Canim benimki tek kat giydirsem bile terliyor.sadece sırtı değil.kollari ve omuzlari da su icinde kaliyor.kafası da terliuor.yastigi islaniyor.aslinda evimizin derecesi 22 ila 24 derece oluyor.
Niye bu kadar cok terliyor bu.babasi da cok terler.
Canim 1 2 defa öksütmeye basladi dedin ya sonraki günler de devam etti mi.yoksa bigün hic öksürmeyip baska bigün öksürüyormuydu?
10 gun önce de 1 2 kere öksürdu.foktora gityik.strteskopla ciğerlerini dinledi yok bisey dedi.
Siz en son ne oldu da hastaneye gittiniz?
Ve hastanede ne yaptılar?
siz biraz fazla tepkisiz kalmissiniz sanirim.cunku bize geldiklerinde eger cocuk huzursuzlandiysa uykusu geldi diyip alip yatak odasina cekiliyorum 1 saat filan kapatiyorum kendimi bebekle.kucaginizdan cekiyos siz de cekin uyuyo diyin alin yani.cunku belli ki normal degil onlarin davranislari.
Gecmis olsun,ilk ve son olsun yasadiginizda.Kızlar dün başıma geleni anlatayım. Herkes dikkat etsin.
Boğazında hırıltı vardı doktora gittik, 2 aylık bebeğim grip olmuş. Doktor antibiyotik verdi.
Benim anlayışsız eşim her zamanki gibi beni suçladı çocuğu üşüttün diye.
Kendisi inkar ediyor ama her fırsatta iğnelemesinden bakamadığımı ima ettiğini anladım.
Neyse dün moral bozukluğu, stres..
bebeği yatırdım ama hasta diye canım sıkkın uyuyamıyorum. Hak hıkk ses geldi, dönüp baktım battaniyesini kafasına geçirmiş boğuşuyor. Hemen aldım kucağıma öptüm, sevdim. Dünden beri şoktayım.
Bugün üstünü yarım örttüm. Hiç yapmazdım şimdiye kadar hep dikkat ederdim. Ama dün bebek hasta diye takıntı yapınca resmen dikkatim dağıldı. Her zaman her durumda soğukkanlı olmak gerek.
Kaynanamla gidip dr a sormayı düşünüyorum ama dr a da gittiğim yok bi aşılara gidip geliyoruz işteHep sustun mu?
Yani denemissindir ama uzucu hikayelerle ya da dilkat edebilecegi sekilde bilgilendir istersen.
Hatta bi kez daha demistim galiba doktor kontrolunde esinde olsun onun yaninda sor.Bana sormuyorlar diye de soyle.
Illa kirmak gerekiyorsada kır canim.Esinde aklini basina toplasin.
Tamam bazen dikkatin dozunu kacirabiliriz ama bunlar yapilmayacaklara listenin sonundan baslamislar pes
3.ayda aşi yok.Yaptirmak istersen sadece rota yapilir.
Rota 2.ve 4.ayda ya da 3.ve 5.ayda yapilabiliyor.Doza gore.3 doz olanda var galiba ama pek tercih edilmiyor sanirim.
Eczanede bilgi verir.Ya da devamli gittigin doktorundan bilgi alabilirsin.
En azindan 3 ay beklemek iyidir diyorlar ama bu konuda kanitlanmis bi arastirma yok bildigim kadariyla.
Doktorum organik boya ile boyat dedi.ben 40 çıkınca boyatmıştım
Ay bana nefret geldi zaten benimkinin gösterişinden milletin yanında ver bana ben tutacam bana bakacak bana gülecek kendine gel dedim bende doğurduklarınla ilgilen çocuk benim anası benim dedim valla bazen bozmak gerekiyor saygımı yitirenler kendileri herkese hakettiği gibi yapacak bir şey yok
Hani doğalgaz oda termostatı gece gündüz aynı dereceye ayarlı ya, ona rağmen ısı düşüyor.. neyse petek yetersiz kalıyor olabilir gece soğuğu baskın çıkıyor. Burnu tıkanan kuzu da isyanda tabii. Neyse ki bifizol var, kurtarıcım resmen. Birer damla yeterli oluyor..Sabaha karsi ozellikle bizde de ısı değisiyor.Muhtemelen disarisida daha soguk oldugundan o zamanlarda canim.
Fazla sicak ya da soguktada sinyal veriyorlar :)))
Bizim kakalar da dediğin gibi sarı desen değil yeşik desen değil tuhaf bir renk aldı bir süredir mukus falan gözlemlemediğimden çok da umursamıyorum benMuhtemelen rengi artik oyle devam edecek.
Bide daha da azaldi kaka sayisi.
Zaten zamanla oturacak iyice.
Sen yine de takipte ol.
Yesilde degil boyle ara bi ton :)
Cok tesekkur ederim canim Rabbim hepimizin evlatlarini korusun. Nebulizator diye bir alet ile veriyoruz havayi. ilacli bir karisim hazirlayip aletin hazensine koyuyoruz o buhar sekline getiriyor ilaci maske ile bebegin burnuna dogru veriyoruz. Belki senin bebeginin gece burnu cok kuruyordur bogazi kuruyordur ondan oksuruyordur. Bizim gitgide kotulesmisti yaklasik 5 gun icinde bu duruma geldik biz. ama oksurugu dolu dolu olupta nefes almasi zorlasirsa hic bekletme derimÇok geçmiş olsun canım.inş bi daha yaşamzasiniz böyle bişey.cok.zordur eminim.
Benim bebeģim hep sabahları öksürüyor.gün içinde yok.bu durum 15 gündür filan var.ama gripli kimse görmedi bebegimi.hep evde ve benim yanimda oldu.
Bu arada hava verince iyi mi oluyor.nasil veilecek.yani hava dedgin buhat mi?ketidla su kaynatsam olurmu odada?
Organik saç boyası aldım fakat boyamadım henüz. Hayatımda ilk kez saçımı evde boyacağım fakat kızımı düşünüyorum boyamasam mı diye bakalım neye karar vericem:) teşekkürler kızlar
Bizim kakalar da dediğin gibi sarı desen değil yeşik desen değil tuhaf bir renk aldı bir süredir mukus falan gözlemlemediğimden çok da umursamıyorum ben
Eşim izin vermedi yaptırmıcam araştırmş dr a da danışmış gerek yok demiş dr gerekli olsa devlet zorunlu derdi demiş
Sanırım iki aydan sonra canım şu an 2.5 ayı geçtik 11 gün sonra 3 aylık olacak oğlum. Normal canım ilkinden de biliyorsun zaten ne şekillere ne renklere bürünecek daha:)Sizinde 2 ay sonrası degil mi?
Bayaa oldu bizim hatta minik 3 aylık oldu :)
ben hep elyaf yorganla yatiriyorum.yani beline kadar ortuyorum.bu vakte kadar sorun olmadiama buyudukce yorgani kafasina mi ceker kiGecmis olsun,ilk ve son olsun yasadiginizda.
Bu yuzden yataklarinda bisy bulunmamali buyudukce döndükce daha da tehlikeli battaniyeler bile
Bundan sonra yastikla yatirmam canim.yataginda ne varsa toplicam.O zaman muhtemelen bebegin su ihtiyaci icin emmeye uyaniyor canim.
Yastikla yatirmamalisin buarada.
Bi dene sirti ensesi vucudu o kadar terlemeyebilir yastiksiz.
Hem gelisimi icin hemde sakincali.Kaymiyor mu yana dogru fln?Allah korusun.Ilerleyen aylarda daha sakincali.
Illa meyil olsun istiyorsan yastigi yatagininda altina koy hafif meyillensin oyle
Canim simdi ozel.hastaneye göturüyoruz.ins ciddi biseyi yoktur.Cok tesekkur ederim canim Rabbim hepimizin evlatlarini korusun. Nebulizator diye bir alet ile veriyoruz havayi. ilacli bir karisim hazirlayip aletin hazensine koyuyoruz o buhar sekline getiriyor ilaci maske ile bebegin burnuna dogru veriyoruz. Belki senin bebeginin gece burnu cok kuruyordur bogazi kuruyordur ondan oksuruyordur. Bizim gitgide kotulesmisti yaklasik 5 gun icinde bu duruma geldik biz. ama oksurugu dolu dolu olupta nefes almasi zorlasirsa hic bekletme derim
Yastık kullanıyorum ben neden sakıncalı ?O zaman muhtemelen bebegin su ihtiyaci icin emmeye uyaniyor canim.
Yastikla yatirmamalisin buarada.
Bi dene sirti ensesi vucudu o kadar terlemeyebilir yastiksiz.
Hem gelisimi icin hemde sakincali.Kaymiyor mu yana dogru fln?Allah korusun.Ilerleyen aylarda daha sakincali.
Illa meyil olsun istiyorsan yastigi yatagininda altina koy hafif meyillensin oyle
Iyiyiz canim.bu yeni hayatin sana zor geliyor olabilir ama zamanla alisacaksin.Kizkar nasilsiniz ben sabahları gözümü çok zor açıyorum ya, bebisle konuşacak halim falan kalmiyor çok zoruma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?