. Bi yandan ds oglumu dusunup cok uzulmemeye çalışıyorum goguslerim indi hep tek memeyle doyan çocuk 2 memeyle doymuyor insallah sutum kacmazcanim benim cok uzuldüm.basinız sağolsun...
Canım bir resim atabilirmisin mümkünse. Netten videoları kaldirmislarCanim o yastigi icteki cebe sokunca toplaniyor biraz.Cocuk yerlestikcede sekil aliyor.
Benim kizda 21nde 3 aylik olacak nasipse.
Mesela kucaginda ayaklarini yukari cekip uyuyorsa fln oyle dusun.Anne karni gb.Yastik sadece yukarda kalmasini sagliyor yumusak bi destek yani.Zaten bedenen kanguru oturdugu icin o yastiga oturur gb olmuyorlar daha.
Bisy yapmamissinizdir cunku zorlamamissinizdir zaten diye dusunuyorum.Koyduktan sonra zaten yanlardan elinle ayaklarini durusunu anlarsin.Ellerini kollarinida guzelce kontrol et.
Aglar gibi olsada hafif hafif yuruyormus gibi yap mesela.Disarda yururken daha ritmik onun yeri ayri tabii :) Hamileyken karnimizdaki halleri gb dusun.Sıkışık ve yuruyusten sebep sallanir vaziyette ve kokunla❤
Senin rahatlığına bayılıyorum canım bize de bulastirsan keske:)Valla çocuklu ev de öyle bir dünya yok..bugün evi biraz derleyim dedim 1 saatte sadece düzenledim. Temizlik yok sadece toplama bu.. Her yer her yerdeydi.. ama dert değil. Bebeğe bakmak zaten zor bi de evle uğraşamayız...her gun temizle gene batacak..ee ne gerek var kendimi yormaya ..O yüzden umrumda değil temizlik vs..
Canım keşke yazsaydım burdan doktor öyle söyleyince attım ben de.Canim annenler aradiginda iyiyim de.dik dur.bak kendileri aricaklar.insanlar kendilerine biri muhtac oldu mu hemen sırtını dönerler.
Sende muhtac olmadigini durumunuzun iyi oldugunu hissettir.
Benim esim.cocugu bile tutamiyor.dah bi yelegini giydirmis degil.
Bir kere mama veriyordum.sıkıstım.al sen ver desem yok dicek.bende kandirdim.kucagina verdim biberonu yutturdum.onda bile zorla verdi.
Benim esim sadece bisey ver desem verir.o da cok istemiyorum.
Ben yemek yapinca odada biraz oyaliyor.o da bebis surekli aģliyor.sakinlestirmeyi beceremiyor.kostura kostura doke saca biseyler yapiyorum.
Canim ben bitliste oturuyorum.
Tsk ederim ama keske senin sütün olsaydi alirdim.cünkü sen yedigine ictigine dikkat ediyorsun.benim bebeğim gazli çünkü.
Sakin böyle düşünüp kendinizi suçlamayın.. eğer birşey olacaksa oluyor..Allah zor imtihanlardan korusun. Sağlık versin diğer herşey dışarda kalır. Evin içinde yaşayan sizsiniz, eşiniz ve bebeğinizle mutlu olun..Doğduğu hafta bir adam bir kurban kesstirdik cnm. Kuran da okundu. Hamileyken hergun okuyordum şimdi okuyamıyorum o yüzden mi acaba diyorum
Öncesi sık emiyosa iyi. Ben de gece oturuyorum bekliyorum o istemeden uykusunda emziriyorum. Gece beslenmesi çok önemli büyüme hormonu çalışıyormuş. Yada isimi falan yapıyorum, buraya giriyorum iki emzirme arası. 5-7saat bana çok geldi cnm. Artık üç aylık olacaklar emme arası açılacak tabi. 5saat normaldir bu aya göre belki de. Otomatik 2-3 saate uyanıyorum çoğu zaman. Yada bir kipirdamasina ona göre de emziriyorumS Semabuse onceleri alarm kurup emzirmeye calisiyordum.bi suredir biraktim.ben de uyuyuyorum.5 6 ya da en gec 7 saate uyaniyo saat 4 gibi.o zaman emziriyorum.bi huzursuzlugunu gormedim o yuzden boyle devam ediyorum canim.ama yatmadan once sık sık emme ihtiyaci oluyo.bir sag bir sol bir sag bir sol boyle boyle depoluyo galiba gece uykusu icin
Amin canım hepimiz mutlu olalım inşallah evimizde.. teşekkürlerSakin böyle düşünüp kendinizi suçlamayın.. eğer birşey olacaksa oluyor..Allah zor imtihanlardan korusun. Sağlık versin diğer herşey dışarda kalır. Evin içinde yaşayan sizsiniz, eşiniz ve bebeğinizle mutlu olun..
Formülü açıklıyorummmmmm :)))) ev pis mi "aa ev çok kirlenmiş" diyorum. Dert etmiyorum... mutfağa geçiyorum "ooo tezgahta yer kalmamış" diyorum, tezgaha bi bardak daha koyuyorum :)) oluyo curcuna.. Eşim akşam geliyo.. "oo ev çok dağılmış" diyo "aa evet, aman boşver guldur guldur ac kafam dagilsin" diyorum.. o da alisti.. yani evin toplu olması istisna biz de.. ya misafir gelecek yardimci kadin cagiracagiz ya da halim olursa (ki tek bakiyorum cok yorgunum, genel de halim olmuyor, tum vucudum ağrıyor ) toplayacam.. özetle Formül: Dağınıklığı umursamamak :))))Senin rahatlığına bayılıyorum canım bize de bulastirsan keske:)
bana doktorum gece uyuyorsa 5 saate kadar izin verdi ama bunda aylik kilo alimida onemlidir heralde 3. Aydan sonra 7 saat uyku dediÖncesi sık emiyosa iyi. Ben de gece oturuyorum bekliyorum o istemeden uykusunda emziriyorum. Gece beslenmesi çok önemli büyüme hormonu çalışıyormuş. Yada isimi falan yapıyorum, buraya giriyorum iki emzirme arası. 5-7saat bana çok geldi cnm. Artık üç aylık olacaklar emme arası açılacak tabi. 5saat normaldir bu aya göre belki de. Otomatik 2-3 saate uyanıyorum çoğu zaman. Yada bir kipirdamasina ona göre de emziriyorum
Canım bende tekrar tekrar deniyorum ama ben bebeğimi göğüs hizama yaklaştırmıyorum bile seninde öyle miydi biberonu koyuyorum sonra hızlıca çekip silikon uçlu şekilde göğsümü veriyorum ama bebeğim hiç yaklaşmıyor kendini geriye atıyor ya da başını çeviriyor seninde mi böyleydiBende de meme reddi olmuştu en baştan hiç almamıştı biberona alışmıştı bende biberonu veriyordum ağzına o arada hemen göğüsüme wee bin göğüs ucu var onu takıp bebeğimin ağzına sokuyordum ikisi de plastik olduğundan onu bir iki çekiyordu içinden süt geliyorsa devam ediyordu gelmiyorsa ağlıyordu inat ettim böyle böyle daha sonrA önce biberonla başlayan gögüs ucu ile devam eden bi döngü oluşturdum daha sonrA güğüs ucuna ters tepki vermeyi bırakınca göğüs ucuyla başlayıp el çabukluğuyla çıkarıyordum memeyi sokuyordum böyle böyle alıştırdım uzun sürdü ama olsun şimdi artık memeyi alıyor zorda kalmadıkça biberon vermiyorum çünkü biberondan sonrA memeyi verince hemen emme şekli değişiyor Allah kolaylık versin şimdiden
Sabah uyandığımızda 4.5 yildir bizimle olan kedimizi odasinda ölü olarak bulduk aksam yatmadan once oynamistik oysa hareketsiz donmus kalmış cok kötü oldum
Bu durum bendede var artik cildiracam mama dan once emziriyodum simdi asla memeyi almiyor neden oldu boyle anlamadimCanım bende tekrar tekrar deniyorum ama ben bebeğimi göğüs hizama yaklaştırmıyorum bile seninde öyle miydi biberonu koyuyorum sonra hızlıca çekip silikon uçlu şekilde göğsümü veriyorum ama bebeğim hiç yaklaşmıyor kendini geriye atıyor ya da başını çeviriyor seninde mi böyleydi
Aynen öyleydi hatta gögüs hızasına gelince mosmor olup ağlıyordu canımCanım bende tekrar tekrar deniyorum ama ben bebeğimi göğüs hizama yaklaştırmıyorum bile seninde öyle miydi biberonu koyuyorum sonra hızlıca çekip silikon uçlu şekilde göğsümü veriyorum ama bebeğim hiç yaklaşmıyor kendini geriye atıyor ya da başını çeviriyor seninde mi böyleydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?