Kızlar bebek uyanıkken surekli onunla ilgilenip konuşuyor musunuz, ben bırakıyorum yatağa elleriyle oynuyor durmadan yumruk yapıp ağzına götürüyor, arada bir ağlıyor tabi.
Canim.dogru söylüyorsun.
Benim tikanikliklar önceden vardi.
Ama bigün çocuk sol gogsümü yarim birakti.bi taraf sert kaldi.o gecede üstüne yattim.sabah mememi ahzina verince ćıģlik attim.aynı gün asi yaptirdik.goğsim.taş gibi oldu.bebek emmedi.uyudu hep.ikinci ve ücuncü gün anacak çozebildim.
Bence de mastit degil.ama enfeksiyon yoktu sadece.
Simdi de göğsümün içi aciyor.bebek mememi her agzina aldiginda aklım çıkıyor.emerken kanalları cekerken hissediyorum acıyla birlikte.
Heralde açılma acisi bu.
Elime ufak kitleleler geliyor.zaten ultrasonda cikti.süt tikanmis kalmis.
Onlar ağrı yapiyor iste.üst taraflari süt dolunca daha da şişiyor.onlari ban evvel çözmem lazim.
Yok artik!!Akşamda eşim 5 dk çıkarayım sen yemeği hazırla biz geliyoruz dedi tamam dedim içim içimi yedi aradım geliyorz dedi bi baktım tek geldi çocuk nerde babam izin vermedi aşağı indirmeme dedi benim sinirlerim salındı ne demek izin vermedi çıkıyorum almaya dedim yok çıkma laf eder dedi bende delirdim ederse etsin dedim çıktm almaya görümcem getiriyodu ağlaya ağlaya aldm eve getirdim bütün gece vucudum titredi bide kaynatam çocuğu ne kucağına alır ne de karşıdan sever. Bu kadarlada kalmamış havuç yedirmiş kaynanam delirtmeye çalışıyo bunlar beni
Dün akşam bebeğime mama verdim 60 ml hiç uyumadı ve hep ağladı açtı anladım ağlamasından vicdanım rahat etmedi çok mutsuzum bazı günler doyuyor bazı günler doymuyor neyden oluyor anlamıyorum nedir bu süt problemi Allahım ne zor bi duygu
Kanguruyu kac yasina kadar kullanabiliyoruz ben disari ciktigimda arabasiyla rahatim şükür duruyor ve cokta seviyor ama evde eger uyaniksa hicbir is yapamıyorum kucagimda olmasi gerekli hep subatta ise baslayacagim zaten esimde dedi ağır olunca kullanamazsin hep böyle hafif kalmayacak çabuk büyüyor diye ama cok hosuma gidiyor kanguru
Biz de persembe günü vurulacz.. korkuyorum hiç gidesim yok.. dr öncesinde sordum, ateş de yapabilir aglaya da bilir cocuktan cocuga degişiyor demişti..
2. Ay aşısı vurduranlar neler yaşadı sonrasında merak da ediyorum açıkçası!
Ya arkadaşlar kızım ilk günler biberon aldığı için memeye geri çok çok zor alıştırmıştım şimdi mama ihtiyacı doğUyor kaşıkla vermek baya zor oluyor. Hem anne sütü hem mama verenler neyle veriyorsunuz mamayı biberon versem geri alışır mı zaten süt akışı yavaşlayınca bile içmek istemeyen bi bebek korkuyorum
Cocuk iki gundur cildirdi. Butun gun emiyor desem yeridir. Dun aksam dinleneyim diye esim sagdigim sutu verdi. 180 ml icti. Ustune de bir memeyi emip uyudu. Bu aksam da cok huysuzlandi. Memeyi emip emip birakti. Esim aglata aglata uyuttu. Ilk defa sutum bitti. Bebegin emmedigi memeyi sagardim 90 ml cikardi. Cocuk uyuyunca merak ettim sonmustu goguslerim cok cok az cikti. acaba cocuk butun gun emdigi icin mi oyle oldu yoksa benim sinirlerim iyice harap hep agliyorum diye sutum mu kacti.
Çalışmıyorm canm. Evet neler çektim her gün iğne vurdm kendime artık deriye iğne batmaz olmuştu ağlaya ağlaya yavrum için vuruyodm ve eşimle kaynanam en yakından tanık olanlar yazıklar olsun hepsine onlar yüzünden sütüm gelmiyor 2 gündür kuzucuğum doymuyo gözümün içine bakıyo süt vereyim diyeCalisiyormusun canım actigin konulara baktim bu bebek hemen gelmemis 2dusuk yapmışsın 5yillik evlisin,gözlerinden sakinmalari lazimken nasil böyle davranabiliyorlar hayret vallahi
Sen yazıyorsun okudukça içim parçalanıyor nasil insanlar bunlar hicbirinde vicdan merhamet yokmu
Allah var ya bu kadar da olmaz
Sabrımı sınıyolar patlamam an meselesi artık bıktım hepsindenYok artik!!
Verme canim ya esinide uyar,hersey bi kere olur anlik.Basina bisy geldikten sonra vicdan azabinin anlami yok onlemini alamiyorsa.Pes yani.
Bazılarının sütü gelmeyince yada gogsundee sikinti olunca emzirebiliyorlar.sut anne oluyorsun ya çevrende öyle biri varmı acaba dedim.
Canim ben neyim olduğunu anladim.pamuķcuk olmusum.
Belirtiler birebir ayni.
Meme ucunda soyulmalar.
Emzirirken meme ivinde ağri
Bıcakla yariyormus gibi bi sizlama.
Tsk ederim canim.ins bidaha yasamazsin.Bebiş emerken hafif bir sizi oluyor şişen göğsümde yada sütle dolu olduğunda da hafif bir sizi oluyor. Diğer göğsümde olmuyor. Ama şişlikler yok indi sizi kaldi U Umudumbitmedi_
Canim benim durumum pamukçuk mus l.Sen mantik yurutuyorsun ama ust taraflari sut dolmaz tikanik kanalin canim.Cunku orda ilerleme olmadigindan gelmez.Ama cc hesabin sutunun iyi oldugunu gosteriyor.
Bebegin daha cabuk emer buarada artik o da aklinda olsun.Acili kismi hallettikten sonra bu kadar takilmamani oneririm.
Ya da sıkı bi sekilde duzenli olarak sabah ogle aksam emzirmeden once dus alamiyorsan sicaga yakin ilik suyu bi kaba koyup memeni batir icine.Ya da havlu vb koy sicak kompres yap.Emzirme oncesi sagma oncesi yap.
Yani 1-2 yapip acilmadi diye vazgecme.
Ben ilk kizimda 3 kez o acili dediginden oldum ki kolumu kipirdatamiyordum daha en basinda.Acilma hissini o aci löp diye gecince anliyorsun rahatliyorsun zaten.
1 kerede 1 hafta kan sagdim sag gogsumden tek meme emzirdim ama duzelttim sonra onu da emzirmeye devam ettim.
Mastit degil.
Yasadinmi bilmem.Allah da gostermeesin.
Bugun doktora gidecem.bakalim o ne dicek.
Bebegin agzinda bisey göremedim..nasıl anlicamCanim pamukcuuk bebegin agzina da bulasir. Baktin mi bebegin agzina? U Umudumbitmedi_
Genelde ayni boyle.Kizlar bebisleri nasi giydiriyosunuz?
Ev hep 22 derece ince giydiriyorum ben acaba ondan mi gaz oluyor ki
Yarim kol zibin
Tulum
Tek corap
İnce mi sizce
siz bence kucaginizdan hic indirmeyin.hatta kanguru alip ona koyun kimse elleyemesin.ne bicim insanlar.bunlarEvet malesef bide marifet gibi anlatıyor bi yedi bi yedi diyo delirticek beni bu akşam da misafir vardı çocuğun ağzına bi vurdu çocuk ağladı dayanamıyrm vuracam diyo sözde seviyomş yanaklarını sıka sıka çocuğum ağzını toplayamıyo salyası akıyo
pamukcuk olsa memede ve biberonda surekli aglar. Agzinda dilinde beyaz tabaka olur. Silince kanar.Bebegin agzinda bisey göremedim..nasıl anlicam
ben buna ek olarak penye yelek giydiriyorum incecik.bazen ben de usursem ona da penye yelek yerine yun yelek giydiriyorum.Kizlar bebisleri nasi giydiriyosunuz?
Ev hep 22 derece ince giydiriyorum ben acaba ondan mi gaz oluyor ki
Yarim kol zibin
Tulum
Tek corap
İnce mi sizce
Çalışmıyorm canm. Evet neler çektim her gün iğne vurdm kendime artık deriye iğne batmaz olmuştu ağlaya ağlaya yavrum için vuruyodm ve eşimle kaynanam en yakından tanık olanlar yazıklar olsun hepsine onlar yüzünden sütüm gelmiyor 2 gündür kuzucuğum doymuyo gözümün içine bakıyo süt vereyim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?