Doğmadan önce almıştım canım Reflü yatağını.Artıo içine sığmadığı için üç gündür kaldırdık kullanmıyoruz
Benim de kolum ağrıyo özellikle de geceleri..çocuğu kucağıma almakta zorlanıyorum gece emzirmelerinde..Ortopediye gittim doğum sonrSı olur dedi kolluk önerdiArkadaslar omuz kol ve ellerimim ağrısı fena ki fena... sürekli kucakta gezmek istiyor. Anakucağı ev tipi veya diğer ana kucağına koyunca başlıyo ağlamaya.. oyun halisini seviyo sadece :))) gündüz en fazla yarım saat uyuyor. Ben pert:))) asla şikayet değil tabiki, severek bakıyorum da acaba bu kol ve omuz ağrısına ne yapılmalı??
Ben o. Halisinin ustune havlu serdim. Kullanıyorum oyun halisini her gün
Dogru diyorsun. Onceden biraz bekleyip tam dalinca koyuyordum. Simdi gunduz hic uyumayinca uyanir da uyutamam diye korkumdan elleyemiyorum.
Amin canim. Sagol.
Kilo alimi iyi. 2510 gr dogdu. 2 aylik kontrolunde 4780 gr geldi. Ilk ay sariliktan dolayi mama da almisti. ikinci ay almadi.
Emzik keyfine gore aliyor. Bu hafta uyuturken agzina zorla sokuyoruz almiyor. Bu gece guzel uyudu masallah. Ben de uyku sorunu olan bir insanim. bebekligimi bilmiyorum ama cocukken annemin beni zorla uyutmaya calistigini hatirliyorum.
Esim diyor ki benim sorunum cocugu uyutmaya calismakmis. Uyumuyorsa uyumasinmis. Iyi de buyuk insan mi bu gece 8 saat uyusun tamam.
Keyifli dursa ben de uyutmam tabi.
ben de tedirgin oluyordum da bikac yerde bu aylarda 7-8 saate kadar uyumalari normal kabul edilir diye okuyunca kendi haline biraktim.gunduz 2-3 saate bi emiyo sonucta dedim.kilo alimi da normal gozukuyo su an.Anne sütü çabuk sindirilir şekeri düşmez mi ama ya ? Benimki 6 saat uyudu iki defa çok tedirgin oldum
Maşallah canım bız kilo alamıyoruz sanırim mama aliyor ssadece isteksiz zorla, 2800 doğmuştu iki aylıkken 4770 ti1 ekim doğumlu canım 3475 gr doğdu şimdi net bilmiyorum ama 7500 oldu sanırım biraz hızlı ilerledi. 3. Ay kontrole gittiğimizde göreceğiz
Kizlar merhaba dün sabahtan beri sol mememde ağrılı bir kitle var her zaman olan süt damari gibi sikismasi gibi degil hani koltuk altından olan
Oglum memeyi emdigi halde düzelmiyor mememin üstünde sanki oval bir cay tabagi gibi sert ve acili ne yapsam bilmiyorum
Evet yastığı başının altına koyuyorum çünkü Reflü oldupu için başı yüksekte Olmalı gündüzleri uyumazken Reflü yatağında yatmayı reddediyorBiz o altindaki kaymasini onleyici kucuk yastigi coktan cikardik cunku ayaklari carpiyor yastik derken basi icin mi? 1 yasina kadar yastik yok diye biliyorum ben
Anladim canim.durumlarımiz benzer biraz.benim babamda sorunlu.o öyke olunca aileye yansiyor problem.
Senin kendini kötü hissetmende birazda olsa onlarin etkisi oluyor.
Stres aslinda bebekten degil önceki yasadiklarimizdan kaynakli.
Boş ve büyük bi banyom var canim.orayi kullanmiyorum.çamasir odasi olarak kullaniyorum.
Oyurdugimuz odaya uzak ve cami açip heo havalandiririm zaten.bende havasizligi sevmem.önceden her sabaha her yeri bi acardim.simdi bebek olunca 1 cami aciyorum cereyan olmasin diye.
Canim bundan sonra bizi neler bekliyor.zora mi gidiyoruz kolaya mi?
Tamam canim.bende bi deneyeyim.ara sira bebek emmmiyor gece yatmadan sağayim diyorum.2 tane sut saklama kutusunu dolaba koydum ama sanirim boyle hic saglikli degil.
Evet canim ya.ben ayri yatmak istemiyorum.ama benim esim illa oturma odasinda tvnin karsisinda uyuklayarak yatacak.gelmiyor yatak odasina.bende mecbur burda yatiyorum.ama bugün alip bebegi yatakodasina gidecem.gelmezse kendi bilir.
Iste gecen hafta benim yasadigim sey bu.
Aģlayarak emzirdim.pompayla cikmadi.arkadasin dedigi gibi sicak su masaj emzirme.
4 aylıkken başlıyormuş normskde :)Yahu anlamadim 2.ay kontrolunde dr dis yuvalari olusmus erken gelicek dedi ama bu kadar erken kastetmedi sanirim :)
Bizimki havuz yatak biçiminde canımYan yatirma yastiklarindan oturu sigmiyo demi aynen bizimkide ama egimli olmasi cok icimi rahatlatiyo benim napicaz bilmiyorum
Yok canım öyle düşünme baksana 2 kilo kadar almış iki ayda ki normal olanı o benimki hızlı kilo aldı. Moral bozulacak bir şey değil sağlıklı olsun inan önemli olan oMaşallah canım bız kilo alamıyoruz sanırim mama aliyor ssadece isteksiz zorla, 2800 doğmuştu iki aylıkken 4770 ti
Gündüz 2-3 saat durabiliyor mu ? 2 saat koyayım dşyorum ben ama krize giriyo obur tosbiğim:))ben de tedirgin oluyordum da bikac yerde bu aylarda 7-8 saate kadar uyumalari normal kabul edilir diye okuyunca kendi haline biraktim.gunduz 2-3 saate bi emiyo sonucta dedim.kilo alimi da normal gozukuyo su an.
Yok ben bu kizi uyutamiyorum cildiriciiimmm a dostlar :) yahu gece uyuyosa gunduz uyumasada olur mu?
Yada 2 bucuk aylik bebisler gunduz kac saat uyumali?
Gozunden uyku akiyor kipkirmizi oldu kapaniyor ama ninni, ayakta hafif sallama, kucakta hafif sallama, temiz havaya cikma, besigine koyup karanlik ortam yaratma yok yok yok gunduz uyumuyor..
Gecede en gec 12 de gece uykusuna dalip 1-2 kez goz kapali uyuyarak emip yatiyor sizce ne yapmaliyim? Gunduz uyumayinca huysuz oluyor bu arada aksam sessizligi sakinligi ve karanligi cokunce uyuyor 6-7 gibi
plojovic canim ben yastigi kaldirdim.
Onun yerine yataginin altina ćok ince bi bebek yastigi koyup meyil verdim.bebek yine terliyor.
Gece yatmadan evvel uzun kollu çıtçitlı ve uzerine takim giydirdim.ayagina 1 çorap.altina da penye ayakli pijama giydirdim.yani alt ve üst 2 kat oldu.ivine atlet guydirmedim.
Bide bezini çişle hic doldurmuyor.heo az cis yaoiyor.geceden sabaha 8 saatte bez agirlasmiyor.kakasini yapiyor.
Doktora idrari kotu kokuyor dedi.terlemeden dolayi idrarı pek yapmiyor.
Doktor idrar tahlili istedi bisey cikmadı.
Çisı az yapiyor diyorum normal diyip gecistiriyor.güya özel hastaneye gotürdüm.
Bide canim gündüz bebegini nerde uyutuyorsun? bi odada tek mi birakiyorsun?
Arkadaslar oyun halisini acan var mi bu arada? Ben acmayi dusunuyorum ama alti cok ince geliyor onumuzde kis evler sicak olsada yerden soguk almasin kizcagizim altina ne serebilirim sizce
bazi gunler cok duzenli geciyor.anakucaginda oyalaniyor.bazi gunler durmuyor 2-3 saat :)Gündüz 2-3 saat durabiliyor mu ? 2 saat koyayım dşyorum ben ama krize giriyo obur tosbiğim:))
Anladim canim.akşamlar sizde çabuk geçiyor desene:)U Umudumbitmedi_
canim benim esim esnaf oldugu icin haftanin 6 gunu bazen 7 gunu calisiyor.ve aksam 8de geliyor eve.geldiginde de zaten bikac saat oturma odasinda yemek ve tv ile geciriyoruz bebek kanepede ya da anakucaginda tv yi gormiycek sekilde yanimizda duruyo.arada emziriyorum filan.sadece gece uykusuna gecince yanindan ayrilmis oluyoruz.ama kisa sure sonra zaten biz de uyumak icin gitmis oluyoruz yanina.
Ins bu aydan sonra daha çok uyur.gazı da azalir.Yine düzenimiz yok bazen 11 gibi uyuyor bazen 2 biz de ona ayak uydurmaya çalışıyoruz.
Gece uyumasi mi zor gündüz uyumasi mi?Daha kolay degil.Hatta baska zorluklar cikiyor.Hareketlendikce uyumasi daha zor mesela.Ek gida kosturmaca geciyor fln.Ama daha da keyifli oluyorlar :)
Uykusu degismedi canim.yine ayni.Erkek bebekler daha fazla terleyebiliyor diye biliyorum.
Idrar kulturunun sonucuna gore doktorun yonlendirir canim.
Alti 2 kat degilde teke dusurebilirsin.Oralari kapatiyoruz genelde ama ust 2 kat ideal cunku gogsude usumesin acilirsa.En azindan ensesi hava aliyordur daha az terlemistir diye dusunuyorum.Daha rahat uyudu mu?:)
Ben gece degistirmiyorum mesela uyanmadigi icin hic mudahale etmiyorum ama sabah dolmus oluyor.Kaka sabah yapiyor uyaninca.Buara zaten 2 gunde 1 e döndü kaka iyice.
Gunduz mama sandalyesinde (tam yatiyor),bazen yataginda degisiyor.Tek birakiyorum kontrol ediyorum cunku buyuk kizim var oyun oynamaya calisiyorum onunlada bebek uyuyunca.Bide ses fln istemiyor kucugu sagolsun :)))
Degisiyor yani tek biseye bagli kalmiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?