Bacaklarini ayirip oturmaya baslayinca sanirim. 3 aydan sonra galiba.plojovic iyi biliyor bu konuyu.
Kızlar belki hatırlarsınız göğsüm şişince ilk zamanlar sağmıştım sağdıktan sonra ne uç kaldı ne meme :) tek meme emziriyordum görümcem diğerinide zorla ver ilerde zamanla tek meme yetmez dedi 2 3 kere zorladım şuan çok kötü yara oldu ucu olmadığı için birde şişti acıyor sağıyorum süt gelmiyor 5 pompada 1 damla anca kızım emmek istemiyor emincede ağlıyor sanırım kanallar tıkanmış .. olabilir mi öyle ve ne yapmam lazım
Arkadaslar omuz kol ve ellerimim ağrısı fena ki fena... sürekli kucakta gezmek istiyor. Anakucağı ev tipi veya diğer ana kucağına koyunca başlıyo ağlamaya.. oyun halisini seviyo sadece :))) gündüz en fazla yarım saat uyuyor. Ben pert:))) asla şikayet değil tabiki, severek bakıyorum da acaba bu kol ve omuz ağrısına ne yapılmalı??
Canım teşekkür ederimde yara için değil göğüs süt dolmuş şiş ve acıyor ama emince gelmiyor yani kanal tıkanmış olabilir mi öyle ise ne yapmam lazımLansinoh g. Kremi kullanın
Canım lahanayı sıcak mı soğuk mu uyguluyorduk çocuk emiyor gelmiyor süt öteki meme fışkırdığı için bu da damla damla geliyor almak istemiyor pompayada gelmiyor keşke emzirmeseydim hiç sönüp gitmişti ne güzel yaLahana yapragi deneyebilirsin.
Icindeki maddeden dolayi iltihaplari azaltma ozelligi var.Ama doktorunada danis derim mutlaka.Emzirmeden once sicak kompres iyi gelir
Kizlar merhaba.. kızım 66 günlük oldu.. uyku durumunu kafasina göre takiliyor bende ellemiyorum hiç.. nezaman isterse ozaman uyuyor.. bugün 2. Ay aşılarini oldu.. bundan sonra 4. Ayda aşı olucak dimi? Birde benimki cok hıçkırıyor emmesinden 40 dk sonra felan mutlaka başlıyor. Kusma bazen oluyor hickirikla birlikte.. hickirinca emziriyorum sonrada birakmiyor memeyi.. bi kisir döngüde gidiyoruz..
Aynisini 1 hafta once yasadim.uykulu uykulu emzireceksin.canim.Canım lahanayı sıcak mı soğuk mu uyguluyorduk çocuk emiyor gelmiyor süt öteki meme fışkırdığı için bu da damla damla geliyor almak istemiyor pompayada gelmiyor keşke emzirmeseydim hiç sönüp gitmişti ne güzel ya
Canım mastit konusunda araştırma yaparken o durumda süt tatlı değil tuzlu olurmuş bebek pek emmek istemezmiş belki öyle bir durum olmuştur lahana yaprağını soğutup kullanmak gerekiyor canımCanım lahanayı sıcak mı soğuk mu uyguluyorduk çocuk emiyor gelmiyor süt öteki meme fışkırdığı için bu da damla damla geliyor almak istemiyor pompayada gelmiyor keşke emzirmeseydim hiç sönüp gitmişti ne güzel ya
Yahu anlamadim 2.ay kontrolunde dr dis yuvalari olusmus erken gelicek dedi ama bu kadar erken kastetmedi sanirim :)
Anladim canim.akşamlar sizde çabuk geçiyor desene:)
Ins bu aydan sonra daha çok uyur.gazı da azalir.
Gece uyumasi mi zor gündüz uyumasi mi?
Gözüm korktu bi an:)
Uykusu degismedi canim.yine ayni.
Yine terledi.
Bugün tek alt giydirdim.tek üst.bide penye yelek.
Ins terlemez.bezini kirletir.
Sende tek bakiyorsun.maşalalh iyi idare ediyorsun.iki çocuk ev yemek temizlik.Allah yardimcin olsun canim.
Teşekkür ederim canım eşim gelirken alsın bari hemen yapayımCanım mastit konusunda araştırma yaparken o durumda süt tatlı değil tuzlu olurmuş bebek pek emmek istemezmiş belki öyle bir durum olmuştur lahana yaprağını soğutup kullanmak gerekiyor canım
Sağol canım inşallah hemen geçerAynisini 1 hafta once yasadim.uykulu uykulu emzireceksin.canim.
Hic vakit kaybetme.bi uandan masaj yap bi yandan ılik su.zeytinyağıyla ovustur.yumuşatmazsan bebek çikaramaz.
Canım lahanayı sıcak mı soğuk mu uyguluyorduk çocuk emiyor gelmiyor süt öteki meme fışkırdığı için bu da damla damla geliyor almak istemiyor pompayada gelmiyor keşke emzirmeseydim hiç sönüp gitmişti ne güzel ya
Iyi kilo almis. Ayda 600 gr almasi yeterli. Sizinki 1 kilo almis her ay masallah.Maşallah canım bız kilo alamıyoruz sanırim mama aliyor ssadece isteksiz zorla, 2800 doğmuştu iki aylıkken 4770 ti
Cok cikarmazsin sende bebegi ortaya. inanli hasta olduktan sonrasi cok zor.Biz de Pazar günü Mevlüt yapacağız inşallah hasta biri gelmez valla çok korkuyorum
Evet yastığı başının altına koyuyorum çünkü Reflü oldupu için başı yüksekte Olmalı gündüzleri uyumazken Reflü yatağında yatmayı reddediyor
Toplami baz al.
16-17 saati buluyor mu?
Bu donemde daha cok gunduz kisa uykular oyunlar konusmalar.Gece gecisini ogrenmesi makbul :) Ki gece yatmasi 6-7 gibi ise uyanis 6 desek gayet guzel.
Sadece cok hirpalanmasin mesela 15 dk bile ici geciyor gb olsa dinlenebilsin.Bazen cok mudahale etmemek gerek duruyorsa birak yataginda o bile bi dinlence.
Alir canim dogru dusunmussun.Yer farkeder.
Koltugunu acip onun ustune bile koyabilirsin kenarlari yastiklarla kapatip.Kapat diyorum cunku cok kucukler ama totodan kaydiriyorlar kendilerini ve bunu ilk dususu yasayinca anliyor anneler genelde :)))) dusmeden tedbiri al.
Yere serersende bi battaniyeyi 2 kat yapabilirsin
Benim kızımda çıta uyanıyor dışarda biri öksürse ona bile uyanıyor her gelende bana ay niye sese alıştırmadın diyor bende bunu hiç anlamıyorum yani bu sese alıştırma nedir Allah aşkına :)Erkek bebekler daha fazla terleyebiliyor diye biliyorum.
Idrar kulturunun sonucuna gore doktorun yonlendirir canim.
Alti 2 kat degilde teke dusurebilirsin.Oralari kapatiyoruz genelde ama ust 2 kat ideal cunku gogsude usumesin acilirsa.En azindan ensesi hava aliyordur daha az terlemistir diye dusunuyorum.Daha rahat uyudu mu?:)
Ben gece degistirmiyorum mesela uyanmadigi icin hic mudahale etmiyorum ama sabah dolmus oluyor.Kaka sabah yapiyor uyaninca.Buara zaten 2 gunde 1 e döndü kaka iyice.
Gunduz mama sandalyesinde (tam yatiyor),bazen yataginda degisiyor.Tek birakiyorum kontrol ediyorum cunku buyuk kizim var oyun oynamaya calisiyorum onunlada bebek uyuyunca.Bide ses fln istemiyor kucugu sagolsun :)))
Degisiyor yani tek biseye bagli kalmiyoruz.
3-4 aylikken cikaranlar olabiliyor :)
Bide dis cikma suresi uzun.O yuzden bayaa onceden basliyor kizgin kasinmalar :)
Ama salya ve elin agizda olmasi normal bebeklerde de beklenem bi durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?