Kizlar sadece mama veriyorum mamadan desem kaka rengini, daha oncede aynı mamayı kullanıyordum sarıydi, bu iki haftadır yeşil, en son gaz ilacini ve d vitaminini degistirdik, gaz ilaci için kullandigim şurup Nurse Harveys alakasi var midir ya da devit 3 yerine coledan diye başka bir markayla değiştirmisti. İlcede sadece devlet hastanesi var, bebeği götürmek istemiyorum sıra alıp kaka tahlili yaptırmak istediğimi soylesem kabul eder mi acaba doktor? Sizce bir sikinti var mıdir?
Ay bana nefret geldi zaten benimkinin gösterişinden milletin yanında ver bana ben tutacam bana bakacak bana gülecek kendine gel dedim bende doğurduklarınla ilgilen çocuk benim anası benim dedim valla bazen bozmak gerekiyor saygımı yitirenler kendileri herkese hakettiği gibi yapacak bir şey yokMisafir değil canm kaynanam vurdu misafirin yanında gösteriş yapıyo
Benim kuzu pek terlemiyor mesela.. fark ettim ki ben üşüyorsam onun da eli ayağı yüzü buz gibi.. ve böyle zamanlarda özellikle gece burnu tüm ve ağlamaya başlıyor. Bizim ev de 24-25° güya ama gece soğuk oluyor nedendir bilinmez..Kizim agzindan cikarmiyor gece canim 3 aylik olunca degisen bi durum degil dogdugundan beri boyle :)
O uyuyor diye ben uyumuyorum tabii kontrol ediyorum esimde ediyor.Zaten buyugunede kalkiyorum su istiyor ustunu örtuyorum.
Ben yan yatiramiyorum cunku artik dönüyor tamamen.Yan yatma yastigiylada hic rahat etmiyor.
Ben onun davranislarina gore dogrusuna buldum ve gece uykusu uzun yani gece zaten cok sık emmedigi icin beslenme kaynakli sorun yok.Benim kurallarim degil yani bunlar onun secimleri :) Gunduz yapiyor kafasini düz ama gece yan ceviriyor.Yataginda ekstra hicbisy yok zaten dumduz yatiyor omurilik gelisimi icin onemli.Reflü yatağıda kullanabilirsin meyilli yatsin istiyorsan ona mudahale etmektense.
Ben buyugunde ilk zamanda boyle hatalar yaptim hic gerek yok simdi bebek ne isterse o.Benim buyuk kizim hic uyumazdi ustelik oyle 5 saat fln biz ilk dogum gununde uyumustuk hic unutmam :)))) yani gerekli olan degil bebek belirler bunlari.Hala sevmez uykuyu.
Ustunu aciyor diye fazla giydirirsen terler.Hastalik terden olur usumekten degil aklinda olsun.Istersen ince bi tulum ek giydir ustune örtü gibi dusun örtme.Ya da ter bezi kullan emmeye kalktiginda onu degistir ki teri uzerinde kurumasin.
Benim kuzu pek terlemiyor mesela.. fark ettim ki ben üşüyorsam onun da eli ayağı yüzü buz gibi.. ve böyle zamanlarda özellikle gece burnu tüm ve ağlamaya başlıyor. Bizim ev de 24-25° güya ama gece soğuk oluyor nedendir bilinmez..
Canim sen yazınca şimdi baktim 4 Aralıkta aşı olmus ilk yesil kakasinida o gün yapmış.Bizde mesela 2.ay asilarindan sonra bayaa degisti kaka yapisi.
Eger oyle bisy degilse bence mutlaka gotur
Acilden giris yaptirip kaka icin kap alip yaptiginda goturebilirsin.Kasikli bi kap o gaita tahlili icin.Kasigiyla alip kapatiyorsun direkt.Bi bilgi iste.Galiba yarim saat icinde gitmesi gerekiyor.
Benim oglumda ilk baslarsa gunde 1-2defa oksurerek basladi bence mutlaka götür. bebeklerde 1 gun icinde ciğerlere inebiliyormus. Bizimkisi oyle oldu. Inanki 2 haftadir ugrasiyorum hala gunde 1-2defa oksuruyor. Insallah birsey yoktur bebeginizin ama en azindan icin rahatlamis olur.Gecmis olsun canim.benim bebegimde bugun sabah 8 10.kere öksürdü.esimde saha karsi da öksurdü diyor.ben duymadim.
Sence doktora götüreyim mi.hastanede enfeksiyon cok onun icin endiseliyim
Bana 26 eylüle aşı yazmislar karşısında OPA yazıyorOpa ilk 6.ay sonunda yapiliyor kafaniz karismasin.
3.ay sonunda aşı yok.
Yaptirilirsa rota denk gelebilir 2.ay yapilmadiysa.O da agizdan.
Kullanıyorum canim burnunda bi sıkıntı yok. Arastirmama göre büyüme atağında. Emzirirken ayakta odada geziyorum biraz zor ama daha fazla emiyor en azından öyle. En kisa zamanda düzelir inşallahBurnu tikali olabilir mi, otribebe kullanıyor musunuz
Bana 26 eylüle aşı yazmislar karşısında OPA yazıyor
Ay bana nefret geldi zaten benimkinin gösterişinden milletin yanında ver bana ben tutacam bana bakacak bana gülecek kendine gel dedim bende doğurduklarınla ilgilen çocuk benim anası benim dedim valla bazen bozmak gerekiyor saygımı yitirenler kendileri herkese hakettiği gibi yapacak bir şey yok
Rota asisi agizdan veriliyormuş. iğne degil yani..Dogumda,1,2,4,6,12,18,24.ay aşi var rutin canim.Birde ilkokul ve 8.sinifta.
Bunlarin disinda özel 2 aşı var.
Turkiye'de yasiyorsan bildigim rutin bu.
Saglikocaginda yaptiriyorsan bilgi alirsin ebeden bi sorup.
Aşıtakvimi.com'dan dogum tarihi ile cikarabilirsin aşı tablosunu
Benim oglumda ilk baslarsa gunde 1-2defa oksurerek basladi bence mutlaka götür. bebeklerde 1 gun icinde ciğerlere inebiliyormus. Bizimkisi oyle oldu. Inanki 2 haftadir ugrasiyorum hala gunde 1-2defa oksuruyor. Insallah birsey yoktur bebeginizin ama en azindan icin rahatlamis olur.
Canim benimki tek kat giydirsem bile terliyor.sadece sırtı değil.kollari ve omuzlari da su icinde kaliyor.kafası da terliuor.yastigi islaniyor.aslinda evimizin derecesi 22 ila 24 derece oluyor.Kizim agzindan cikarmiyor gece canim 3 aylik olunca degisen bi durum degil dogdugundan beri boyle :)
O uyuyor diye ben uyumuyorum tabii kontrol ediyorum esimde ediyor.Zaten buyugunede kalkiyorum su istiyor ustunu örtuyorum.
Ben yan yatiramiyorum cunku artik dönüyor tamamen.Yan yatma yastigiylada hic rahat etmiyor.
Ben onun davranislarina gore dogrusuna buldum ve gece uykusu uzun yani gece zaten cok sık emmedigi icin beslenme kaynakli sorun yok.Benim kurallarim degil yani bunlar onun secimleri :) Gunduz yapiyor kafasini düz ama gece yan ceviriyor.Yataginda ekstra hicbisy yok zaten dumduz yatiyor omurilik gelisimi icin onemli.Reflü yatağıda kullanabilirsin meyilli yatsin istiyorsan ona mudahale etmektense.
Ben buyugunde ilk zamanda boyle hatalar yaptim hic gerek yok simdi bebek ne isterse o.Benim buyuk kizim hic uyumazdi ustelik oyle 5 saat fln biz ilk dogum gununde uyumustuk hic unutmam :)))) yani gerekli olan degil bebek belirler bunlari.Hala sevmez uykuyu.
Ustunu aciyor diye fazla giydirirsen terler.Hastalik terden olur usumekten degil aklinda olsun.Istersen ince bi tulum ek giydir ustune örtü gibi dusun örtme.Ya da ter bezi kullan emmeye kalktiginda onu degistir ki teri uzerinde kurumasin.
Canim 1 2 defa öksütmeye basladi dedin ya sonraki günler de devam etti mi.yoksa bigün hic öksürmeyip baska bigün öksürüyormuydu?Benim oglumda ilk baslarsa gunde 1-2defa oksurerek basladi bence mutlaka götür. bebeklerde 1 gun icinde ciğerlere inebiliyormus. Bizimkisi oyle oldu. Inanki 2 haftadir ugrasiyorum hala gunde 1-2defa oksuruyor. Insallah birsey yoktur bebeginizin ama en azindan icin rahatlamis olur.
Canin baslarda gunde 1-2 kez oksuruyodu herhalde tukurugu kaciyor diyordum sonra gunde 3-4 defaya cikti hemen dr goturdum anlattim cigerlerini dinledi dr cigerleri temiz biseyi yok refluden olabilir belki dedi 2 gun sonrasinda oksurugu hem artmisti hemde dolu dolu balgam var gibi oksuruyodu ve nefes almakta zorlaniyodu hemen hastaneye gittik acile haftasonu oldugu icin kendi dr.muz yoktu acildeki dr hava verilmesini soyledi 4 doz havadan sonra hala acilmayinca yatis verdiler ve 4 gun boyunca hem antibiyotik hem hava verildi.Cok zor bur surec oldu bizim icin. evde de hava vermeye devam ettik ve hala sabah aksam veriyorum oksurugu tam kesilene kadar vericrz dedi dr.Canim benimki tek kat giydirsem bile terliyor.sadece sırtı değil.kollari ve omuzlari da su icinde kaliyor.kafası da terliuor.yastigi islaniyor.aslinda evimizin derecesi 22 ila 24 derece oluyor.
Niye bu kadar cok terliyor bu.babasi da cok terler.
Canim 1 2 defa öksütmeye basladi dedin ya sonraki günler de devam etti mi.yoksa bigün hic öksürmeyip baska bigün öksürüyormuydu?
10 gun önce de 1 2 kere öksürdu.foktora gityik.strteskopla ciğerlerini dinledi yok bisey dedi.
Siz en son ne oldu da hastaneye gittiniz?
Ve hastanede ne yaptılar?
Amin canim havalarin sogumasindan degilde gripten korkmaliyiz. cok fena bir salgin var. bebegin yanina gripli kimseyi yaklastirmamak lazim. Ozellikle kalabalik ortamlardan uzak tutmak gerekiyor. Bizimki gorumcemin oglunun sunnet mevlutunde bulasti maalesef. simdi kalabalik hicbiryere gitmiyorum.Of benimki de öksürmeye başladı burnu da gelmişhavalar baya soğudu Allah şifa versin herkesin bebeğine
Çok geçmiş olsun canım.inş bi daha yaşamzasiniz böyle bişey.cok.zordur eminim.Canin baslarda gunde 1-2 kez oksuruyodu herhalde tukurugu kaciyor diyordum sonra gunde 3-4 defaya cikti hemen dr goturdum anlattim cigerlerini dinledi dr cigerleri temiz biseyi yok refluden olabilir belki dedi 2 gun sonrasinda oksurugu hem artmisti hemde dolu dolu balgam var gibi oksuruyodu ve nefes almakta zorlaniyodu hemen hastaneye gittik acile haftasonu oldugu icin kendi dr.muz yoktu acildeki dr hava verilmesini soyledi 4 doz havadan sonra hala acilmayinca yatis verdiler ve 4 gun boyunca hem antibiyotik hem hava verildi.Cok zor bur surec oldu bizim icin. evde de hava vermeye devam ettik ve hala sabah aksam veriyorum oksurugu tam kesilene kadar vericz dedi dr.
Canim sen yazınca şimdi baktim 4 Aralıkta aşı olmus ilk yesil kakasinida o gün yapmış.
Evet bi arkadas sormustu yazmistim ona daRota asisi agizdan veriliyormuş. iğne degil yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?