2018 Ekim Anneleri

Doğmadan önce almıştım canım Reflü yatağını.Artıo içine sığmadığı için üç gündür kaldırdık kullanmıyoruz

Yan yatirma yastiklarindan oturu sigmiyo demi aynen bizimkide ama egimli olmasi cok icimi rahatlatiyo benim napicaz bilmiyorum

Benim de kolum ağrıyo özellikle de geceleri..çocuğu kucağıma almakta zorlanıyorum gece emzirmelerinde..Ortopediye gittim doğum sonrSı olur dedi kolluk önerdi

Sen kafandan bu tedirginligi atmadikca olmaz canim.Zaten sen ugrasiyorsun diye uyumaz uyumayacaksada :) Esini biraz dinle.Belki de senin gibi.
Olmuyorsa olmuyor,birazda yapilari.
Oyalanmaya basladikca dedigin gb en azindan daha kolay olur

Anne sütü çabuk sindirilir şekeri düşmez mi ama ya ? Benimki 6 saat uyudu iki defa çok tedirgin oldum
ben de tedirgin oluyordum da bikac yerde bu aylarda 7-8 saate kadar uyumalari normal kabul edilir diye okuyunca kendi haline biraktim.gunduz 2-3 saate bi emiyo sonucta dedim.kilo alimi da normal gozukuyo su an.

Zamanini hic bosa gecirmemelisin.
Pozisyonu degistirerek emzir mutlaka.
Ve ilik dus,yapamiyorsan emzirmeden bi kaba ilik suya(sicaga yakin,yanmadan) daldir memeyi :)
Emzirirkende gogus ucuna dogru elini C gibi tutup masaj yap.Sonrasinda da sagma makinen yokmus,devam et.Ama kendi canini yakma,sut kanallarinida zedeleme
Ve canin bisy cekti mi dusun,1 lokmada olsa ye canim

Biz o altindaki kaymasini onleyici kucuk yastigi coktan cikardik cunku ayaklari carpiyor yastik derken basi icin mi? 1 yasina kadar yastik yok diye biliyorum ben
Evet yastığı başının altına koyuyorum çünkü Reflü oldupu için başı yüksekte Olmalı gündüzleri uyumazken Reflü yatağında yatmayı reddediyor

Daha kolay degil.Hatta baska zorluklar cikiyor.Hareketlendikce uyumasi daha zor mesela.Ek gida kosturmaca geciyor fln.Ama daha da keyifli oluyorlar :)

Maşallah canım bız kilo alamıyoruz sanırim mama aliyor ssadece isteksiz zorla, 2800 doğmuştu iki aylıkken 4770 ti
Yok canım öyle düşünme baksana 2 kilo kadar almış iki ayda ki normal olanı o benimki hızlı kilo aldı. Moral bozulacak bir şey değil sağlıklı olsun inan önemli olan o

ben de tedirgin oluyordum da bikac yerde bu aylarda 7-8 saate kadar uyumalari normal kabul edilir diye okuyunca kendi haline biraktim.gunduz 2-3 saate bi emiyo sonucta dedim.kilo alimi da normal gozukuyo su an.
Gündüz 2-3 saat durabiliyor mu ? 2 saat koyayım dşyorum ben ama krize giriyo obur tosbiğim:))

Toplami baz al.
16-17 saati buluyor mu?
Bu donemde daha cok gunduz kisa uykular oyunlar konusmalar.Gece gecisini ogrenmesi makbul :) Ki gece yatmasi 6-7 gibi ise uyanis 6 desek gayet guzel.
Sadece cok hirpalanmasin mesela 15 dk bile ici geciyor gb olsa dinlenebilsin.Bazen cok mudahale etmemek gerek duruyorsa birak yataginda o bile bi dinlence.

Kızlar bu arada oyun halımız geldi oğlum bayıldı resmen üzerinde hareketli gidip gelen bir araba da var altına oyuncak takılıyor onu da diğer oyuncaklarını da çok sevdi konuşuyor kahkahalar atıyor onlara oyuncak kalitesini de çok beğendim düşünenlere tavsiye ederim yookido gymotion modeli

Erkek bebekler daha fazla terleyebiliyor diye biliyorum.
Idrar kulturunun sonucuna gore doktorun yonlendirir canim.
Alti 2 kat degilde teke dusurebilirsin.Oralari kapatiyoruz genelde ama ust 2 kat ideal cunku gogsude usumesin acilirsa.En azindan ensesi hava aliyordur daha az terlemistir diye dusunuyorum.Daha rahat uyudu mu?:)
Ben gece degistirmiyorum mesela uyanmadigi icin hic mudahale etmiyorum ama sabah dolmus oluyor.Kaka sabah yapiyor uyaninca.Buara zaten 2 gunde 1 e döndü kaka iyice.
Gunduz mama sandalyesinde (tam yatiyor),bazen yataginda degisiyor.Tek birakiyorum kontrol ediyorum cunku buyuk kizim var oyun oynamaya calisiyorum onunlada bebek uyuyunca.Bide ses fln istemiyor kucugu sagolsun :)))
Degisiyor yani tek biseye bagli kalmiyoruz.

Arkadaslar oyun halisini acan var mi bu arada? Ben acmayi dusunuyorum ama alti cok ince geliyor onumuzde kis evler sicak olsada yerden soguk almasin kizcagizim altina ne serebilirim sizce

Alir canim dogru dusunmussun.Yer farkeder.
Koltugunu acip onun ustune bile koyabilirsin kenarlari yastiklarla kapatip.Kapat diyorum cunku cok kucukler ama totodan kaydiriyorlar kendilerini ve bunu ilk dususu yasayinca anliyor anneler genelde :)))) dusmeden tedbiri al.
Yere serersende bi battaniyeyi 2 kat yapabilirsin

Anladim canim.akşamlar sizde çabuk geçiyor desene:)
Yine düzenimiz yok bazen 11 gibi uyuyor bazen 2 biz de ona ayak uydurmaya çalışıyoruz.
Ins bu aydan sonra daha çok uyur.gazı da azalir.
Daha kolay degil.Hatta baska zorluklar cikiyor.Hareketlendikce uyumasi daha zor mesela.Ek gida kosturmaca geciyor fln.Ama daha da keyifli oluyorlar :)
Gece uyumasi mi zor gündüz uyumasi mi?
Gözüm korktu bi an:)
Uykusu degismedi canim.yine ayni.
Yine terledi.
Bugün tek alt giydirdim.tek üst.bide penye yelek.
Ins terlemez.bezini kirletir.
Sende tek bakiyorsun.maşalalh iyi idare ediyorsun.iki çocuk ev yemek temizlik.Allah yardimcin olsun canim.

Son düzenleme:
Nilsibel G Gulcan23
Pompalarin basliklari onemli kizlar.Evet boyutlari var.Genelde 24-26 mm.Cok dar olursa uc rahat girmez.Cok buyuksede olmaz areolarin yani kahverengi kismin girmemesi lazim.
27-29 mm buyuk mesela.
21 kucugu.Markalarda farklilik gosteriyor.
Tamamem olcuye takilmasanizda az cok anlarsiniz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…