Oğlum da bir dönem kolumuzda o şekilde uyurdu ama tosuncuk olunca kolumuz taşımamaya başladı bende omzumda uyuyor bazen dolaşırken babada da kollarında yüzü babaya dönük. Daha kaç şekle girecek bakalım uyumalarıGergin olma yeter ki.Uyumayacaginida dusunup stres yapmadan.
Mesela ben bazen uykusu geldigini anliyorum ama mama sandalyesinde oluyor.Hic alip yataga gotureyim diye ugrasmiyorum.Aspiratoru acip isim yoksa bile dolaplara bisy koyuyorum fln dolaniyorum oyle bana bakarken uyuyor.Ama bazende imkansiz durmuyor :))))
Mesela esimin kolunda uyuyor ama benim kucagimda uyumaz hic.Sadece sol koluma yaslayip sirti bana yaslanmis seklinde tek kolumla,elimlede bacak arasindan tutarak hafif hafif sallattirinca uyuyor o da gunduz bazen.Yani cok degisiyor.
Zamanla omuza yaslanip uyuma cabalari daha cok olacak.Cok anlik geliyor o uyku.Kacirinca gidiyor malesef.Insan sasiriyor nasil dayaniyorlar diye ama 10 dk bile bazen dinlendiriyor sanirim.Ozellikle gece uykusu iyi olanlarda galiba.
Gerci uyku uykuyu getirir derler ama :)))
Gecesi iyiyse yine de guzel
Doktora gittim sabah. Kaslarda zirlsnma ve sinir sıkışması dedi..krem ve el ateli aldım.Bnm bi arkadasim belinden gitmisti boyle.Bambaska bisy cikmisti.Zedeleme tarzi.Ona gore tedavi gormustu mesela.Yani o kadar zorlaniyorsan belki yardimci olabilecek farkli seyler vardir
Doğumla alakalıymış bu kol ağrısı ve altı ay sürebilirmiş.Fizik tedaviye gitmemi önerdi
Parmağını dişlerinin çıktığı yerlere hafifçe surttur ancak dış çıkan yerlerin beyazladigini görecek kadar baskı yap. Ben her gün yapiyorum arada parmağımı da çiğniyor yaramaz.:)Nasil yapacagim ki onu ben cekindim elimi agzina sokmaya acikcasi zaten kuş kdr agizlari var :)
Bende sendenim sanırım günde toplasan 10saat uyuşa şükür edicem ama nerde bazen diyorum uyumayan çocuk yapmışlar onu dA bana vermişler diye ne gece uyur ne gündüz bi uyumaya 3saat uyusa Bayram edicem rekorumuz tam 13 saat uyanık kalmakAynen iste sabah 7 de uyanis bazen 7 bucuk 9 arasi tekrar yatis sonra 10 bucuk gibi geliyor uykusu amane yapsam nafile uyumuyor ben benek uyutmayi beceremiyorum sorun orada
Amin cnm inşallah. Ben de evde makinayla 6kez ilaçla tedavi uyguluyorum. Nelere dikkat edilmeli acaba? Ömür boyu etkisi sürüyormuş. Virüs testi de yapıldı bize.
Mumkun oldugunca hasta insanlardan uzak tutmaya calisicaz tekrarlama riski cok yuksek senin de dedigin gibi ve hatta benim bebegimin tekrarliyor saniki oksurukleri bitmisti dun ve bugun tekrar basladi oksurmeye ve hapsirmaya. Rabbim hepimizinkine sifa versin inan sana yazdim guclu ol diye oksuruklerini duydukca ben basladin aglamaya. gelmis gecmis olsun insallah
Amin canım inşallah. Çok küçükler daha. Rabbim onlara da bize de güç versin. Yarın kontrol var bizim de. Dr öksürürse diye bişey önermedi mı? Hiç terletmememiz lazım. Netten arastirdim sigara baş dusmaniymis. Evi sirke ve karbonatla temizlenmeli ve her yıl evdeki herkes grip aşısı vurulması gerekiyomus
Geçmiş olsun. Benim büyük kızımda 45 günlükken bronşiolit olmuştu ve RSV virüsü vardı. Kızım ondan sonra doğru düzgün hasta bile olmamıştı, gribal enfeksiyon dışında. Ben de sürekli tekrarlayacak sanıyordum ama korktuğumuz gibi olmamıştı. Ben beslenmesine çok dikkat etmiştim 5 bucuk yasinda ve hala 3 öğün yemeğini muhakkak yer, abur cubur vs sadece haftanın 1 günü tek bir tane hakkı var. Beslenme çocukların sağlığı açısından çok çok önemli. Ileriki zamanlarda buna dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız bence.
Bebeğini emzikle uyutan anneler bebeğinizi yan mi yatiriyorsunuz?
Emzik dusüyor cunkü.
Yan yatirmasam da aklim kalıyor.sirt ustü yatıncada kafasinin arkasi duzlesir.
Yok mu bi tavsiyesi olan?
Çok geçmiş olsun tüm sıkıntılar hastalıklar en kısa zamanda geçet sağlıkla büyütürsünüz inşallahKızlar okumaya bile yetişemiyorum. Kaldı ki yazayım. Görünce yazmak istedim hemen. Bizimki 27 gün yoğun bakımda kaldı. Akciğer enfeksiyonu vardı. 18 gün entube dedikleri şekilde ağzından boru ile solunum desteği verdiler. Çıktıktan sonra da 2 kere üst üste bronşiolit oldu. Toplamda 11 gece hastanede yattık. Bir de abisi var. Yavrum orada burada helak oldu. Şimdi çapa da tetkiklerini yaptırıyoruz. Bağışıklık sistemi düşükmüş. Sonuçlarının tamamı çıkmadı. Bekliyoruz bakalım.
Haftaya da endoskopik olarak bakılacak. Burundan girip soluk borusuna bakılacak. Ağzında boru ile uzun süre kaldığı için oralarda deforme olmuş olabilir diye.
Artık evden çıkmaz oldum. Antibiyotik ve günde 3 kere hava veriyordum. Çapadaki bırak onları. Sonuçlara göre gerekirse veririz dedi. Şimdi günde 1 kere hava veriyorum. Dün vermedim. Bugün bi baktım biraz hırıltılı. Hemen verdim.
Allah yardımcımız olsun. Bizimkiler de inşallah bir daha karşılaşmasınlar.
Çocuğumun hayatı hastanede geçti resmen. @atatepe sizinkini de okumuştum. Sizinki de bir an evvel geçmiş olsun inşallah .
cok gecmis olsun..Kızlar okumaya bile yetişemiyorum. Kaldı ki yazayım. Görünce yazmak istedim hemen. Bizimki 27 gün yoğun bakımda kaldı. Akciğer enfeksiyonu vardı. 18 gün entube dedikleri şekilde ağzından boru ile solunum desteği verdiler. Çıktıktan sonra da 2 kere üst üste bronşiolit oldu. Toplamda 11 gece hastanede yattık. Bir de abisi var. Yavrum orada burada helak oldu. Şimdi çapa da tetkiklerini yaptırıyoruz. Bağışıklık sistemi düşükmüş. Sonuçlarının tamamı çıkmadı. Bekliyoruz bakalım.
Haftaya da endoskopik olarak bakılacak. Burundan girip soluk borusuna bakılacak. Ağzında boru ile uzun süre kaldığı için oralarda deforme olmuş olabilir diye.
Artık evden çıkmaz oldum. Antibiyotik ve günde 3 kere hava veriyordum. Çapadaki bırak onları. Sonuçlara göre gerekirse veririz dedi. Şimdi günde 1 kere hava veriyorum. Dün vermedim. Bugün bi baktım biraz hırıltılı. Hemen verdim.
Çocuğumun hayatı hastanede geçti resmen. @atatepe sizinkini de okumuştum. Sizinki de bir an evvel geçmiş olsun inşallah .
Kundağın ust kismini uzun birakmak bebegin nefes alamamasina yol acabilir canim.Allah korusun.Kolları içinde olacak şekilde yarım kundak yapıyorum. Kundağın üst kısmını uzun bırakıyorum. Emziği kundağın arasında sıkıştırmış oluyorum.
Ćok gecmis olsun canim.bi sure bebeği kucaga almadan oyalamaya çalıssan belki biraz sinirler toparlanir.çok zorlamamak lazim.Doktora gittim sabah. Kaslarda zirlsnma ve sinir sıkışması dedi..krem ve el ateli aldım.
Canım çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin bir an önce sağlığına kavuşsun kuzucuk. Söz konusu bebekler çocuklar olunca onlara hiç kıyamıyor insan bazen yetişkin halimizle zor katlandığımız şeylerle mücadele ediyorlarKızlar okumaya bile yetişemiyorum. Kaldı ki yazayım. Görünce yazmak istedim hemen. Bizimki 27 gün yoğun bakımda kaldı. Akciğer enfeksiyonu vardı. 18 gün entube dedikleri şekilde ağzından boru ile solunum desteği verdiler. Çıktıktan sonra da 2 kere üst üste bronşiolit oldu. Toplamda 11 gece hastanede yattık. Bir de abisi var. Yavrum orada burada helak oldu. Şimdi çapa da tetkiklerini yaptırıyoruz. Bağışıklık sistemi düşükmüş. Sonuçlarının tamamı çıkmadı. Bekliyoruz bakalım.
Arada çıkartıyor musun? Uzun zamandır çıkmadıysa hava alması iyi olabilir canım ama sıkı sıkı giydir üşüme ihtimali olmasın.kizlar kararsiz kaldim..
esim.markate gidiyor.bende bebegi bebek arabasina koyup gitsem mi.
Yuruyerek gidecez.hava 1 derece.siz olsaniz cirarirmiydiniz?
cikin tabi...guzelce giydirin cikartin.kizlar kararsiz kaldim..
esim.markate gidiyor.bende bebegi bebek arabasina koyup gitsem mi.
Yuruyerek gidecez.hava 1 derece.siz olsaniz cirarirmiydiniz?
tesekkur ederim...sadece oyun halısında o da kısa sureli duruyor, esim bakacak 2 gün, elime dr önerisiyle birsey takiyorum eldiven gibi..Ćok gecmis olsun canim.bi sure bebeği kucaga almadan oyalamaya çalıssan belki biraz sinirler toparlanir.çok zorlamamak lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?