2018 Ekim Anneleri

Oy Ya Rabbim sen büyüksün vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum.
Allah kalplerine merhamet versin.
En başında o kaynanan olacak kadina.
O kendini bilse kimse böyle davranamaz
Minik yavrum benim ac kalıyor oyle mi(
İçim gidiyo ama elimden bişey gelmiyo

Buyudukce tukurukte cogaliyor ondan olabilir mi?
Ama farkettigin baska bisyde varsa arkadasin dedigine katiliyorum bebeklerse cok hizli ilerler hastalik
Canım gazini ćikarmadan yatiriyorum demissin.bide sırtustü yatırıyorsun.Allah korusun.gaz icerde kalinca kusmaya sebep oluyor.gazi cikmadiysa yan yatırın diyorlar.basını biz yanindayken saga yada sola çeviriyor olabilir ama uykuda tam sirtüstü yapabilir.
Bebeğim üstünde ne varsa ittirdiği icin bende 2 uzunkollu 1 de yelek giydiriyordum.ha bide ćok terliyor.üsütmesin diye yelek giydiriyorum.ama hata yapiyormusum.
Çünkü geceden sabaha bezine fazla idrar yapmiyor.
Bende gazdan uyaniyor zannediyordum.
Ben nasil giyiyorsam onada giydirim dedim.çünkü ben atlet kazak giyiyorum.bide yün battaniyeye bürünüyorum.terlemiyorum.
Demekki anneyle bebeğı farkli olabiliyor.
Dün gece 10 da yatti.1 de uyandi.4 de uyandi.5 de uyandi.7 de uyandi.daha yatmadi.en iyi uyumasi bu.emzirme geri uyutma süreleri de icinde.
Sence de 2 bucuk aylik bebek ilk uyumasinda 5 saat uyumasi gerekmez mi.
Bazi arkadaşlarinki 6 saate yakin uyuyormus.

Misafir değil kaynanam yapıyo misafirin yanında gösteriş olsun bi daha böyle vurduğunuzu görmücem istemiyorum dedim acımaz onun canı dedi ama benim canım acıyo dedim aldm kucağıma bi dahada kimseye vermedim sonra misafirlerle çıktım evime indim

Ya siz taşının o evden...
Ne demişler kaynanaya yakin oturmicaksın...
Nasıl taşınaym eşim asla çıkmaz burdan kirayı kaldıracak kadar kazancımız yok eşim işe yeni girdi daha kadrolu bile olamadı kime güvenip çıkaym zaten kimse bizim çıkmamıza izin vermez eşimde annesini babasını bırakp çıkmaz

Rotavirüs aşısını yaptıracak mısınız? ? Sağlık ocağı yapmıyomş gerekli bi aşı mı bilen var mı ?

Kizim agzindan cikarmiyor gece canim 3 aylik olunca degisen bi durum degil dogdugundan beri boyle :)
O uyuyor diye ben uyumuyorum tabii kontrol ediyorum esimde ediyor.Zaten buyugunede kalkiyorum su istiyor ustunu örtuyorum.
Ben yan yatiramiyorum cunku artik dönüyor tamamen.Yan yatma yastigiylada hic rahat etmiyor.
Ben onun davranislarina gore dogrusuna buldum ve gece uykusu uzun yani gece zaten cok sık emmedigi icin beslenme kaynakli sorun yok.Benim kurallarim degil yani bunlar onun secimleri :) Gunduz yapiyor kafasini düz ama gece yan ceviriyor.Yataginda ekstra hicbisy yok zaten dumduz yatiyor omurilik gelisimi icin onemli.Reflü yatağıda kullanabilirsin meyilli yatsin istiyorsan ona mudahale etmektense.
Ben buyugunde ilk zamanda boyle hatalar yaptim hic gerek yok simdi bebek ne isterse o.Benim buyuk kizim hic uyumazdi ustelik oyle 5 saat fln biz ilk dogum gununde uyumustuk hic unutmam :)))) yani gerekli olan degil bebek belirler bunlari.Hala sevmez uykuyu.

Ustunu aciyor diye fazla giydirirsen terler.Hastalik terden olur usumekten degil aklinda olsun.Istersen ince bi tulum ek giydir ustune örtü gibi dusun örtme.Ya da ter bezi kullan emmeye kalktiginda onu degistir ki teri uzerinde kurumasin.

Kızlar nasılsınız uzun zamandir giremedim. O kadar çok mesaj birikmiş ki okuyamadim geriye dönüp. Kizim 6 gün sonra 3 aylık olacak. Normalde cok güzel emiyordu hatta yapışık duruyorduk aksama kadar. Pazartesi gününden beri emmek istemiyor. 1 dk emiyor itiyor ağlıyor ağrısı var gibi zorla pozisyon değiştirerek 5 dk emiyor yine ağlıyor. Bugüne kadar gaz sıkıntısı hic olmadı. Simidede yok çıkarıyor çünkü. Sütümün tadına baktim normal tadı. Sütüm var çok şükür. Sizin fikriniz var mi ya da benimle ayni olan. Ya bide pazar günü bi akrabamiza yemeğe gittik orada gittim bi odada 45 dk emzirdim çıktım kadin şaşırdı bu kadar uzun emmesine. Doğduğundan beri böyle uzun süre emiyor dedim sütün azdir yavas geliyordur falan dedi he dedim geçtim. Pazartesiden beri emen çocuk böyle emmez oldu. Nazar mi oldu ki anlamadim ac kalmasin diye biberonla sağdigim sütlerden veriyorum onu da tam bitirmese de 90 ml kadar içiyor sonra biberonu da itiyor

Rotavirüs aşısını yaptıracak mısınız? ? Sağlık ocağı yapmıyomş gerekli bi aşı mı bilen var mı ?

Yakinda devlet bunyesinede girecekmis diye biliyorum.Yani rutin olacak digerleri gb.
Agizdan verilen bi aşı.
Aslinda eczaneden alinca yapiyor genelde saglikocaklari.
Ben buyuk kizimada yaptirmistim.Hatta 9 aylikken gecirdi 9 gun surdu ama hastaneye yatmadi cok sukur ki.
Kucugunede bu ay olacak.
3. ve 5. ayda olacak yani

Ben kesinlikle yaptircam insallah. Oğlumda yaptirmadim hastalandi 3 gün hastanede yattı cok zor günler yaşadık. Kızımda yaptircam tekrar böyle biseyi göze alamam. Yine de hasta olurda o da Allahtan artik ne yapalim. Allah evlatlarimiza sifa versin inşalalh

Canim bu aylarda meme reddide olabiliyor.
Farkli pozisyon deneyebilirsin.

Ama dediginde hic gozden kacacak gibi degil malesef ben inaniyorum boyle seylerin etkiledigine.Sen guzelce yika bebegini bi guzel oku,dua et,Allah'a emanet et❤inan duzelecegine...

Bende yaptıraym o zaman grip aşısı gibyse yaptırmayı düşünmüyordm

Hasta olmamasi icin diye dusunmemek gerek aslinda ama gecirsede en azindan hafif atlatiyorlar vucutta bagisiklik oldugu icin❤insallah yasamazsiniz bu kez

Çocukların çoğu geçiriyormş bu hastalığı en iyisi yaptırmak o zaman. Ne zaman yapılıyormş?

Oh iyi yapmışsın valla tavır yap konusma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…